AVSLÖJAR: Tvingas lämna Bajen – känslomässigt farväl: ”Jag är ledsen”

Även fast han inte får spela så älskar Benny Lekström sitt jobb i Hammarby. Nyligen fick han beskedet att det inte längre finns någon roll för honom i klubben i hans hjärta. I en lång intervju med FD berättar han om slaget som kan tvinga honom att lägga av med fotbollen.
– Jag kommer alltid ha mitt hjärta i Hammarby och känner inte samma sak för någon annan klubb eller för något annat jobb. Det är vad som gör det extra svårt att lämna, säger han till FotbollDirekt.se. 

Sommaren 2017 var målvakten Benny Lekström tillbaka i Hammarby. Detta tio år efter att han lämnade klubben i sitt hjärta.

I fjol var han backup till Johan Wiland, som värvades in från Malmö FF under sommaren, samtidigt som Ögmundur Kristinsson lämnade för Excelsior.

I samband med att Johan Wiland rehabiliterade en skada under försäsongen kände sig Bajen tvungna att agera. Klubblöse Davor Blazevic skrev på för att täcka upp målvaktsbesättningen och fick senare kliva in i skadade Wilands skor under hösten.

I bakgrunden har Benny Lekström funnits som tredjemålvakt. En roll han har köpt och som han hoppades få fortsätta med även under nästa år. Men efter ett möte med sportchefen Jesper Jansson står det klart att klubben inte längre har någon plats för 37-åringen.

För FD berättar Lekström om känslorna att bli ratad från klubben i sitt hjärta.

– Jag träffade Jesper (Jansson) förra veckan. Där fick jag veta att det inte finns en plats för mig i Hammarby som det ser ut just nu, säger han till FotbollDirekt.se.

– Jag hade väl en liten förhoppning om att vi skulle kunna fortsätta på samma sätt som i år. Jag känner ju att jag har mycket att bidra med både i träning och i gruppen. Jag är ju en positiv person med fötterna på jorden som alltid försöker få gruppen att må bra.

Lekström hymlar inte med att han är ledsen över beskedet.

– Det är klart att man blir ledsen, att det är jobbigt på något sätt. Att det ska bli en förändring, det är väl det som är svårast. Att man får veta att något är över och att det blir en stor förändring i livet som man inte hade hoppats på. Så på så sätt var det ett jobbigt besked att få.

– Sen löser det sig säkert på något sätt. Det gör det alltid.

Han vill dock inte ge upp en framtid i Hammarby helt och hållet.

– Jag sa till Jesper att om ni inte hittar något bra alternativ så kommer jag alltid finnas där för Bajen. På vilket sätt som helst. Om det gäller att vara med och träna och fajtas, eller hjälpa grabbarna på något sätt. Då kommer jag att finnas där för klubben. Det finns något år kvar i den här kroppen.

Kan du någonstans förstå att Hammarby tar det här beslutet om din framtid. Med tanke på din ålder och så?

– Både jag och Johan (Wiland) är ju äldre. Man vill slussa in nån ung i a-laget som kan bli en stor målvakt, som kanske kommer från egna led och som man kan sälja vidare senare. Davor (Blazevic) är redan där… jag förstår Bajen lite också. Men jag kan alltid vara med och bidra och hittar dem ingen bra lösning så kommer jag att vara beredd, säger han och understryker att det inte finns något agg.

– Nej, det kan jag inte påstå. Ledningen ser till vad de anser är det sportsligt bästa för klubben. Man kan inte ta det personligt, det tycker jag inte.

Är det extra tungt att lämna just Hammarby. Jag menar, du spelade i klubben tidigare (05-07) och verkar ha ett speciellt band till föreningen?

– Så är det absolut. Jag växte upp i det här området (Enskede) och Hammarby är min klubb. Jag kommer alltid ha mitt hjärta här och känner inte samma sak för någon annan klubb eller för något annat jobb. Det är vad som gör det extra svårt att lämna, säger Lekström och beskriver det som ett drömjobb, även fast hans speltid varit närmast utesluten sen återkomsten.

– Jag hade det som mål att få komma tillbaka och avsluta här på något sätt. Men det är svårt att sätta ett sista datum för när man ska sluta. Speciellt eftersom jag känner mig fin i kroppen. Den har inte gett upp ännu, jag känner mig faktiskt starkare än någonsin.

Hur har dina lagkamrater reagerat?

– Vi hade sista träningen i dag och jag har pratat med ganska många. De känner väl likadant. Att det är jobbigt, att det är svårt att föreställa sig omklädningsrummet utan mig. På så sätt tror jag det var jobbigt för dem också.

Men Lekström har inte gett upp hoppet om en fortsatt karriär. Det kan bli så att han lägger av, men han vill först ta in det här beskedet och sedan se sig om.

– Jag kommer att sondera terrängen. Som sagt, dörren till Bajen står alltid öppen, och skulle jag hitta något annat så kommer jag först att ringa Bajen och kolla hur det ser ut hos dem innan jag skriver på. Är dörren stängd även då så går jag vidare. Men sen ska det vara något som jag lockas av också.

– Det finns en risk att jag slutar men jag vill inte ge upp ännu. Jag älskar att träna och kommer att hålla igång som vanligt.

Hur skulle du se på en ledarroll i klubben?

– Absolut. Jag har ju den högsta målvaktstränarutbildningen som finns i Sverige just nu. Det kan absolut vara ett alternativ, men just nu finns inte riktigt den möjligheten i klubben.

Nu ser det inte ut att bli någon fortsättning i Hammarby. Vilket är ditt bästa minne från dina år som spelare?

– Det är ju många så klart. Men framförallt premiären, min första match på gamla Söderstadion. Det var en stor grej. Vi vann med 3-0 mot Häcken och jag blev matchens lirare. Det var så klart jäkligt stort, vi var ute och spelade i Europa det året (2006).

– Sen är det alla runt Hammarby . Yvonne i köket, Matte Werner som hjälper till med allt runt omkring. Alla materialare genom åren, Biten som är nu. Allihopa. Lasse Eriksson som tog in mig till Bajen från början. Då hade vi Anders Lindroth och Thom Åhlund var tränare på den tiden och vi hade en jäkligt bra grupp med fin sammanhållning.

Lekström vill också passa på att hylla publikutvecklingen i klubben och tacka fansen för allt stöd han känt under alla år i klubben.

– Det har förändrats mycket från Söderstadion till nya Söderstadion. Jag trodde inte att det skulle bli en sån stor ökning på publiken. Det är jäkligt häftigt att så många vill se Bajen spela och det är det som gör den här klubben så speciell och stark. Många vill spela här på grund av fansen och med bättre ekonomi, professionalism så kan Bajen få folk att stanna kvar här längre än tidigare. Vilket gör det möjligt att slåss i toppen av allsvenskan framöver.

– Jag skulle vilja säga mycket till våra fans. Jag har alltid varit där för lagets skull och fått kärlek tillbaka från alla där ute. Även fast jag varit tredjekeeper och kanske inte varit med så mycket på slutet har jag ändå jobbat hårt och gjort allt för att hjälpa till. Jag gör allt för klubben och känner att jag får tillbaka så mycket från fansen.

– Jag skulle vilja krama alla och skicka ett hjärtligt tack för att stöd genom åren. Det har betytt mycket för mig.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 20 maj
15:30 Portugal U17 - Sverige U17 Euro U17
18:00 Eskilstuna - Rosengård Allsvenskan, damer
20:45 Torino - Roma Serie A
lördag 21 maj
15:00 AIK - Sirius Allsvenskan
16:00 Rangers - Hearts Skotska cupen
17:00 SönderjyskE - Viborg Superligaen
17:15 Genoa - Bologna Serie A
17:30 Helsingborg - Värnamo Allsvenskan
20:00 Freiburg - RB Leipzig Tyska cupen
20:45 Fiorentina - Juventus Serie A
20:45 Atalanta - Empoli Serie A
20:45 Lazio - Verona Serie A
21:00 Angers - Montpellier Ligue 1
21:00 Paris SG - Metz Ligue 1
21:00 Clermont - Lyon Ligue 1
21:00 Lille - Rennes Ligue 1
21:00 Lens - Monaco Ligue 1
21:00 Nantes - St Etienne Ligue 1
21:00 Brest - Bordeaux Ligue 1
21:00 Lorient - Troyes Ligue 1
21:00 Reims - Nice Ligue 1
21:00 Marseille - Strasbourg Ligue 1
00:00 FC Cincinnati - New England Revolution MLS
söndag 22 maj
12:30 Spezia - Napoli Serie A
13:00 Dalkurd - Västerås SK Superettan
13:00 Landskrona - Brage Superettan
13:00 Brommapojkarna - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Elfsborg - Göteborg Allsvenskan
15:00 Varberg - Degerfors Allsvenskan
15:00 Trelleborg - Öster Superettan
15:00 Hammarby - Norrköping Allsvenskan
15:00 Piteå - Häcken Allsvenskan, damer
15:00 KIF Örebro - Vittsjö Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - AIK Allsvenskan, damer
17:00 Norwich - Tottenham Premier League
17:00 Burnley - Newcastle Premier League
17:00 Chelsea - Watford Premier League
17:00 Brentford - Leeds Premier League
17:00 Köpenhamn - Ålborg Superligaen
17:00 Leicester - Southampton Premier League
17:00 Midtjylland - Randers Superligaen
17:00 Crystal Palace - Manchester U Premier League
17:00 Brighton - West Ham Premier League
17:00 Manchester City - Aston Villa Premier League
17:00 Arsenal - Everton Premier League
17:00 Liverpool - Wolverhampton Premier League
17:30 Kalmar - Djurgården Allsvenskan
17:30 Malmö - Häcken Allsvenskan
18:00 Sassuolo - Milan Serie A
18:00 Inter - Sampdoria Serie A
18:30 Real Madrid - Real Betis La Liga
18:30 Real Sociedad - Atletico Madrid La Liga
18:30 Sevilla - Athletic Bilbao La Liga
18:30 Alaves - Cadiz La Liga
18:30 Rayo Vallecano - Levante La Liga
18:30 Valencia - Celta Vigo La Liga
18:30 Elche - Getafe La Liga
18:30 Granada - Espanyol La Liga
18:30 Osasuna - Mallorca La Liga
18:30 Barcelona - Villarreal La Liga
21:00 Venezia - Cagliari Serie A
21:00 Salernitana - Udinese Serie A
22:00 Montreal - Real Salt Lake MLS
23:00 New York City FC - Chicago Fire MLS
00:00 Inter Miami CF - New York Red Bulls MLS
01:00 FC Dallas - Minnesota United FC MLS
01:30 San Jose Earthquakes - Sporting Kansas City MLS
måndag 23 maj
02:00 Colorado Rapids - Seattle Sounders MLS
02:00 Austin FC - Orlando City SC MLS
02:00 LA Galaxy - Houston Dynamo MLS
04:00 Portland Timbers - Philadelphia Union MLS
19:00 Norrby - Utsikten Superettan
19:00 Djurgården - Hammarby Allsvenskan, damer
19:00 GIF Sundsvall - Mjällby Allsvenskan
19:00 Örebro - AFC Eskilstuna Superettan
19:00 Halmstad - Brommapojkarna Superettan
20:30 Hamburg - Hertha Berlin Bundesliga
tisdag 24 maj
19:00 Östersund - Örgryte Superettan
19:00 Jönköping - Skövde AIK Superettan
onsdag 25 maj
21:00 Roma - Feyenoord UEFA Europa Conference League
torsdag 26 maj
15:00 Hammarby - Malmö Svenska Cupen
18:00 Rosengård - Häcken Svenska Cupen, damer
fredag 27 maj
18:00 KIF Örebro - Eskilstuna Allsvenskan, damer
lördag 28 maj
13:00 Trelleborg - Landskrona Superettan
13:00 Brage - Norrby Superettan
15:00 Västerås SK - Halmstad Superettan
15:00 Öster - Jönköping Superettan
15:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
15:00 Göteborg - GIF Sundsvall Allsvenskan
17:00 AFC Eskilstuna - Östersund Superettan
17:00 Häcken - Sirius Allsvenskan
21:00 Liverpool - Real Madrid EUROPA: Champions League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Hammarby IF 9 6 2 1 12 20
2 AIK 10 6 2 2 3 20
3 BK Häcken 8 5 2 1 6 17
4 Djurgårdens IF 9 4 3 2 9 15
5 Malmö FF 9 4 3 2 1 15
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 9 4 2 3 8 14
7 Mjällby AIF 8 4 2 2 3 14
8 IK Sirius 9 4 2 3 -4 14
9 IFK Norrköping 9 4 1 4 2 13
10 Kalmar FF 8 4 0 4 3 12
11 IFK Göteborg 9 3 2 4 -1 11
12 Varbergs BoIS 9 3 2 4 -4 11
13 IFK Värnamo 9 2 3 4 -2 9
14 Degerfors IF 9 2 0 7 -13 6
15 Helsingborgs IF 10 1 2 7 -8 5
16 GIF Sundsvall 8 1 0 7 -15 3

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten