LÅNG INTERVJU: Förkastades av MFF efter korsbandsskada – nu gör han jättesuccé

Han skadade korsbandet som tolvåring i Malmö FF, och fick beskedet att han gjorde bäst i att lämna klubben. Nu gör Astrit Seljmani succé i superettan med Varberg – sex mål på sex matcher, skytteligaledning och utsedd till Månadens spelare. Vid sidan av hans succé på planen så kämpar hans 14-åriga bror mot cancer. Nu firar Seljmani varje mål med en målgest för sin sjuka bror.
– Det är för att hylla honom. Han är min idol och min största inspiration, han motiverar mig i allting jag gör, säger Seljmani till FotbollDirekt.se. 

Varbergs BoIS tippades att åka ur superettan. Vid upptaktsträffen inför säsongen så hamnade BoIS näst sist i tipsen. Endast Syrianska var mindre betrott. Efter sex omgångar ser det helt annorlunda ut. Varberg har sex raka segrar, enda obesegrade laget och sju poäng ner till tvåan i tabellen.

I anfallet har nyförvärvet Astrit Seljmani stått för sex mål och ledning i superettans skytteliga. I dagarna blev han utsedd till ”Månadens spelare” i superettan, ett nyinstiftat pris för serien där Seljmani blev första vinnaren någonsin.

– Det har gått jävligt bra. Vi har vunnit sex raka matcher och dessutom dominerat sex raka matcher. Det har inte varit någon match där vi haft tur, vi har kanske haft någon stolpe med oss någon match men i matcherna i stort så har vi drivit spelet, säger han till FotbollDirekt.se.

Då var ni långt ifrån favoriter på förhand…

– Väldigt väldigt långt ifrån favoriter. Men det är fotboll, det är elva man därute som ska göra det. Vi tror på oss själva och vi har ett ett jävla härligt gäng. Vad media och folk runtom sagt, jag visste ju att det var helt fel. Jag förväntade mig att det skulle bli såhär bra, kanske inte att vi skulle ta sex raka segrar direkt men definitivt att vi skulle vara med däruppe och slåss. Vi skulle vara ett av lagen som slogs om att gå upp i allsvenskan.

Efter säsongen med Torn i fjol så var flera klubbar intresserade av Seljmani. Han kände Varbergs tränare Joakim Persson sedan tidigare, i Kristianstad. Det blev avgörande.

– Jag visste vad jag skrev på för. Det har blivit exakt som det jag trodde. När Jocke hörde av sig, då var det inget snack. Det fanns några andra klubbar som hörde av sig men då var det glasklart. Han är så bra på att få ut mest möjligt av alla spelare, både på träning och på match. Så det är klart att han var en tungt vägande faktor till att jag valde Varberg. Det har gått väldigt bra hittills. Man märker att staden börjar stötta oss mer och mer nu, och det betyder mycket också.

22-årige Seljmani värvades in inför säsongen efter ett 2018 i division 1-nykomlingen Torns IF där han stod för 13 mål i fjol. Han har varit uppe och touchat superettan tidigare – säsongen 2016 gjorde han åtta matcher för Ängelholm.

Men i år är första säsongen ”på riktigt” för en spelare som tagit en liten omväg till eliten. Efter två år och tre klubbar i division 1 (Kristianstad, Rosengård, Torn) så fick han chansen i Varberg. Men inte långt innan kontraktet skulle skrivas på så fick Seljmani ett tungt besked: Hans lillebror Altin hade drabbats av cancer. Astrit Seljmani berättar om beskedet som präglat hans liv de senaste månaderna.

– Det hände i vintras, precis innan jag skrev på för Varberg. Det var i den vevan som beskedet kom. Min lillebror har alltid varit den som driver mig mest, han pushar mig alltid att jag ska göra mitt bästa, och han har alltid velat att jag ska nå så långt som möjligt. Han är min största supporter och jag är hans.

Broderns cancerbesked kom överraskande för Astrit Seljmani, som själv har känt att han velat vara på plats för att stötta sin lillebror så mycket det bara går. Det har blivit många vändor fram och tillbaka de dryga 20 milen mellan Varberg och Malmö.

– Det är första gången det hänt någon i vår släkt, så det kom väldigt överraskande. Varberg har varit väldigt stöttande i allt det här. Jag får lite ledigt ibland, när jag måste vara nere i Malmö.

–  Det är klart att det blev en annorlunda start på tiden här i Varberg. De första veckorna efter beskedet… jag pendlade varje dag, åkte ner för att stötta honom. När behandlingarna började så sade familjen till mig att nu får du inte komma hit varje dag längre, nu måste du koncentrera dig på fotbollen i Varberg. Men jag åker fortfarande ner och hälsar på så fort jag har en ledig dag.

Spelar han också fotboll? 

– Ja, han spelar i ett lag i Malmö, mittback till skillnad från mig. Men han har inte kunnat spela de senaste åtta månaderna pga sjukdomen. Så han är hungrig på att få spela igen. Han har ett mål nu, det är att komma tillbaka och kunna spela P 14 i Gothia Cup i sommar tillsammans med grabbarna i laget.

– Han är inne på sin femte behandling nu. Om två-tre veckor får vi besked om hur det ser ut, om han måste få mer behandling eller inte. Om vi får ett positivt besked så kan han åka dit (till Gothia Cup). Han ska klara sitt livs största test just nu, större än någon fotbollsmatch. Han tror på det, jag tror på det, vi tror på det. Det är den inställningen vi har.

Altin har ännu inte kunnat se någon Varbergmatch på plats, berättar Astrit. Men inte en minut av storebrors matcher i superettan missas:

– Jag väntar fortfarande på att kunna ta hit honom. Tanken är att han ska komma upp i juni och kolla en match i Varberg om allt går som det ska. Men han följer matcherna från sjukhuset, han sitter där och kollar tillsammans med familjen och läkare. Så varje match är det tio pers i sjukhusrummet som kollar på tv. Jag får ett sms inför varje match, alltid inför matchen får jag en bild på familjen tillsammans framför tv:n. Det ger mig en boost när jag går ut på planen.

Astrit Seljmani har firat sina hittills sex mål i superettan med att forma händerna till ett ”A”. Det är för Altin.

– Det är därför jag gör a-tecknet när jag gör mål, det är för att hylla honom. Han är min idol och min största inspiration, han motiverar mig i allting jag gör.

Hur har det här påverkat dig den här säsongen, på och utanför planen? 

– Jag uppskattar allting mer nu än jag gjorde innan. Jag är frisk och jag får göra det jag älskar att göra. Man får en helt ny syn på allting, man uppskattar allt mycket mer.

– På planen? Det är det som är det fina med fotbollen, när man går in på planen så tänker man bara på fotboll, på att vinna. Jag krigar alltid för tre poäng, varje match. Man lägger allt åt sidan och går in för det.

När FD intervjuar Astrit Seljmani så har han en träningsledig dag. Istället har han jobbat – Seljmani har ett civilt jobb vid sidan av fotbollen i BoIS.

– Jag jobbar som vikarie nu i olika skolor i Varberg, det är allt från lågstadiet till högstadiet. Jag har alltid jobbat vid sidan av fotbollen, jobbat med ungdomar. Jag brinner för det, hjälpa ungdomar som behöver stöttning. Det är något jag gjort länge, jag har gjort det hemma i Malmö också, jobbat med ungdomar som behöver extra stöd efter skoltid. Stöttat dem med allt möjligt, läxhjälp och sådant.

Det är en kombination av ekonomi och Seljmanis egen vilja som gör att han jobbar deltid i Varberg. Men han är även engagerad ideellt. Tillsammans med sina bröder och några kompisar har han hemma i Malmö startat organisationen ”Vi” för att hjälpa ungdomar i behov av stöttning.

– Jag vet hur det är i Malmö, jag har jobbat i många skolor där det behövts extra stöd. Så vi har dragit i gång det här rejält sedan januari egentligen, vi har fått en lokal i Malmö. Det här är det som driver mig, det är det och fotbollen som är mina två stora engagemang. Fotbollen har alltid varit mitt liv, eller sedan jag var fyra år gammal egentligen. Det här med att hjälpa ungdomar, det kom in senare i livet. Jag har sett hur det kan vara för många barn och ungdomar, de har det ofta tufft hemma och det är fantastiskt att kunna ge dem den stöttning de inte hade fått annars.

Om Seljmani själv får bestämma så fortsätter gärna deltidsjobba, även om det skulle bli allsvenskt spel längre fram:

– Jag kommer fortfarande vara engagerad i det här, oavsett om jag jobbar med det eller inte. Jag hade gärna velat ha det vid sidan av fotbollen ändå, även om jag spelar högre upp. I Varberg tränar vi på eftermiddagarna, och det här att gå och dra mellan klockan 8 och 13, sitta och vänta på att det ska bli träning… jag har aldrig gillat det. Jag har gärna det här vid sidan av.

Astrit Seljmani har alltid betraktats som en stor talang i Malmöfotbollen och i Malmö FF. Men bara tolv år gammal åkte han på en allvarlig skada som tvingade honom att staka om karriärsplanerna. MFF sade till honom att sluta med fotbollen.

– Jag drog korsbandet i MFF när jag var tolv år, vi var på en turnering i Danmark. Efter det så bad MFF mig att lämna, mer eller mindre. De sade till mig att du kommer nog inte spela fotboll mer, det är nog bäst om du slutar här.

Vad kände man då? 

– Jag var tolv år gammal, att då få höra att du lär inte kunna spela mer med det här knäet… det var det de sade, att det blir svårt att komma tillbaka när det händer så tidigt, för någon som är så ung. Det var det beskedet jag fick. Att det inte skulle gå.

– Alla som bor i Malmö vill spela i MFF, det är målet för alla som spelar fotboll där. Så det är klart att det blev många frågetecken, ”vafan är jag inte bättre”, typ så. Jag började om, började spela med vännerna igen, för att hitta kärleken till fotbollen. Sedan blev det seriöst igen när jag var 16 och spelade i division 3. Efterhand blev det en morot, att visa dem att de gjort fel.

Hur bra var du i din kull innan skadan kom? 

– Jag var utan tvekan en av de spelarna som de trodde mest på. De hade försökt hämta mig i två år innan jag flyttade dit. Sedan när jag kom dit så gick det riktigt bra fram till skadan. Så det blev ett steg tillbaka för att ta flera steg framåt kan man säga.

Om MFF vill värva dig i framtiden?

– Det är klart jag lyssnar om de hör av sig. Det är inga bad feelings alls från min sida. Jag älskar staden, jag uppväxt där. Det där som hände då, det är glömt för mig. Det var inte klubben Malmö FF som sade det där, det var vissa individer i klubben som sade det.

– Sedan tänker jag inte alls på andra klubbar nu, jag vill vinna med Varberg. Men det är klart, alla vill spela i största klubbarna i allsvenskan och slåss om titeln, så är det ju. Allsvenskan kollar ner i superettan, det är en marknad för dem att hämta unga spelare från, och man är medveten om det. Men jag har tvåårskontrakt med Varberg och det är där jag har mitt fokus.

Det kan bli allsvenskan med Varberg också? 

– Det är inget jag tänker på alls nu. Vi har spelat sex matcher och vi har 18-20 poäng kvar innan vi har säkrat superettankontraktet.

Att du tagit en lite krokigare väg till eliten, hur har det påverkat dig som spelare och som person?

– Det har fått mig att jobba ännu hårdare än jag gjort annars. Innan levde jag lite på talang kanske. Man är mer medveten nu om vad som krävs för att nå upp till den högsta nivån. Mer medveten om allting, om träningen, maten, allt runtomkring. Mer professionell och målmedveten. Samtidigt, jag är bara 22 år. Jag är fortfarande ung. Jag känner ingen panik alls, att ”nu måste det hända”. Utan jag har tvåårskontrakt med Varberg och det är det jag fokuserar på.

Varberg möter Dalkurd hemma i dag klockan 16.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 26 november
18:30 Fortuna Düsseldorf - Heidenheim 2. Bundesliga
18:30 Regensburg - Dynamo Dresden 2. Bundesliga
19:00 AGF Århus - Silkeborg Superligaen
20:30 Stuttgart - Mainz Bundesliga
20:45 Cagliari - Salernitana Serie A
21:00 Lens - Angers Ligue 1
21:00 Athletic Bilbao - Granada La Liga
21:00 West Bromwich - Nottingham Forest Championship
lördag 27 november
13:30 Karlsruhe - Hannover 96 2. Bundesliga
13:30 Schalke - Sandhausen 2. Bundesliga
13:30 Preston - Fulham Championship
13:30 Arsenal - Newcastle Premier League
13:30 Erzgebirge Aue - Darmstadt 2. Bundesliga
14:00 Alaves - Celta Vigo La Liga
15:00 GAIS - GIF Sundsvall Superettan
15:00 Trelleborg - Jönköping Superettan
15:00 IFK Värnamo - Norrby Superettan
15:00 Öster - Akropolis Superettan
15:00 Vasalund - Örgyte Superettan
15:00 Falkenberg - Brage Superettan
15:00 AFC Eskilstuna - Landskrona Superettan
15:00 Empoli - Fiorentina Serie A
15:00 Helsingborg - Västerås SK Superettan
15:00 Sampdoria - Hellas Verona Serie A
15:30 Köln - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Greuther Furth - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Bochum - Freiburg Bundesliga
15:30 Hertha Berlin - Augsburg Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Borussia Dortmund Bundesliga
16:00 Huddersfield - Middlesbrough Championship
16:00 Liverpool - Southampton Premier League
16:00 Crystal Palace - Aston Villa Premier League
16:00 Norwich - Wolverhampton Premier League
16:15 Valencia - Rayo Vallecano La Liga
17:00 Lille - Nantes Ligue 1
18:00 Juventus - Atalanta Serie A
18:30 Brighton - Leeds Premier League
18:30 Bayern München - Arminia Bielefeld Bundesliga
18:30 Mallorca - Getafe La Liga
20:30 Holstein Kiel - Werder Bremen 2. Bundesliga
20:45 Venezia - Inter Serie A
21:00 Nice - Metz Ligue 1
21:00 Villarreal - Barcelona La Liga
21:30 Belenenses - Benfica Portugisiska ligan
söndag 28 november
12:15 Sparta Rotterdam - Ajax Eredivisie
12:30 Udinese - Genoa Serie A
13:00 Livingston - Rangers Skottland Premiership
13:00 St Etienne - Paris SG Ligue 1
13:30 Paderborn - Hansa Rostock 2. Bundesliga
13:30 Nürnberg - St Pauli 2. Bundesliga
13:30 Hamburg - Ingolstadt 2. Bundesliga
14:00 Viborg - SönderjyskE Superligaen
14:00 Real Betis - Levante La Liga
15:00 Manchester City - West Ham Premier League
15:00 Spezia - Bologna Serie A
15:00 Degerfors - Norrköping Allsvenskan
15:00 Milan - Sassuolo Serie A
15:00 Burnley - Tottenham Premier League
15:00 Leicester - Watford Premier League
15:00 Brentford - Everton Premier League
15:00 Lorient - Rennes Ligue 1
15:00 IFK Göteborg - Östersund Allsvenskan
15:00 Reims - Clermont Ligue 1
15:00 Bordeaux - Brest Ligue 1
15:00 Monaco - Strasbourg Ligue 1
15:00 Djurgården - Varberg Allsvenskan
15:30 Eintracht Frankfurt - Union Berlin Bundesliga
16:15 Espanyol - Real Sociedad La Liga
17:00 Montpellier - Lyon Ligue 1
17:30 RB Leipzig - Bayer Leverkusen Bundesliga
17:30 Kalmar - Malmö Allsvenskan
17:30 Chelsea - Manchester U Premier League
17:30 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
18:00 Roma - Torino Serie A
18:00 Ålborg - Köpenhamn Superligaen
18:30 Cadiz - Atletico Madrid La Liga
19:00 Sporting Lissabon - Tondela Portugisiska ligan
20:45 Napoli - Lazio Serie A
20:45 Marseille - Troyes Ligue 1
21:00 Real Madrid - Sevilla La Liga
21:30 Porto - Vitoria Guimaraes Portugisiska ligan
måndag 29 november
19:00 Elfsborg - AIK Allsvenskan
19:00 Mjällby - Örebro Allsvenskan
19:00 Vejle - Midtjylland Superligaen
19:00 Sirius - Häcken Allsvenskan
20:45 Derby County - Queens PR Championship
21:00 Osasuna - Elche La Liga
tisdag 30 november
18:30 Fiorentina - Sampdoria Serie A
18:30 Atalanta - Venezia Serie A
19:00 Sverige - Slovakien VM-kval, damer
20:30 Newcastle - Norwich Premier League
20:45 Salernitana - Juventus Serie A
20:45 Hellas Verona - Cagliari Serie A
20:45 Motherwell - Dundee Utd Skottland Premiership
21:15 Leeds - Crystal Palace Premier League
onsdag 01 december
18:30 Inter - Spezia Serie A
18:30 Bologna - Roma Serie A
19:00 Strasbourg - Bordeaux Ligue 1
19:00 Metz - Montpellier Ligue 1
19:00 Troyes - Lorient Ligue 1
19:00 Angers - Monaco Ligue 1
19:00 Brest - St Etienne Ligue 1
20:30 Southampton - Leicester Premier League
20:30 Wolverhampton - Burnley Premier League
20:30 West Ham - Brighton Premier League
20:30 Watford - Chelsea Premier League
20:45 Sassuolo - Napoli Serie A
20:45 Hibernian - Rangers Skottland Premiership
20:45 Genoa - Milan Serie A
21:00 Nantes - Marseille Ligue 1
21:00 Lyon - Reims Ligue 1
21:00 Rennes - Lille Ligue 1
21:00 Clermont - Lens Ligue 1
21:00 Real Madrid - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Paris SG - Nice Ligue 1
21:15 Aston Villa - Manchester City Premier League
21:15 Everton - Liverpool Premier League
torsdag 02 december
18:30 Torino - Empoli Serie A
19:00 Dalkurd - GAIS Superettan
20:30 Tottenham - Brentford Premier League
20:45 Celtic - Hearts Skottland Premiership
20:45 Lazio - Udinese Serie A
21:00 Ajax - Willem II Eredivisie
21:15 Manchester U - Arsenal Premier League
fredag 03 december
18:00 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
18:30 Werder Bremen - Erzgebirge Aue 2. Bundesliga
18:30 Darmstadt - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:00 Portimonense - Porto Portugisiska ligan
20:30 Union Berlin - RB Leipzig Bundesliga
21:00 Granada - Alaves La Liga
21:00 Fulham - Bournemouth Championship
22:15 Benfica - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
lördag 04 december
13:30 Coventry - West Bromwich Championship
13:30 West Ham - Chelsea Premier League
14:00 Sevilla - Villarreal La Liga
15:00 Varberg - Mjällby Allsvenskan
15:00 Östersund - Degerfors Allsvenskan
15:00 Örebro - Elfsborg Allsvenskan
15:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan
15:00 AIK - Sirius Allsvenskan
15:00 Malmö - Halmstad Allsvenskan
15:00 Hammarby - Kalmar Allsvenskan
15:00 Norrköping - IFK Göteborg Allsvenskan
15:00 Milan - Salernitana Serie A
16:00 Southampton - Brighton Premier League
16:00 Newcastle - Burnley Premier League
16:00 Wolverhampton - Liverpool Premier League
16:15 Barcelona - Real Betis La Liga
17:00 Marseille - Brest Ligue 1
18:00 Roma - Inter Serie A
18:30 Watford - Manchester City Premier League
18:30 Borussia Dortmund - Bayern München Bundesliga
18:30 Atletico Madrid - Mallorca La Liga
19:00 Lille - Troyes Ligue 1
20:45 Napoli - Atalanta Serie A
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
21:00 Lens - Paris SG Ligue 1
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 29 17 7 5 28 58
2 Djurgårdens IF 29 16 6 7 15 54
3 AIK 28 16 5 7 16 53
4 IF Elfsborg 28 16 4 8 17 52
5 Hammarby IF 29 14 8 7 11 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 29 13 8 8 4 47
7 IFK Norrköping 29 13 5 11 5 44
8 IFK Göteborg 29 10 8 11 2 38
9 Varbergs BoIS 29 9 10 10 0 37
10 BK Häcken 28 9 9 10 4 36
11 Mjällby AIF 28 8 10 10 4 34
12 IK Sirius 28 9 7 12 -15 34
13 Halmstads BK 29 6 13 10 -5 31
14 Degerfors IF 29 9 4 16 -18 31
15 Örebro SK 28 4 5 19 -34 17
16 Östersunds FK 29 3 5 21 -34 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten