Sök
Allsvenskan

Minns skumma perioden med Paolo Di Canio - "Jag skiter i det, vad är det som händer?"

Inställningen har aldrig varit några problem. Det är sällan Sebastian Larsson, 34, gör en svag träning eller hamnar i tjafs med medspelare eller ledare. Sen finns ju den skumma perioden med Paolo di Canio i Sunderland. - Dag tre så tappade jag det: “Jag skiter i det. Vad är det som händer?”, säger Larsson som i en stor intervju inför allvaret även berättar om AIK:s bagage som måste skakas loss, känslorna inför sista resan med landslaget - och Z-frågan som redan bubblat upp. 

Det första man hör när man pratar Sebastian Larsson med en ledare i AIK är “vilken jävla kanonkille det är”.
Det andra är mycket sannolikt, “killen gör ju inte en enda dålig träning”.
Och studerar man ett träningspass så är det lätt att förstå va man menar med det.  Fokus, hårt jobb och …, ja, mer hårt jobb.


Är det en medfödd inställning, eller något den svenska landslagsmittfältaren tvingats lära sig under tuffa år i Premier League?
- Med all säkerhet finns det i bakhuvudet, att när man tränar så tränar man. Varför kasta bort en träningsdag på att inte försöka göra sitt bästa, säger Larsson och tittar mig i ögonen.
 - Självklart, under min karriär så har det funnits träningar där jag varit kass av olika anledningar och blivit frustrerad. Mycket på grund av den spelare jag är, och hur viktigt jag tycker att det är med min lägstanivå.
- Jag tror att det är annorlunda med en “flair”-spelare. Som ska göra de små och svåra grejerna hela tiden. Då tror jag det är lättare att vara upp-och-ned.
Kan du bli frustrerad om du ser lagkamrater som inte försöker på träningar?
- Ja, absolut. Då tycker jag man ska få höra det. Man behöver inte skrika “din jävla idiot”, men det måste finnas en viss standard i träning vad gäller inställning. Inställning är ändå det enklaste… ... och det svåraste..
- Ja, jo. Konstigt nog är det så. Alltså, teknik kan du jobba på, och skott kan du jobba på. Men det borde vara lättare att bestämma sig för en bra inställning.
Har du skrikit “din jävla idiot” till någon? Eller, vad är det värsta du sagt?
- Njae, eller det har jag säkert gjort. Men då har man hamnat i någon form av dispyt med någon. Jag skulle inte skrika det bara bara för att någon inte jobbar, men visst kan man ryta ifrån om någon inte ger allt. Det borde vara en grund för alla, åtminstone på den här nivån.
Har du fått höra det då? På grund av inställning?
- Väldigt sällan.
Sebastian Larsson lutar sig tillbaka, funderar lite och fortsätter:
- Det var en period där väldigt mycket skumt hände, det var en kort period i Sunderland när vi hade Paolo di Canio som manager. Jag gick från att starta varje match till att inte ha en aning om vad som hände. Jag fick inte ens träna på min position från den ena dagen till den andra, och jag fick inga svar.

- Dag tre så tappade jag det: “Jag skiter i det. Vad är det som händer”? Då fick man höra det av tränarteamet. Men då fanns det annat involverat än ren inställning.


2020 är säsongen AIK ger sig ut på en redan mycket omskriven ny resa. Med ett offensivt och förhoppningsvis svårläst 3-4-3 ska man ta upp kampen om SM-guldet med Malmö FF, Djurgården, Hammarby och IFK Norrköping.
Är det en nystart även för dig, Sebastian?
- Ja, definitivt. Det är inte så att jag vid min ålder försöker vara en annan fotbollsspelare, absolut inte, men jag försöker precis som alla andra att hitta min roll i det här nya. Hur ska jag få ut det bästa av mitt spel i det sättet vi vill spela på nu?
- Och det känns spontant att det kan vara en position som kan vara rolig och som jag kan trivas väldigt bra i.
- Sen trivs du bara riktigt bra om det går bra för laget och du vinner fotbollsmatcher.
Vad är den stora utmaningen när ni nu sjösätter en ny taktik på allvar med Svenska Cupen och sedan allsvenskan?
- Det har varit från början och är fortfarande att skaka loss bagaget. Det har varit sekvenser, som vi visste det skulle bli, när X antal spelare försöker vara mer aggressiva och framåtlutade, och så är det ett osynligt snöre som drar tillbaka ett visst antal spelare. Då blir det inte bra. Då funkar det inte.
Hur ser du på din kontraktssituation förresten?
- Jag har det här kvar, ett plus ett år. Sådan koll har jag.

Du lägger av i landslaget efter EM, kan det också bli sista året som fotbollsspelare överhuvudtaget?
 - Alltså, det var likadant med landslaget när man fick frågan efter VM (2018). Jag ville köra vidare, men det fattade jag redan då att tvåårscykeln till EM blir sista svängen med landslaget.
- Men jag tänker inte på datum och tid. Jag tror helt ärligt att när jag börjar tänka så, då är det början till slutet. Och jag är extremt bekväm i att nu är det den här säsongen, nu är fokus här. Det som händer sedan, det sköter sig självt under säsongen.
- Jag tror varken jag eller klubben har någon stress över det. Jag är inte 23 år och jagar ett nytt äventyr någon annanstans, jag har kommit hem och trivs väldigt bra.
Du tänker inte ens på “plus ett”-året?
- Nej, inte hittills i alla fall. Och det är inte negativt, jag känner mig jättetrygg där jag är. Om det är ett, två eller tre år kvar, vem vet?
- Jag har inga känslor i dag, som man förstått kan hända när man kommer upp i åren, att man känner sig i fysiskt sämre form, börjar få jobbigt med att hänga med under en försäsong och så. Dit har jag inte kommit, och det är jag väldigt tacksam över.
Rikard Norling har sagt att AIK kanske inte har en guldtrupp i år, utan mer på sikt. Hur ser du på det?
- Ja, hur ser jag på det? Jag vill jättegärna vara med och vinna igen. Självklart. Frågar du vem som helst så vill alla vinna i år. AIK är en stor förening, vi vann för två år sedan och firandet är i färskt minne. Det vill man ju göra igen. - Men det gäller att få alla bitar att klaffa och jag fattar att det är en större osäkerhet i år. Tidigare år har det varit en tydlig och inarbetad struktur, och nu försöker vi något nytt. En del nya spelare har kommit in med lite mindre erfarenhet från den allsvenskan nivån. Vi hoppas att det bli positivt, men jag förstår att det finns ett större frågetecken kring laget än vad det gjort på några år.


Till sommaren väntar alltså den sista resan med förbundskapten Janne Andersson landslag. EM-slutspelet bli det sista Sebastian Larsson gör i blågult, där han hittills samlat ihop till mäktiga 118 landskamper.
Infinner sig några sentimentala känslor då?
- Inte ännu så länge, det känns mest naturligt. Och först och främst så måste jag ju se till att vara med i EM, i truppen, för att få uppleva det igen. Det är nummer ett.
- Sen, med all säkerhet, när man förhoppningsvis är i EM och spelar och det drar ihop sig - då kommer man säkert att tänka och bli emotionell. Jag var med i truppen första gången 2007, så det är en lång tid. Många upplevelser.

Tänker du på EM när du ser Alexander Isak ösa in mål i Spanien, Robin Quaison dra in ett hattrick i Bundesliga - eller Dejan Kulusevski gå som tåget i Italien. Är det tillåtet att ha tankar som: “Fan, den här killen måste ju starta i EM!”
- Jag är nog inte riktigt på den nivån, att jag sitter och tänker på sådant. Det tror jag mer är en grej för folk utanför, och det är naturligt.
- Men det undgår mig inte, framgångarna. Det jag tänker är att det är fantastiskt kul för svensk fotboll. Man har varit med i x antal cykler nu, där en generation lämnar och man funderar vad som ska hända nu. Så, pang, så kommer det nya spelare. Och inte minst nu, med några spelare som exploderat på den allra högsta nivån.
- Svensk fotboll har förhoppningsvis många roliga mästerskap att se fram emot den närmaste tiden, även efter detta EM.


När börjar Z-frågan dyka upp inför EM då?
- Har inte den dykt upp redan?
Den bubblar där.
- Jo, men så är det och det är naturligt. Vår störste spelare genom tiderna kommer tillbaka till europeisk fotboll och gör mål.
- För mig, det är säkert ett tråkigt svar, men det blir ju en ickefråga. Det var Zlatans eget beslut att sluta 2016.

Men inför senaste VM så spelade han på det mycket, en eventuell comeback?
- Jo, absolut. Så är det.

Skulle du gärna se att det undveks inför det här mästerskapet?
- Alltså, personligen spelar det ingen roll.
Men det var ju spelare som brydde sig, Andreas Granqvist till exempel?
 - Ja, det kanske det var. Jag kan ju bara prata för mig själv, och jag var inte den som fick frågorna konstant. Frågar du Janne eller Peter (Wettergren), som sitter och planerar och vet att det är en spelare inte är tillgänglig, så kan det eventuellt bli en störning för dem. Personligen så spelar det ingen större roll.
- Och det är inte det sista vi har hört om det här, snarare tvärtom.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 14 juli
15:00 Chicago Fire - Seattle Sounders FC MLS
onsdag 15 juli
18:00 KIF Örebro - Kopparberg Göteborg FC Sverige Allsvenskan Damer
19:00 AIK - Sirius Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Helsingborg Allsvenskan
19:00 Burnley - Wolverhampton Premier League
19:00 Djurgården - Falkenberg Allsvenskan
19:00 HB Köge - Fremad Amager Danmark 1st Division
19:00 Växjö - FC Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
torsdag 16 juli
18:00 Leeds - Barnsley Championship
19:00 Everton - Aston Villa Premier League
19:00 Varbergs BoIS FC - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Leicester - Sheffield U Premier League
19:00 Häcken - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Kalmar FF - Hammarby Allsvenskan
19:00 Östersund - Malmö FF Allsvenskan
19:00 IFK Norrköping - Örebro SK Allsvenskan
21:00 Celta Vigo - Levante La Liga
21:00 Real Madrid - Villarreal La Liga
21:00 Barcelona - Osasuna La Liga
21:00 Valencia - Espanyol La Liga
21:00 Getafe - Atletico Madrid La Liga
21:00 Real Sociedad - Sevilla La Liga
21:00 Mallorca - Granada La Liga
21:00 Eibar - Valladolid La Liga
21:00 Athletic Bilbao - Leganes La Liga
21:00 Real Betis - Alaves La Liga
21:15 Southampton - Brighton Premier League
fredag 17 juli
02:00 DC United - New England Revolution MLS
19:00 FC Midtjylland - FC Nordsjälland Superligaen
lördag 18 juli
02:00 Sporting Kansas City - Colorado Rapids MLS
04:30 Real Salt Lake - Minnesota United FC MLS
13:00 Ljungskile - Dalkurd FF Superettan
15:00 GIF Sundsvall - Norrby IF Superettan
17:15 Verona - Atalanta Serie A
17:30 Öster - Jönköpings Södra Superettan
17:30 GAIS - Umea FC Superettan
17:30 Degerfors - Trelleborgs FF Superettan
18:00 Mjondalen - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:30 Norwich - Burnley Premier League
19:30 Cagliari - Sassuolo Serie A
20:30 Haugesund - Viking FK Norge Eliteserien
20:45 Arsenal - Manchester City FA-cupen
21:45 Milan - Bologna Serie A
söndag 19 juli
02:00 Portland Timbers - Houston Dynamo MLS
04:30 Los Angeles FC - LA Galaxy MLS
14:00 Umeå - FC Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
14:30 Malmö FF - Kalmar FF Allsvenskan
14:30 Sirius - IFK Norrköping Allsvenskan
14:30 IK Brage - Örgryte IS Superettan
14:30 Varbergs BoIS FC - AIK Allsvenskan
15:00 Bournemouth - Southampton Premier League
15:00 Linköpings FC - Eskilstuna Utd Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Vittsjö GIK - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Kristianstad - IK Uppsala Sverige Allsvenskan Damer
16:00 KIF Örebro - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
17:00 Tottenham - Leicester Premier League
17:15 Parma - Sampdoria Serie A
17:30 Östersund - Häcken Allsvenskan
17:30 Elfsborg - Djurgården Allsvenskan
17:30 Halmstad - AFC Eskilstuna Superettan
17:30 Falkenberg - Helsingborg Allsvenskan
18:00 Strömsgodset - Molde Norge Eliteserien
18:00 Kristiansund BK - Valerenga Norge Eliteserien
18:00 Ålesund - Stabaek Norge Eliteserien
18:00 Rosenborg - Sandefjord Norge Eliteserien
18:00 Sarpsborg 08 - Odd Norge Eliteserien
19:00 Manchester U - Chelsea FA-cupen
19:30 Napoli - Udinese Serie A
19:30 Brescia - SPAL Serie A
19:30 Genoa - Lecce Serie A
19:30 Fiorentina - Torino Serie A
20:00 FC Köpenhamn - AGF Århus Superligaen
20:30 SK Brann - Start Norge Eliteserien
21:00 Villarreal - Eibar La Liga
21:00 Levante - Getafe La Liga
21:00 Atletico Madrid - Real Sociedad La Liga
21:00 Espanyol - Celta Vigo La Liga
21:00 Sevilla - Valencia La Liga
21:00 Osasuna - Mallorca La Liga
21:00 Leganes - Real Madrid La Liga
21:00 Valladolid - Real Betis La Liga
21:00 Alaves - Barcelona La Liga
21:00 Granada - Athletic Bilbao La Liga
21:45 Roma - Inter Serie A
måndag 20 juli
02:00 Chicago Fire - San Jose Earthquakes MLS
04:30 Seattle Sounders FC - Vancouver Whitecaps MLS
15:00 Inter Miami CF - Orlando City SC MLS
18:00 Kopparberg Göteborg FC - Djurgården Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Sheffield U - Everton Premier League
19:00 Brighton - Newcastle Premier League
19:00 Akropolis IF - Västerås SK Superettan
19:00 Hammarby - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Örebro SK - Mjällby AIF Allsvenskan
21:15 Wolverhampton - Crystal Palace Premier League
21:45 Juventus - Lazio Serie A
tisdag 21 juli
02:00 Philadelphia Union - Orlando City SC MLS
19:00 Watford - Manchester City Premier League
19:30 Atalanta - Bologna Serie A
21:15 Aston Villa - Arsenal Premier League
21:45 Sassuolo - Milan Serie A
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 IFK Norrköping 7 5 2 0 11 17
2 IF Elfsborg 7 3 4 0 3 13
3 Mjällby AIF 7 4 1 2 2 13
4 IK Sirius FK 7 3 3 1 2 12
5 Djurgårdens IF 7 3 1 3 3 10
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Varbergs BoIS FC 7 3 1 3 3 10
7 Malmö FF 7 2 4 1 2 10
8 BK Häcken 7 2 4 1 2 10
9 Örebro SK 7 2 3 2 -1 9
10 IFK Göteborg 7 2 2 3 -2 8
11 AIK 7 2 2 3 -2 8
12 Hammarby IF 7 2 2 3 -3 8
13 Östersunds FK 7 2 1 4 -5 7
14 Kalmar FF 7 2 0 5 -3 6
15 Falkenbergs FF 7 1 2 4 -5 5
16 Helsingborgs IF 7 1 2 4 -7 5

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten