HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Allsvenska lag med konstgräs 2020

Allsvenska lag med konstgräs 2020

Den 14 juni drar äntligen Allsvenskan 2020 igång! Och som vi har längtat! Inför den Allsvenska starten har vi tittat lite närmare på vilka lag som har konstgräs som underlag på sin hemmaplan. Hur många lag är det egentligen och kan de dra någon fördel av det? 

Vilka lag spelar på konstgräs 2020?

Under 2020 kommer totalt 8 av 16 lag spela på Konstgräs. Med andra ord hälfen av lagen. Här är lagen som kommer spela på konstgräs hemma, säsongen 2020:

BK Häcken, Bravida Arena
Djurgårdens IF, Tele2 Arena
Hammarby IF, Tele2 Arena
IF Elfsborg, Borås Arena
IFK Göteborg, Gamla Ullevi
IFK Norrköping, Östgötaporten
IK Sirius, Studenternas IP
Örebro SK, Behrn Arena
Östersunds FK, Jämtkraft Arena 

Totalt har 7 arenor i Allsvenskan konstgräs som underlag, vilket är en minskning från förra året då antalet var två fler. Inför årets säsong har Varbergs BoIS och Mjällby tillkommit, två lag som spelar sina hemmamatcher på naturgräs, medan AFC Eskilstuna och GIF Sundsvall som spelade på konstgräs åkt ur. 

Den arena som är lägst norrut i Allsvenskan är Jämtkraft Arena. En arena som givetvis har konstgräs, konstigt vore väl annars. Arenan som invigdes 2007 har bland annat varit spelplats i Europa League där Östersund spelade under säsongen 2017/18. 

Största arenan i Allsvenskan med underlaget konstgräs är Tele2 Arena i Stockholm. Tele2 Arena delas mellan två klubbar: Djurgårdens IF och Hammarby. Arenan som även har ett skjutbart tak rymmer idag runt 30 000 åskådare. 

Om vi tar en titt på den minsta arenan i Allsvenskan med konstgräs. Så är det BK Häckens Bravida Arena. En arena som ersatte Rambergsvallen 2015. Bravida Arena har en publikkapacitet på 6 300 åskådare, men det är inte ofta som det vallfärdar folk till arenan direkt. BK Häcken har haft svårt att konkurrera med dem stora Göteborgsklubbarna. 

Stor skillnad mellan naturgräs och konstgräs

Skillnaden mellan naturgräs och konstgräs är trots att konstgräs planerna blivit allt bättre, ganska stora. Bollens studs är klart kraftigare på konstgräs jämfört med vanligt naturgräs. Och vad gäller farten på bollen när man slår en passning är denna också klart snabbare. Så visst har det en hel del påverkan på spelet. Men då är frågan vilka som gynnas mest? Är det klubbarna som spelar på konstgräs eller naturgräs som gör det? I årets Allsvenskan är uppdelningen 50-50, vilket gör att hälften av matcherna kommer spelas på naturgräs och hälften på konst. Ganska rättvist, inte sant? 

Spela på Allsvenskan 2020

Allsvenskan 2020 drar igång den 14 juni. Inför starten finns där massvis med odds att tillgå. Här listar vi några av spelbolagen som erbjuder Allsvenskan odds just nu:

ComeOn Sport
100 kr gratis bet.
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få 100% upp till 100 kr. Bonuspengarna behöver omsättas 1x innan uttag.
Betsson Sport
100 kr gratis bet.
| Regler & villkor gäller | Gäller endast nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav. Bonusen är giltig i 60 dagar.
Unibet Sport
100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten.

 

 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst