HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Coronaviruset slår hårt mot fotbollen

Coronaviruset ligger nu som en vårt äcklig filt över stora delar av världen och frågan är om vi kommer få se någon fotboll överhuvudtaget inom kort? Igår fick vi beskedet att en spelare i Juventus testats positivt för viruset och det lär nu vara helt uteslutet att Juventus spelar Champions League inom överskådlig framtid. Och frågan är om inte Serie A kommer läggas ner helt denna säsongen nu? Och vad gäller EM-slutspelet i sommar tycks det glida oss allt mer ur händerna och idag finns där nog ingen vettig själ som tror att turneringen kommer spelas som vanligt. 

Vad händer med fotbollen under Corona-pandemin?

All fotboll kommer troligen inom kort att ställas in. Allsvenskan, Superettan, Damallsvenskan, ja alla fotbollsmatcher i dem högre divisionerna i Sverige, troligen även ner till dem lägsta. Ute i Europa har redan Serie A skjutits upp till i början av april (och det mesta talar för att det blir längre än så). I Champions League har flera matcher redan spelats utan publik och frågan är varför UEFA tillät att matchen mellan Liverpool och Atletico Madrid spelades inför ett fullsatt Anfield? Ja som ni säkert kan lista ut kommer Corona-pandemin slå extremt hårt mot samhället i stort och där ingår även fotbollen. EM-slutspelet kommer inte att spelas under 2020 och frågan är vad som händer med övriga turneringar och ligor? Det mesta talar för en lång och seg ökenvandring utan fotboll. 

Hur påverkas spelbolagen?

För spelbolagen innebär detta naturligtvis ett hårt slag i magen. Att EM, Copa America, Champions League, Premier League m.m kommer ställas in kommer ge märkbara effekter inom kort och är man kortsiktig på aktiemarknaden handlar det om att sälja sina aktier illa kvick, kanske är det redan försent då många slaktats rejält och kommer så göra en lång tid framöver. Spelbolag som i princip bara inriktar sig på betting som exempelvis Betfair och Bet365 kommer gå igenom rejäla stålbad under den närmsta tiden, däremot kan LeoVegas, Unibet, Betsson säkerligen klara sig lite bättre då man även har en hel del casinokunder. Men sett till hela branschen ser det allt annat än ljust ut just nu och frågan är när vi kommer se ljuset i tunneln? 

Svenska Cupens matcher inställda?

I skrivande stund är det tänkt att Svenska Cupens kvartsfinaler kommer spelas utan publik. Men frågan är om dessa ens kommer att spelas? En hel del talar för att det inte ens blir några matcher som spelas i helgen, så var inte allt för optimistiska.....

 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst