HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Tippa på playoff i EM-kvalet

Inför EM-playoff 2020 med odds

I sommar stundar ett nytt EM-slutspel, och denna gången kommer spelplatserna fördelas mellan 12 olika värdnationer. Merparten av alla lag är klara för slutspelet, men vi har några lag som kommer att få kvala in till slutspelet.

Följande lag gör upp om de sista fyra platserna i slutspelet, en från varje grupp:

Grupp A

Bulgarien - Ungern

Island - Rumänien

Odds att gå vidare, Snabbare.com:

Rumänien 3.00 Till Snabbare!
Island 3.00 Till Snabbare!
Ungern 3.50 Till Snabbare!
Bulgarien 5.50 Till Snabbare!

Grupp B

Bosnien Herzegovina - Nordirland

Slovakien - Irland

Odds att gå vidare, Snabbare.com:

Bosnien/H. 2.10 Till Snabbare!
Slovakien 3.50 Till Snabbare!
Irland 5.00 Till Snabbare!
Nordirland 5.50 Till Snabbare!

Grupp C

Norge - Serbien

Skottland - Israel

Odds att gå vidare, Snabbare.com:

Serbien 2.25 Till Snabbare!
Norge 2.75 Till Snabbare!
Skottland 4.50 Till Snabbare!
Israel 10.00 Till Snabbare!

Grupp D

Georgien - Vitryssland

Nordmakedonien - Kosovo

Odds att gå vidare, Snabbare.com:

Georgien 3.00 Till Snabbare!
Kosovo 3.50 Till Snabbare!
Nordmak. 4.00 Till Snabbare!
Vitryssland 4.00 Till Snabbare!

De vinnande lagen i varje grupp möts i en final och vinnaren där tar sig till EM. Det står alltså klart att Vitryssland, Georgien, Nordmakedonien eller Kosovo, lag som ligger nämre plats 100 på världsrankingen kommer att få en plats i EM till sommaren.

Semifinal 1 Grupp A

Bulgarien - Ungern

Att ett lag som Bulgarien har en chans att spela EM är förvånansvärt. Finns många usla nationer i Europa, men Bulgariens förfall sedan VM 94 gör ingen glad. Man förlorade med bland annat 0-10 totalt sett över två matcher mot England. Dagens Bulgarien är profillöst och de flesta spelarna saknar rutin och spelar i inhemska ligan. Man får kvala mot Ungern som senast var med i EM 2016 i Portugal och kom till åttondelsfinal där Belgien blev för svåra.

Ungern är laget som känns bättre för tillfället och har några fler spelare ute i ligorna i Europa, framförallt offensivt. Man spelar en mer modern fotboll och har spelare som absolut kan störa de lite bättre nationerna.

Kollar vi på oddsen så står Ungern även som favoriter på bortaplan mot Bulgarien. Ett Bulgarien som vann sin sista hemmamatch mot Tjeckien i kvalet. Det blir ett intressant möte, men något säger mig att Ungern står i final här.

Ungern är rankade på plats 52 och Bulgarien på plats 59.

Vägen till kvalet

Bulgarien slutade fyra i kvalgruppen bakom England, Tjeckien och Kosovo. Man fick en andra chans i Nations League och slutade tvåa i grupp C. Hade man slutat etta hade man blivit garanterad att kvala mot andra lag i Grupp C, men tack vare att man slutade tvåa flyttas man mot tuffare motstånd som är Island från Grupp A.

Ungern slutade även dem fyra i sin grupp, bakom Kroatien, Wales och Slovakien. Men både Bulgarien och Ungern har tagit sig till kvalet tack vare sin andraplacering i Nations Leagues kvalgrupp C.

Odds från Snabbare.com:

Bulgarien 3.20 Till Snabbare!
Oavgjort 3.25 Till Snabbare!
Ungern 2.25 Till Snabbare!

Senaste möten:

29.02.12 Ungern - Bulgarien 1-1
08.10.05 Bulgarien - Ungern 2-0
30.03.05 Ungern - Bulgarien 1-1
25.09.71 Ungern - Bulgarien 2-0
19.05.71 Bulgarien - Ungern 3-0

Semifinal 2 Grupp A

Island - Rumänien

Erik Hamréns Island tar emot Rumänien i semifinal två, som får möta vinnaren mellan Ungern - Bulgarien. Känns på förhand som att detta ska bli en ganska enkel uppgift för Island. Rumänien gjorde en stark inledning i Sveriges grupp i EM-kvalet, men föll igenom mot slutet och varken Sverige eller Spanien hade några större problem att vinna mot rumänerna. Island är ett lag med en bra medelålder och många spelare ute i de stora ligorna. Gylfi Sigurdsson i Everton får anses vara stjärnan i detta kollektiv till lag, och vi såg alla i EM 2016 vad man uträttade när man kunde slå i underläge.

Rumänien är rankade på plats 37 i världen och Island på plats 39, så det kommer nog bli jämnt oavsett. Men något säger mig att Island är ett bättre kollektiv och löser detta.

Vägen till kvalet

Island slutade trea bakom Frankrike och Turkiet i grupp H. Man gjorde ett väldigt bra kval och egentligen var det bara förlusten borta mot Albanien som var överraskande, även om Albanien är ett bra lag. Även om man tog fyra poäng mot Turkiet i dubbelmötet så var det just Turkiets fyra poäng mot Frankrike som fällde avgörandet. Island hade haft sin direktplats om Frankrike bara kommit upp i normal standard här.

Rumänien låg länge tvåa bakom Spanien i Sveriges kvalgrupp, men avslutade med en poäng på sina tre sista matcher mot Norge, Sverige och Spanien, och detta fällde avgörandet.

Nu till det märkliga. Island kom sist i sin grupp i Nations League i Grupp A, efter Belgien och Schweiz. Man hade -12 i målskillnad och idel förluster. Men eftersom resterande elva lag i Grupp A gick direkt till EM, så fick Island platsen och får möta ett Rumänien som kvalade från Grupp C, två rankingar lägre.

Alla lag som vinner sina grupper i Grupp C i Nations League får garanterat en lättare väg in och får möta andra lag i grupp C. Lagen som kommer tvåa i grupp C får upp och kvala mot Grupp A, dvs Island i detta fallet. Eftersom det bara finns ett lag från Grupp A, får både Rumänien och Bulgarien möta varandra i Grupp A. Det svårare här ska alltså vara att man får möta just Island i en eventuell final. Men om Rumänien står ut Island står det helt plötsligt mellan två lag som inte ens vann sina grupper i Grupp C. Hänger ni med?

Odds från Snabbare.com:

Island 2.10 Till Snabbare!
Oavgjort 3.20 Till Snabbare!
Rumänien 3.40 Till Snabbare!

Senaste möten:

10.09.97 Rumänien - Island 4-0
09.10.96 Island - Rumänien 0-4

Semifinal 1 Grupp B

Bosnien Herzegovina - Nordirland

Ett spännande möte mellan ett Bosnien med några fina toppklasspelare, som möter kollektivet Nordirland utan några större stjärna. Nordirland var med i EM 2016 senast och gjorde väl egentligen ingen besviken där. Nordirland tog sig till 16-delsfinal där man åkte ut med 0-1 tyvärr. Men mest minns vi de sjungande fansen och ramsan om Will Griggs. Man gjorde även ett fint kval i en tuff grupp och man har förtjänat sin plats här.

Bosnien var en lite större besvikelse. Man spelade i samma grupp som Finland och Italien och var klar tvåa i gruppen före kvalet. På något magiskt sätt lyckades Pukkis Finland ta sig till EM för första gången någonsin, och Bosnien får alltså kämpa sig in mot hårt motstånd istället. Ett ganska öppet möte där kollektiv många gånger har visat sig fungera bättre.

Bosnien är rankade på plats 49 på världsrankingen och Nordirland på plats nummer 36.

Vägen till kvalet

Nordirland var med ett bra tag i Grupp C, men slutade på tredjeplats, efter att Tyskland och Holland blev för svåra på slutet. Istället får man en chans till tack vare Nations League. Nordirland slutade sist i sin grupp bakom Bosnien och Österrike, men tack vare att det bara fanns fyra lag totalt i Nations League Grupp B som inte tog sig till EM direkt, så går alla fyra lagen som inte är i EM direkt till kval, hänger ni med?

Bosnien vann sin kvalgrupp i Nations League, men tack vare att där bara var fyra lag i Grupp B i Nations League så spelade det ingen roll, man hade kunnat komma sist i gruppen och få en kvalplats oavsett.

Odds från Snabbare.com

Bosnien/H. 1.76 Till Snabbare!
Oavgjort 3.45 Till Snabbare!
Nordirland 4.60 Till Snabbare!

Senaste möten: 

15.10.18 Bosnien/H. - Nordirland 2-0
08.09.18 Nordirland Bosnien/H. 1-2

Semifinal 2 Grupp B

Slovakien - Irland

Slovakien har några spelare som håller bra nivå, men återväxten ser sådär ut. Något säger mig att man inte får så många chanser till på ett tag att kvala in. Slovakien deltog i VM 2010 i Sydafrika, och i EM senast 2016 i Frankrike. Där lyckades man ta sig vidare från gruppen och åkte ut i 16-delsfinalen mot Tyskland med 0-3 efter att ha tagit sig vidare som bästa trea i gruppspelet. Man får förlita sig till Hamsik, Skriniar och Duvbraka i centrallinjen. Framåt ser det värre ut och där har man ingen spelare i någon större liga, så man får förlita sig på att mittältet är kreativt nog.

Irland får räknas som ett lag utan några större stjärnor, ett kollektivt bra lag. Man har mestadels spelare från Premier Leagues mittenlag och bottenlag, och något säger mig att medelåldern kommer ligga mellan 27-30 år. I ett kval mot Slovakien kommer man inte ha fördelen av sina fans heller och måste ses som dogs här, trots att matchen på förand känns väldigt jämn.

Slovakien håller till på plats 32 på världsrankingen och Irland ligger för närvarande på plats 34.

Vägen till kvalet

Slovakien slutade trea i sin grupp, efter Kroatien och Wales, enbart en poäng bakom Wales som fick direktplatsen. Man mötte Tjeckien och Ukraina i Nations League och kom sist i gruppen, men tog sig vidare till kval tack vare att det bara fanns fyra lag från Kvalgrupp B som inte var direktkvalificerade.

Irland slutade trea i sin kvalgrupp bakom Schweiz och Danmark och gjorde en fin insats. Man slutade precis som Slovakien sist i sin kvalgrupp i Nations League, som innehöll både Wales och Danmark.

Odds från Snabbare.com

Slovakien 2.15 Till Snabbare!
Oavgjort 3.20 Till Snabbare!
Irland 3.35 Till Snabbare!

Senaste möten:

29.03.16 Irland - Slovakien 2-2
02.09.11 Irland - Slovakien 0-0
12.10.10 Slovakien - Irland 1-1
08.09.07 Slovakien - Irland 2-2
28.03.07 Irland - Slovakien 1-0

Semifinal 1 Grupp C

Skottland - Israel

Skottland har ett lag med mestadels spelare från inhemska ligan och diverse lag i Championship. Man har även några spelare som huserar i Premier League, där kanske kaptenen och Liverpoolspelaren Andrew Robertson utmärker sig mest, ihop med Man Utds mittfältare McTominay. Liksom de andra fotbollslagen från brittiska öarna så utmärker sig Skottland som ett hårt kämpande kollektiv.

Israel är även dem ett lag med många inhemska spelare och styrkan ligger mestadels i offensiven, där man har Dabbour i Sevilla och den notiriske målskytten Zahavi som öser in mål i Kina och i kvalspelet till EM. Zahavi slutade faktiskt tvåa i skytteligan i kvalet efter Harry Kane, så Skottland är förvarnade.

Skottland ligger på plats 50 på världsrankingen och Israel på plats 93.

Vägen till kvalet

Skottland slutade trea i sin kvalgrupp i EM-kvalet bakom Belgien och Ryssland. Man var faktiskt inte ens nära att plocka andraplatsen. Men man har fått en chans här tack vare Nations League. Man spelade faktiskt i samma grupp som Israel och vann hemma och förlorade borta. Det är två lag som kan varandra och är förvarnade och båda lagen vann sina hemmamatcher, så det är fördel för Skottland här.

Israel slutade femma bakom bland annat Makedonien, Slovenien, Österrike och Polen i EM-kvalgruppen. Man har med andra ord haft en väldig tur att Nations League finns. Israel hade turen igen att inte lottas upp i Grupp A mot Island, utan de andra tre tvåorna i grupp C fick flytta dit. Israel skulle md andra ord ha en otrolig tur om man lyckades ta sig in i EM-slutspelet i sommar.

Odds från Snabbare.com

Skottland 1.76 Till Snabbare!
Oavgjort 3.60 Till Snabbare!
Israel 4.25 Till Snabbare!

Senaste möten:

20.11.18 Skottland - Israel 3-2
11.10.18 Israel - Skottland 2-1
28.04.81 Skottland - Israel 3-1
25.02.81 Israel - Skottland 0-1

Semifinal 2 Grupp C

Norge - Serbien

Lars Lagerbäck kan joina både Janne Andersson och eventuellt Hamrén här i EM om man tar sig vidare från kvalet mot Serbien. Det blir en svår nöt att knäcka då Serbien har många fler stjärnor, men man har fördelen av hemmaplan här som kan fälla avgörandet. Det är ingen fröjd att spela fotboll långt uppe i Oslo under vintern. Norge har några fina spelare som spelar i topplag i mindre ligor, samt några spelare högre upp som King i Bournemouth och Ödegaard i Sociedad.

Serbien har haft en liten sämre period med att producera fram stjärnspelare, man har inte lika bra lag som man hade förut, men man har ändå några värda att nämna som Mitrovic, SMS, Tadic och Kolarov. Det är väl främst i de defensiva positionerna man har sin styrka rent namnmässigt. Man kommer behöva förlita sig på Mitrovic mycket framåt och i viss mån Tadic, som spelade lysande i Champions League förra säsongen för sitt Ajax.

Norge är rankade på plats 44 på världsrankingen och Serbien ligger för nuvarande på plats 29.

Vägen till kval

Norge spelade som många kanske kommer ihåg i Sveriges kvalgrupp, och slutade som fyra i gruppen bakom Spanien, Sverige och Rumänien. Man har därför fått förlita sig på Nations League där man spelade i samma grupp som Bulgarien, Cypern och Slovenien och vann gruppen.

Serbien var nära på att knipa en direktplats, men slutade som trea bakom Ukraina och Portugal i sin EM-kvalgrupp. Man fick även här förlita sig på Nations League och här vann man före Rumänien, Montenegro och Litauen. Tack vare att man blev gruppvinnare, precis som Norge, så är man garanterad att stanna kvar i Grupp C när man kvalar mot EM, och slipper därför den svåra vägen som Rumänien fick, tack vare att Rumänien slutade tvåa i gruppen bara.

Odds från Snabbare.com

Norge 2.50 Till Snabbare!
Oavgjort 3.20 Till Snabbare!
Serbien 2.75 Till Snabbare!

Senaste möten:

Semifinal 1 Grupp D

Georgien - Vitryssland

Lagen i Grupp D i Nations League är alltså garanterade en plats i sommarens EM-slutspel. Klart förvånande då många bra lag missar chansen tack vare att UEFA beslutat att göra på detta sätt. Vi börjar med ett Georgien som är ganska profillöst och den spelare de flesta svenskar känner till är nog IFK Göteborgs Kharaishvili som spelar i laget.

Vitrysslands mest framstående spelare är före detta Arsenal och Barcelonaspelaren Hleb. Hleb har dock inte spelat sedan den 24e mars i landslaget. I övrigt består laget nästan idel av inhemska spelare från BATE och Dinamo Brest. En jämn match väntas mellan två kollektiv som saknar stjärnspelare, och Georgien står som favoriter med hemmaplan.

Georgien är rankat på plats 91 i världen, och Vitryssland på plats nummer 87.

Vägen till kvalet

Georgien kom fyra i sin kvalgrupp efter Schweiz, Danmark och Irland och fick bara med sig två vinster från gruppspelet, båda mot Gibraltar. I Nations League spelade man i Grupp D mot Kazakstan, Lettland och Andorra. Man vann sin grupp ganska enkelt före Kazakstan och tappade bara poäng i en match, borta mot Andorra. Man får kvala i Grupp D i form av gruppetta i Nations League således.

Vitryssland EM-kvalade mot bland annat Tyskland, Holland och Nordirland och slutade fyra i gruppen. Man tog bara en vinst på åtta matcher i kvalet och det var mot Estland, som bara tog en poäng på hela kvalet. I Nations League kvalade man i Grupp D mot Luxemburg, Moldavien och San Mario, och man slutade fyra poäng före ett Luxemburg som är på uppgång som fotbollsnation

Odds från Snabbare.com

Georgien 2.25 Till Snabbare!
Oavgjort 3.25 Till Snabbare!
Vitryssland 3.10 Till Snabbare!

Senaste möten:

13.11.17 Georgien - Vitryssland 2-2
16.10.12 Vitryssland - Georgien 2-0
07.09.12 Georgien - Vitryssland 1-0

Semifinal 2 Grupp D

Nordmakedonien - Kosovo

I sista matchen får vi ett derby mellan två ganska unga nationer. Nordmakedonien hette förut Makedonien och bildades 2007, och Kosovo spelade sin första match så sent som 2010 och har redan etablerat sig bra och stört större nationer i diverse matcher.

Nordmakedoniens största profiler är Serie A-bekantingen Goran Pandev och Monaco-spelaren Stevan Jovetic. Jovetic är dock skadad och missar hela säsongen, frågan är om han hinner återhämta sig för ett eventuellt EM-slutspel. Ett tungt tapp för Nordmakedonien.

I Kosovo spelar några svenskbekantingar, bland annat Anel Rashkaj, Arbër Zeneli, Fidan Aliti och Ibrahim Drešević. Kosovo var inte långt ifrån att störa Tjeckien och ta platsen till EM bakom England. Men nu får man ett ypperligt läge till, då man får möta de andra lagen i Grupp D, där man ska stå som favorit.

Nordmakedonien är rankade på plats 68 i världen och Kosovo ligger på plats 115.

Vägen till kvalet

Nordmakedonien slutade fyra i sin grupp bakom Polen, Österrike och Slovenien. Man gjorde ett helt okej kval där man vann fyra av tio matcher. Tyvärr fick man förlita sig på Nations League istället där man vann sin Grupp D före Armenien, Gibraltar och Liechtenstein. Man förlorade enbart en match i den gruppen, och gick rent i övrigt.

Kosovo hamnade i en svår grupp och slutade bakom England och Tjeckien. Man spelade stundtals fin fotboll och vann tre av åtta matcher. Man plockade bland annat tre poäng hemma mot Tjeckien. I Nations League spelade man i Grupp D mot Azerbadjan, Färöarna och Malta. Man vann gruppen tämligen enkelt och fick en plats i semifinalen mot andra lag som vann sina grupper i Grupp D.

Odds från Snabbare.com

Nordmak. 2.40 Till Snabbare!
Oavgjort 3.20 Till Snabbare!
Kosovo 2.85 Till Snabbare!

Senaste möten:

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst