HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Fotbollspelare som drabbats av coronavirus

Fotbollspelare som drabbats av coronavirus

Det har knappast gått någon obemärkt förbi med coronaviruset som drabbat det ena landet efter det andra i världen. Konsekvenserna är och kommer bli enorma och frågan är när vi människor skall kunna återgå till en normal vardag igen? Inom fotbollen har coronaviruset drabbat i princip hela Europa och idag är mer eller mindre alla ligor inställda och så ser det faktiskt ut i större delen av världen. En hel del fotbollspelare har smittats och frågan är hur många som haft viruset utan sin vetskap? Coronaviruset tycks slå olika hårt på människor men oftast ser vältränade idrottsmän ut att stå emot ganska bra. 

Se på 1.Bundesliga här!

 

Här nedanför har vi listat några av fotbollsspelarna som smittats av coronaviruset: 

Serie A:

Daniele Rugani, Juventus

Blaise Matuidi, Juventus

Paulo Dybala, Juventus

Manolo Gabbiadini, Sampdoria

Omar Colley, Sampdoria

Albin Ekdal, Sampdoria

Antonio La Gumina, Sampdoria

Morten Thorsby, Sampdoria

Fabio Depaoli, Sampdoria

German Pezzella, Fiorentina

Patrick Cutrone, Fiorentina

Dusan Vlahovic, Fiorentina

Mattia Zaccagni, Verona

 

Premier League:

Callum Hudson-Odoi, Chelsea

 

The Championship:

 James Bolton, Portsmouth

Andy Cannon, Portsmouth

Sean Raggett, Portsmouth

Haji Mnoga, Portsmouth

 

1.Bundesliga:

Luca Kilian, Paderborn

Timo Hubers, Hannover

Jannes Horn, Hannover

 

Ligue 1:

Hyun-Jun Suk, Troyes

 

La Liga:

Ezequiel Garay, Valencia

Eliaquim Mangala, Valencia

 

Kinesiska ligan:

Marouane Fellaini, Shandong Luneng

 

League One:

James Bolton, Portsmouth

Andy Cannon, Portsmouth

Sean Raggett, Portsmouth

Haji Mnoga, Portsmouth

 

Ryska Premier League:

Farfan, Lokomotiv Moskva

 

Kinesiska Super League:

Marouane Fellaini, Shandong Luneng

 

Listan på smittade fotbollsspelare i världen kan säkerligen göras hur lång som helst. Dem namn ni ser ovanför är förmodligen bara toppen av ett isberg. Dem hårdast drabbade klubbarna är Serie A-klubbarna Sampdoria, Fiorentina och Juventus. I Sampdoria är den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal, en av de drabbade. I Premier League blev Chelseas: Callum Hudson-Odoi, officiellt den första spelaren att smittas, men troligen är där ett flertal andra spelare som också fått viruset. 

Milda symtom

Ingen av dem nämda fotbollspelarna ovan tycks ha fått uppsöka läkarvård och för svenske Albin Ekdal verkar coronaviruset inte ställt till allt för stora besvär. Strax efter beskedet att Albin Ekdal var coronasmittad kommenterade han själv situationen på Twitter:

”Tack för all omtanke. Jag känner mig redan bättre efter några dagars vila. Jag hoppas att alla tar den här sjukdomen på allvar. Om du har minsta symtom, stanna hemma”, skriver han och fortsätter:

”Lyssna på myndigheterna och gör allt du kan för att minska spridningen av viruset. Det kommer hjälpa oss att skydda de sjuka och de äldre. Till sist vill jag tacka alla inom sjukvården som gör ett heroiskt jobb”.

Allsvenska fotbollspelare med coronavirus?

I mitten av mars slog bomben ner i Allsvenskan: En spelare i AIK misstänks för coronaviruset och ett par dagar senare fanns det fog för att misstänka ytterligare ett par spelare. Vilka spelare det rör sig om har inte avslöjats och det är inte heller bekräftat om det var coronavirus eller ej. 

När kommer fotbollen dra igång i Europa?

I nuläget kan ingen säga när proffsfotbollen ute i Europa kan dra igång igen. Förhoppningar i många ligor finns att spela klart säsongen innan nästa tar vid. Men frågan är hur långt fram man kan skjuta upp matcherna? I Premier League finns förhoppningar om att spela klart ligan med start 30 april. Men ingen vet om Storbritannien fått kontroll på coronaviruset till dess. I Sverige sucktar många fans efter fotboll, men när den Allsvenska premiären kommer spelas, står ännu skrivet i stjärnorna. 

 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst