HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

TV-tider & Odds Hammarby-AIK

TV-tider & Odds Hammarby-AIK

På söndag smäller det! Säsongens första Stockholmsderby ska gå av stapeln, dock utan publik, och i Sverige kör man inte med förinspelat ljud, så det blir en ovan situation i en så pass laddad match. Inför mötet har vi tittat lite närmare på aktuella odds och tv-tider

Var kan jag se Hammarby-AIK?

För dig som vill se derbyt mellan Hammarby och AIK, är det Dplay som gäller. Dplay direktsänder alla matcher från Allsvenskan och Superettan 2020. TV-tider för Hammarby-AIK är 17:00-20:00, men matchen har avspark först klockan 17:30. Inför matchen bjuder Dplay på intervjuer och djupgående analyser om båda lagen. 

1X2 Odds Hammarby-AIK:

Spela på 1X2? Så här ser oddsen ut i skrivande stund: 

1X2 Unibet Sport LeoVegas Sport Betsson Sport
Hammarby 1.84 1.84 1.92
Oavgjort 3.80 3.80 3.75
AIK 4.10 4.10 4.00

 

Sett till oddsen är Hammarby ganska klara favoriter här. Bajen som har fördel av hemmaplan ger runt 1.80-1.95 i odds att vinna matchen medan AIK ger klart högre runt 4. Ett spel på ett oavgjort resultat ger ungefär lika mycket i odds som en AIK-seger. 

Startelvor Hammarby-AIK

De officiella startelvorna inför Hammarby-AIK presenteras ca 1 timme innan matchstart. Men låt oss ändå gå händelserna i förväg och ta en titt på troliga elvor. Så kan startelvorna se ut på söndag: 

Hammarby: Ousted - Söderström, Fellman, Fenger, Widgren - Andersen, Bojanic - Kacaniklic, Paulinho, Tankovic.

AIK: Haugaard - Karlsson, Tihi, Mets - Lundström, Larsson, Ofori, Adu, Asani - Sigthorsson, Goitom.

Det är Hammarby som är favoriter, och med all rätt. I omgång 1 krigade AIK till sig tre pinnar i en match där 1-0 målet kanske kom lite tveksamt eller gruff i straffområdet. Hammarby klädde av Östersund ganska enkelt och i andra halvlek var det kattens lek med råttan. Men i omgång 2 åkte AIK på en riktigt käftsmäll efter 1-4 hemma mot IFK Norrköping, där AIK:s insats var under all kritik. För Hammarby slutade omgång 2 med X borta med Elfsborg, efter att Boråslaget kvitterat sent. 

Hammarby kommer dra fördelen av att spela på konsgräs och ha en mer sammansvetsad grupp. AIK har många nya spännande spelare, är vana vid naturgräs och såg lite knackiga ut mot Örebro. Det som talar för är att man slår i underläge, och att man har mer rutin av stora matcher än Hammarby har. Såklart kommer inte Hammarby ha hjälp av hemmastödet på samma sätt heller. Så frågan är hur detta annorlunda derby kommer sluta? Blir det Hammarbys starka offensiv som kommer fälla avgöradet igen eller kan AIK stå för en liten skräll och ta alla tre poängen från Tele2 Arena? 

LeoVegas Sport
100 kr bonus.
Gratisspel
| Regler & villkor gäller | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 200 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Unibet Sport
100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten.

Över/under odds Hammarby - AIK

Hur många mål faller det i matchen mellan Hammarby och AIK? Så här ser oddsen ut i skrivande stund:

Odds från LeoVegas Sport:

Över 3.5: 3.50
Under 3.5:  1.30
Över 2.5: 2.00
Under 2.5: 1.82
Över 1.5:  1.30
Under 1.5: 3.55

Runt tre mål i matchen är det förväntat mellan lagen här i derbyt. En ganska hög lina för att vara AIK, och en ganska låg lina för att vara Hammarby. AIK:s defensiv kanske inte är lika bra som tidigare, samtidigt som Hammarbys offensiv inte är lika bra som tidigare. Kommer AIK ligga lågt och tätt och kommer Hammarby våga trycka på framåt? Vad tror du? Gå gärna in på spelbolagen och lägg en slant på hur du tror matchen slutar.

LeoVegas Sport
100 kr bonus.
Gratisspel
| Regler & villkor gäller | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 200 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.

Odds målskyttar Hammarby - AIK

Vilken eller vilka spelare gör mål i matchen? 

Hammarby:

Paulinho 2.38 Besök William Hill
A. Johannsson 2.38 Besök William Hill
A. Kačaniklić 2.50 Besök William Hill
M. Tankovic 2.75 Besök William Hill
G. Ludwigson 2.75 Besök William Hill
I. Khalili 2.80 Besök William Hill
F. Mawana 3.25 Besök William Hill
V. Rodić 3.55 Besök William Hill
Junior 3.55 Besök William Hill

 

AIK:

H. Goitom 3.10 Besök William Hill
K. Sigthursson 3.10 Besök William Hill
J. Asani 4.20 Besök William Hill
S. Silva 4.50 Besök William Hill
S. Ylätupa 4.50 Besök William Hill
S. Larsson 5.80 Besök William Hill
T. Strannegård 5.80 Besök William Hill
R. Lindqvist 7.00 Besök William Hill
R. Lindström 7.50 Besök William Hill

Odds båda lagen gör mål eller inte

  Unibet Sport LeoVegas Sport Betsson Sport
Ja 1.74 1.74 1.78
Nej 2.04 2.04 2.00

 

Om vi tittar på båda lagen att göra mål eller inte i matchen mellan AIK och Hammarby så tror spelbolagen på att båda nätar. Ett spel på BLGM ger runt 1.70-1.80 medan ett spel på att de inte gör ligger på 2-2.05. 

Spela på Hammarby - AIK, Få en välkomstbonus

Spela på Hammarby-AIK? Hos ett flertal spelbolag väntar generösa bonusar för nya spelare. Här listar vi några av dem:

Betsson Sport
100 kr gratis bet.
| Regler & villkor gäller | Gäller endast nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav. Bonusen är giltig i 60 dagar.
Hajper Sport
100 kr bonus utan insättning.
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få 100 kr vid registrering. Bonuspengarna behöver omsättas 50x (casino) eller 20x (sport) till lägsta odds 1.4 innan uttag.
Unibet Sport
100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten.

Inför Hammarby - AIK

Båda lagen står på full poäng efter första omgången, och med tre poäng i bagaget är självförtroendet på topp minst sagt. Det blir tuffa dueller på mitten mellan några fysiska spelare och det kommer smälla även utan publiktrycket på läktaren.

Lite av matchen i matchen kommer vara mellan Norling och Billborn. Kommer där bli några taktiska förändringar i startelvan, eller kommer någon spelare att punktmarkeras? Båda lagen går givetvis för tre poäng här och det lär bli en hel del tuffa närkamper ute på Tele2 Arena. Mötet kommer dock inte ha den fantastiska inramning som annars är standard på ett 08-derby i Allsvenskan. Hur kommer detta att påverka spelarna egentligen? Om AIK skall kunna ha en chans mot Hammarby gäller det för deras relativt orutinerade backlinje att få stopp på Tankovic och co. Har man nyckeln till detta är chanserna goda för AIK att komma från Tele2 Arena med poäng i bagaget. 

Hur AIK kommer ställa upp mot Hammarby är ännu oklart men det mesta pekar på att Nabil Bahoui fortfarande är en bit från matchform, en spelare som AIK:arna gärna haft med i en match likt denna. I Hammarby är det osäkert om Paulinho får fortsatt förtroende från start eller om det blir Aron Johannson på denna positon istället. 

Ja frågorna inför det första 08-derbyt i Allsvenskan 2020 är många och på söndag lär vi få svar på dem flesta! 

Tidigare möten mellan Hammarby - AIK

Så har det gått i tidigare möten mellan Hammarby och AIK:

Allsvenskan 2019: Hammarby IF-AIK 2-1
Allsvenskan 2019: AIK-Hammarby IF 2-0
Allsvenskan 2018: AIK-Hammarby IF 1-0
Allsvenskan 2018: Hammarby IF-AIK 0-1
Allsvenskan 2017: Hammarby IF-AIK 1-1
Allsvenskan 2017: AIK-Hammarby IF 1-2
Allsvenskan 2016: AIK-Hammarby IF 0-0
Allsvenskan 2016: Hammarby IF-AIK 0-3
Svenska Cupen 2016: AIK-Hammarby IF 1-2
Allsvenskan 2015: Hammarby IF-AIK 1-0

Om vi tittar på dem 10 senaste matcherna lagen emellan är det oerhört jämnt. Hammarby har vunnit fyra och AIK fyra, övriga 2 har slutat oavgjort. Förra säsongen vann lagen varsin match. Hammarby på Tele2 Arena med 2-0 och AIK på Friends med 2-0. 

 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst