HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Hur stor är risken att Fotbolls EM 2020 ställs in?

Hur stor är risken att Fotbolls EM 2020 ställs in?

Coronaviruset har lagt sig som en våt filt över Europa och i många länder tycks spridningen bara öka och öka. I Italien där dem första fallen av Coronaviruset var i Europa, har regeringen beslutat att alla idrottsevenemang skall hållas utan publik fram till den 3 april. Men risken är överhängande att det kommer bli längre än så och frågan är nu hur Coronavirusets framfart kommer vara i övriga delarna av Europa? Många experter tror att vi kommer ha en pandemi inom kort och då är risken överhängande att vi kommer få se allt fler idrottsevenemang som ställs in eller flyttas fram. Ett av dessa evenemang är Fotbolls EM som startar den 12 juni. Och nu börjar allt fler fotbollsfans oroa sig över om det verkligen kommer bli något mästerskap. Hos Betfair spelbörs finns det faktiskt odds uppe på EM:s vara eller icke vara i sommar. 

Allt mindre sannolikhet för ett Fotbolls EM 2020

Om man skall tro spelbörsen är sannolikheten att EM ställs in ganska stor. Men det är inte några större summor som spelats på detta ännu, så vi skall nog ta oddsen lite med en nypa salt. I skrivande stund har 634 kronor lagts på att EM kommer spelas till oddset 2.00, medan 946 kronor lagts på ett nej till oddset 1.51. Men det är som sagt en bra bit kvar till EM-slutspelet och mycket kan hända fram till den 12 juni. Förhoppningsvis har man kanske till och med skakat fram ett vaccin mot Coronaviruset. Något som vi dock inte skall hoppas för mycket på då det ryktats att det kommer ta minst 9-12 månader att få fram ett fungerande vaccin. 

Spel utan publik ett tänkbart scenario?

I Italien har regeringen beslutat att Serie A kommer spelas utan publik i minst en månad och detta kan även bli verklighet under EM-slutspelet i sommar. Frågan är dock hur UEFA kommer lösa det. Blir det att man kommer köra mästerskapet på ett och samma ställe, eller kommer det bli dem spelplatserna som redan är klara sedan tidigare? Om Coronaviruset fortsätter sprida sig är risken överhängande att EM inte kommer spelas alls eller i bästa fall spelas inför tomma läktare. 

Vilka andra idrottsevenemang kommer ställas in?

Sommar-OS i Tokyo ligger också i farozonen om man inte får bukt med Coronavirusets spridning. OS ligger dock något senare än Fotbolls EM, men risken är stor att även OS kan komma att ställas in. I så fall är det första gången som ett Olympiskt spel ställs in sedan andra världskriget. Redan nu har följande evenamang drabbats:

Alpint:

Två världscuptävlingar för herrar i Yanqing i Kina i februari har ställts in.

Världscupavslutningen i italienska Cortina 16–22 mars körs utan publik.

Baseball:

OS-kvalet i Taiwan är framflyttat från april till juni.

Basket:

OS-kvalet mellan Kina, Storbritannien, Spanien och Sydkorea flyttades från Foshan i Kina till Belgrad.

Högsta serierna i Kina har skjutits upp på obestämd tid.

Bilsport:

F1-loppet i Shanghai, som skulle ha gått den 19 april, är inställt.

Formel E-loppet i kinesiska Sanya den 21 mars är inställt.

Boxning:

OS-kvalet för Asien och Oceanien var planerat till Wuhan 3-14 februari men har flyttats till Amman i Jordanien 3-11 mars.

Bordtennis:

Lag-VM i Busan i Sydkorea, som skulle ha spelats 22-29 mars, har skjutits upp till preliminärt 21-28 juni.

Cykel:

Cykeltouren i Förenade Arabemiraten stoppas med två etapper kvar sedan två italienska deltagare testats positivt för coronaviruset.

Hainan runt den 23 februari-1 mars är inställt.

Fotboll:

Samtliga matcher i de två högsta herrligorna i Schweiz har ställts in tills vidare.

Flera matcher i den italienska ligafotbollen, Serie A, har skjutits upp till maj. I helgen kunde endast fyra av tio matcher genomföras. Sedan tidigare har bland annat Europa League-matchen mellan Inter och Ludogorets spelats inför tomma läktare i Milano.

All fotboll i Kina har stoppats på obestämd tid.

Damernas OS-kval mellan Kina, Thailand, Taiwan och Australien flyttades från Wuhan till Sydney. Det är också beslutat att Kinas hemmamatch i playoff till OS, mot Sydkorea, ska spelas i Sydney.

Japanska J League stoppar ligamatcher och cupmatcher fram till den 15 mars. Sydkoreanska K-League skjuter upp ligastarten på obestämd tid.

Sverige har stoppat Juventusspelaren Linda Sembrant från att spela Algarve Cup i Portugal i veckan. Samtidigt har Italien strukit fyra Milanspelare ur truppen.

Friidrott:

Inomhus-VM i Nanjing i Kina i mars är framflyttat i upp till ett år.

Hongkong Marathon har ställts in och Tokyo Marathon tillät bara 200 elitlöpare, av 38 000 anmälda, när det avgjordes i helgen.

Golf:

Damtävlingen i Singapore samt LPGA-tävlingarna i Kina och i Thailand har ställts in.

Herrarnas Europatourtävlingar i Kuala Lumpur i Malaysia och Shenzhen i Kina, i april, har ställts in.

Ishockey:

Herrarnas förstaliga i Schweiz och Italien spelas utan publik.

Simning:

Italienska tävlingen Trofeo città di Milano skulle ha avgjorts 28 februari-1 mars, med bland andra svenska Sarah Sjöström i startfältet, men har ställts in.

Shorttrack:

VM i Sydkorea nästa månad har skjutits fram tills vidare. Mer info lär komma inom kort. 

Ridsport:

Longines Masters i Hongkong 14-16 februari ställdes in.

Skidskytte

Veckans världscup i tjeckiska Nove Mesto kommer genomföras utan publik.

Tennis:

- Fed Cup-kvalet, som skulle ha spelats i kinesiska Dongguan 4-8 februari, har flyttats till Dubai i mars.

- WTA-turneringen i Kina 13-19 april har ställts in. Möjligen kan den spelas senare under året.

- Davis Cup-kvalet mellan Japan och Ecuador i Japan 6-7 mars spelas inför tomma läktare.

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst