HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Ingen proffsfotboll före årskiftet

Tysk virolog uttalar sig: Ingen proffsfotboll före årskiftet

Ingen mer proffsfotboll detta år! Ja vill det sig riktigt illa får vi fotbollälskare ha ett rejält tålamod. Den tyske virolologprofessorn Jonas Schmidt-Chanasit från Bernhard-Nocht-Institutet i Hamburg är inte speciellt optimistiskt när det gäller coronavirusets effekter på fotbollen. 

Säsongen kommer inte kunna spelas klart

Jonas Schmidt-Chanasit varnar för att det inte kommer kunna spelas någon proffsfotboll i Tyskland under hela 2020 och tillägger att det mer eller mindre är uteslutet att den nuvarande säsongen kommer att kunna spelas klart. - "Man måste utgå från att det inte blir så" Det är inte realistiskt att säsongen kommer kunna spelas klart. Vi ser hur situationen ser ut i Europa och vad som fortfarande komma skall. Och även om det inte skulle drabba Tyskland lika hårt som Italien, innebär det inte att fotbollen kan komma igång direkt. Det lär dröja väldigt länge innan så blir fallet. 

Till tyska NDR säger Schmidt-Chanasti att man pratar om att fotbollen kan komma igång om tidigast ett år. 

Som läget är nu är 1.Bundesliga uppskjuten till den 2 april. Och detta datum kommer med största sannolikhet bli framflyttat ganska långt. Frågan är hur pass långt? Den tyska Fotbollsligan DFL, hoppas kunna dra igång med fotbollen så fort som möjligt och då i första hand med spel utan publik. Men detta är något som Schmidt-Chanasti sågar. Även om man skulle välja att lagen spelar utan publik, skulle detta innebära att många fans samlas och ser matcherna tillsammans. Och skulle man komma till ett sådant beslut, ser den Schmidt-Chanasti en risk med att fotbollen får stänga på nytt och leda till allvarliga konsekvenser. 

Hårda åtgärder krävs

För att komma till botten med spridningen av coronaviruset krävs hårdare åtgärder enligt Schmidt-Chanasti. Dagis och förskolor måste stänga ner totalt och det är även viktigt att alla möjliga evenemang ställs in. Annars kommer man inte få bukt med detta på länge.

Stor risk för ett fotbollsfritt 2020?

Om den tyske virologprofessorn får rätt står vi inför ett oerhört tungt fotbollsår. Visst är idrotten en bisak i stunder som dessa, men visst skulle det vara oerhört tungt om det inte blev någon proffsfotboll överhuvudtaget under 2020. Frågan är då hur det blir med kommande säsonger? Risken är att många ligor tagit lite för lätt på hur länge coronaviruset kommer ställa till problem. Som läget är just nu pekar det mesta på att varken Europa League eller Champions League kommer kunna spelas klart. Men hoppet är det sista som överger en, så vi får leva på det tillsvidare. 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst