HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Inställt: Sommar OS 2020

I takt med att allt mer eller mindre all idrott lagts på is i stora delar av världen. Har detta också påverkat kommande Sommar OS i Tokyo. Allt fler OS-kval har skjutits upp och nu har ett flertal länders OS-kommitéer gått ut med uppmaningen om att man kommer bojkotta de olympiska spelen om de arrangeras som planerat i sommar. Australien och Kanada har redan deklararat att man inte kommer skicka några tävlande till Tokyo i sommar. Men rekommenderar dem samtidigt att vara inställda på ett Sommar OS i Tokyo 2021. 

Räkna inte med OS i sommar

Om man skall vara realistisk finns det egentligen inte speciellt mycket som talar för ett OS i sommar. Speciellt med tanke på att en hel del OS-kval inte kunnat genomföras. Exempelvis skulle de svenska handbollsherrarna och damernas spelat kval under våren. Något som nu flyttats fram på obestämd framtid. 

I dagarna gick nu även Japans olympiska minister Seiko Hashimoto ut och Sommar-OS i Tokyo 2020 kan behöva skjutas upp. 

Även från svenska håll är man inte speciellt optimistiska: 

- Jag kan inte tänka mig att det finns någon som vill genomföra spelen om det finns en hälsorisk, sa SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo till TT under lördagen.

Samtidigt meddelade Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe att ett beslut kan komma ”mycket snart”.

Vad händer med OS 2020?

Sommar OS 2020 är planerat att gå av stapeln mellan 24 juli och 9 augusti. Men med tanke på det rådande läget i världen, skall det oerhört mycket till om spelen blir av. Beslut lär komma innan mars är slut, hur det blir med Sommar OS i Tokyo, men allting pekar som sagt på att spelen inte kommer kunna avgöras som planerat. Så frågan är då vad alternativen är? Att skjuta fram spelen ett par månader lär knappast vara något alternativ. Det hetaste spåret för IOK vore nog att flytta fram OS till 2021. Men sista ordet är knappast sagt och skulle IOK besluta att flytta spelen ett år, ställer det till en hel del problem i kalendern för de tävlande. Så detta är nog inget kan kommer bestämma över en natt. 

Svenska Olympier påverkas

Hittills har en handfull svenskar tagits ut till OS i Tokyo. Här är några av dem:

Brottning:

Henna Johansson, 62 kg
Alex Kessidis, 77 kg

Judo:

Tommy Macias, 73 kg
Anna Bernholm, 70 kg

Friidrott:

Daniel Ståhl, diskus
Armand Duplantis, stavhopp
Angelica Bengtsson, stavhopp
Kim Amb, spjut

Gång:

Perseus Karlström, 20 km

Kanot:

Linnea Stensils, K1

Simning:

Sarah Sjöström, flera distanser
Erik Persson, 200 m bröst
Louise Hansson, 100 m fjäril

Skyttesport:

Stefan Nilsson, skeet

Segling:

Max Salminen, finnjolle
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, 470
Josefin Olsson, laser radial
Jesper Stålheim, laser

Bordtennis:

Mattias Falck, herrsingel
Lag herrar

Ridsport:

Lag Dressyr
Lag Fälttävlan
Lag Hoppning

Fotboll:

Lag damer

För exempelvis Armand Duplantis, som slagit världsrekordet i stavhopp, kommer ett uppskjutet OS givetvis att påverka. Duplantis som visat strålande form under våren, var på pappret det största guldhoppet tillsammans med Daniel Ståhl. Men förhoppningsvis kan både Duplantis och Ståhl konservera formen även till 2021. 

 

 

 

 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst