HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Lagkaptener i Allsvenskan 2020

Lagkaptener i Allsvenskan 2020

Vilka spelare är egentligen lagkaptener i de olika lagen i Allsvenskan och hur går tänket? Ofta brukar en lagkaptenen vara en inhemsk spelare som har en defensiv roll i centrallinjen. Det får gärna en äldre spelare, eller en klubbikon med ett hjärta för klubben som supportrarna tycker om.

Vi tycker oss se liknande mönster även denna säsongen i Allsvenskan, låt oss ta en titt på hur det ser ut, och varför just dessa spelare blivit lagkaptener i respektive lag. 

ComeOn Sport
100 kr gratis bet.
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få 100% upp till 100 kr. Bonuspengarna behöver omsättas 1x innan uttag.

AIK 

Henok Goitom

Goitom är uppväxt i Husby i närheten till Solna och har spelat i AIK i två sejourer och har blivit en riktig klubbikon i AIK på 2000-talet. Han besitter både rutinen, lugnet och respekten för att vara lagkapten i ett Allsvenskt topplag. Det är inte många spelare i Allsvenskan som har samma meritlistas som Goitom. Spelar i anfallet som en target player och fördelar bollar till lite löpstarkare spelare. Något säger oss att Goitom kommer att jobba inom AIK även efter karriären, om han inte blir fotbollsexpert på TV. Assisterande lagkapten blir Sebastian Larsson, även han en rutinerad herre.

BK Häcken

Rasmus Lindgren

Lindgren från Landskrona kan vara en av dem bäst lämpade kaptenerna i Allsvenskan. Svensken styr laget från backlinjen och har väldigt stor rutin från proffslivet ute i Europa, där han även varit lagkapten för större klubbar än Häcken. Lindgren har alltid spelat stabilt och är en viktig spelare för att Häcken ska nå framgång. Med tanke på den defensiva bredden vore en skada på Lindgren ett större tapp än bara en kapten.

Djurgårdens IF

Jesper Karlström

Här har vi en urstockholmare som spelat i både Hammarby och Brommapojkarna före han kom till Djurgården. Trots sina 24-år och brist på rutin från Europa är han utsedd till kapten i Djurgården som ska kvala till Champions League denna säsongen. Det finns betydligt mer rutinerade och äldre spelare i laget, men Karlström verkar ha charmat tränarna och har fått bindeln. Återstår att se om han kan bevisa att han är rätt man under säsongen.

Falkenbergs FF

Tibor Joza

Tibor Joza är född i Halmstad nära Falkenberg och är en riktig rutinerad räv som spelat länge på hög svensk nivå. Joza har spelat i Superettan och Allsvenskan i merparten av karriären. Han är 34 år till åldern och spelar för ovanlighetens skull som ytterback. Falkenberg kommer mest stor sannolikhet vara inblandad i bottenstriden och i många matcher kommer en extra pushande röst att vara viktig. Joza är en spelare man lyssnar på, återstår att se om det är tillräckligt.

Hammarby IF

Jeppe Andersen

Det är Andersen som ska leda Hammarby till SM-guldet denna säsongen från innermittfältet. Jeppe Andersen är blott 27 år gammal och har enbart spelat i danska ligan före han tog klivet över till Stockholm och Hammarby. Han har gjort ett bra jobb än så länge efter Hamad och Kennedy, och har visat upp en stort jobb och slit på mittfältet som smittar av sig.

Helsingborgs IF 

Andreas "Granen" Granqvist

Behöver "Granen" någon närme presentation? Granen är nog den ultimata spelartypen att ha som lagkapten i ett Allsvenskt lag. Vi snackar om en spelare som föddes precis utanför Helsingborg och tog sig upp genom ungdomslagen i HIF hela vägen till Allsvenskan före han blev proffs. Granqvist har ute i Europa varit lagkapten för sina klubblag på hög nivå. Han är för nuvarande även lagkapten och straffäggare i både svenska landslaget och Helsingborgs IF. Nej, ingen lagkapten i Allsvenskan kommer i närheten av Granens meriter och hjärta för klbuben. Vi har en vinnare!

IF Elfsborg

Sivert Heltne Nilsen

Här har vi en liten outsider. För trots att man värvat hem Johan Larsson om borde vara den naturliga lagkaptenen, så är det alltså norrmannen Sivert Heltne Nilsen som har fått uppdraget. Heltne Nilsen kom mitt under förra säsongen och har inte spelar mer än ett 10-tal matcher för klubben. Han är bara 27 år gammal med, men en viktig kugge i mittförsvaret. Återstår att se om Thelin har valt rätt man för uppdraget, eller om det är Johan Larsson som tar snacket i omklädningsrummet trots allt. Heltne Nilsen har spelat för klubbar i Norge och Danmark, men aldrig varit ute i Europa.

IFK Göteborg 

Robin Söder

Där är ingen officiell lagkapten för IFK Göteborg än, men mycket lutar åt Robin Söder då IFK Göteborg haft stor rotiation på spelare och föryngrat laget. Robin Söder är från Allingsås, där han via IFK Göteborg tog sig ut i Europa, men återvände inför förrförra säsongen och slutade senaste säsongen delad tvåa i skytteligan. Om Robin Söder håller sig skadefri blir han en viktig kugge och en bra ledare på planen. IFK Göteborg är i en uppbyggnadsfas där man har tendenser till att kunna bli ett topplag igen, och Söder kan vara rätt person för detta.

IFK Norrköping

Alexander Fransson

Fransson är en produkt från IFK Norrköping som tagit sig upp via ungdomslagen, född i staden. Efter SM-guldet spåddes han en lysande karriär och packade väskan och reste till Basel i Schweiz. Där skaffade han sig lite rutin, men spelmässigt platsade han ej och blev utlånad. Han valde att komma hem och starta om karriären i IFK Norrköping igen. Trots att han är 26-år bara så känns det som ett bra alternativ till ledare i laget. Han är född i staden och har hjärtat, han spelar centralt på mittfältet och är nyckelspelare, och han har rutin från proffslivet.

IK Sirius 

Niklas Thor

Niklas Thor, f.d. Busch, som många fotbollsintresserade kanske har hört talas om då han var gift med KD-ledaren Ebba Busch Thor. En hårt kämpande mittfältare med många år i Sirius, där han har spelat sedan säsongen 2014. Han meddelande att han skulle sluta med fotbollen, men fick suget tillbaka och började spela igen och har kontrakt säsongen ut. Frågan är om han orkar en hel säsong med tätt matchande då han är 34 år gammal, men en sak är säker. Han kommer slita på och försöka avsluta på topp. En röst många lyssnar på.

Kalmar FF

Viktor Elm

Precis som i Helsingborg, så har Kalmar FF lyckats få in en riktigt rutinerad spelare i centrallinjen som varit utlandsproffs och som kommer från trakten. Av bröderna Elm är det bara Viktor kvar nu, och han har gått från mittfältet ner som mittback dem senaste åren då han fyller 35-år under säsongen och inte har samma snabbhet kvar. Viktor Elm var kapten redan under sin tid i AZ Alkmaar och fick ta över bindeln i Kalmar FF sedan brodern David Elm lagt av. Kalmar FF har sina profiler och bör komma lite under mitten av Allsvenskan. Det är inget tvivel om att Elm är rätt person att bära bindeln iaf.

Malmö FF

Anders Christiansen

"AC" kanske inte är spelaren som låter mest på planen, men han låter sitt spel tala. Allsvenskans bästa spelare har kommit tillbaka från ett misslyckat utlandsäventyr och verkar trivas bra i MFF nu. Nya tränaren Jon Dahl Tomasson hade inga problem att utse sin landsman som kapten och med tanke på hur viktig roll AC har, samt att han spelar centralt, så kan det vara ett bra val. AC är inte rädd att gå in och sätta en hård tackling likt Rosenberg gjorde för att tända laget. Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson vore andra bra val som lagkaptener, men Bengtsson kan vara skadad mycket, vilket gör att AC kan vara ett klokt val.

Mjällby AIF

David Löfquist

"Löken" även kallad, gör sin tredje sejour i Mjällby, och vad vore klokare än att ge honom lagkaptensbindeln? Med sin rutin från spel i Kina, Italien och Danmark, och uppväxt i trakten, så är det en spelare som representerar Mjällby bra. När han slog igenom som anfallare var han en av Sveriges största talanger, sedan har han haft problem att prestera i klubbar som Parma och MFF bland annat. Men med sina 34 år i kroppen och rutin från proffslivet så borde han kunna prestera bra och peppa sitt lag i Allsvenskan 2020.

Varbergs BoIS 

Jesper Modig

Modig får en tuff uppgift, en 25-åring från Simrishamn som bara spelat i Varberg några säsonger, ska vara lagkapten och hjälpa laget kvar i Allsvenskan 2020. Modig har via Limhamn-Bunkeflo, Valdres i Norge, Lunds BK och Kristianstad tagit sig till Varberg, där han för tillfället spelar i backlinjen i deras offensiva 3-4-3. Varberg kör ett fartfyllt spel med bra tryck framåt, vilket lämnar stora ytor bakåt, så det är viktigt att Modig är bra på att delegera ut ansvar i backlinjen, annars kan det rinna på bra.

Örebro SK

Nordin Gerzic

Gerzig är nog den mest trogna spelare i Allsvenskan, i alla fall som är kapten. Gerzig har nästan gjort 20! säsonger i den svartvita dräkten. Han är en otroligt spelskicklig och teknisk mittfältare som är svår att ta bollen från. Efter en misslyckad sejour i IFK Göteborg är han tillbaka i Örebro SK där han nu spelat kontinuerligt sedan 2013. Örebro SK är ett lag som kommer slåss på den nedre delen av tabellen. Inte bara behövs Gerzigs vinnarmentalitet och snack i omklädningsrummet, utan Gerzig i laget förlorar Örebro SK otroligt mycket kvalitet på planen med, då det är ett lag som tyvärr saknar bredd och spelare av den kvaliteten. Kanske den enskilt viktigaste lagkaptenen för ett lag i Allsvenskan denna säsongen.

Östersunds FK

Aly Keita

Mycket turbulens och mycket ruljans på spelare i klubben, och på något magiskt sätt har man lyckats klara elitlicensen, men ma ska i alla fall börja säsongen 2020 i Allsvenskan. En av de få spelare som är kvar sedan Graham Potters tid är Aly Keita, och det är också han som blivit den nya lagkaptenen inför säsongen. Många har Östersunds FK på den nedre halvan, och är det en spelare som kommer att vara avgörande så är det Keita, som stundtals kan vara riktigt giftig! Något vi såg inte minst mot Ath Bilbao i Europa Leagues gruppspel för några år sedan. Keita är den ende målvakten som är lagkapten i Allsvenskan 2020.

ComeOn Sport
100 kr gratis bet.
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få 100% upp till 100 kr. Bonuspengarna behöver omsättas 1x innan uttag.

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst