HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Vilken tränare får först sparken i Allsvenskan 2020?

Vilken tränare får först sparken i Allsvenskan 2020?

Den Allsvenska premiären närmar sig allt mer och förväntningarna hos fansen är som vanligt stor. Kanske för stor från vissa fans? En del tränare har större tryck på sig än andra och frågan är vilka som kommer palla för trycket? Här tar vi en titt på aktuella odds gällande vilken tränare som först tvingas gå från sin post. 

Odds Betsson:

Rikard Norling, AIK: 5.00

Jimmy Thelin, Elfsborg: 5.00

Hans Eklund, Falkenberg: 7.00

Jon Dahl Tomasson, Malmö FF: 7.00

Andreas Alm, BK Häcken: 8.00

Olof Mellberg, Helsingborgs IF: 8.00

Jens Gustafsson, IFK Norrköping: 8.00

Ian Burchnall, Östersunds FK: 8.00

Henrik Rydström, Sirius: 10.00

Marcus Lantz, Mjällby: 10.00

Joakim Persson, Varberg: 10.00

Axel Kjäll, Örebro SK: 10.00

Poya Asbaghi, IFK Göteborg: 12.00

Stefan Billborn, Hammarby: 15.00

Nanne Bergstrand, Kalmar FF: 15.00

Kim Bergstrand/ Thomas Lagerlöf, Djurgårdens IF: 30.00

Norling hänger löst?

Pressen på Rikard Norling är hård, speciellt med tanke på att AIK trots den hårda sportsliga satsningen som man gjorde under förra säsongen inte ledde mer än till en fjärde plats i Allsvenskan och ett misslyckat Europaäventyr. AIK-fansen kräver mer och då spelar det ingen roll att AIK tog 62 poäng, vilket tidigare alltid räckt för att komma topp 3. Inför 2020 är dock förutsättningarna inte dem samma som 2019. Satsningen 2019 kostade en hel del pengar och nu kan inte AIK sprida pengar till höger och vänster och göra spektakulära värvningar. En räddningsplanka för Norling och hans AIK vore om något av de fyra bästa lagen vinner Svenska Cupen. Då får nämligen AIK en biljett ut i Europa. 

Kan Thelin lyfta Elfsborg?

Jimmy Thelin har inte krönt några större framgångar sedan han kom till Elfsborg 2018. Första året slutade med en 12:e plats och i fjol blev det till slut en 8:e plats. Ett ganska svagt facit och frågan är om Thelin kan lyfta Boråsklubben? Många fans hade nog velat se ett nytt namn som huvudtränare. 

Klarar Jon Dahl Tomasson pressen?

Trots framgångarna i Europa League fick Uwe Rösler lämna sin post som huvudtränare för Malmö FF. Anledningen till seperationen med Malmö FF var dock till största delen inte av sportsliga grunder utan det faktum att inte Rösler och Andersson var överrens om hur framtidstänket var. Rösler hävdade att det var omöjligt att MFF skulle bli ett nytt Ajax, som Andersson eftersträvade. Därför tog äktenskapet MFF och Rösler, slut och in kom istället den danska tränaren Jon Dahl Tomasson, med ett förflutet i den holländska fotbollen. En fotboll som tycks ligga MFF:s sportchef Daniel Andersson, varmt om hjärtat. Hos Betsson ligger oddset på att den 43 årige dansken skall få foten först på 7 gånger pengarna. 

DIF:s tränarduo sitter säkert?

Duon Kim Bergstrand och Tomas Lagerlöf, tycks sitta säkert i båten om man skall tro Betssons odds. Succéduon som coachade DIF till guld ger klart högst odds att få gå först i Allsvenskan 2020. Kanske inte så konstigt då det förmodligen skall till en hel del om duon skall få lämna, speciellt efter det succéartade 2019. Ett spel på Bergstrand och Lagerlöf att få kicken ger i skrivande stund hela 30 gånger pengarna.

Vårt tips?

Det är alltid svårt att sia om vilken tränare som får gå först. Rikard Norling i AIK har ett stort förtroende inom klubben men fansen är kluvna. En del älskar Norling och en annan del anser att han kör en form av "dödgrävarfotboll". Det skall nog till en hel del om Norling skall få kicken, men skulle AIK inleda riktigt svagt och åka ur i Svenska Cupen, lär det säkert knorras en hel bland fansen och då är frågan om Björn Wesström och co. orkar stå emot? 

I nuläget känns det ganska öppet vad gäller tränarfrågan i Allsvenskan. Och det skulle överraska om någon fick sparken redan under våren!

 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst