HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Startelvor FC Köpenhamn - Malmö FF

Startelvor FC Köpenhamn - Malmö FF 

På torsdag är det dags för sista omgången av Europa Leagues gruppspel, och i Grupp B är det oerhört spännande i kampen om slutspelsplatserna. FC Köpenhamn toppar tabellen på 9 poäng före Malmö FF på 8 poäng, trea är Dynamo Kiev på 6. Frågan är om Malmö FF kan ta sig vidare? Isåfall krävs en seger på bortaplan i Parken mot FC Köpenhamn. Om skåningarna tar tre poäng är saken klar, då blir det 16-delsfinal i februari 2020. Inför det stekheta laget om Skandinavien, skall vi ta en titt på startelvor och odds: 

Officiella startelvor:

FC København (4-4-2):

Kalle Johnsson – Pierre Bengtsson, Andreas Bjelland, Sotirios Papagiannapoulos, Guillermo Varela – Viktor Fischer, Nicolaj Thomsen, Rasmus Falk, Robert Mudrazija – Pieros Sotiriou, Dame N’Doye

Malmö FF (4-4-2):

Johan Dahlin – Eric Larsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Erdal Rakip, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Søren Rieks -Marcus Rosenberg, Arnór Ingvi Traustason

Aktuella odds FC Köpenhamn - Malmö FF

Tippa på FCK-MFF? Så här ser oddsen ut inför matchen på torsdag:

1X2 odds - Snabbare.com:

FCK 2.50 Till Snabbare!
Oavgjort 3.25 Till Snabbare!
MFF 3.05 Till Snabbare!

 

Över/under 2.5 mål - Snabbare.com:

Över: 2.25 Till Snabbare!
Under: 1.62 Till Snabbare!

Inför FC Köpenhamn - Malmö FF

Historia kan skrivas! Markus Rosenberg gör sin sista match i den himmelsblå tröjan och visst vore det häftigt om MFF-ikonen avslutar med att ta sitt lag till slutspel i Europa League? Efter 4-3-segern hemma mot Dynamo Kiev har MFF fortfarande chans att nå den där efterlängtade slutspelsplatsen. Men då krävs med största sannolikhet en seger i Parken, då Dynamo Kiev väntas ta tre poäng hemma mot ett avsågat Lugano, som ännu inte tagit några poäng på bortaplan. 

För FCK räcker ett oavgjort resultat för att säkra gruppsegern och en biljett till 16-delsfinalen. Så en seger är faktiskt inget måste för de danska mästarna. Så frågan är hur det kommer se ut i matchstarten? Kommer vi få se ett Malmö FF som tar tag i taktpinnen direkt från början? Eller blir det hemmalaget som går ut och visar var skåpet skall stå inför sina hemmafans? På Malmö Stadion i höstas var Malmö FF närmast segern även om FC Köpenhamn gjorde första målet. Rent spelmässigt hade skåningarna mest boll och klart flest chanser. 

Men i Parken är FCK svårslagna och i Europa League har man vunnit en och spelat en oavgjort. MFF är ännu segerlösa på bortaplan efter en förlust mot Kiev och en oavgjord mot Lugano. 

Troliga startelvor:

FC Köpenhamn: Karl-Johan Johnsson - Guillermo Varela, Victor Nelsson, Andreas Bjelland, Pierre Bengtsson
- Pep Biel, Rasmus Falk, Carlo Holse, Viktor Fischer - Dame N'Doye, Pieros Sotiriou

Malmö FF:  Johan Dahlin - Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari - Eric Larsson, Bonke Innocent, Anders Christiansen, Arnor Traustason, Sören Rieks - Markus Rosenberg, Marcus Antonsson

I Malmö FF ser viktige Anders Christiansen vara redo från start. I träningsmatch mot Lincoln Red Imps förra veckan, spelade den danske mittfältstjärnan 60 minuter och det skulle förvåna om inte Uwe Rösler, spelar honom från start mot FCK. Däremot är Fouad Bachirou, avstängd medan Oscar Lewicki och Jo Inge Berget går en kamp mot klockan för att bli spelklara. 

En spelare som kan få chansen från start är Jonas Knudsen som fick två hela halvlekar i MFF:s senaste träningsmatch nere på Marbella. Dansken var faktiskt den ende som fick 90 minuter hos skåningarna, något som kan ge en liten fingervisning om hur Rösler tänker inför torsdagen.

Vad gäller Erdal Rakips vara eller icke vara mot FCK är det också en smula oklart. Mot Kiev svarade Rakip för ett riktigt succéinhopp och satte mycket snyggt ett av MFF:s mål. Inhoppet lär ha väckt en hel del tankar i MFF:s tränarstab, men finns där plats från start för Rakip mot FCK?  

De danska mästarna FC Köpenhamn har haft en hel del skadebeskymmer denna säsong och deras anfallstjärna: Jonas Wind är fortfarande inte återställd efter den skada han ådrog sig i augusti. Däremot är Dame N'Doye tillgänglig för spel. N'Doye saknades i förra mötet mot Malmö FF och i senaste ligamatchen mot FC Nordsjälland noterades senegalesen för ett mål. Ett stort avbräck för FCK är däremot att den grekiske landslagsspelaren: Zeca, saknas. FCK:s lagkapten drog på sig en tredje varning i Europa League mot Lugano, vilket gör att han är avstängd mot Malmö FF. 

När släpps startelvorna mellan FCK och Malmö FF?

De officiella startelvorna inför FCK och Malmö FF släpps runt 1 timme innan avspark. Då får vi se hur Solbakken och Rösler tänker formera sina lag. En intressant fråga är också vilken spelare som kommer göra Markus Rosenberg, sällskap på topp? Blir det Marcus Antonsson, Guillermo Molins eller möjligtvis Berget? Runt sex på kvällen den 12 december får vi svaret!

Snabbare Sport
2 500 kr bonus.
Bankidentifiering

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst