HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Sveriges seedning i Fotbolls EM 2020

Sveriges seedning i Fotbolls EM 2020

Efter 2-0 segern borta mot Rumänien stod det klart att Sverige kommer spela EM-slutspel 2020. Och nu är frågan vilka Sverige kommer lottas emot? 

Sveriges seedningsgrupp i EM-lottningen

EM-lottningen i fotboll, sker den 30 november kl 18:00 svensk tid. Platsen där lottningen sker är i ROMEXPO i Bukarest, Rumänien. Totalt skall 20 nationer lottas in i 6 olika grupper, 4 platser från playoff kommer även att lottas in i de 6 grupperna. 

Sveriges seedningsgrupp är den tredje vilket innebär att de har 12 lag framför sig i seedningsgrupp 1 och 2. I Sveriges seedningsgrupp ingår följande lag:

  • Portugal
  • Turkiet
  • Danmark
  • Österrike
  • Tjeckien
Snabbare Sport
2 500 kr bonus.
Bankidentifiering

Vilka kan Sverige få möta i EM 2020?

Sverige kan hamna i samtliga grupper förutom Grupp B där redan Danmark finns. Detta innebär att spridningen på lag är stor. I grupp A väntar Italien, i grupp C: Holland och Ukraina, i grupp D: England i grupp E och F: Spanien respektive Tyskland. Sen läggs där till nationer från seedningsgrupp 2 och 4, i seedningsgrupp 4 finns Wales och Finland, samt 4 playoff-lag. I seedningsgrupp 2 återfinns: Ryssland (redan lottade i grupp B), Frankrike, Polen, Schweiz, Kroatien och Holland. Rent sportsligt känns Schweiz eller Polen som den bästa lotten här, svårast på pappret är nog världsmästarna Frankrike som rankas högst. 

När spelas EM-slutspelet 2020?

EM-slutspelet i fotboll kommer spelas 12 juni till 12 juli. Totalt kommer det spelas 51 matcher på 13 olika platser i Europa. Anledningen till att EM-slutspelet är uppdelat på 13 olika platser beror på att turneringen firar 60 år. Gruppspelet i EM-slutspelet drar igång den 12 juni och pågår fram till den 24 juni då de sista matcherna spelas. Därefter väntar åttondelsfinaler som spelas 27-30 juni. Ettorna, tvåorna och de fyra bästa treorna går vidare till slutspel. 

Kvartsfinalerna spelas 3-4 juli och därefter väntar semifinaler 7-8 juli. EM-finalen som spelas på Wembley avgörs den 12 juli. Som vanligt när det kommer till EM, spelas ingen bronsmatch. Senast det spelades bronsmatch i ett EM-slutspel var 1980. 

Sveriges seedning i tidigare EM-slutspel

Så här har Sveriges seedning varit i tidigare EM-slutspel:

2016: 3 Seedningsgrupp 

2012: 3 Seedningsgrupp

2008: 2 Seedningsgrupp

2004: 1 Seedningsgrupp

2000: 2 Seedningsgrupp

Sedan 2000 har Sverige alltid kvalificerat sig till EM-slutspelet i fotboll. 2000 låg Sverige i seedningsgrupp 2, och 2004 var man i den första seedningsgruppen. 

Seedningsgrupperna i EM-lottningen

Så ser seedningsgrupperna ut i EM-lottningen den 30 november:

Seedningsgrupp 1:

Belgien
Italien, Grupp A
England, Grupp D
Spanien, Grupp E
Ukraina
Tyskland, Grupp F

Seedningsgrupp 2:

Holland, Grupp C
Frankrike
Polen
Schweiz
Kroatien
Ryssland, Grupp B

Seedningsgrupp 3:

Sverige
Portugal
Turkiet
Danmark, Grupp B
Österrike
Tjeckien

Seedningsgrupp 4:

Finland
Wales
Fyra Playoff-lag

 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst