HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Allsvenska tränare 2020

Allsvenska tränare 2020

Att vara fotbollstränare är inte alltid en dans på rosor. Det är ofta ett yrke där man blir ordentligt ifrågasatt, både av fans och media. Något som en hel del fått uppleva den senaste tiden. Under förra säsongen var Per-Ola Ljung i Helsingborgs IF först att få sparken och i slutet av året blev det även klart att Malmö FF:s Uwe Rösler, inte var önskvärd i klubben. Detta trots framgångarna i Europa League. Inför den Allsvenska starten 2020 har vi tagit en närmare titt på vilka tränare som leder dem 16 lagen:

Stötta din hemmaklubb!

Unibet som är huvudsponsor till Allsvenskan och Superettan, har i Hemmaklubben avsatt totalt 30 miljoner som ska fördelas mellan de 32 klubbarna i landets två högsta fotbollserier för herrar. 10 miljoner fördelas från SEF utifrån en fastställd fördelningsnyckel kopplat till sportsliga resultat. Vad gäller de övriga 20 miljonerna har du som supporter möjlighet att påverka hur stor andel av dem som tillfaller ditt favoritlag. Genom att välja ditt favoritlag som hemmaklubb gör du skillnad och bidrar till att klubben får mer resurser för att forsätta utveckla verksamheten. Välj din favoritklubb här:

Unibet Sport
100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten.

Huvudtränare i Allsvenskan 2020:

Tränare: Lag: Tillträdde:
Rikard Norling AIK 13 maj 2016
Andreas Alm BK Häcken 8 december 2017
Kim Bergstrand
Tomas Lagerlöf
Djurgårdens IF 16 november 2018
Hans Eklund Falkenbergs FF 26 november 2014
Stefan Billborn Hammarby IF 10 januari 2018
Olof Mellberg Helsingborgs IF 3 september 2019
Jimmy Thelin IF Elfsborg 6 december 2017
Poya Asbaghi IFK Göteborg 20 november 2017
Jens Gustafsson IFK Norrköping 1 juni 2016
Henrik Rydqvist IK Sirius 10 december 2018
Nanne Bergstrand Kalmar FF 13 december 2019
Jon Dahl Tomasson Malmö FF 5 januari 2020
Marcus Lantz Mjällby AIF 10 december 2019
Joakim Persson Varbergs BoIS 28 november 2017
Axel Kjäll Örebro SK 23 augusti 2017
Ian Burchnall Östersunds FK 20 juni 2018

 

Inför årets Allsvenska ser vi ett par nya tränaransikten. I Kalmar FF är Nanne Bergstrand tillbaka, i Malmö FF har man ersatt Uwe Rösler med dansken Jon Dahl Tomaason och dessutom får vi stifta bekantskap med Marcus Lantz och Joakim Persson, som är tränare för nykomlingarna: Mjällby och Varberg. 

Om vi tittar på de tränare som suttit längst i sina respektive lag, är Falkenbergs Hans Eklund i topp. Eklund tog över för hallänningarna hösten 2014. Näst längst på sin post har AIK:s Rikard Norling suttit. Norling kom till AIK den 13 maj 2016. 

Vad gäller den tränare som har tillträtt senare är det Malmö FF:s Jon Dahl Tomasson, som gör debut som tränare för en Allsvensk klubb. Om dansken lyckats coacha MFF till SM-guld, återstår ännu att se, men visst bör han ha goda chanser att vinna guld redan första året. Malmö FF känns på förhand som den stora favoriten till guldet. 

Assisterande tränare i Allsvenskan 2020

Tränare: Lag:  
Patric Jildefalk
Sean O'Shea
AIK  
Christian Lundström
Robert Vilahamn
BK Häcken  
Hugo Berggren Djurgårdens IF  
Jonas Axeldahl Falkenbergs FF  
Joachim Björklund Hammarby IF  
Rickard Engström
Thomas Gabrielsson
Helsingborgs IF  
Emir Bajrami IF Elfsborg  
Ferran Sibila IFK Göteborg  
Stefan Hellberg
Kim Hellberg
IFK Norrköping  
Theodor Olsson IK Sirius  
Jesper Norberg Kalmar FF  
Remy Reijnierse 
Daniel Bäckström
Malmö FF  
Christian Järdler Mjällby AIF  
Fredrik Danielsson Varbergs BoIS  
Vitor Gazimba Örebro SK  
Pero Kapcevic Östersunds FK  

 

Många gånger hamnar dem assisterande tränarna lite i skymundan för huvudtränarna. Men de har ofta en ganska stor roll och är en viktig del av lagbygget. Ett flertal assisterande tränare är tidigare spelare i Allsvenskan. Christian Järdler i Mjällby AIF, Emir Bajrami i Elfsborg, Jonas Axeldahl, Falkenberg och Joachim Björklund i Hammarby har alla gjort avtryck i Allsvenskan som spelare. 

Inför 2020 har MFF byggt om helt vad gäller tränarstaben. In har man inte bara tagit huvudtränaren Jon Dahl Tomasson, man har även värvat holländaren: Remy Rejinierse, som tidigare varit assisterande i VfL Stuttgart och Sheffield Wednesday FC, samt Daniel Bäckström, senast i Örebro SK. 

Yngst av samtliga tränare i Allsvenskan 2020 är Theodor Olsson, Sirius. Den blott 23-årige Olsson tog klivet upp från akademin till A-laget i Sirius, inför denna säsongen. Theodor Olsson kom in i Sirius som U16-tränare inför säsongen 2018, gick sedan in i U19 och har hunnit igenom alla akademins åldersgrupper på 2 år. 

Unibet Sport
100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten.

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst