HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

TV-tider EM-lottning 2020

TV-tider EM-lottning 2020 

Den 30 november är det dags att rikta blickarna mot Drakulas hemland: Rumänien. För det är i Rumänien som lottningen till EM-slutspelet 2020 kommer ske. Klockan 18:00 svensk tid är det dags för UEFA att plocka fram bollarna som kommer avgöra vilka Sverige kommer möta i EM nästa sommar. Inför lottningen ger vi dig tv-tider och lite förutsättningar. 

Vilken kanal sänder EM-lottningen?

Lottningen till EM-slutspelet i fotboll kommer direktsändas på Uefas egna hemsida: Uefa.com. Men för den som vill följa spänningen på tv rekommenderas SVT. SVT2 direktsänder från Bukarest med start klockan 18:00. Sändningen beräknas vara slut 19:00 och kommentatorer är Chris Härenstam och Daniel Nannskog. För dig som inte har möjlighet att se EM-lottningen på tv, går det även bra att se den i SVT-play via hemsidan eller appen. 

Hur går EM-lottningen till?

EM-lottningen denna gång är inte lika enkel som den varit tidigare år. Nu skall man ha med fyra nationer från Nations League playoff. Detta innebär att fyra lag inte blir klara förrän den 31 mars och vill det sig riktigt illa kan det till och med bli så att någon grupp lottas om. 

I gruppspelsfasen kommer max två värdländer att bli lottade i samma grupp, med garantin att varje kvalificerad värd kommer att få spela två matcher på sin hemmaplan. Det finns dock ingen garanti att värdländerna kommer att spela eventuella matcher i slutspelet på hemmaplan. Sammansättningen av lag kommer fortfarande att avgöras genom seedning och lottning, men fördelningen av värdstäder i varje grupp kommer att ta hänsyn till ressträckor.

De 24 nationerna (20 vid EM-lottningen) är uppdelade i fyra seedningsgrupper. De sex bäst seedade lagen är i seedningsgrupp 1 och nästa sex i seedningsgrupp 2 osv. De fyra sista seedade lagen i EM-lottningen kommer via Playoff-spel och är ännu inte klara. 

Vilken grupp hamnar Sverige i?

Sverige kan mer eller mindre hamna i alla grupper förutom Grupp B där redan Danmark kommer spela. Då Danmark och Sverige är i samma seedningsgrupp, går det således inte att de kommer lottas i samma grupp. Förhoppningarna från svenskt håll är att få en lottning som innebär kortast möjliga resor. Och tittar vi på spelorterna grupp för grupp ser de ut enligt följande:

Grupp A: Italien (Olympiastadion i Rom) och i Azerbajdzjan (Olympic Stadium, Baku). 

Grupp B: Ryssland (Zenit Arena, St Petersburg), Danmark (Parken, Köpenhamn). 

Grupp C: Nederländerna (Johan Cruijff ArenA, Amsterdam), Rumänien (Arena Nationala, Bukarest) 

Grupp D: England (Wembley, London), Skottland (Hampden Park, Glasgow) 

Grupp E: Spanien (Estadio de San Mamés, Bilbao), Irland (Dublin Arena, Dublin) 

Grupp F: Tyskland (Allianz Arena, München), Ungern (Puskás Aréna, Budapest). 

Rent avståndsmässigt vore Grupp F att föredra för de svenska supportrarna. Här är spelplatserna München och Budapest. En annan lottning som vore ok är Grupp D där spelplatserna är London och Glasgow. Värre är det med Grupp A: Italien och Azerbajdzjan och Grupp E: Spanien och Irland, samt Grupp C: Nederländerna och Rumänien. 

Den största arenan i EM-slutspelet är Wembley som också kommer stå värd för semifinalerna och EM-finalen den 12 juli. 

EM-lottning playoff

Vinnaren i följande grupper spelar EM 2020:

Grupp A: Island, Bulgarien, Ungern, Rumänien

Vinnaren Island-Rumänien möter vinnaren Bulgarien-Ungern

Grupp B: Bosnien och Hercegovina, Slovakien, Irland, Nordirland

Vinnaren Bosnien-Hercegovina-Nordirland möter vinnaren Slovakien-Irland.

Grupp C: Skottland, Norge, Serbien, Israel

Vinnaren Skottland-Israel möter vinnaren Norge-Serbien

Grupp D: Georgien, Nordmakedonien, Kosovo, Vityrssland

Vinnaren Georgien-Vitryssland möter vinnaren Nordmakedonien-Kosovo

Vilken tv-kanal kommer sända Fotbolls EM 2020?

Det blir SVT och TV4-gruppen som tillsammans kommer sända från EM-slutspelet i fotboll 2020. Hur fördelningen av matcherna kommer se ut, återkommer vi till när lottningen är klar. 

Spela på Fotbolls EM 2020

Vilket land kommer vinna EM-slutspelet i fotboll 2020? Hitta de senaste oddsen inför EM-starten hos ett av följande spelbolag:

Snabbare Sport
2 500 kr bonus.
Bankidentifiering
Unibet Sport
500 kr bonus.
500% extra
| Regler & villkor gäller | Endast nya spelare. 500% upp till 500 kr i bonus. Omsättningskrav 6x (odds). Min. insättning 100 kr.

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst