HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

TV-Tider Fotbolls VM 1994

TV-Tider Fotbolls VM 1994

Under april månad kommer du kunna återuppleva den magiska sommaren 1994 då Sverige tog VM-brons i USA! För första gången sen den sommaren -94 visas samtliga matcher i sin helhet. Med samma programledare (Mats Nyström och Jane Björck) som då, och med spelare från bronslaget. Tre helger nostalgi!

Så sänder SVT Fotbolls VM 1994

Återupplev Sveriges matcher i Fotbolls VM 1994. Så här ser sändningstiderna ut:

Lördag 18 april: Sverige-Kamerun (gruppspel) 15.40-17.50 SVT1
Söndag 19 april: Sverige-Ryssland (gruppspel) 15.45-17.55 SVT1

Lördag 25 april: Sverige-Brasilien (gruppspel) 15.40-17.40 SVT1
Söndag 26 april: Sverige-Saudiarabien (åttondelsfinal) 15.45-17.55

Lördag 2 maj: Sverige-Rumänien (kvartsfinal) 14.45-17.50 SVT1
Söndag 3 maj: Sverige-Brasilien (semifinal) 13.35-15.45 SVT1
Söndag 3 maj: Sverige-Bulgarien (bronsmatch) 15.45-17.55 SVT1

SVT inleder med att visa gruppspelsmatcherna. Först ut är matchen mellan Sverige och Kamerun som spelades på Rose Bowl, Pasadena. Därefter väntar Ryssland och Brasilien, innan slutspelet tar vid. 

Spela på Virtuell Fotboll!

TV-tider fotbolls VM 1994

 

Upptäck den nya spelformen! Hos Bethard kan du spela på virtuell fotboll, 24 timmar om dygnet! Här är du bara 2 minuter från matchstart. Kolla in det stora utbudet av matcher!

Sveriges VM-trupp 1994

Här är dem svenska hjältarna från Fotbolls VM 1994:

1 Thomas Ravelli, IFK Göteborg
2 Roland Nilsson, Helsingborgs IF
3 Patrik Andersson, Borussia Mönchengladbach
4 Joachim Björklund, IFK Göteborg
5 Roger Ljung, Galatasaray SK
6 Stefan Schwarz, SL Benfica
7 Henrik Larsson, Feyenoord
8 Klas Ingesson, PSV Eindhoven
9 Jonas Thern, SSC Napoli
10 Martin Dahlin, Borussia Mönchengladbach
11 Tomas Brolin, Parma AC
12 Lars Eriksson, IFK Norrköping
13 Mikael Nilsson, IFK Göteborg
14 Pontus Kåmark, IFK Göteborg
15 Teddy Lučić, Västra Frölunda IF
16 Anders Limpar, Everton FC
17 Stefan Rehn, IFK Göteborg
18 Håkan Mild, Servette FC
19 Kennet Andersson, Lille OSC
20 Magnus Erlingmark, IFK Göteborg
21 Jesper Blomqvist, IFK Göteborg
22 Magnus Hedman, AIK

Gruppspelsmatcherna:

Sveriges VM-start hade en hel del övrigt att önska och till slut kom man undan med blotta förskräckelsen. Efter att ha legat under med 2-1 fram till den 75:e minuten mot Kamerun, kunde Martin Dahlin kvittera till 2-2, vilket också blev slutresultatet. "Bara" en poäng mot Kamerun, var inte riktigt vad Tommy Svensson och co hade hoppats på och nu innebar det att man i princip var piskade att vinna mot Ryssland för att inte behöva packa väskan redan efter gruppspelet. 

Mot Ryssland började det på sämsta tänkbara sätt då Oleg Salenko satte 1-0 bakom Ravelli från elva meter efter 4 minuters spel. Men matchen skulle ta en härlig vändning. I den 37:e minuten kvitterade Tomas Brolin på traff och i andra halvlek satte Martin Dahlin både 2 och 3-1, ett resultat som skulle visa sig stå matchen ut. 

I Sveriges sista gruppspelsmatch ställdes man mot storfavoriten Brasilien, med stjärnor som Bebeto och Romario i laget. Allt annat än en förlust här skulle verkligen vara en fjäder i hatten för Sverige. Sverige inledde starkt och tog inte helt orättvist ledningen i första halvlek genom Kennet Andersson, i andra kom dock brassarna tillbaka och kunde sedemera kvittera till 1-1, vilket också blev slutresultatet i matchen. 

Facit för Sverige blev 1 seger och 2 oavgjorda, vilket räckte för att komma tvåa i gruppen och ett vidare avancemang till åttondelsfinal. 

Slutspelet:

I åttondelsfinal ställdes Sverige mot Saudiarabien, som överraskande kom tvåa i sin grupp före bland annat Belgien. En på pappret ganska gynnsam lottning för Tommy Svensson och grabbarna. Inför matchen var det mycket snack om hur den svenska VM-truppen skulle hantera den höga värmen som väntade men oron tycktes inte vara speciellt befogad. Redan efter 8 minuter satte Martin Dahlin 1-0 till Sverige och med Kennet Anderssons dubbelpack i andra, grejade Sverige segern med 3-1!

Efter segern mot Saudiarabien väntade Rumänien i kvarten. Och detta blev en match som verkligen satte nerverna på prov. Tomas Brolin stänkte in 1-0 i den 78:e minuten efter en häftig frisparksvariant och många trodde nu att semifinalplatsen var i hamn. Men med bara 2-3 minuter kvar av ordinarie tid satte Rumänien 1-1 och förlängning väntade. I förlängningen tog Rumänien ledningen med 2-1 och till råga på allt fick Sverige Stefan Schwarz utvisad och allting talade för ett svenskt uttåg. Men då klev Kennet Andersson fram som gubben i lådan, med 5 minuter kvar av förlängningen och knoppade forwarden in 2-2 med sin skalle. 2-2 efter förlängning och straffsparkar väntade. Där började det illa för svensk del då Håkan Mild missade sin straff. Sverige kom dock åter igen när resten av spelarna satte sina straffar och Petrescu missade sin. Efter att alla fem spelare i vardera lag lagt sina straffar var ställningen 4-4 i straffsparksläggningen, nu övergick det till sudden death. I första omgången av sudden death sätter Henrik Larsson sin straff, medan Tomas Ravelli räddar rumänen Miodrag Belodedicis straff! Sverige är klara för semifinal! 

Efter den gastkramande kvartsfinalen mot Rumänien väntade nu Brasilien som Sverige spelade 1-1 mot i gruppspelet. Men denna gången blev det en helt annan matchbild. Sverige fick under större delen av matchen försvara sig mot ett offensivt och hungrigt Brasilien. Det svenska försvaret höll stången uppe länge men i den 80:e minuten blev pressen för mycket och Romario kunde sätta 1-0 som också blev slutresultatet i matchen. I finalen vann sedan Brasilien efter straffar mot Italien.

VM-Brons till Sverige

Sveriges VM-äventyr tog inte slut efter semifinalförlusten mot Brasilien. En match återstod fortfarande och det var bronsmatchen mot Bulgarien. Och här var det aldrig något snack var bronsmedaljen skulle hamna. Sverige körde över Bulgarien med hela 4-0 efter mål av Mild, Brolin, Kennet Andersson och Henke Larsson. 

FotbollDirekt

Ansvarig utgivare: Max Andersson

Support: Kontakta kundtjänst