Championship-kollen omgång 41 – Burnley nästa lag upp?

PLDirekt:s seriebevakning av The Championship fortsätter. Mitt i veckan spelades omgång 41 – här är Peter A Linhems rapport, med fokus på ett lag som idag kan bli klart för Premier League: Burnley.

Tidigare texter från mig har fokuserat på Leicesters manager Nigel Pearson och Wigans Uwe Rösler för att managers som ämne är otroligt fascinerande. Särskilt när de har överlevt cancer eller var mannen bakom Jimmy Glass-legenden.

Denna gången handlar det om Burnley vars manager är Sean Dyche. Eller Ginger Mourinho, eller Stone Cold Sean Dyche. Som verkligen är en karaktär om man låter sin mobil ringa medan han håller presskonferens. Och han existerar i Lego-format.

Men vad det gäller Burnley finns det gott om andra spännande karaktärer och det faktum att. Man har till exempel Englands bästa högerback, och Dean Marney. Marney är inte alltför spännande men han föddes 1984 ur nyheten att Souness lämnade Liverpool och de brittiska öarna till förmån för Sampdoria och har spelat box-to-box sedan dess förutom en period i Tottenham när de misstog honom för Stephen Carr.

Dessutom har Burnley i helgen chansen att säkra sin plats i Premier League till nästa säsong. Det räcker att de tar fler poäng än Derby gör i helgen och även ifall båda lagen skulle vinna har Burnley ett endast teoretiskt intagligt försprång på elva poäng med tolv poäng kvar att spela om.

Englands bästa högerback
Skulle ni fråga Roy Hodgson är Englands bästa högerback Glen Johnson, Kyle Walker, eller till och med Chris Smalling/Phil Jones. Men han har en framgångsrik 40-årig managerkarriär i diverse europeiska klubbar och landslag medan jag bara har ett 20-årigt liv och aldrig ens spelat i Gothia Cup. Men jag tycker ändå jag har en god anledning att kritisera honom för hans trångsynta och omeritokratiska laguttagning då det finns en annan engelsk högerback som gjort mer än dubbelt så många assist som de fyra högerbackarna sammanlagt. Han har dessutom gjort fler assist än Rooney eller Gerrard har gjort denna säsongen, de två senaste säsongerna, och de tre senaste säsongerna.

Blackburn Rovers v Burnley - Sky Bet Championship
Kieran Trippier heter han. Innan han kom till Burnley var han en akademispelare i Manchester City men när han säsongen säsongen 11/12 lånades ut till Burnley tog det bara en halv säsong innan han vunnit utmärkelse för månadens bästa spelare och köpts loss från Man City.

Efter säsongen utsågs han till säsongens spelare i Burnley trots att Jay Rodriquez och Charlie Austin gjorde drygt 40 mål tillsammans den säsongen; tack vare Trippiers fyra mål, sex assist och förträffligt försvarspel. Men Burnley slutade i mitten av tabellen och ingen PL-klubb verkade intresserad av Trippier.

Nästa säsong gjorde Trippier elva assist och utsågs till ligans bästa högerback. Men återigen slutade Burnley i mitten av tabellen och ingen PL-klubb värvade Trippier, även om det nu åtminstone uppstod rykten.

Denna säsongen har Trippier hittills gjort två mål och 16 assist samtidigt som han leder Burnley i tacklingar + brytningar per match, key passes per match(=passningar som leder till målchans) och flest passningar per match. Det som talar emot honom är väl att han ser fortfarande ut som en tyken tonåring från Manchester och att han inte ännu spelar i en Premier League klubb.

Southampton’s finest
Southampton är onekligen dagens Swansea i Premier League och de prisas välförtjänt för sin talangutveckling. Men faktum är att de egna talangerna faktiskt inte är ifrån Southampton: Walcott är ifrån London; Bale är ifrån Cardiff; Oxlade-Chamberlain; Lallana är ifrån St Albans och värvades från Bournemouth som 12-åring; Luke Shaw är en London-grabb; och Ward-Prowse är från Portsmouth. Vilket inte är en pik mot Saints akademi, snarare en komplimang då de faktiskt aktivt hittat unga lovande spelare utanför stadens gränser och utvecklat dem till väldigt bra spelare. Det kan man tycka är svårare än att ta vara på en supertalang som är uppväxt i staden och föddes till supporter av laget.

Men i Burnley finns det ett par anfallare som är födda i Southampton men som båda nobbades av Saints akademi när de var små. Danny Ings växte upp i Southampton och likt de flesta små Saints drömde han om att bli Matthew Le Tissier och började naturligtvis spela för Southampton som liten grabb. Men i en sådan stor klubb börjar man sålla tidigt och innan han fyllt 14 fick han beskedet om att han inte skulle fortsätta i klubben och fick istället röra sig neråt till Bournemouth.

Burnley v Queens Park Rangers - Sky Bet Championship
Hans anfallspartner heter Sam Vokes. Hans pappa är Saints-supporter och tog med Sam på en match redan när Sam var knappt tre år gammal, berättade han i en intervju med Southamptons lokaltidning Southern Daily Echo. Och som långvarig supporter var det pappa Tim som var mest upprörd när en elvaårig Sam Vokes nobbades av Saints-scouter för att han var för stor och klumpig. Istället gick Vokes till Bournemouth. Vokes fick dock något av en revansch mot sitt gamla lag då han gjorde mål i matchens första minut för Wolves när de möttes våren 2009 och medan Wolves med Vokes i laget vann uppflyttning till Premier League den säsongen åkte Southampton ner i League 1.

De spelade faktiskt i Bournemouth samtidigt. Men då Vokes är tre år äldre var Ings bara en nyanländ junior när Vokes fick sin A-lagsdebut och när Vokes var lagets bästa spelare/målskytt säsongen 07/08 blev han värvad av Wolverhampton medan Bournemouth blev nerflyttade till L2 med Ings som skrev på sitt första riktiga kontrakt.

Det är här Ings och Vokes resa skiljer sig åt geografiskt men temat är samma. Vokes gick till Wolves där han inledningsvis var lyckad och lovande men sedan de nådde PL föll han i rangordningen och blev utlånade till halva Championship mellan säsongerna 09/10 och 11/12. Däribland Burnley men olikt andra sagor där askungen blir utlånad till en Championship klubb och sedan utköpt blev han därefter också utlånad till Brighton innan Burnley säsongen efteråt värvade honom. Han värvades som ersättare för Jay Rodriquez men på försäsongen togs platsen bredvid Charlie Austin av en viss Danny Ings och även Martin Paterson startade fler matcher än Vokes.

Vad det gäller Ings blev han tidigt i karriären utlånad från Bournemouth till Dorchester och tack vare en handfull mål där tillsammans med en skadekris blev han återkallad till Bournemouth. Under den våren gjorde han nästan tio mål vilket ledde till att Eddie Howe köpte med honom till Burnley. Väl i Burnley var han först bara en ung tredjeforward bakom J-Rod och Austin, dessutom skadade han sitt knä allvarligt en bit in på säsongen. Men när Rodriquez köptes av Southampton låg platsen öppen och Ings tog den på försäsongen. Men förlorade den platsen när efter ytterligare en allvarlig knäskada, denna gången på det andra knäet. Vilket ledde till att Paterson och Vokes fick mer speltid.

Inför denna säsongen värvades Charlie Austin för ett gäng miljoner pund till QPR och Paterson gavs bort till Huddersfield vilket innebar att Vokes och Ings spelat tillsammans på topp ända sedan första omgången denna säsongen. De har av fansen fått smeknamnet Vings för att de likt bröderna Hackett från tv-serien Wings är svårslagna i luften. Eller för att någon bestämde att Vings låter bättre än Vokings eller Ingkes. Och hittills har de gjort 20 ligammål vardera. Vokes kommer dock inte utöka målskörden då han skadade sig förra månaden men det lär inte vara allt för allvarligt.

Vokes är visserligen bara 1.85 lång men är väldigt kraftfull och vinner ändå mycket höjddueller medan Ings är mindre, kan också spela släpande bakom Vokes och är klart bättre med bollen vid fötterna.

Övriga Burnley
Det är oschyst mot ett lag att bara nämna deras manager, tre bästa spelare, och deras Dean Marney. Bakom Vokes och Ings finns nämligen en tredjeforward i Ashley Barnes som man värvade i vintras och som gett dem välbehövligt understöd. Särskilt nu då Vokes är borta säsongen ut och Ings missat ett par matcher i mars.

Det är också faktiskt så att Burnley har släppt in minst mål i hela The Championship. Vilket lätt hamnar i skymundan. Förutom Trippier har man i backlinjen Michael Duff som är mest känd som Mike Duff för Championship Manager-nördar som spelar tillsammans med den något yngre Jason Shackell och på vänsterkanten har man Ben Mee som likt Trippier kom från Man City. Frågan är dock om Duff som är 36 år kommer hålla nästa säsong eller om Shackell är snabb nog för PL-spel medan Ben Mee som en defensivt stark vänsterback kompletterar Trippier bra.

Man har också i laget gamla PL-bekanta som Michael Kightly vars säsong inte varit lysande men han slår fortfarande bra inlägg och David Jones som slagit Le Tissier-frisparkar spelar på innermittfältet tillsammans med Marney. Den främste mittfältaren kan nog vara Scott Arfield som antingen är en halvdan fotbollspelare men gyllene man som kan se in i framtiden eller en väldigt smart och hårt arbetande fotbollspelare.

Övriga topplagen
Leicester har som sagt säkrat uppflyttning men Burnley kan fortfarande ta hem ligatiteln.

QPR och Wigan förlorade i veckan och Derby vann men det lär inte spela någon roll då de i princip är klara för playoff. Det verkligen spännande gäller den sista playoff-platsen.

Inför helgen låg Reading fem poäng före Brighton, Nottingham, Bournemouth, och Ipswich vilket kändes som tillräckligt bred marginal. Det tills man åkte till Bournemouth och åkte på en 3-1 förlust mot superform-managern Eddie Howe och yttern Matt Ritchie som nästan har lagets bästa vänsterfot trots att Ian Harte spelar i samma lag. Samtidigt som Brighton slog ett avslaget Leicester, Ipswich slog Huddersfield och Blackburn slog QPR utan mål av Rhodes.

Vilket innebär att tre lag ligger blott två poäng bakom Reading och räknar man med Blackburn och Nottingham ligger det sex lag inom fyra poäng från Reading. Dessutom kan man inte helt räkna ut Watford som visserligen ligger sju poäng bakom Reading men har en match mindre spelad. Vi har tyvärr inte ett helt öppet playoff-upplopp men med fem omgångar kvar kan hela sju lag sluta på den sista playoff-platsen vilket är rätt otroligt. Det som kan tala för Reading är att de möter både Leicester och Burnley nu när de inte lär vara som mest fokuserade och likaså Wigan. Å andra sidan är det tre av ligans fem bästa lag och man ska även möta Middlesbrough varit bättre på sistone.

Topp 12 (omgång 41 av 46)
1.  Leicester           41 | 27 –   8 –  6  | 77-42 | 89
2.  Burnley             41 | 23 – 14 –  4  | 66-34 | 83
———-
3.  QPR                   42 | 21 – 10 – 11 | 54-39 | 73
4.  Derby                41 | 21 –   9 – 11 | 72-47 | 72
5.  Wigan                41 | 19 – 10 – 12 | 54-40 | 67
6.  Reading             41 | 17 – 12 – 12 | 62-49 | 63
———-
7.  Brighton            41 | 16 – 13 – 12 | 46-37 | 61
8.  Ipswich              41 | 16 – 13 – 12 | 53-46 | 61
9.  Bournoemouth  41 | 17 – 10 – 14 | 58-57 | 61
10.Nottingham       42 | 14 – 17 – 11 | 62-58 | 59
11.Blackburn          41 | 15 – 14 – 12 | 56-53 | 59
12.Watford             40 | 14 – 14 – 12 | 64-48 | 56

/Peter A Linhem

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 25 mars
10:00 Örgryte - KFUM Oslo Träningsmatch
11:30 Göteborg - Sarpsborg Träningsmatch
13:00 Mjällby - Landskrona Träningsmatch
13:00 Skövde AIK - Värnamo Träningsmatch
13:00 Helsingborg - AIK Träningsmatch
14:00 Västerås SK - Sandvikens IF Träningsmatch
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
15:00 Degerfors - Brage Träningsmatch
15:00 Sundsvall - AFC Eskilstuna Träningsmatch
15:00 Skottland - Cypern EM-kval
16:00 Tottenham - Arsenal Women’s Super League
16:00 Peterborough - Derby League One
17:55 Bayern München - Wolfsburg Bundesliga damer
18:00 Armenien - Turkiet EM-kval
18:00 Israel - Kosovo EM-kval
18:00 Belarus - Schweiz EM-kval
18:30 Manchester Utd - West Ham Women’s Super League
20:45 Kroatien - Wales EM-kval
20:45 Tyskland - Peru Landskamp
20:45 Spanien - Norge EM-kval
20:45 Andorra - Rumänien EM-kval
23:00 Marocko - Brasilien Landskamp
söndag 26 mars
13:00 Hoffenheim - Essen Bundesliga damer
13:00 Bayer Leverkusen - Freiburg Bundesliga damer
13:00 Brommapojkarna - Uppsala Allsvenskan, damer
13:40 Manchester City - Chelsea Women’s Super League
14:00 Sverige U21 - Colombia U21 U21-landskamper
14:00 Forest Green - Sheffield W League One
14:30 Milan - Fiorentina Serie A, damer
15:00 Kristianstad - Kalmar Allsvenskan, damer
15:00 KIF Örebro - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan, damer
15:00 Kazakstan - Danmark EM-kval
15:30 Hammarby - Vittsjö Allsvenskan, damer
17:15 Raith - Hamilton Scotland Challenge Cup
18:00 Liechtenstein - Island EM-kval
18:00 Slovenien - San Marino EM-kval
18:00 England - Ukraina EM-kval
20:45 Slovakien - Bosnien Hercegovina EM-kval
20:45 Nordirland - Finland EM-kval
20:45 Malta - Italien EM-kval
20:45 Luxemburg - Portugal EM-kval
21:00 Las Palmas - Gijon LaLiga2
måndag 27 mars
19:00 Norrköping - Växjö Allsvenskan, damer
20:45 Sverige - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Montenegro - Serbien EM-kval
20:45 Ungern - Bulgarien EM-kval
20:45 Österrike - Estland EM-kval
20:45 Moldavien - Tjeckien EM-kval
20:45 Polen - Albanien EM-kval
20:45 Irland - Frankrike EM-kval
20:45 Nederländerna - Gibraltar EM-kval
tisdag 28 mars
17:00 Armenien - Cypern Landskamp
18:00 Georgien - Norge EM-kval
20:45 Tyskland - Belgien Landskamp
20:45 Kosovo - Andorra EM-kval
20:45 Rumänien - Belarus EM-kval
20:45 Schweiz - Israel EM-kval
20:45 Wales - Lettland EM-kval
20:45 Turkiet - Kroatien EM-kval
20:45 Skottland - Spanien EM-kval
01:00 Kanada - Honduras CONCACAF Nations League - League A
onsdag 29 mars
03:00 Costa Rica - Panama CONCACAF Nations League - League A
18:45 Barcelona - Roma UEFA Champions League, damer
21:00 Arsenal - Bayern München UEFA Champions League, damer
torsdag 30 mars
18:45 Wolfsburg - PSG UEFA Champions League, damer
21:00 Chelsea - Lyon UEFA Champions League, damer
fredag 31 mars
18:00 Linköping - Rosengård Allsvenskan, damer
18:00 Köge - Nordsjælland Danska ligan, damer
18:30 Nürnberg - Darmstadt 2. Bundesliga
18:30 Fortuna Düsseldorf - Hamburg 2. Bundesliga
18:30 Fredericia - Nyköbing Danmark Division 1
19:00 Helsingör - Vendsyssel Danmark Division 1
19:00 Odense - Midtjylland Superligaen
20:30 Eintracht Frankfurt - Bochum Bundesliga
20:45 Arbroath - Ayr Skottland Championship
21:00 Mallorca - Osasuna La Liga
21:00 Marseille - Montpellier Ligue 1
21:00 Burnley - Sunderland Championship
lördag 01 april
12:30 Brighton - Manchester Utd Women’s Super League
13:00 Hilleröd - Fremad Amager Danmark Division 1
13:00 Eintracht Frankfurt - Hoffenheim Bundesliga damer
13:00 Fortuna Hjörring - Thisted Danska ligan, damer
13:00 Hannover - Sandhausen 2. Bundesliga
13:00 Karlsruhe - Eintracht Braunschweig 2. Bundesliga
13:00 St Pauli - Regensburg 2. Bundesliga
13:30 Preston - Blackpool Championship
13:30 Manchester C - Liverpool Premier League
14:00 Girona - Espanyol La Liga
15:00 Sundsvall - Landskrona Superettan
15:00 Malmö - Kalmar Allsvenskan
15:00 Uppsala - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Cremonese - Atalanta Serie A
15:00 Brage - Västerås SK Superettan
15:30 Freiburg - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Vejle - SönderjyskE Danmark Division 1
15:30 Wolfsburg - Augsburg Bundesliga
15:30 Leipzig - Mainz Bundesliga
15:30 Union Berlin - Stuttgart Bundesliga
15:30 Schalke - Bayer Leverkusen Bundesliga
16:00 Norwich - Sheffield U Championship
16:00 Nottingham - Wolverhampton Premier League
16:00 Crystal Palace - Leicester Premier League
16:00 Brighton - Brentford Premier League
16:00 Arsenal - Leeds Premier League
16:00 Bournemouth - Fulham Premier League
16:15 Athletic Bilbao - Getafe La Liga
17:00 Auxerre - Troyes Ligue 1
17:00 Kolding - Bröndby Danska ligan, damer
17:30 Djurgården - Brommapojkarna Allsvenskan
18:00 Inter - Fiorentina Serie A
18:30 Chelsea - Aston Villa Premier League
18:30 Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Cadiz - Sevilla La Liga
20:30 Kaiserslautern - Heidenheim 2. Bundesliga
20:45 Juventus - Verona Serie A
21:00 Rennes - Lens Ligue 1
21:00 Elche - Barcelona La Liga
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborg IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14
Expressen Premium Max visar
lördag 25 mars
10:00 Örgryte - KFUM Oslo Träningsmatch
11:30 Göteborg - Sarpsborg Träningsmatch
13:00 Mjällby - Landskrona Träningsmatch
13:00 Skövde AIK - Värnamo Träningsmatch
14:00 Västerås SK - Sandvikens IF Träningsmatch
15:00 Degerfors - Brage Träningsmatch
15:00 Sundsvall - AFC Eskilstuna Träningsmatch
fredag 31 mars
21:00 Marseille - Montpellier Ligue 1
lördag 01 april
17:00 Auxerre - Troyes Ligue 1
21:00 Rennes - Lens Ligue 1

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten