FD LÅNGLÄSNING – Förre MFF-talangen vill in i Juventus: ”Jag knuffade ner Dybala varenda gång”

TURIN. Giorgio Chiellini kommer fram och ger honom råd kring hur han ska följa med en anfallare. En anfallare som mycket väl kan vara Paulo Dybala. Ett nej tack till Malmö FF tog en ung pojke hela vägen till en gammal dam. FotbollDirekts Mårthen Bergman besökte Mattias Andersson i Turin för att ta reda på hur livet i en av världens största klubbar, Juventus, egentligen är.

Foto: Louise Laurenius

– Ja, hur tror du annars att jag tänker kring att jag är här?

Vi sitter i en taxi på väg till Juventus Stadium och Mattias Andersson, 19, ser frågande ut. Anledningen är att jag nyss antytt att jag tycker att han har en sund syn på varför han valt att flytta till Juventus ungdomslag (primavera). Hur den lyder? En fotbollsutbildning där han ska lära sig massor för att sedan lånas ut några omgångar innan han antingen säljs eller blir kontraktslös om två och ett halv år.
– Tror du jag tänker att jag ska upp i a-laget?

Jag tänker nog att alla som gör resan mot att bli fotbollsproffs måste…
– Tro på sig själva till 110 procent?

Jamen, typ?
– Jag tror på mig själv till max, jag har högt uppsatta mål och självklart hoppas jag ta en plats i Juve en dag. Men man måste vara lite realistisk också, det är bara att slänga ett öga på vilka spelare de har.

Foto: Louise Laurenius

Foto: Louise Laurenius

Foto: Louise Laurenius

Ni som slängt ett öga på ”Den gamla damens” mittbacksuppsättning hittar Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini och Andrea Barzagli. Samma trio som bildat mittlås när det italienska landslaget mönstrat bästa möjliga lag de senaste åren. Där bakom finns ännu en italiensk landslagsman i Daniele Rugani och 170 miljoners-förvärvet från Bayern München, Mehdi Benatia.
– Går jag runt och tänker att jag ska upp i a-laget och så finns det kanske två procents chans att jag gör det nu till hösten, då har jag ingen tanke på vad jag ska göra om jag inte kommer dit. Jag vill vara beredd på både det ena och det andra. Jag tillhör fortfarande klubben när jag blir utlånad så det finns alltid chans att de tar tillbaka mig in i a-laget. Så den tanken finns alltid där. Jag tränar och spelar alltid för att jag ska bli så bra som möjligt men…

Mattias skrattar till lite.
– De nollade nyss Barcelona. Två gånger. Det är inte direkt så att Allegri knackar på dörren och undrar om det finns några stabila pjäser i primavera-laget.

Massimiliano Allegri. Foto: Bildbyrån

Massimiliano Allegri, 49, har sedan han tillträdde som Juventus-tränare 2014 tagit klubben till tre raka Serie A-titlar, tre raka ”Copa di Italia” och två Champions League-finaler. Hans primära fokus är inte direkt klubbens ungdomslag.
– Han har absolut inte koll på alla. Men han vet vem jag är. I slutet av förra hösten hade jag ett möte med vår sportchef och då sa han att Allegri hade sett en av våra matcher, fått upp ögonen för mig och sagt ”shit, jag har inte vetat vem det är men jag vill se mer av honom på våra träningar nästa år”.

Vilken jävla boost?
– Ja, det var jävligt fett. Jag hade varit ganska lack över att jag inte hade fått träna med a-laget första halvåret. Men de förklarade det med att vi hade samma spelschema och de skickar inte upp de bästa spelarna dit då för vi behövs i primavera. Mattias behövde inte vänta till ”nästa år”. Den 20:e december 2016 offentliggjorde Juventus truppen till supercupfinalen mot Milan, som spelades i Qatar. I havet av storstjärnor stack två namn ut. Primavera-spelarna Luca Coccolo och Mattias Andersson. Hans dittills största senioruppdrag var en plats på en allsvensk bänk på Jämtkraft Arena när Malmö FF mötte Östersund och en halvlek i en MFF-träningsmatch mot tyska storlaget Wolfsburg.

Nu väntade tre dagar i Mellanöstern inför stormötet Juventus-Milan. Vi kommer tillbaka dit men först ska vi borra lite djupare i den där halvleken mot Wolfsburg den 4:e augusti förra året. Det var nämligen där den här svartvit-randiga resan tog sin början.

In action i matchen mot Wolfsburg. Foto: Bildbyrån

”Back in the days” i Malmö FF:s tröja.
Foto: Bildbyrån

I U19-landslaget bildar han mittbackspar med kompisen Thomas Poppler Isherwood från Bayern München. Foto: Bildbyrån

Mattias kliver ur taxin vid Juventus Stadium och vår jakt på biljetter till Juventus-Genoa går via Juventus store, där du kan hitta allt från pizza-spadar till spettekakor med Juventus klubbmärke på. Åtminstone känns det så.
– Juve hade scouter på plats för att kolla in Wolfsburgs brasse Luiz Gustavo. Men han spelade inte och istället såg de mig i andra halvlek. Det märkliga var att jag tyckte själv inte att det gick speciellt bra. Det gick väl okej liksom, men inget märkvärdigt.

Drygt tre veckor senare ringde Mattias agent, förre svenska landslagshjälten Martin Dahlin.
– Han sa: ”Vill du veta något sjukt? Juventus vill köpa dig”. Jag var i Östersund och skulle sitta på bänken i min första allsvenska match någonsin. Jag hade inte tänkt på att jag skulle få ett erbjudande från utlandet, möjligtvis någon mindre klubb som jag kunde säga nej till. Men alltså… Juventus, det var bara surrealistiskt.

Kommer du ihåg vad du tänkte?
– Mina tankar gick väl på det sättet att det nog är inför nästa år eller inför januarifönstret eller något sånt. Men det var bara några dagar innan fönstret skulle stängas, vilket jag inte alls tänkte på. Dagen efter ringde jag Dahlin och frågade när jag blev tvungen att bestämma mig. ”Om tre dagar”, sa han. Då fick jag panik. Jag var fortfarande i Östersund, jag hade inte pratat med mamma eller pappa annat än om intresset.

Han skrattar.
– Nu när jag tänker tillbaka på det så var det bara stirrigt. Shit alltså, min hjärna gick på högvarv de dagarna. Först tänkte jag att det är klart jag ska till Juve, fan vad fett. Men sen började allt snurra. Hur kommer jag trivas där? Ska jag lämna min familj? Mina vänner? Mitt liv? Det var precis efter sommaren och min syrra hade dragit till Uppsala för att plugga, så morsan hade ångest över det. Och sen kom jag dragandes med det här. Hon mådde inte så bra, även om hon var glad för min skull.

Biljettjakten går sådär och med svansen mellan benen får vi bege oss tillbaka till Juventus centrum. Mattias är glassugen – ”glass är nog mitt största intresse” – och vi hamnar på en uteservering vid en av Turins stora torg, Piazza Vittorio Veneto.
– Det var blandade känslor de där dagarna. Jag fick reda på allt på lördagen och när jag var tillbaka i Malmö på måndagen var det hur många möten som helst. Det var skolan, klubbarna och så vidare. Jag pratade med Danne (Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson) och sa att det var intressant och han sa att de inte ville stoppa mig.

Hur var det att komma ner till Turin?
– Jag kände sådan lycka, jag kände ”det här är sjukt nice, det är här jag ska vara, här jag ska träna, här jag ska bli så bra som möjligt”. Men samtidigt hade jag fet ångest, jag hade inte sagt hej då till mina bästa vänner eller någonting. Jag bara stängde av, ville vara i min egen bubbla den dagen. Så fort jag var hemma på hotellrummet var det gråten i halsen. Det var verkligen jobbigt.

Du tvekade aldrig?
– Aldrig. Från sekunden jag bestämde mig för att göra detta så visste jag att det var rätt. Men det var ändå så jävla jobbigt att bara lämna allt. Man är inte där på samma sätt, även om man reser hem och träffar alla.

Hur länge var det ”gråtjobbigt”?
– Första dagen kanske. Jag kommer ihåg första träningen, när jag satt i omklädningsrummet. Jag hade stress alltså. Det kliade i hela kroppen. Samtidigt som det var fett så var det jobbigt, det var det, som fan, det ska man inte sticka under stolen med. Första veckorna gjorde jag inget annat än att prata i telefonen. Innan träningarna, efter träningarna, mamma, pappa, syrran. Jag bara pratade i telefon. Så hade internet gått sönder på hotellet också, så räkningar blev ju, ja…

Mattias mittbackspartner i P19-landslaget, Thomas Isherwood, är även han ungdomsproffs i en europeisk storklubb, tyska Bayern München.
– Vi snackade jättemycket eftersom att vi kan relatera till varandra. Hur man kommer in i vardagen, hur svårt och ensamt det är i början, helt enkelt hur sjukt jobbigt det kan vara att flytta utomlands som 18-19-åring.

Det tog ett bra tag innan ”den första jobbiga tiden” var över.
– Allra värst var det första två månaderna. Då hade jag ändå två bra polare i laget som jag kunde snacka engelska med, en från Tjeckien och en cypriot. Men sen efter juluppehållet så drog båda till andra klubbar, på samma vecka. ”Smask, smask” så var de borta och jag var tillbaka på ruta ett igen. Det var hemskt. Kvar var en grupp med italienarna som är kassa på engelska och en med de som snackar franska och är ännu sämre på engelska. Och så jag då.

Glassen kommer in på bordet och Juventus-mittbacken på andra sidan bordet skiner upp. Han slevar in lite i munnen och hinner inte svälja innan han recenserar.
– Det här alltså. Det är livet det. Jag kan äta det varenda dag.

Foto: Louise Laurenius

Foto: Louise Laurenius

Foto: Louise Laurenius

Foto: Mårthen Bergman

Om det var lite trögt vid sidan av planen i början så gick det desto bättre på densamma. Mattias tog direkt en plats i mittförsvaret och har varit en av primaveralagets viktigaste spelare under säsongen.
– Det gick bra direkt. När jag kom in i början trodde jag, helt ärligt, att de skulle vara bättre än de var. Jag var ändå van vid att spela med Malmös A-lag och de håller en riktigt bra standard. Jag kände direkt att jag skulle klara av det här.

Som tränare har han Italiens VM-guldhjälte från 2006, Fabio Grosso.
– Han brinner som satan. Han är fruktansvärt bra, den bästa tränaren jag haft.

Att han är en gammal storspelare antar jag bidrar till att man lyssnar också?
– Alltså, jag visste ju typ inte vem det var. Så jävla pinsamt egentligen, du behöver inte skriva det.

Det kan du ge dig på att jag ska. Du visste inte vem han var?
– Jomen, jag visste vem det var för vi hade mött dem för två år sen i Champions Youth League.

Så dina lagkamrater hade berättat?
– Ja, de sa ”det är han, han var med i VM”.

Han avgjorde ju finalen?
– Ja, det har jag också fått höra…

Mattias tränare och Italiens förre guldhjälte Fabio ”Grande Grosso” Grosso. Foto: Bildbyrån

Hur är han?
– Han är tuff, helt klart. Vi hade en spelare som skulle bli utlånad så han pallade typ inte anstränga sig och var lite trött på primavera. Sen fick han komma in i någon match när vi låg under med 2-0 och han jobbade inte utan lallade bara runt. Alltså, Grosso stod vid hans ansikte i en kvart och bara skrek. Vi andra satt där helt tysta och visste inte vad vi skulle ta oss till.

Han ler åt minnet.
– Jag har faktiskt klarat mig undan en sådan utskällning. Men det är mycket hårdare här och jag gillar det, det är bara att vänja sig.

Jag trodde det var mycket filmningar, kylspray och annat ”italienskt”?
– På våra träningar går det väldigt hårt till. Vi hade en träning förra veckan då vi körde dubbelpass. Till andra passet var det tre stycken som inte kunde träna för att de hade fått skador. Man stoppar inte för att någon ligger ner och har ont. Man får en köttare i huvudet, en köttare på smalbenet, det är bara att skaka av det. Under min första träning var det en snubbe som hoppade in med dobbarna i magen på en annan så han bara segnade ner och låg och skrek. Tränaren säger ingenting, spelet bara fortsätter så sjukgymnasten smyger sig dit och börjar ta hand om honom. Jag blev lite chockad.

Det är dock inte bara ”köttande” på schemat. Mycket av tiden ägnas också åt taktisk skolning, på en helt annan nivå än i Sverige.
– När Grosso kör igång på whiteboarden alltså. Den är helt full tillslut. Innan en träning kan han stå där en halvtimme och snacka.

Förstår du allt?
– Inte ens hälften. Men jag vet vad jag ska göra och visar att jag är engagerad. Det räcker långt.

Glassen är uppäten och dag har blivit kväll. Uteblivna matchbiljetter leder oss till en Juventus-bar, där allt går i svartvitt-randigt, för att se Juve-Genoa. Hemmalaget har en autobahn till sin 33:e Scudetto, den sjätte i rad, och dominerar från start. Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Samuel Khedira och resten av superstjärnorna öser på mot ett chanslöst Genoa-försvar. Mattias har tränat med a-laget flera gånger men minns tydligt första gången.
– Jag var så sjukt nervös. Jag fick spela varje match i primavera och tränaren talade gott om mig. Jag var i bra form helt enkelt, så var det någon gång jag skulle upp och träna med a-laget var det då. Mitt självförtroende hjälpte jättemycket de första träningarna och helt ärligt gick det jättebra.

Gjorde det?
– Jepp, jag blev faktiskt förvånad över hur bra jag klarade mig där uppe.

Man tänker annars att Dybala, Higuain och grabbarna är bra som fan.
– Alltså… det är lite svårt att beskriva. Jag bara tar det som det kommer. Jag brukar inte ha nerver utan är ganska så lugn. Men det är klart, det gick tio gånger snabbare än på våra träningar. Även om det är mycket svårare att möta Dybala och Higuain så är det också lite lättare att spela när man har medspelare av världklass. Om jag har Pjanic som jag bara kan lägga in bollen på och veta att han gör något jättebra, eller skicka ut den på kanten till Dani Alves… jag känner mig trygg med alla spelarna på planen.

FotbollDirekts Mårthen Bergman och Mattias Andersson på Juventus-restaurang i Turin. Foto: Louise Laurenius

Han petar lite i en carpaccio medan Genoas argentinske mittback Ezequiel Muñoz stöter in bollen i eget mål och människorna på såväl Juventus Stadium som baren vi är på skickar armarna i skyn.
– En sak som också hjälpt mig att hålla lugnet är nog att jag är inte särskilt fotbollsintresserad. Jag är inte den som dras med i hajpen att ”shit, jag är i Juventus”. För mig är det bara fotboll.

När du var med första träningen, kör Allegri någon presentation á la ”här är Mattias från primavera och han kör med oss den här veckan”?
– Nej nej, inget sånt. Här får man kämpa sig in.

Från spelarna då? Inget ”Ciao, kul att du är här”?
– Jag är bara en ”utfyllnad” där. Jag går dit när träningen startar och går tillbaka när den är avslutad. Så är det. Jag byter inte om med dem, käkar inte lunch med dem. Så det var väl fler som inte sa hej än som sa hej. De tänker inte på det, ser man dem i ögonen kanske de nickar lite åt en. De är inte otrevliga men inte övertrevliga heller. Det är inte otrevlig stämning, det är bara att de kör sitt race. Jag förväntade mig inget annat heller.

Giorgio Chiellini efter att ha förlorat Champions League-finalen mot Real Madrid. Foto: Bildbyrån

Chiellini verkar så go i intervjuer jag sett. Hälsade inte han?
– Jo, han var typ den enda. Han är fruktansvärt underbar. Han är den jag har kommit närmst, om man kan säga så. Han brukar ge mig tips på träningarna och är jätteschysst. Vi har samma position, jag har spelat lite med honom så efter att vi har spelat lite så kommer han fram till mig och säger ”tänk på det här och det här”. Det är så galet givande och så coolt att jag bara tar in allting med öppna armar.

När han ger dig tips, är det liksom ”wow, det har jag aldrig tänkt på”?
– Lite faktiskt. För två veckor sedan lärde han mig hur jag ska följa med anfallaren på bästa sätt och hålla honom framför mig. Jag hade inte alls tänkt på det sättet förut men han visade hur jag ska ställa mig för att hamna närmre.

Och ingen har sagt det till dig innan?
– Nej. Mer hur jag ska stå när bollen kommer in i straffområdet eller så, men inte hur jag ska följa med anfallaren.

Har du börjat göra så som Chiellini sagt?
– Ja, nu har jag gjort det.

Och?
– Det funkar mycket bättre. Jag känner att jag har mer koll på situationerna. Han visar mig mycket. Det är en hel del tjuvknep också, dra i armar och sånt. Jag börjar komma in i det mer och mer.

Paulo Dybala sätter 2-0 till Juventus, firar som sig bör med sin patenterade målgest ”Dybala-mask”. Juventus-fansen älskar den lille argentinaren som precis kritat på ett nytt långtidskontrakt med klubben.
– En gång när jag var med på a-lagsträningen dagen innan match så skulle jag markera Dybala, när han skulle komma ner och möta boll. Det var det spelsättet de skulle ha den matchen. Och jag gick in hårt varenda gång och knuffade ner honom. Det kanske inte var så jävla snyggt men jag vann duellerna och spelarna i laget gillade det.

Vad sa han?
– Han sa inget. De gillar hårt här. Jag vann ganska mycket på det tror jag. Jag fick ingen status i laget men jag var inte ”ingen” längre.

Han uttalar sitt namn med italiensk touch.
– Jag var ”Andersson”.

Paulo Dybala med sin ”Dybala-mask” efter ett mål. Foto: Bildbyrån

”Dybala-mask” i svensk tappning. Foto: Louise Laurenius

Tänkte du aldrig ”tänk om de gör bort mig fullständigt nu, att jag inte alls hänger med” inför din första träning?
– Jag hade lite sånt tänk, att om allt går åt helvete nu, vad fan ska jag göra? Men jag försöker alltid höja mitt självförtroende, jag har inget att förlora, det är bara att köra. Och så körde jag och så gick det skitbra. Jag överträffade alla mina förväntningar om jag ska vara ärlig. Det var riktigt nice.

På ett sätt gillar jag att det gick bra för dig, att skillnaden inte är så stor. Men på ett sätt vill jag också att det ska vara stor skillnad, att de där världsstjärnorna ska vara så sjukt bra.
– Jag förstår vad du menar. Jag vill inte sitta här och skryta men det har gått riktigt bra på a-lagsträningarna, nästan lite för bra. Jag har också nästan velat att de ska vara lite bättre.

Mattias skrattar åt det han nyss sagt.
– Alltså, de är grymma, men ja… det har verkligen gått bra för mig.

Mandzukic skickar in 3-0 till Juve precis innan halvtidsvilan och matchen är stendöd.
– Det där är nästan den största skillnaden mot Sverige, avsluten. Higuain och Dybala, de gör mål på allt. Under avslutningsövningarna bara smäller det bakom Buffon. Det går inte ens att jämföra med ”Mackan” eller typ Jeremejeff. Det är något annat här.

Vilken spelare är du mest imponerad av?
– Jag gillar Bonucci som fan. Han är en spelare som både kan gå in och kötta och ändå lira med finess. Hans krossbollar är gudomliga. Men alla är så sjukt grymma individuellt. Och som lag… det är bara ”taff taff taff taff”, det går så fort ibland att man inte hänger med.

Hur mycket känner du att du lever drömmen?
– Jag känner mer så nu än vad jag gjorde i början. Det här är lite pinsamt men… första träningen så kunde jag inte ens alla namnen på spelarna. Jag visste inte vad de hette. Det blev lite kämpigt när man skulle kalla efter bollen. Men jag lärde mig snabbt. När jag fick reda på att jag skulle med till Qatar satte jag mig och pluggade in namnen innan.

Vilken var den kändaste spelaren du inte visste vem det var?
– Cuadrado hade jag ingen aning om vem det var. Aldrig hört talas om.

Juan Cuadrado. Känner du igenom honom? Foto: Bildbyrån

Leonardo Bonucci, som lämnat Juventus för Milan sedan intervjun gjordes, eldar på sin förra hemmapublik. Foto: Bildbyrån

Juventus primavera-lag ”lever life” som Mattias uttrycker det. De flyger till alla matcher, bor på lyxhotell och har löner inte många ungdomar kan matcha. Men jämfört med a-laget är det ingenting. Något han fick erfara under den där supercup-resan till Qatar.
– Jag kände mig fruktansvärt proffsig och så himla viktig. När vi flög dit så scannade vi inte ens grejerna, vi gick genom en såndär metallkontroll och den pep som satan men det var bara att fortsätta in på flygplanet.
– När vi skulle gå till bussen från hotellet stod det massor av fans och väntade, så jag väntade lite till någon av våra stjärnor promenerade så jag kunde gå samtidigt som alla började skrika. Det var ju inte åt mig de skrek men jag kände mig ändå så jävla viktig, jag var en av dem, säger han och skrattar.

Det känns som att du har väldigt mycket fötterna på jorden kring hela den här grejen, men att du också är medveten om att du hade kunnat segla iväg ibland?
– Jag får säga till mig själv ibland. Men jag har vänner och familj som hjälper mig att hålla fötterna på jorden. Så det är ingen risk.

Under tre dagar i Mellanöstern behandlades han som en världsstjärna.
– Det var jävligt fett. Jävligt fett. Självförtroendet steg som bara den. Jag var lite rädd för mig själv då, så bra som man tänkte om sig själv.

Han skrattar igen.
– Den första morgonträningen där gjorde vi inte så mycket, men då var jag fruktansvärt nervös. Även om det mest var kvadraten.

Kommer du ihåg vilka som var i samma kvadrat?
– Ja, det var jag, Dybala, Lemina, Mandzukic och Evra.

Där måste du ju känt: ”inga jävla drällpassningar nu, Andersson”?
– Haha, ja, i kvadraten är det lite mer så. Det är inte så mycket fotboll i det hela utan det är bara att passa.

Det blir väldigt tydligt vilka som har bra teknik och inte.
– Ganska tydligt, ja. Där kommer jag in som en svensk mittback och bara… äh, det var lite stressigt i den.

Var du mycket i mitten?
– Jag var nog mest i mitten, jo.

Leonardo Bonucci tar bollen vid mittlinjen och driver upp den mot Genoas straffområde. Från 20 meter bombar han på och bollen sitter otagbart i nättaket bakom Eugenio Lamanna. Mattias skakar på huvudet.
– Kolla Bonucci alltså, ouff! Där vill jag vara en dag.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 30 september
19:00 Ålborg - Odense Superligaen
19:00 Motala AIF - Sylvia Ettan norra
20:00 Sporting Lissabon - Gil Vicente Portugisiska ligan
20:30 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga
21:00 Athletic Bilbao - Almeria La Liga
21:00 Angers - Marseille Ligue 1
21:00 Hull - Luton Championship
22:15 Porto - Braga Portugisiska ligan
01:30 Toronto FC - Inter Miami CF MLS
lördag 01 oktober
13:00 Vänersborgs IF - GAIS Ettan södra
13:00 Örebro Syrianska - Forward Ettan norra
13:00 Tvååker - Olympic Ettan södra
13:00 AFC Eskilstuna - Örebro Superettan
13:00 Sollentuna - Täby Ettan norra
13:30 Arsenal - Tottenham Premier League
13:30 Hearts - Rangers Skottland Premiership
14:00 Cadiz - Villarreal La Liga
15:00 Östersund - Halmstad Superettan
15:00 Napoli - Torino Serie A
15:00 Örgryte - Brage Superettan
15:00 Landskrona - Dalkurd Superettan
15:00 Malmö - Hammarby Allsvenskan
15:30 Wolfsburg - Stuttgart Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Union Berlin Bundesliga
15:30 Freiburg - Mainz Bundesliga
15:30 Leipzig - Bochum Bundesliga
15:30 Köln - Borussia Dortmund Bundesliga
16:00 Haninge - Stockholm Internazionale Ettan norra
16:00 Lindome - IFK Malmö Ettan södra
16:00 Umeå - Sandvikens IF Ettan norra
16:00 Ljungskile - Torn Ettan södra
16:00 Hammarby TFF - Gefle Ettan norra
16:00 Lund - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:00 Bournemouth - Brentford Premier League
16:00 Ängelholm - Åtvidaberg Ettan södra
16:00 Liverpool - Brighton Premier League
16:00 Coventry - Middlesbrough Championship
16:00 Fulham - Newcastle Premier League
16:00 Southampton - Everton Premier League
16:00 Crystal Palace - Chelsea Premier League
16:15 Getafe - Valladolid La Liga
17:00 Strasbourg - Rennes Ligue 1
17:30 Degerfors - Djurgården Allsvenskan
18:00 Inter - Roma Serie A
18:30 Sevilla - Atletico Madrid La Liga
18:30 Werder Bremen - Borussia M'gladbach Bundesliga
18:30 West Ham - Wolverhampton Premier League
19:30 New England Revolution - Atlanta United MLS
20:00 Ajax - Go Ahead Eagles Eredivisie
20:45 Empoli - Milan Serie A
21:00 Paris SG - Nice Ligue 1
21:00 Mallorca - Barcelona La Liga
21:30 Colorado Rapids - FC Dallas MLS
21:30 Vitoria Guimaraes - Benfica Portugisiska ligan
23:30 Charlotte - Philadelphia Union MLS
söndag 02 oktober
04:00 San Jose Earthquakes - Minnesota United FC MLS
04:30 LA Galaxy - Real Salt Lake MLS
12:30 Lazio - Spezia Serie A
13:00 Brommapojkarna - Kalmar Allsvenskan, damer
13:00 Stoke - Watford Championship
13:00 Vittsjö - Umeå Allsvenskan, damer
13:00 Karlstad - Team TG Ettan norra
13:00 Utsikten - Västerås SK Superettan
13:00 Lorient - Lille Ligue 1
14:00 Espanyol - Valencia La Liga
14:00 Midtjylland - Viborg Superligaen
15:00 Toulouse - Montpellier Ligue 1
15:00 Eskilstuna - Kristianstad Allsvenskan, damer
15:00 AC Ajaccio - Clermont Ligue 1
15:00 Linköping - Häcken Allsvenskan, damer
15:00 KIF Örebro - Rosengård Allsvenskan, damer
15:00 Auxerre - Brest Ligue 1
15:00 Troyes - Reims Ligue 1
15:00 Piteå - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Djurgården - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Manchester C - Manchester U Premier League
15:00 Sassuolo - Salernitana Serie A
15:00 Norrby - Skövde AIK Superettan
15:00 Sundsvall - Norrköping Allsvenskan
15:00 Sampdoria - Monza Serie A
15:00 Lecce - Cremonese Serie A
15:00 Varberg - Häcken Allsvenskan
15:30 Hertha Berlin - Hoffenheim Bundesliga
16:00 Vasalund - Piteå Ettan norra
16:00 Falkenberg - Qviding FIF Ettan södra
16:15 Celta Vigo - Real Betis La Liga
17:05 Monaco - Nantes Ligue 1
17:30 Schalke - Augsburg Bundesliga
17:30 Kalmar - Helsingborg Allsvenskan
17:30 Sirius - AIK Allsvenskan
17:30 Leeds - Aston Villa Premier League
18:00 Köpenhamn - Aarhus Superligaen
18:00 Atalanta - Fiorentina Serie A
18:30 Girona - Real Sociedad La Liga
20:45 Lens - Lyon Ligue 1
20:45 Juventus - Bologna Serie A
21:00 Portland Timbers - Los Angeles FC MLS
21:00 Real Madrid - Osasuna La Liga
måndag 03 oktober
19:00 Nordsjälland - Randers Superligaen
19:00 Värnamo - Mjällby Allsvenskan
19:00 Trelleborg - Jönköping Superettan
19:00 FC Trollhättan - Oddevold Ettan södra
19:10 Göteborg - Elfsborg Allsvenskan
20:45 Verona - Udinese Serie A
21:00 Leicester - Nottingham Forest Premier League
21:00 Rayo Vallecano - Elche La Liga
tisdag 04 oktober
18:45 Marseille - Sporting Lissabon EUROPA: Champions League
18:45 Bayern München - Viktoria Plzen EUROPA: Champions League
19:00 Öster - Brommapojkarna Superettan
21:00 Eintracht Frankfurt - Tottenham EUROPA: Champions League
21:00 Inter - Barcelona EUROPA: Champions League
21:00 Club Brügge - Atletico Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Porto - Bayer Leverkusen EUROPA: Champions League
21:00 Liverpool - Rangers EUROPA: Champions League
21:00 Ajax - Napoli EUROPA: Champions League
21:00 Cardiff - Blackburn Championship
onsdag 05 oktober
18:45 Salzburg - Dinamo Zagreb EUROPA: Champions League
18:45 Leipzig - Celtic EUROPA: Champions League
21:00 Manchester C - Köpenhamn EUROPA: Champions League
21:00 Real Madrid - Shakhtar Donetsk EUROPA: Champions League
21:00 Benfica - Paris SG EUROPA: Champions League
21:00 Juventus - Maccabi Haifa EUROPA: Champions League
21:00 Sevilla - Borussia Dortmund EUROPA: Champions League
21:00 Chelsea - Milan EUROPA: Champions League
21:00 Preston - West Bromwich Championship
01:00 Charlotte - Columbus Crew MLS
torsdag 06 oktober
02:00 Inter Miami CF - Orlando City SC MLS
15:00 Köln - Partizan Belgrad UEFA Europa Conference League
18:45 Zürich - PSV UEFA Europa League
18:45 Anderlecht - West Ham UEFA Europa Conference League
18:45 Silkeborg - FCSB UEFA Europa Conference League
18:45 Lech Poznan - Hapoel Beer Sheva UEFA Europa Conference League
18:45 Slovacko - Nice UEFA Europa Conference League
18:45 Molde - Shamrock Rovers UEFA Europa Conference League
18:45 Sivasspor - FC Ballkani UEFA Europa Conference League
18:45 Pyunik - Zalgiris Vilnius UEFA Europa Conference League
18:45 Dnipro - Vaduz UEFA Europa Conference League
18:45 Monaco - Trabzonspor UEFA Europa League
18:45 Röda Stjärnan - Ferencvaros UEFA Europa League
18:45 Omonia Nicosia - Manchester U UEFA Europa League
18:45 Sheriff Tiraspol - Real Sociedad UEFA Europa League
18:45 HJK Helsingfors - Ludogorets UEFA Europa League
18:45 Malmö - Union Berlin UEFA Europa League
18:45 Sturm Graz - Lazio UEFA Europa League
21:00 Rigas FS - Basaksehir UEFA Europa Conference League
21:00 Hearts - Fiorentina UEFA Europa Conference League
21:00 Olympiakos - Qarabag UEFA Europa League
21:00 Freiburg - Nantes UEFA Europa League
21:00 Midtjylland - Feyenoord UEFA Europa League
21:00 Villarreal - Austria Wien UEFA Europa Conference League
21:00 Fenerbahce - Larnaca UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Bodö/Glimt UEFA Europa League
21:00 Gent - Djurgården UEFA Europa Conference League
21:00 Slavia Prag - CFR Cluj UEFA Europa Conference League
21:00 Braga - Union Saint Gilloise UEFA Europa League
21:00 Basel - Slovan Bratislava UEFA Europa Conference League
21:00 Roma - Real Betis UEFA Europa League
21:00 Rennes - Dynamo Kiev UEFA Europa League
21:00 AZ Alkmaar - Apollon Limassol UEFA Europa Conference League
fredag 07 oktober
18:30 Arminia Bielefeld - Karlsruhe 2. Bundesliga
18:30 Regensburg - Greuther Furth 2. Bundesliga
20:30 Spanien - Sverige Landskamp, damer
20:30 Hoffenheim - Werder Bremen Bundesliga
21:00 Queens PR - Reading Championship
21:00 Osasuna - Valencia La Liga
21:00 Lyon - Toulouse Ligue 1
lördag 08 oktober
13:00 Hansa Rostock - Paderborn 2. Bundesliga
13:00 Eintracht Braunschweig - St Pauli 2. Bundesliga
13:00 Qviding FIF - GAIS Ettan södra
14:00 Almeria - Rayo Vallecano La Liga
15:00 Västerås SK - Norrby Superettan
15:00 Sassuolo - Inter Serie A
15:00 Öster - Landskrona Superettan
15:00 Skövde AIK - Trelleborg Superettan
15:30 Bayer Leverkusen - Schalke Bundesliga
15:30 Mainz - Leipzig Bundesliga
15:30 Augsburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Bochum - Eintracht Frankfurt Bundesliga
16:00 Chelsea - Wolverhampton Premier League
16:00 Falkenberg - Lindome Ettan södra
16:00 Stoke - Sheffield U Championship
16:00 Oskarshamns AIK - Tvååker Ettan södra
16:00 Bournemouth - Leicester Premier League
16:00 IFK Malmö - Ljungskile Ettan södra
16:00 Newcastle - Brentford Premier League
16:00 Manchester C - Southampton Premier League
16:15 Atletico Madrid - Girona La Liga
16:30 Volendam - Ajax Eredivisie
17:00 Marseille - AC Ajaccio Ligue 1
18:00 Milan - Juventus Serie A
18:30 Sevilla - Athletic Bilbao La Liga
18:30 Brighton - Tottenham Premier League
18:30 Borussia Dortmund - Bayern München Bundesliga
19:00 Köpenhamn - Nordsjälland Superligaen
20:30 Hamburg - Kaiserslautern 2. Bundesliga
20:45 Bologna - Sampdoria Serie A
21:00 Getafe - Real Madrid La Liga
21:00 Reims - Paris SG Ligue 1
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 24 14 6 4 27 48
2 BK Häcken 24 13 9 2 22 48
3 Hammarby IF 24 12 7 5 23 43
4 Malmö FF 24 12 5 7 10 41
5 Kalmar FF 24 12 5 7 9 41
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 AIK 24 11 8 5 8 41
7 IFK Göteborg 23 11 3 9 7 36
8 IF Elfsborg 23 8 9 6 12 33
9 Mjällby AIF 23 8 9 6 0 33
10 IFK Norrköping 24 7 7 10 -1 28
11 IFK Värnamo 23 7 7 9 -10 28
12 IK Sirius 24 7 5 12 -13 26
13 Varbergs BoIS 24 6 7 11 -16 25
14 Degerfors IF 24 5 6 13 -20 21
15 Helsingborgs IF 24 4 5 15 -18 17
16 GIF Sundsvall 24 3 2 19 -40 11

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten