Oavgjort för Sverige – höga betyg till Hamad, Mrabti, Holmberg och Sema

1-1 för Sverige mot Estland – det låter sisådär, men ett klart spelövertag borde gett svensk seger. Och flera fina insatser som lovar mer: Ken Sema, Kerim Mrabti och Kalle Holmberg imponerade stort. Här nedan FD:s liverapportering från matchen.

* Slut, 1-1. Sverige har den här matchen i sin hand från första minuten, men Estland försvarar sig väl och hittar några bra kontringslägen. Får 1-0 lite onödigt tidigt i andra och sedan kör Sverige fast lite i sin kvitteringsjakt.
Fram till att man gör sina byten med drygt 20 kvar. När Ken Sema, Kalle Holmberg och Kerim Mrabti kommer in så blir det plötsligt utväxling av allt spelövertag och Sverige skapar rejäla målchanser. Borde ha blivit seger med ett par bollar men Estlands målvakt gör en bra match i kombination med lite oskärpa i avsluten av Sverige.

Jiloan Hamad och Joel Andersson var piggast av de som spelade 90 minuter, annars var det inhoppande trion Sema, Mrabti och Holmberg som gjorde klart starkast avtryck.

* Full tid, två minuters tillägg…

* 88 minuter: Lysande aktion Hamad, klackar med sig bollen och hittar Holmberg med ett perfekt djupledslyft… Holmberg drar till direkt i friläge, rakt på estländska målvakten.

* 86 minuter: Fint anfall Sverige, Mrabti till Hamad som vinklar fint i djupet mot Holmberg, han har spelare med sig i mitten men tar skott själv i högerläge… skottet i gaveln.

* 84 minuter: Nära igen Sverige, Joel Andersson med lurigt inlägg från vänster, Mrabti är där i boxen men når inte fram, bollen förbi alla och går tätt utanför!

* 79 minuter: 1-1! Mycket fint kvitteringsmål för Sverige – Holmberg väggspelar med Mrabti och placerar snyggt in bollen vid bortre stolproten. Fina inhopp av både Holmberg och Mrabti här.

* 77 minuter: Jätteläge igen för Blågult! Sema till höger, fintar lite och spelar perfekt snett bakåt till Mrabti i boxen, bra skott men ännu bättre räddning. Kort därefter straffsituation när Holmberg faller i boxen. Får ingen straff.

* 74 minuter: Jätteläge Sverige! Holmberg blir sopren direkt efter bytet, har gott om tid att sikta in sig men avslutet går utanför.

* 73 minuter: Nytt dubbelbyte Sverige – Kalle Holmberg och Kerim Mrabti in, Gustaf Nilsson och Linus Wahlqvist ut.

* 72 minuter: Sverige har ett väääääldigt stort bollinnehav, men Estland har parkerat bussen i höjd med eget straffområde – hela laget på rätt sida boll nere vid egen box.

* 68 minuter: Gojani får bollen på mitten, avancerar och tar distansskott, försöker placera den vid bortre stolpen… tv-räddning av Estlands målvakt.

* 66 minuter: Fint inlägg från vänster av Joel Andersson, Gustaf Nilsson ren i boxen men slår hål i luften när han ska skjuta!

* 64 minuter: Dubbelbyte Sverige: Brorsson ut mot Papagiannopoulos, och Jordan Larsson ut mot Sema. Två ÖFK-spelare in alltså.

* 62 minuter: Wahlqvist till höger, spelar fint till Hamad som väntar och skjuter, skott täcks till hörna…

* 58 minuter: 1-0 Estland! Sverige har ett kompakt tryck i inledningen på andra, då kontrar estländarna. En långboll mot Anier som tar emot fint och kommer förbi Nilsson, lågt avslut stolpe in i friläge. Starkt av den förre Kalmar-anfallaren men lite väl snällt av Nilsson där, borde kunna gå in hårdare och täcka av skottläget för Anier.

* 55 minuter: Gustaf Nilsson med fin mottagning, störtar fram mot boxen och har Larsson med sig men väljer en svår lösning. Djupledsbollen mot Jordan allt för brant.

* 53 minuter: Fin crossboll Olsson, ut till vänster och Joel Andersson, han tar med sig bollen fint förbi sin försvarare och har flera spelare med sig i boxen… väljer eget avslut, utanför.

* 48 minuter: Farlig chans för Sverige! Frispark, Hamad lyfter in, det blir hopslag och bollen studsar på Joakim Nilsson, nicken vass men ännu vassare räddning av Estlands målvakt som flaxar till och får bort bollen.

* Andra halvlek igång.

* Dags för andra halvlek. Estland gör två byten, Sverige håller kvar elvan från första halvlek. Men byten lär det bli i andra.

* Första halvlek slut, 0-0. Sverige börjar bra och har mycket bollinnehav men Estland kommer in i det mer och mer och är det lag som skapat tydligast farligheter. Hamad har varit pigg på sin vänsterkant, brutit in i banan flera gånger och hittat ytor. Återkommer strax med andra halvlek.

* 43 minuter: Farligt igen Estland! Skott utifrån som Dahlberg lämnar retur på, Anier är där och hugger, hittar ett skottläge och skjuter den förbi Dahlberg… Brorsson räddar på mållinjen!

* 39 minuter: Hamad kommer in från vänster, har spelare med sig i mitten men skjuter ur dålig vinkel, utanför.

* 38 minuter: Farligt Sverige! Väldigt fint spel på mittplan, Olsson väggar med Jordan och lägger i djupet på Nilsson men en estländare i vägen och skickar till hörna… rensningen dock farligt nära stolpen!

* 35 minuter: Olsson spelar fint fram till Hamad som smugit in centralt i banan. Hamad skottfintar förbi en spelare och skjuter, men skottet täcks.

* 31 minuter: Första målchansen Estland – gamla Kalmar-anfallaren Henri Anier vänder bort sin back till höger i svenska boxen, går inåt och skjuter ur svag vinkel, ändå ett bra avslut men fin räddning Dahlberg!

* 27 minuter: Hörna Estland och bollen studsar upp efter en duell… ser ut att bli farligt men Dahlberg ut och boxar resolut. Ser trygg ut där Dahlberg.

* 23 minuter: Nilsson ytterst nära få friläge när han hugger på en farlig kortpassning upp från Estlands målvakt. Hinner inte riktigt fram på den bollen, hade han det hade han och Jordan kommit ensamma med keepern.

* 20 minuter: Första målchansen för Sverige – Gustaf Nilsson får bollen i boxen, kommer lite ur läge men får på ett lågt högerskott som målvakten gör en fin parad på.

* 15 minuter: Kvarten spelad och klart övertag för Sverige. En enda liten möjlighet att skapa något för Estland än så länge, när Olsson slog en felpass på egen planhalva. Men Sverige stoppade upp den kontringen.

* 14 minuter: Frispark Sverige en bra bit från Estlands mål. Olsson tar skott men inga problem för Estlands målvakt.

* 12 minuter: Gojani tar skott från distans efter hörna, touchar via Nilsson och går en bra bit utanför.

* 9 minuter: Wahlqvist söker Hamad i djupet, en estländare emellan i sista stund.

* 5 minuter: Fin möjlighet Sverige – snygg vinkling av Jordan Larsson ut till Hamad till vänster… han söker Nilsson i boxen men inlägget för brant.

* 2 minuter: Sverige med första bollen in i Estlands straffområde. Hamad slår inlägg men Nilsson kan inte ta ner bollen, Estland får bort den och Sverige får börja om.

Matchen i gång.

Estland spelar i svartvit dress, misstänkt lik Tysklands landslagsdress. Om vi nu behöver påminna om det så har Estland förstås inget förutom dräkterna gemensamt med det tyska landslaget.

Pontus Dahlberg, Joel Andersson, Robert Gojani, Jordan Larsson och Gustaf Nilsson. Fem spelare gör a-landslagsdebut i landslaget i kväll. FD liverapporterar matchen mot Estland med start 18.15.

Sveriges startelva:

Pontus Dahlberg (IFK Göteborg) – Anton Tinnerholm (New York City), Franz Brorsson (Malmö FF), Joakim Nilsson (Elfsborg), Joel Andersson (Häcken) – Linus Wahlqvist (IFK Norrköping), Kristoffer Olsson (AIK), Robert Gojani (Jönköpings Södra), Jiloan Hamad (Hammarby) – Gustaf Nilsson (Silkeborg), Jordan Larsson (IFK Norrköping).

Bänken: Jacob Rinne (mv), Jacob Une Larsson, Sotirios Papagiannopoulos, Johan Larsson, Rasmus Lindkvist, Oscar Lewicki, Jesper Karlström, Ken Sema, Kerim Mrabti, David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 23 maj
19:00 Norrby - Utsikten Superettan
19:00 Djurgården - Hammarby Allsvenskan, damer
19:00 GIF Sundsvall - Mjällby Allsvenskan
19:00 Örebro - AFC Eskilstuna Superettan
19:00 Halmstad - Brommapojkarna Superettan
20:30 Hamburg - Hertha Berlin Bundesliga
tisdag 24 maj
19:00 Östersund - Örgryte Superettan
19:00 Jönköping - Skövde AIK Superettan
onsdag 25 maj
21:00 Roma - Feyenoord UEFA Europa Conference League
torsdag 26 maj
15:00 Hammarby - Malmö Svenska Cupen
18:00 Rosenborg - Haugesund Norge Eliteserien
18:00 Rosengård - Häcken Svenska Cupen, damer
fredag 27 maj
18:00 KIF Örebro - Eskilstuna Allsvenskan, damer
lördag 28 maj
13:00 Trelleborg - Landskrona Superettan
13:00 Brage - Norrby Superettan
15:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
15:00 Västerås SK - Halmstad Superettan
15:00 Öster - Jönköping Superettan
15:00 Göteborg - GIF Sundsvall Allsvenskan
17:00 AFC Eskilstuna - Östersund Superettan
17:00 Häcken - Sirius Allsvenskan
21:00 Liverpool - Real Madrid EUROPA: Champions League
00:00 Los Angeles FC - San Jose Earthquakes MLS
01:00 New York Red Bulls - DC United MLS
01:00 Toronto FC - Chicago Fire MLS
01:00 Atlanta United - Columbus Crew MLS
01:30 New England Revolution - Philadelphia Union MLS
01:30 Orlando City SC - FC Dallas MLS
01:30 Montreal - FC Cincinnati MLS
söndag 29 maj
02:00 Inter Miami CF - Portland Timbers MLS
02:00 Minnesota United FC - New York City FC MLS
03:00 Colorado Rapids - Nashville SC MLS
03:00 Sporting Kansas City - Vancouver Whitecaps MLS
03:30 Real Salt Lake - Houston Dynamo MLS
13:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan, damer
13:00 Örgryte - Dalkurd Superettan
15:00 Kalmar - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Degerfors - Malmö Allsvenskan
15:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
15:00 AIK - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Vittsjö - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
15:00 Örebro - Brommapojkarna Superettan
15:00 Djurgården - Varberg Allsvenskan
17:30 Värnamo - Hammarby Allsvenskan
17:30 Helsingborg - AIK Allsvenskan
17:30 Huddersfield - Nottingham Forest Championship
18:30 Valladolid - Huesca LaLiga2
22:00 LA Galaxy - Austin FC MLS
måndag 30 maj
03:30 Seattle Sounders - Charlotte MLS
19:00 Rosengård - Piteå Allsvenskan, damer
19:00 Utsikten - Skövde AIK Superettan
19:00 Umeå - Kristianstad Allsvenskan, damer
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Hammarby IF 9 6 2 1 12 20
2 BK Häcken 9 6 2 1 7 20
3 AIK 10 6 2 2 3 20
4 Djurgårdens IF 10 4 3 3 8 15
5 Kalmar FF 9 5 0 4 4 15
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Malmö FF 10 4 3 3 0 15
7 IF Elfsborg 9 4 2 3 8 14
8 Mjällby AIF 9 4 2 3 1 14
9 IK Sirius 9 4 2 3 -4 14
10 IFK Norrköping 9 4 1 4 2 13
11 IFK Göteborg 9 3 2 4 -1 11
12 Varbergs BoIS 9 3 2 4 -4 11
13 IFK Värnamo 9 2 3 4 -2 9
14 GIF Sundsvall 9 2 0 7 -13 6
15 Degerfors IF 9 2 0 7 -13 6
16 Helsingborgs IF 10 1 2 7 -8 5

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten