PÅ FD: Domen – så bra värvade allsvenskan i sommarfönstret

Svenska transferfönstret stängde natten till söndag. Här går FD:s krönikör Magnus Österberg igenom samtliga lags fönster och betygsätter – lag för lag. 

Svenska transferfönstret för spelare in stängde i helgen. Samtliga allsvenska lag har agerat med nyförvärv in, vissa mer än andra. Vilka har varit piggast och gjort det bäst? FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg sätter här betyg på alla lag, skala 1-10.

– Efter att ha gått igenom alla lag såg jag att det grovt räknat finns tre grupper. Det är några som har gjort det väldigt bra. Sedan ett stort kluster man kan kalla ”mittengrupp”, de som gjort det godkänt. Och sedan en grupp som jag ger underkänt för det här fönstret, säger Österberg.

Här nedan samtliga klubbar, och Magnus Österbergs betyg:

De som gjort det väldigt bra:

1. Malmö FF

Spelare in: Anders Christiansen, Romain Gall, Guillermo Molins, Walter Viitala, Marcus Antonsson

Magnus Österbergs betyg: 8,5.

– Jättebra fönster. De har spänt musklerna med Antonsson, köpt loss Gall från en allsvensk konkurrent, tagit tillbaka Molins, och inte minst Christiansen som var bäst i allsvenskan och de vet exakt vad de får där. Truppen är mycket bättre än när säsongen började. Och jag skulle säga att det är därför de går bra nu också, nu är de mycket bättre. Det är förstås lite orättvist för de kan agera på ett sätt som ingen annan klubb kan. Ingen annan kunde ta Antonsson till exempel, Malmö gjorde det för att de kunde. Framför allt har de nu gett sig själva chansen att räta upp vad som länge kändes som en fiaskosäsong.

2. AIK.

Spelare in: Sebastian Larsson, Panos Dimitriadis, Heradi Rashidi.

Magnus Österbergs betyg: 8

– De har gjort en profilvärvning i Seb Larsson, och de har breddat och spetsat truppen för att kunna gå för guldet ordentligt. De har gjort ett jättebra AIK-sommarfönster. Det de har fått in spelare som är precis vad de behövde: En spets till in på centralt mittfält i Sebastian Larsson, en vinge i Rashidi, de behövde en till vinge in. Panos Dimitriadis en spelare som kan spela på flera positioner, vilket är väldigt värdefullt inför hösten.

3. IFK Göteborg

Spelare in: Robin Söder, Sargon Abraham, Fredrik Oldrup Jensen, Marcus Degerlund, Alhassan Yussuf

Magnus Österbergs betyg: 7

– Har ju dropkickat Mats Gren några gånger, men de har faktiskt förstärkt nu. Truppen är mycket bättre än den var innan fönstret stängde. Förmodar att alla de här spelarna går in i startelvan. Olstrup Jensen har fått goda vitsord, men tidigt att säga något om. Abraham spännande, inte prövad i allsvenskan. Men om man tittar på vad de här spelarna innebär för truppen så är det stor skillnad nu. Beröm till att man ror hem spelare på den här nivån efter såpass dåliga resultat och allmän stämning kring klubben.

– Östersund

Spelare in: Simon Kroon, Rewan Amin, Jerell Sellars, Henrik Bellman, Jordan Flores

Magnus Österbergs betyg: 7

– Kroon gillar jag mycket, en riktigt bra spelare. En djupledskanon. Amin är en skicklig spelare, det tror jag alla har sett nu. Han kommer vara mycket bättre nu. Varit helt okej i Dalkurd, men nu med bättre medspelare så kan hans kvaliteter komma fram ordentligt. Sedan har de ruggigt bra track record av tidigare ”anonyma” rekryteringar, inte minst engelsmän. Titta på Hopcutt och Edwards. Steppat upp och gjort lite profilvärvningar, men dissar inte heller det andra spåret som varit lyckosamt.

***

Mittengruppen: 

5. IFK Norrköping

Spelare in: Kasper Larsen, Alexander Fransson

Magnus Österbergs betyg: 6,5

– Stabil förening, gör inget förhastat. Larsen ska ersätta Fjoluson och kommer säkert passa väl in i deras sätt att spela, bra meriter från Holland. Fransson är en klar uppgradering på deras mittfält och det behövdes. Svårt se att de hade behövt göra så mycket mer än det här, de är med i toppen och har en väldigt bra trupp redan.

– Hammarby

Spelare in: Junes Barny, Vladimir Rodic

Magnus Österbergs betyg: 6,5

– Gjort ett bra fönster, de har både spetsat och breddat. Barny användbar på flera positioner, vilket är värdefullt. Och en uppgradering mot för vad man haft innan. En klok värvning. Rodic tillför något man inte har så mycket av, en väldigt bra djupledsspelare. Ett bra fönster av Bajen, de har fungerat så pass bra och man ska inte röra för mycket då. På så sätt är det lite samma som med Norrköping.

– Brommapojkarna

Spelare in: Philip Hellquist, Kristjan Floki Finnbogason

Magnus Österbergs betyg: 6,5

– BP har väl gjort det de ekonomiskt kan göra. Tycker Kjartansson ser väldigt spännande ut. En duktig forward och de har haft trassel med målskyttet. Hellquist går in i deras startelva, på sätt har de förstärkt. Det är klart att de behöver bättre spelare på många positioner, men förutsättningarna är som de är, och utifrån dessa har de gjort det helt okej.

– Sirius

Spelare in: Robert Åhman Persson, Mohammed Saeid, Jonas Lindberg

Magnus Österbergs betyg: 6,5

– Gjort det jättebra efter sina förutsättningar. De har haft det trassligt med skador, och resultaten gick emot på våren. Har fått in rutin och vinnarskallar. Sedan hade jag kanske trott att de skulle klippa en målvakt med större kvalitet med tanke det strul de haft där. Det är det enda jag sätter frågetecken på. I övrigt är det över förväntan.

9. Djurgården

Spelare in: Erik Johansson, Omar Eddahri, Nicklas Bärkroth

Magnus Österbergs betyg: 6

– Kluven inför Djurgården. Jag saknar en sak; att de inte värvade en renodlad forward. De borde ha gått på en ren nia. Det är vanskligt att nöja sig med det de har. De har sålt för så mycket pengar, och då kan det inte finnas några ursäkter. Spelare finns på marknaden, de har kapital, det ska kunna gå. Å andra sidan är det inga dåliga spelare de fått in. Det är otvivelaktigt förstärkningar, men bara inte på den position där de behövde det mest.

– Elfsborg

Spelare in: Chinedu Obasi, David Boysen, Frederik Holst

Magnus Österbergs betyg: 6

– En besvikelse sportsligt i år, och man har också agerat i fönstret. Obasi har man lite olika känslor för. Ofantligt bra första vändan i AIK, inte fullt så bra andra gången. Potentiellt kan han verkligen göra skillnad. Som forwardstyp är han ganska lik Issam Jebali som de sålde. Det kan bli väldigt bra, men någon garanti är det inte. Boysen och Holst är ännu oskrivna kort. Bägge med bra cv:n men får se vad det innebär i praktiken.

– Häcken

Spelare in: Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Alexander Jeremejeff, Ali Suljic

Magnus Österbergs betyg: 6

– Hade förväntat mig att Häcken skulle gjort något mer. Jag tycker inte deras resultat fram till igår mot Djurgården har imponerat. Här har vi både oskrivna kort och kända namn. Helt okej spelare i Toivio och Jeremejeff. Men med tanke på deras ekonomi så förväntade jag mig en profilvärvning. Nu kanske de tycker Jeremejeff är en profilvärvning, men hade trott på mer än så.

– Gif Sundsvall

Spelare in: Pol Moreno, David Haro, Oliver Berg

Magnus Österbergs betyg: 6

– Har inga pengar, så de kan inte göra så mycket. Men intressant med flera spanjorer in. De har hittat ett spår där som blivit lyckat, och det känns klokt att fortsätta på det som funkat. Jag kan tycka att det är ett bra fönster sett till förutsättningarna. De har också gått väldigt bra, och att de inte vill röra runt för mycket tycker jag är ett sundhetstecken.

– Trelleborg

Spelare in: Jasmin Sudic, Kofi Sarkodie, Isak Jönsson

Magnus Österbergs betyg: 6

– Jobbar också med små medel. Man får hoppas att Sudic håller ihop, så att han kan ersätta Hadzikadunic, för det behöver de. Jag hade inte förväntat mig att de skulle agera större, de är inte den typen av klubb. Låga förväntningar, och de har inte möjligheterna. Det fanns luckor att täta defensivt, och de har gjort det de har mäktat med känns det som.

***

Underkända:

14. Dalkurd

Spelare in: Stefan van der Lei, Eero Markkanen, Adam Ståhl, Markus Thorbjörnsson, Alibek Aliev, Smajl Suljevic,

Magnus Österbergs betyg: 5

– Hela deras fönster känns som en förberedelse för superettan. De anpassar sin kostym för nästa år. Rent kvalitetsmässigt tappar de enormt när de säljer Buya och Amin. De som kommer in är  förmodat goda allsvenska spelare. Det är ett tag sedan Eero var bra i allsvenskan. Men man vet vad det är för spelare, kan säkert tillföra en hel del med sitt huvudspel och tyngd. Ståhl har aldrig spelat allsvenskan. Spännande spelare men ingen garant för att det ska bli succé.

– Örebro

Spelare in: Viktor Tranberg, Johan Bertilsson, Fabio de Souza Silva

Magnus Österbergs betyg: 5

– Frågetecken. Bertilsson är en duktig spelare, trodde han skulle lyckas bättre än han gjorde i Dalkurd. Där finns i alla fall en kvalitet i grund och botten, det gäller bara att han får ut det han kan. Däremot har ÖSK helt tappat farten i allsvenskan, man är bland de formsvagaste lagen. Jag hade nog trott att de skulle göra någonting mer för att vända trenden. Något mer än det här, framför allt med tanke på att de sjunker som en sten formmässigt.

16. Kalmar

Spelare in: Jajá

Magnus Österbergs betyg: 3

– Fönstret speglar inte deras säsong och form. Kan tycka det är märkligt att man inte försökt vispa runt lite till. Att man legat så här still signalerar att man är nöjd med truppen, när man inte gör någonting. Vilket i sig är väldigt märkligt. Att man kan vara nöjd efter de här senaste omgångarna, det övergår mitt förstånd. Det är förstås möjligt att de försökt. Men man bör kunna ro i land någonting mer än en oprövad brasse.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 01 december
16:00 Kroatien - Belgien VM
16:00 Kanada - Marocko VM
20:00 Japan - Spanien VM
20:00 Costa Rica - Tyskland VM
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
måndag 05 december
16:00 Japan - Kroatien VM
20:00 Brasilien - Sydkorea VM
tisdag 06 december
16:00 Marocko - Spanien VM
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
20:00 Portugal - Schweiz VM
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten