PÅ FD: Bangura mot comeback i Sverige – tackar AIK: ”Förändrade mitt liv”

På ett halvår gick han från division 3-fotboll till 15 mål för AIK och såld för 30 miljoner. De senaste åren har Teteh Bangura försvunnit från den stora fotbollsscenen. Men nu är AIK:s forne skyttekung fast besluten om att ta sig tillbaka till toppen – med start i Sverige. Han diskuterar nu med en division 1-klubb:  
– Jag ska ge det här försök nu, börja på den här nivån och ta det därifrån, säger Bangura till FotbollDirekt.se.

Det är nu drygt åtta år sedan som Teteh Bangura kom till AIK, efter att ha öst in mål för division 3-laget Köpings FF.

AIK hade vid det laget en anfallare och landsman med samma efternamn – Mohamed Bangura hade varit en ljusglimt för Gnaget under en mycket tung 2010-säsong där allsvenska kontraktet räddades sent.

De bägge Sierra Leone-anfallarna blev en omedelbar succé 2011 och väl framme i augusti det året så var tidningarna fulla av rubriker om utlandsklubbar för ”The Banguras” – Teteh hade gjort 15 mål mellan april och juli och det var rykten om klubbar som Liverpool och Ajax.

I augusti meddelade AIK att man sålt Teteh till turkiska Bursaspor. En guldkantad affär för AIK – runt 30 miljoner kronor i övergångssumma för den då 22-åriga anfallaren, men för Teteh var det början på en klubbkarusell de följande åren.

Utlåning från Bursaspor till Sanliurfaspor i Turkiet, därefter utlåning till Beitar Jerusalem i Israel innan han återvände till AIK på lån 2014. AIK tog på sig att stå för en meniskoperation och Teteh skulle sedan jobba sig tillbaka, men det blev aldrig några allsvenska matcher och på sommaren lämnade han Gnaget.

Bangura bröt sedan kontraktet med Bursapor och skrev på för Mjällby i superettan (2015). Det blev spel i en till superettan-klubb 2016 – efter en vårsäsong i Gais så bröts avtalet där och sedan dess har det varit tyst.

När vi kollar Tetehs profil på Transfermarkt så står han registrerad hos Sinopsor, sig om en klubb långt ner i divisionerna i Turkiet.

Det visar sig att sejouren där tog slut förra året, och nu är han klubblös. Men målsättningen är att komma tillbaka till toppfotbollen. När FD når honom så befinner han sig i USA, där han tränar för fullt inför comebacken.

– Det stämmer, vi har flyttat hit. Min fru har varit här i USA nästan fem år nu. Jag har rest fram och tillbaka till familjen i USA under de här åren medan jag spelat i Europa, säger Teteh till FotbollDirekt.se.

– Det började med att hon åkte hit för att studera, och sedan fick vi barn, så vi har blivit kvar här. Så just nu tränar jag med ett lag i Baltimore, håller bara igång med dem. Vi bor en bit utanför Baltimore, 30 minuters biltur ungefär.

Men några planer på att skriva på för en klubb i USA har han inte. Istället laddar Bangura för en comeback i svensk fotboll. Långt gångna diskussioner finns med en division 1-klubb.

– Ja, vi diskuterar med en klubb i Sverige nu, förhoppningen är att komma över och börja träna med dem när försäsongen börjar i Sverige. Om det är samma som Mohamed spelar i (Akropolis i Division 1 Norra)? Haha, nej det kan jag säga, att det är inte den klubben. Men annars vill jag inte säga för mycket, mer än att vi har kontakt med en klubb. Vi får se vad som händer.

Säsongen har precis tagit slut här i Sverige, jag antar att du noterade att AIK vann SM-guldet i söndags?

– Ja, ja, matchen mot Kalmar där. Jag såg den matchen, jättekul att se. Jag följer de svenska matcherna på datorn, speciellt när AIK spelar. De har väntat länge på det här, så det var fantastiskt att se. Jag unnar dem all lycka.

Har du kontakt med någon i AIK fortfarande?

– Nej, ingen som är där nu. Ibland pratar jag med Kenny Pavey, det är en bra kille. Men många har ju lämnat. Det är Per Karlsson, Kenny som är tränare nu (Stamatopoulos) och Milosevic bland dem som spelar där i dag.

– Men det är en klubb som kommer finnas i mitt hjärta för alltid. Jag fick mitt genombrott där och det förändrade mitt liv. När jag flyttade till Bursaspor… ekonomiskt så var det en otrolig förändring för mig.

Succén blev omedelbar när tävlingssäsongen drog i gång på allvar 2011 – Teteh gjorde två mål i hemmapremiären mot Mjällby, fortsatte med mål mot alla de stora klubbarna; Malmö, Göteborg, Helsingborg som vann allsvenskan det året. En match som sticker ut lite extra är den hemma mot Halmstad där AIK vann med 4-0 och han gjorde alla fyra målen.

– Som jag minns det så gjorde jag mål i nästan varje match, redan från början. De ville inte ge mig kontrakt först, jag fick provspela två gånger. De frågade Mohamed om mig och han sade att ”jag är beredd att betta min lön på att han kommer lyckas bara ni satsar på honom”. De trodde väl att han sa så bara för att vi är kompisar, men han visste vad jag gick för och att jag kunde göra mål.

– Och det är det min karriär har handlat om, det är det jag är på planen för att göra. Det har alltid varit så, jag är där för att göra mål.

Målen fortsatte komma även i Bursaspor, men sedan hände något som Teteh själv ser som en vändpunkt i karriären.

– Jag gjorde en del mål där i början i Turkiet, allt flöt på. Sedan på hösten åkte jag och spelade VM-kval med landslaget i Sydafrika, och skadade knät. Jag var borta i tio månader. Medan jag höll på och rehabba så tog de in en ny striker och han gjorde det fantastiskt bra. Så när jag kom tillbaka så var jag på bänken och det var svårt att ta sig in i startelvan igen.

Därefter följde flera utlåningar och försök att hitta rätt igen.

– Det var skadan som förstörde allting. Jag var på gång, jag var redo för de stora ligorna. Bursapor är en stor klubb i Turkiet så jag var på ett bra ställe redan. Men planen var att jag skulle stanna säsongen ut, kanske en säsong till, och sedan ta ett steg vidare till en toppliga. Jag visste att det fanns stora klubbar som ville ha mig redan när jag var i AIK.

Ja, tiden innan du blev klar för Bursaspor så skrevs det om intresse från väldigt stora europeiska klubbar… 

– Det stämde att flera klubbar från topp 5-ligorna ville värva mig när jag var i AIK. Det jag vet är att Schalke och Malaga lade bud. Men pengarna som Bursaspor var beredda att lägga var större, både för mig och för AIK.

Vad känner du inför det idag, att det blev så? Att skadan stoppade upp allting. 

– Jag tänker inte på det. Jag är ingen sådan person som ältar, vad som än händer så är det Guds mening. Jag går inte runt och ångrar saker, jag har ”no regrets”.

– Och jag kan inte klaga, jag har tjänat mycket pengar. Jag har investerat mycket i fastigheter, gjort bra investeringar. Det är en del fastigheter i Afrika, både i Sierra Leone och i andra länder. De affärerna går väldigt bra faktiskt. Jag har det bra.

När du sedan återvände till AIK 2014 så var det pompa och ståt, det slogs upp stort i tidningarna med fotografer på plats när du landade på Arlanda… 

– Det minns jag förstås. Det var kul att vara tillbaka, men jag hade problem med knät och kunde inte göra mig själv rättvisa. Jag ville komma tillbaka efter skadan, men var inte redo. Och efter första halvan av säsongen så gick vi skilda vägar. Vi träffade Björn Wesström och Andreas Alm som var tränare då. Jag var besviken när de sade att de inte skulle förlänga. Jag kände att jag hade kunnat bidra om jag fått lite mer tid.

– Men jag älskar AIK, speciellt fansen. De tog mig till sig på en gång, och det glömmer jag aldrig. Det var en besvikelse då när det hände, jag ville inte tala om det då med journalister och så. Men de tog det beslutet och jag var tvungen att ta det som en man. Det finns inget ont blod alls idag.

Därefter blev det några sejourer i superettan, Mjällby och Gais… 

– Jag hade en bra tid framför allt i Mjällby. Jag gillar stan där, en väldigt liten stad. Eller stad, det är mer en by kanske. Jag följer dem fortfarande, såg att de gick upp nu (i superettan), det gjorde mig väldigt glad. Det är en klubb jag känner mycket för, ja hela området där. Jag gillade det stället väldigt mycket, lugnet som fanns där. Det var bra för mig, när jag spelar och det är säsong vill jag inte bli distraherad av så mycket runtomkring egentligen. Jag tränar och sedan drar jag hem och tar det lugnt. Det var ett fint ställe.

Hur har de här åren efter att du lämnade svensk fotboll varit? Jag såg att din senaste klubb var Sinopspor i Turkiet? 

– Stämmer, jag spelade där i sex månader. Men som det kan vara i Turkiet, man fick inte ut lönen. Efter Gais så åkte jag tillbaka till Sierra Leone, vi skulle spela några landskamper. Och då blev jag kontaktad av den här klubben. De fick mitt nummer från en kontakt i Bursaspor. Presidenten för den här klubben (Sinopspor) är en rik kille, han ville göra en satsning uppåt. Så de tog in några spelare med erfarenhet av högstaligan, jag och Alanzinho (brasiliansk mittfältare med många år i Trabzonspor bland annat), de lovade att satsa för att nå toppen i Turkiet. Jag fick en stor sign on, men sedan efter ett tag så slutade lönen komma. Så jag lämnade i fjol.

Och nu är han alltså på väg tillbaka till Sverige. Bangura har hunnit fylla 28 år, men formen är en helt annan nu än när han var här senast – den här gången känner han att han kommer kunna göra sig själv rättvisa, säger han:

– Jag har inga skadekänningar alls längre, jag har tränat väldigt hårt. Jag ska ge det här försök nu, börja på den här nivån och ta det därifrån.

När kände du att du till sist var fri från känningar?

– Det var ungefär fem månader sedan, jag var i Sierra Leone under en längre period, tränade med landslaget och körde extra med fystränare. Jag körde stenhårt och kände inte av det alls, och nu har jag tränat här en längre tid och känner mig helt fit.

– Om det här är sista chansen? Nej nej, nej, så ser jag det inte alls. Jag är fortfarande ung och jag kan spela i många år till. Jag känner mig själv och jag vet vad jag kan göra när jag är i form.

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 30 januari
20:45 Udinese - Verona Serie A
20:45 Derby - West Ham FA-cupen
21:00 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
tisdag 31 januari
18:00 Paderborn - Stuttgart Tyska cupen
20:45 Union Berlin - Wolfsburg Tyska cupen
20:45 Birmingham - Blackburn FA-cupen
21:00 Newcastle - Southampton EFL-cupen
onsdag 01 februari
18:00 Leipzig - Hoffenheim Tyska cupen
19:00 Toulouse - Troyes Ligue 1
19:00 Nantes - Marseille Ligue 1
19:00 Reims - Lorient Ligue 1
19:00 Angers - AC Ajaccio Ligue 1
19:00 Lille - Clermont Ligue 1
20:00 Maritimo - Porto Portugisiska ligan
20:45 Kilmarnock - Dundee Utd Skottland Premiership
20:45 Mainz - Bayern München Tyska cupen
21:00 Manchester U - Nottingham EFL-cupen
21:00 Lyon - Brest Ligue 1
21:00 Real Betis - Barcelona La Liga
21:00 Rennes - Strasbourg Ligue 1
21:00 Lens - Nice Ligue 1
21:00 Montpellier - Paris SG Ligue 1
21:00 Monaco - Auxerre Ligue 1
22:15 Arouca - Benfica Portugisiska ligan
22:15 Sporting Lissabon - Braga Portugisiska ligan
torsdag 02 februari
21:00 Real Madrid - Valencia La Liga
fredag 03 februari
18:30 Paderborn - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
18:30 Sandhausen - Darmstadt 2. Bundesliga
20:30 Augsburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
20:45 Queen's Park - Ayr Skottland Championship
21:00 Athletic Bilbao - Cadiz La Liga
21:00 Malaga - Real Oviedo LaLiga2
21:00 Chelsea - Fulham Premier League
lördag 04 februari
12:00 GAIS - Varberg Träningsmatch
12:30 Leicester - Manchester City Women’s Super League
13:00 Jönköping - Helsingborg Träningsmatch
13:00 Eintracht Braunschweig - Heidenheim 2. Bundesliga
13:00 Kaiserslautern - Holstein Kiel 2. Bundesliga
13:00 Regensburg - Arminia Bielefeld 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Premier League
13:30 Norwich - Burnley Championship
14:00 Espanyol - Osasuna La Liga
15:00 Cremonese - Lecce Serie A
15:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Köln - Leipzig Bundesliga
15:30 Union Berlin - Mainz Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Freiburg Bundesliga
16:00 Aston Villa - Leicester Premier League
16:00 Middlesbrough - Blackpool Championship
16:00 Wolverhampton - Liverpool Premier League
16:00 Manchester U - Crystal Palace Premier League
16:00 Brentford - Southampton Premier League
16:00 Brighton - Bournemouth Premier League
16:15 Elche - Villarreal La Liga
17:00 Paris SG - Toulouse Ligue 1
18:00 Roma - Empoli Serie A
18:30 Newcastle - West Ham Premier League
18:30 Atletico Madrid - Getafe La Liga
18:30 Borussia M'gladbach - Schalke Bundesliga
19:00 Troyes - Lyon Ligue 1
20:30 Greuther Furth - Nürnberg 2. Bundesliga
20:45 Sassuolo - Atalanta Serie A
21:00 Rennes - Lille Ligue 1
21:00 Real Betis - Celta Vigo La Liga
söndag 05 februari
12:30 Spezia - Napoli Serie A
13:00 St Johnstone - Celtic Skottland Premiership
13:00 Clermont - Monaco Ligue 1
13:00 Potsdam - Bayern München Bundesliga damer
13:30 Magdeburg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Tottenham - Chelsea Women’s Super League
13:30 Hansa Rostock - Hamburg 2. Bundesliga
13:30 St Pauli - Hannover 2. Bundesliga
14:00 Mallorca - Real Madrid La Liga
15:00 Torino - Udinese Serie A
15:00 Auxerre - Reims Ligue 1
15:00 Nottingham - Leeds Premier League
15:00 AC Ajaccio - Nantes Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Lorient - Angers Ligue 1
15:30 Stuttgart - Werder Bremen Bundesliga
16:15 Girona - Valencia La Liga
17:05 Brest - Lens Ligue 1
17:30 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga
17:30 Tottenham - Manchester C Premier League
18:00 Fiorentina - Bologna Serie A
18:30 Real Sociedad - Valladolid La Liga
19:00 Porto - Vizela Portugisiska ligan
19:45 West Ham - Arsenal Women’s Super League
20:45 Marseille - Nice Ligue 1
20:45 Inter - Milan Serie A
21:00 Barcelona - Sevilla La Liga
måndag 06 februari
18:30 Verona - Lazio Serie A
20:45 Monza - Sampdoria Serie A
21:00 Blackburn - Wigan Championship
21:00 Rayo Vallecano - Almeria La Liga
22:15 Rio Ave - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
tisdag 07 februari
18:00 Sandhausen - Freiburg Tyska cupen
20:45 Eintracht Frankfurt - Darmstadt Tyska cupen
20:45 Salernitana - Juventus Serie A
20:45 Grimsby - Luton FA-cupen
20:45 Burnley - Ipswich FA-cupen
20:45 Fleetwood Town - Sheffield W FA-cupen
onsdag 08 februari
20:45 Sunderland - Fulham FA-cupen
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten