Sök
Nyheter

PÅ FD: Säkerhetschef om polisens tifo-förbud – ”Kan inte påverka”

Polisen förbjuder OH-tifon i Sundsvall – det stod klart i dag. Gif Sundsvalls supporterklubb Patronerna får inte ha några OH-flaggor på sina hemmamatcher, med omedelbar verkan. Starka reaktioner i hela fotbolls-Sverige i dag.
– Nej, inte alls. Man måste hålla isär våra roller. Det är inte vi från förbundet, utan det är klubbarna som ska ha dialogen, säger fotbollsförbundets Per Eliasson till FotbollDirekt.se.

En nyhet som tog många på sängen i dag: Polisen i region Nord har beslutat att förbjuda OH-tifon på Gif Sundsvalls hemmamatcher. Inga större overheadflaggor får finnas på läktarna när Sundsvall spelar på NP3 Arena.

Nyheter för de allra flesta – inga indikationer på förhand om detta, och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Giffarnas supporterklubb Patronerna har fått stort stöd runtom i hela supportersverige, och många oroar sig nu för att polismyndigheter på andra håll i landet ska följa efter.

Syftet ska vara att försöka komma åt pyroteknik då man bedömt att OH-flaggor används som skydd för de som bränner bengaler. Under flaggan har man skydd att maskera sig och antända pjäserna.

Ett förbud mot större tifon, typ OH, var något som nyligen föreslogs av Fredrik Carlstedt, utredare i Göteborg. Det i en artikel i GP där han kommenterade att polisen ännu inte lyckats identifiera en enda av de uppskattningsvis 70 personer som sköt raketer i samband med IFK Göteborg-Gais i svenska cupen. Ett sätt att komma åt problematiken skulle vara att förbjuda större tifon av OH-karaktär, ansåg han.

Det såg då ut som bara ett förslag av en enskild polis, men nu är det alltså verklighet i Sundsvall. Och enligt vad FD erfar så har flera polismyndigheter pratat ihop sig om detta. Det har funnits en samsyn kring att det här kan vara en väg att gå för polisen.

Såväl supportrar som klubbrepresentanter har rasat mot polisens förbud i Sundsvall, men hur ser förbundet på det hela? Förbundets säkerhetsgrupp organiserar arbetet för säkerheten inom hela fotbollen i Sverige. Allt från landskamper till cupmatcher, men också allsvenskan och superettan.

Per Eliasson är ordförande för säkerhetsgruppen – han beklagar om det inte funnits någon dialog mellan polisen och Gif Sundsvall kring detta.

– Jag har pratat i dag med Urban Hagblom, Sundsvalls sportchef. Jag pratade väldigt kort med honom. Men utöver det kan jag inte säga att jag är så insatt i det som nu hänt däruppe. Det här är en enskild polisenhet som har tagit det här beslutet, och hur dialogen skett, det är egentligen bättre att du frågar Gif Sundsvall om. Jag tror inte det skett i någon form av dialog på det viset. Jag tror det är viktigt att Sundsvall får uttala sig om det här. Jag har ingen bild av att det finns någon dialog, säger Eliasson till FotbollDirekt.se.

– Men är det så att det har brustit i dialogen någonstans, då är det bara att beklaga. Det är oerhört viktigt. Jag tror det är oerhört viktigt att det finns en dialog mellan klubb och polis när det gäller tillståndsdelarna. Att man gör gemensamma riskbedömningar kring arrangemangen och också diskuterar hur tillståndet ska utformas. Och att man sedan också följer upp det, pratar om ”hur gick det här, var det här en adekvat åtgärd, bör vi ändra på någonting?” Och så vidare. Att man gör gemensamma riskbedömningar kring arrangemangen och också diskuterar hur tillståndet ska utformas. Och att man sedan också följer upp det.

Har ni i förbundet haft någon dialog om det här med polisen, om den här åtgärden? I möten tidigare exempelvis?

– Nej, det har vi inte. Vi har inte haft någon dialog med polisen om de här sakerna, utifrån just den här matchen. Utan här har polisen såvitt jag förstått det bedömt en händelse från Sundsvalls förra hemmamatch, där man ansett att man inte följt de riktlinjer som satts upp i tillståndet och att man nu väljer att sätta upp det som ett krav i tillståndet.

Men har ni känt till att det här kan ha varit på gång, på något eller några håll?

– Polisen har här tittat utifrån deras perspektiv, hur man ska minimera användning av pyroteknik. De kan se det som en del av pyroteknikanvändning, att man bränner bengaler under flaggor. Då har de i det här fallet valt den här åtgärden. De har jobbat med många olika åtgärder tidigare, som publikneddragningar till exempel.

– Det är fortfarande polisen som ska göra den bedömningen, utifrån sin tillståndsgivning. Så det är ingen som kan säga att den här frågan inte har varit uppe tidigare, den fördes inför några matcher förra året. Där brandmyndigheten sent inpå matcherna, dagarna innan, lyfte frågan. Då ledde det inte till att skrevs in som krav i tillståndet, men det har varit uppe för diskussion. Sedan är det som sagt alltid polisen som tar beslutet.

Så förbundet kan inte påverka det här?

– Nej, inte alls. Man måste hålla isär våra roller. Det viktigaste här är att vi kan ha en dialog om tillstånden mellan polisen och klubbarna. Om man nu sätter ett krav utifrån vad det nu kan vara, publikneddragningar eller den här åtgärden som man beslutat om nu. Då är viktigt att man sätter sig ner efteråt, att ”vad blev konsekvensen?”

– Och det är inte vi från förbundet, utan det är klubbarna som ska ha dialogen. Det är ju så inte bara vad gäller idrott utan vilket arrangemang som helst; Polisen ställer krav på den som har en offentlig tillställning, som behöver tillstånd. Den som ska arrangera kan inte säga vad som ska gälla angående ett tillstånd, så fungerar det inte. Däremot är det viktigt att man kan ha en dialog om det. Men det är polisens beslut.

Även om ni inte kan påverka det… hur ser du/ni från förbundet på det, att man tar till den här åtgärden? 

– Många av de här fantastiska tifona som finns på matcherna, de är oerhört stämningshöjande. Men det är samtidigt en brandfara som brandmyndigheten har påtalat, när man bränner bengaler i närheten av flaggor. Men det är inte vår roll att föra den dialogen. Jag har djup respekt för att människor reagerar på det här. Men vi kan inte påverka det. Vi kan ha en uppfattning om att man diskuterar det här på ett konstruktivt sätt. Sedan kan man fortfarande tycka det är fel, men det är till syvene och sist polisens beslut.

– Det är det som är olyckligt, att man inte kan ha en dialog om de här sakerna. Vi har 480 matcher i Allsvenskan och superettan, de har olika förutsättningar allihopa. Det var likadant med den här visitationsdelen, då började man diskutera att det var olyckligt och så vidare. Men det var inte tanken att det skulle tillämpas i varje match, och det har det inte gjort.

Det är det som många nog misstänker nu, att Sundsvall som en mindre klubb här fungerar som en testballong, och att det här förbudet kommer sprida sig. Det är nog inte många som ser Sundsvall som den klubben med mest pyroteknik, om det är nu är det man är ute efter att få bort?

– Som du säger, Sundsvall är kanske inte den klubb som har mest pyroteknik på sina matcher. Men för mig är det fortfarande viktigt att tillstånd sker enligt en samsyn. Och man har gjort en bedömning att det här är en åtgärd som är adekvat i det här fallet. De gör det utifrån sitt tillståndsperspektiv. De har en bild av hur man ska jobba. Vi kanske har ett annat synsätt. Men det är inte vi som skriver arrangörstillstånden.

– Men har man en dialog så blir det ingen som blir tagen på sängen. Den diskussionen önskar man att den fanns innan, under och efter matcherna. De är en myndighet, de ger ett tillstånd enligt vissa parametrar. Sedan önskar man givetvis att det finns en dialog och uppföljning i efterhand, att om det inte fungerat så säger man, ”nej men den här åtgärden gav ingenting, det blev tvärtom”. Då måste polisen i dialog med klubbarna se över det här och ändra igen. Det här är inget som ligger fast utan det ska göras en bedömning från match till match.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 04 juli
13:30 Norwich - Brighton Premier League
15:00 Vendsyssel FF - Fremad Amager Danmark 1st Division
16:00 Leicester - Crystal Palace Premier League
16:00 Manchester U - Bournemouth Premier League
17:15 Juventus - Torino Serie A
18:30 Wolverhampton - Arsenal Premier League
19:30 Valladolid - Alaves La Liga
20:45 Bayer Leverkusen - Bayern München Tyska cupen
21:00 Chelsea - Watford Premier League
21:45 Lazio - Milan Serie A
22:00 Granada - Valencia La Liga
söndag 05 juli
13:00 Swansea - Sheffield Wednesday Championship
13:00 Hvidovre IF - HB Köge Danmark 1st Division
13:00 Burnley - Sheffield U Premier League
14:00 FC Nordsjälland - FC Midtjylland Superligaen
14:30 Elfsborg - Malmö FF Allsvenskan
15:00 Skive - FC Fredericia Danmark 1st Division
15:15 Newcastle - West Ham Premier League
17:15 Inter - Bologna Serie A
19:30 Parma - Fiorentina Serie A
19:30 Udinese - Genoa Serie A
19:30 Osasuna - Getafe La Liga
19:30 Sampdoria - SPAL Serie A
19:30 Cagliari - Atalanta Serie A
20:00 AGF Århus - FC Köpenhamn Superligaen
20:00 Southampton - Manchester City Premier League
22:00 Villarreal - Barcelona La Liga
måndag 06 juli
18:00 Vejle - FC Roskilde Danmark 1st Division
18:30 Viborg - Nyköbing Danmark 1st Division
19:30 Levante - Real Sociedad La Liga
20:30 Wycombe - Fleetwood Town England League One
21:00 Tottenham - Everton Premier League
22:00 Sevilla - Eibar La Liga
tisdag 07 juli
18:00 Nottingham Forest - Fulham Championship
19:00 Watford - Norwich Premier League
19:00 Crystal Palace - Chelsea Premier League
19:00 Degerfors - Umea FC Superettan
19:00 Akropolis IF - Trelleborgs FF Superettan
19:00 AFC Eskilstuna - Jönköpings Södra Superettan
19:30 Valencia - Valladolid La Liga
19:30 Lecce - Lazio Serie A
21:15 Arsenal - Leicester Premier League
21:45 Milan - Juventus Serie A
22:00 Celta Vigo - Atletico Madrid La Liga
onsdag 08 juli
18:00 West Bromwich - Derby County Championship
18:00 Randers FC - Esbjerg Superligaen
18:00 AC Horsens - Hobro IK Superligaen
19:00 Halmstad - Norrby IF Superettan
19:00 Öster - Örgryte IS Superettan
19:00 West Ham - Burnley Premier League
19:00 GAIS - Dalkurd FF Superettan
19:00 GIF Sundsvall - Västerås SK Superettan
19:00 Ljungskile - IK Brage Superettan
19:30 Fiorentina - Cagliari Serie A
19:30 Real Betis - Osasuna La Liga
19:30 Getafe - Villarreal La Liga
19:30 Genoa - Napoli Serie A
20:00 Lyngby - SönderjyskE Superligaen
21:15 Brighton - Liverpool Premier League
21:45 Atalanta - Sampdoria Serie A
21:45 Roma - Parma Serie A
21:45 Bologna - Sassuolo Serie A
21:45 Torino - Brescia Serie A
22:00 Barcelona - Espanyol La Liga
torsdag 09 juli
02:00 Orlando City SC - Inter Miami CF MLS
04:30 Nashville SC - Chicago Fire MLS
15:00 New York City FC - Philadelphia Union MLS
17:45 Elfsborg - IFK Göteborg Svenska Cupen
19:00 Everton - Southampton Premier League
19:00 Bournemouth - Tottenham Premier League
19:30 Eibar - Leganes La Liga
19:30 SPAL - Udinese Serie A
19:30 Mallorca - Levante La Liga
20:15 Mjällby AIF - Malmö FF Svenska Cupen
21:15 Aston Villa - Manchester U Premier League
21:45 Verona - Inter Serie A
22:00 Athletic Bilbao - Sevilla La Liga
fredag 10 juli
02:00 Montreal Impact - New England Revolution MLS
04:30 FC Dallas - Vancouver Whitecaps MLS
19:30 Real Sociedad - Granada La Liga
22:00 Real Madrid - Alaves La Liga
lördag 11 juli
02:00 Toronto FC - DC United MLS
04:30 Seattle Sounders FC - San Jose Earthquakes MLS
13:30 Norwich - West Ham Premier League
13:30 Watford - Newcastle Premier League
15:00 Hammarby - Sirius Allsvenskan
15:00 Falkenberg - Östersund Allsvenskan
16:00 Liverpool - Burnley Premier League
17:00 Osasuna - Celta Vigo La Liga
17:15 Lazio - Sassuolo Serie A
17:30 Jönköpings Södra - Degerfors Superettan
17:30 Örgryte IS - GIF Sundsvall Superettan
18:00 Haugesund - Molde Norge Eliteserien
18:30 Sheffield U - Chelsea Premier League
19:30 Brescia - Roma Serie A
19:30 Valladolid - Barcelona La Liga
20:30 Rosenborg - Strömsgodset Norge Eliteserien
21:00 Brighton - Manchester City Premier League
21:45 Juventus - Atalanta Serie A
22:00 Atletico Madrid - Real Betis La Liga
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 IFK Norrköping 6 5 1 0 11 16
2 IK Sirius FK 6 3 2 1 2 11
3 Varbergs BoIS FC 6 3 1 2 4 10
4 BK Häcken 6 2 4 0 4 10
5 IF Elfsborg 6 2 4 0 2 10
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Mjällby AIF 6 3 1 2 0 10
7 Malmö FF 6 2 3 1 2 9
8 AIK 6 2 2 2 0 8
9 IFK Göteborg 6 2 2 2 -1 8
10 Djurgårdens IF 6 2 1 3 2 7
11 Hammarby IF 6 2 1 3 -3 7
12 Kalmar FF 6 2 0 4 -2 6
13 Örebro SK 6 1 3 2 -2 6
14 Falkenbergs FF 6 1 2 3 -4 5
15 Östersunds FK 6 1 1 4 -6 4
16 Helsingborgs IF 6 0 2 4 -9 2

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten