Sök
Allsvenskan

AIK sätter press på Djurgården i guldstriden

AIK vann med 2-1 mot BK Häcken på söndagen och sätter därmed press på Djurgården att vinna sin match mot Helsingborg i striden om SM-guldet. Båda målen föregicks av omdiskuterade situationer. Sebastian Larsson som avgjorde derbyt mot Djurgården gjorde också det matchvinnande målet mot Häcken. 

Båda lagen är inblandat i striden om SM-guldet i allsvenskan. AIK är en poäng bakom serieledande Djurgården och tar vid seger över serieledningen. BK Häcken är tre poäng bakom AIK och har bättre målskillnad, vilket gör att om Häcken vinner går laget förbi AIK i tabellen och tillfälligt upp på andra plats innan Malmö FF och IFK Norrköping spelar under eftermiddagen. Att det är mycket som står på spel på Bravida Arena är med andra ord ingen överdrift. 

Hemmalaget får tillbaka målvakten Peter Abrahamsson från avstängning. AIK saknar däremot Enoch Kofi Adu som är avstängd. Jesper Nyholm och Joel Ekstrand är på skadelistan sedan tidigare. I övrigt ett ordinarie AIK, där tränaren Rikard Norling valt att återigen börja med succévärvningen Nabil Bahoui på avbytarbänken.

Så här såg dagens liverapport på FD från BK Häcken - AIK.

BK HÄCKEN - AIK 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 (27) Chinedu Obasi, 1-1 (56) Paulinho, 1-2 (68) Sebastian Larsson, straff
Domare: Glenn Nyberg.
Publik: 5 208.

1 MIN: Häcken har gjort avspark på ett blåsigt Bravida Arena.

5 MIN: Några tuffa närkamper men inga rejäla målchanser under inledningen. Mycket boll för BK Häcken under matchens första fem minuter. 

8 MIN: En felpassning på mittfältet håller på att bli rejält ödesdiger för AIK. Daleho Irandust drar iväg en lobb från halva planen och det är på vippen att bollen går innanför målramen nere hos Oscar Linnér.

12 MIN: Yasin lyfter in en boll mot Kizito till vänster i straffområdet. Nicken är av god kvalitet och Linnér får sträcka ut och tippa bollen över ribban till hörna för Häcken.

18 MIN: Nära 1-0 till Häcken på nytt efter en hörna, där Toivio avslutar vid den bortre stolpen.

19 MIN:
 AIKs bästa chans i matchen. En lång boll i djupled till Goitom som tar sig in i Häckens straffområde men kommer aldrig till avslut. Spelar bollen längs gräset snett bakåt till Saletros som skjuter utanför den bortre stolpen.

20 MIN:
 I anfallet efter skarvas bollen i djupled till Yasin som tar sig in i AIKs straffområde men som tar ett stressat skott som går över.

27 MIN: MÅÅÅL! AIK är det som öppnar målskyttet på Bravida Arena. Inlägg från vänster som möts på ett skickligt sätt av Chinedu Obasi. Han trycker bort Rasmus Lindgren och gör plats för sig själv och avslutet är kliniskt mitt i målet. 

29 MIN:
Farligt frisparksläge för BK Häcken som får en chans att utjämna omgående. Irandust är det som skjuter från 25 meter men bollen går rakt i den täckande AIK-muren.

38  MIN:
Häcken med ett par framstötar genom Paulinho men aldrig någon riktig farlighet som skapat problem för AIKs målvakt Oscar Linnér.

40 MIN: Paulinho är på nytt på väg framåt i planen och blir bryskt stoppad på vägen framåt av Tarik Elyounoussi.  Frispark för Häcken som på nytt blir misslyckad. Elyounoussi får ett gult kort, vilket gör att han missar derbyt mot Hammarby i nästa omgång. 

42 MIN: Goitom går hårt fram mot Yasin. Ny frispark för Häcken, till vänster, 20 meter utanför straffområdet. Adam Andersson slår in bollen mot bortre delen av straffområdet. Gustav Berggren når högst i luften när han kommer snett inlöpande mot detsamma. Nicken går utanför bortre stolpen.

45 MIN: HALVTID. Mycket boll för Häcken och några bra frisparkslägen. AIK gjorde mål på sin praktiskt taget enda målchans.

46 MIN: Andra halvlek igång och den sparkas igång av AIK.

56 MIN: MÅÅÅL! Häcken vinner bollen efter två motlägg på mittfältet. Friberg jobbar fram bollen i banan till Kizito som serverar Paulinho som stänker in 1-1 i krysset, otagbart för Oscar Linnér

64 MIN: Frispark för AIK i högerytterpostion. Sebastian Larsson slår in bollen mot straffområdet men där är Abrahamsson ute och slår bort bollen.

66 MIN: Straffspark för AIK! Paulinho sätter handen på axeln på Karol Mets som faller i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten efter viss tvekan och samtal med linjedomaren. Upprörda känslor minst sagt i Häcken-lägret men straffsparken är dömd!

68 MIN: MÅÅÅL! Sebastian Larsson gör mål på straffspark för andra matchen i följd. Han skjuter bollen högt. Peter Abrahamsson som räddat fyra av sex straffar tidigare i allsvenskan går åt rätt håll men straffen är så hårt slagen att han inte kan rädda. Därmed tar också Sebastian Larsson revansch på sig själv efter att han missat en straffspark mot just BK Häcken när lagen möttes på Friends Arena förra säsongen. Den slogs dock om och sattes i mål av Henok Goitom.

75 MIN: Hörna från vänster för Häcken som tar fart i vinden. Går ut till hörna från höger och på den får Häcken en utmärkt kvitteringschans men Linnér gör en reflexräddning och bollen ut till ny hörna som blir resultatlös.

82 MIN: Paulinho tar ett bra avslut som tvingar Linnér till en strålande räddning

86 MIN: AIK gör sitt första byte. Obasi går ut. Bahoui kommer in. BK Häcken gör ett trippelbyte! Lundberg, Hammar och Nilsson kommer in. Irandust, Yasin och Ekpolo ut.

87 MIN: AIK gör sitt andra byte. Tarik Elyounoussi går ut. Felix Michel kommer in.

90 MIN: Häcken med en frispark som når skallen på Gustaf Nilsson. Bollen går hårfint över ribban på AIK-målet. 

90 MIN: Tre tilläggsminuter.

SLUT

HÄCKEN: Peter Abrahamsson - Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Godswill Ekpolo (86) - Gustav Berggren, Daleho Irandust (86), Erik Friberg - Paulinho, Kwame Kizito, Ahmed Yasin (86).

Avbytare: Christoffer Källqvist - Johan Hammar (86), Alexander Faltsetas, Gustaf Nilsson (86), Viktor Lundberg (86), Oskar Sverrisson, Ali Youssef

AIK:
Oscar Linnér - Pantjotis Dimitriadis, Per Karlsson, Rasmus Lindkvist - Anton Saletros,  Tarik Elyounoussi (87), Karol Mets, Sebastian Larsson, Robert Lundström - Henok Gotiom, Chinedu Obasi (86).

Avbytare: Budimir Janosevic (mv), Nabil Bahoui (86), Felix Michel (87), Bilal Hussein, Saku Ylätupa, Heradi Rashidi, Kolbeinn Sightorsson.


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 23 maj
13:00 VfL Osnabruck - Hannover 96 Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Darmstadt - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Paderborn - Hoffenheim Bundesliga
15:30 SC Freiburg - Werder Bremen Bundesliga
18:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
söndag 24 maj
13:30 Hamburger SV - Arminia Bielefeld Tyskland 2. Bundesliga
13:30 Schalke - Augsburg Bundesliga
15:30 Mainz - RB Leipzig Bundesliga
18:00 FC Köln - Fortuna Düsseldorf Bundesliga
tisdag 26 maj
18:30 Borussia Dortmund - Bayern München Bundesliga
18:30 Regensburg - Nürnberg Tyskland 2. Bundesliga
18:30 Greuther Furth - VfL Osnabruck Tyskland 2. Bundesliga
18:30 Erzgebirge Aue - Darmstadt Tyskland 2. Bundesliga
18:30 Wehen SV - Sandhausen Tyskland 2. Bundesliga
20:30 Bayer Leverkusen - Wolfsburg Bundesliga
20:30 Werder Bremen - Borussia M'gladbach Bundesliga
20:30 Eintracht Frankfurt - SC Freiburg Bundesliga
onsdag 27 maj
18:30 Hannover 96 - Karlsruhe Tyskland 2. Bundesliga
18:30 Bochum - Holstein Kiel Tyskland 2. Bundesliga
18:30 Arminia Bielefeld - Dynamo Dresden Tyskland 2. Bundesliga
18:30 St Pauli - Heidenheim Tyskland 2. Bundesliga
18:30 RB Leipzig - Hertha Berlin Bundesliga
20:30 Fortuna Düsseldorf - Schalke Bundesliga
20:30 Hoffenheim - FC Köln Bundesliga
20:30 Union Berlin - Mainz Bundesliga
20:30 Augsburg - Paderborn Bundesliga
torsdag 28 maj
20:30 VfB Stuttgart - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
fredag 29 maj
18:30 Darmstadt - Greuther Furth Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Silkeborg - FC Nordsjälland Superligaen
20:30 SC Freiburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
lördag 30 maj
15:30 Mainz - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Schalke - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Hertha Berlin - Augsburg Bundesliga
18:30 Bayern München - Fortuna Düsseldorf Bundesliga
söndag 31 maj
13:30 Hamburger SV - Wehen SV Tyskland 2. Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
18:00 Esbjerg - Ålborg Superligaen
18:00 Paderborn - Borussia Dortmund Bundesliga
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten