Sök
Allsvenskan

Beskriver det som natt och dag för Blåvitt - ”Var värre än många tror”

Snart åtta månader har gått sedan Pontus Farnerud klev in som assisterande sportchef i IFK Göteborg. En halv säsong, en drös försäljningar och ett gäng rekryteringar senare är han redo för en ny säsong med Blåvitt. I en intervju med FotbollDirekt reflekterar han över sina erfarenheter de senaste månaderna.
– Jag kan känna en oerhörd stimulans och glädje när en akademispelare kommer upp och tränar med a-laget, säger Pontus Farnerud.

Sebastian Eriksson har precis blivit presenterad av italienska Genoa när FotbollDirekt når Pontus Farnerud på telefon.

– Det har varit mycket att göra några dagar här nu, och det här sista kom ju lite överraskande. Men det löste ju sig, säger 39-åringen.

Tillsammans med sportchefen Kennet Andersson är Farnerud, precis som i alla andra elitklubbar, inne i en intensiv period. De jobbar för fullt för att ge tränarduon Poya Asbaghi och Ferran Sibila de bästa förutsättningarna inför säsongen.

– Vi försöker i så stor utsträckning det går att ha en plan för allting. Spelplanen kan, som vi såg idag, förändras ganska snabbt, så det gäller att försöka ha en plan men samtidigt kunna vara öppen för olika lösningar, säger Pontus.

Vid den här tiden ifjol var det många som spådde IFK Göteborg långt ner i tabellen, efter den tunga säsong klubben hade 2018. Pontus Farnerud var inte i klubben då, men han minns att organisationen och laget hade ett tungt år och landade på en elfte plats i den allsvenska tabellen.


Idag ser det annorlunda ut. 2019 blev en positiv historia för IFK Göteborg, som hittade både identitet och poängform under året, och laget slutade slutligen sjua.

– Det är som natt och dag. Jag har fått ta del av processen kring hur det såg ut från 2018 och framåt, det året var tufft både sportsligt och ekonomiskt, och sen hur man byggde upp organisationen på ett väldigt bra sätt. Och ekonomiskt blev 2019 väldigt lyckosamt och förhoppningsvis kommer vi bara fortsätta att ta kliv.

– Men vi får fortsätta vara försiktiga, vi vet hur det har varit tidigare och det kan gå fort. Det gäller att vara väldigt noggranna i allt vi gör.

En stor del i utvecklingsarbetet har varit att hitta en bättre stabilitet, att undvika stressen i att sitta med korta kontrakt och inte ha en långsiktig plan. Pontus Farnerud berättar att den frågan var en av de viktigaste när han och Kennet Andersson satte sig ner i början av förra sommaren för att planera hur de skulle arbeta tillsammans för klubbens bästa. 

– Det var nog det första vi diskuterade. Och sen tog det inte så lång tid så hade vi förlängt med Patrik Karlsson Lagemyr, Kristopher Da Graca, och Tom Amos. Och dessutom, den kanske viktigaste pusselbiten och det som vi kände var helt avgörande för att fortsätta jobba på det sättet vi gör med tränarna, det var ju att förlänga med Poya, säger han.

– Det var en viktig del i hur vi vill jobba framöver. Till exempel det som hände i somras med Sebastian Ohlsson, att vi har en lagkapten som sitter på ett utgående kontrakt, det vill vi inte ska hända igen. Utan vi vill vara förberedda på ett bättre sätt.


”VÄRRE ÄN MÅNGA TROR”

Pontus Farnerud presenterades av IFK Göteborg i slutet på maj förra året. Vi ber honom att reflektera över den första tiden som assisterande sportchef.

– Det har varit spännande, intressant och stimulerande. Jag trivs väldigt bra med att vara en del av Blåvitt och det vi håller på att bygga upp.


Vad är roligast i ditt nya jobb?

– Det är mycket. Närheten till spelarna, att känna att vi tar rätt beslut i transfers och spelare som kommer in, att man är en del av laget och sådär när vi vinner matcher. Och jag kan känna en oerhörd stimulans och glädje när en akademispelare kommer upp och tränar med a-laget. Det är väldigt mycket som känns bra. 


Du som varit aktiv spelare för inte så längesedan, de kickar du fick från att göra mål eller vinna en match, kan du få samma kickar av när ett kontrakt går i lås eller ni gör en bra försäljning?

– Nja, just det adrenalinet är svårt att känna, när man står en spelartunnel inför en match eller så. Men just det du säger, det kan vara en transfer eller att se att de moment vi gör blir en ytterligare pusselbit som föll på plats, till exempel när vi flyttar upp en akademispelare eller när en nyvärvad spelare kommer in i gruppen på ett bra sätt. Det är en väldigt speciell känsla.


Är det någonting med ditt jobb som varit svårare än du tänkte dig?

– Det är väl att vi kom ifrån en väldigt jobbig ekonomisk situation. Värre än många tror. Och det är liksom inte över, utan vi måste hela tiden vara noggranna i allt vi gör för att vi ska fortsätta förbättra allt vi gör, både ekonomi och i organisationen. Man ser tydligt hur svårt det ibland kan vara för svenska klubbar med transfers och att konkurrera internationellt.

 ”VI KOMMER INTE BLI DESPERATA”

IFK Göteborg har kommit igång med försäsongsträning inomhus i Prioritet Serneke Arena, och under söndagen möter de danska Ålborg i sin första av tre träningsmatcher innan laget åker på träningsläger till Portugal. Pontus Farnerud är nöjd med hur truppen ser ut för tillfället, men stänger inga dörrar för eventuella rekryteringar.

– Allting kan ändras, men just nu är det väl anfallspositionen som vi kanske tittar lite på, efter att Lasse Vibe försvann, och det egentligen bara är Robin Söder som är renodlad anfallare. Dessutom är vi lite tunna på mittbackspositionen. Men vi kommer inte bli desperata. Vi sitter ganska lugnt i båten och tror väldigt mycket på den truppen vi har just nu. Givetvis hoppas vi kunna förstärka lite men det är som vanligt en fråga om budget och ekonomi. Det är tufft att hitta bra spelare som inte kostar pengar. 

– Sedan fortsätter vi att jobba mycket med akademin, vi vill ju att den ska bli bättre de spelare som kommer upp från akademin ska bli ännu bättre. Så det ser väldigt ljust ut för framtiden.


Ni har en relativt ung trupp, ännu yngre nu när Sebastian Eriksson försvinner, känner du att ni saknar lite erfarenhet?

– Det är lite både och. Det är klart att både Lasse och Sebban är två ledare och har en hel del erfarenhet, så det är klart vi tappat lite på den biten. Men vi hoppas att andra spelare ska kunna ta kliv. Vi ser ”Paka” Lagemyr nästan som ett nyförvärv nu om han får fortsätta sin rehab och komma tillbaka. Han har blivit ett år äldre, Erlingmark har också blivit ett år äldre. Det är spelare som kanske inte sågs som ledarna i laget, det börjar bli dags för dem att kliva in i den rollen också. Men det är möjligt att vi tittar på spelare med kanske lite mer erfarenhet när vi ser på vad som ska in.


Ett år efter att IFK Göteborg tippades långt ner i tabellen, efter det mörka året 2018, ser Pontus Farnerud nu med hoppfullhet och trygghet på den kommande säsongen. Förväntningarna på Göteborgslaget är sannolikt betydligt högre från media och supportrar, men den assisterande sportchefen känner ingen större press. I alla fall inte inifrån organisationen.

– Utifrån kanske man känner det lite, vi gjorde en bra säsong resultatmässigt och framför allt efter det sättet vi spelade fotboll, med de spelare och profiler som verkligen höjde laget. Så visst är det många som förväntar sig att det ska bli ännu bättre 2020. Och självklart är vår målsättning att alltid förbättra oss.

– Men internt känner vi inte den pressen utan vi jobbar på i lugn och ro. Eller, IFK Göteborg jobbar väl aldrig i lugn och ro, men vi har hittat en styrka i att tro på det vi gör över tid. Och känslan i klubben är minst lika bra nu som den var förra säsongen.


Om du tittar i spåkulan, vad blir detta för säsong för IFK Göteborg?

– Jag hoppas att det blir en säsong där vi tar ytterligare kliv, där vi fortsätter att utvecklas som lag. Det är det viktigaste.

IFK Göteborg spelar i eftermiddag sin första match för året när de tar emot Ålborg i Prioritet Serneke Arena. FD bevakar matchen live med start 14:00. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 24 oktober
13:00 Hamburger SV - Wurzburger Kickers Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Osasuna - Athletic Bilbao La Liga
13:00 AIK - Bollstanäs Elitettan
15:00 Djurgården - Sirius Allsvenskan
15:00 Häcken - Mjällby AIF Allsvenskan
15:00 Älvsjö - Mallbacken Elitettan
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
16:00 Barcelona - Real Madrid La Liga
17:30 Örgryte - Öster Superettan
17:30 Halmstad - Västerås SK Superettan
18:00 Genoa - Inter Serie A
18:30 Manchester U - Chelsea Premier League
18:30 Borussia Dortmund - Schalke Bundesliga
18:30 Sevilla - Eibar La Liga
21:00 Paris SG - Dijon Ligue 1
21:00 Atletico Madrid - Real Betis La Liga
01:30 New York City FC - Montreal Impact MLS
söndag 25 oktober
12:00 Valladolid - Alaves La Liga
13:00 Lens - Nantes Ligue 1
14:30 Akropolis IF - Norrby IF Superettan
14:30 Kalmar FF - Falkenberg Allsvenskan
14:30 Östersund - Hammarby Allsvenskan
14:30 AFC Eskilstuna - Dalkurd FF Superettan
15:30 Wolfsburg - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Southampton - Everton Premier League
16:00 Cadiz - Villarreal La Liga
17:30 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
17:30 Malmö FF - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Örebro - Helsingborg Allsvenskan
18:00 Werder Bremen - Hoffenheim Bundesliga
18:30 Getafe - Granada La Liga
18:30 Wolverhampton - Newcastle Premier League
21:00 Real Sociedad - Huesca La Liga
21:00 Lyon - Monaco Ligue 1
måndag 26 oktober
19:00 IFK Norrköping - AIK Allsvenskan
19:00 Brage - Jönköping Superettan
19:00 Umeå - GAIS Superettan
19:00 Varbergs BoIS FC - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Ljungskile - GIF Sundsvall Superettan
20:30 Bayer Leverkusen - Augsburg Bundesliga
20:45 Milan - Roma Serie A
20:45 Sochaux - Amiens Frankrike Ligue 2
21:00 Levante - Celta Vigo La Liga
21:00 Burnley - Tottenham Premier League
tisdag 27 oktober
18:55 Shakhtar Donetsk - Inter EUROPA: Champions League
21:00 Marseille - Manchester City EUROPA: Champions League
21:00 Borussia M'gladbach - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Atalanta - Ajax EUROPA: Champions League
00:00 Montreal Impact - Nashville SC MLS
onsdag 28 oktober
03:00 Vancouver Whitecaps - Seattle Sounders FC MLS
18:55 Basaksehir - Paris SG EUROPA: Champions League
20:45 Luton - Nottingham Forest Championship
21:00 Club Brügge - Lazio EUROPA: Champions League
21:00 Borussia Dortmund - Zenit St Petersburg EUROPA: Champions League
00:00 New York Red Bulls - New England Revolution MLS
00:30 Philadelphia Union - Chicago Fire MLS
00:30 Orlando City SC - Atlanta United MLS
00:30 Toronto FC - New York City FC MLS
torsdag 29 oktober
01:00 Minnesota United FC - Colorado Rapids MLS
01:30 FC Dallas - Inter Miami CF MLS
03:00 Portland Timbers - LA Galaxy MLS
03:30 Los Angeles FC - Houston Dynamo MLS
03:30 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake MLS
18:55 AEK Aten - Leicester UEFA Europa League
18:55 Milan - Sparta Prag UEFA Europa League
18:55 Gent - TSG Hoffenheim UEFA Europa League
18:55 Röda Stjärnan - Liberec UEFA Europa League
18:55 CSKA Moskva - Dinamo Zagreb UEFA Europa League
18:55 Feyenoord - Wolfsberger AC UEFA Europa League
18:55 LASK Linz - Ludogorets UEFA Europa League
18:55 Antwerpen - Tottenham UEFA Europa League
18:55 Sivasspor - Maccabi Tel Aviv UEFA Europa League
18:55 Karabach - Villarreal UEFA Europa League
18:55 Lille - Celtic UEFA Europa League
18:55 Zorya Luhansk - Braga UEFA Europa League
19:00 Sirius - AIK Allsvenskan
21:00 Roma - CSKA Sofia UEFA Europa League
21:00 Benfica - Standard Liege UEFA Europa League
21:00 AZ Alkmaar - Rijeka UEFA Europa League
21:00 Real Sociedad - Napoli UEFA Europa League
21:00 Omonia Nicosia - PSV Eindhoven UEFA Europa League
21:00 Granada - PAOK Saloniki UEFA Europa League
21:00 Rangers - Lech Poznan UEFA Europa League
21:00 Slavia Prag - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
21:00 Nice - Hapoel Beer Sheva UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Dundalk UEFA Europa League
21:00 Molde - Rapid Wien UEFA Europa League
21:00 CFR Cluj - Young Boys UEFA Europa League
fredag 30 oktober
18:00 Blackburn Ungdom - Manchester City Ungdom England FA Ungdomscup
18:00 Viborg - FC Helsingör Danmark 1st Division
18:30 Hamburger SV - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Vejle - Randers FC Superligaen
19:00 Kolding - Hvidovre IF Danmark 1st Division
19:30 Landskrona BoIS - FK Karlskrona Ettan södra
20:30 Schalke - VfB Stuttgart Bundesliga
20:45 Chelsea Ungdom - Manchester United Ungdom England FA Ungdomscup
20:45 Coventry - Reading Championship
21:00 Marseille - Lens Ligue 1
21:00 Wolverhampton - Crystal Palace Premier League
21:00 Eibar - Cadiz La Liga
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 24 13 8 3 24 47
2 BK Häcken 24 10 10 4 14 40
3 IFK Norrköping 24 11 6 7 14 39
4 Djurgårdens IF 24 11 6 7 12 39
5 IF Elfsborg 24 9 12 3 7 39
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby 24 9 9 6 3 36
7 IK Sirius FK 24 9 8 7 -1 35
8 Östersunds FK 24 8 9 7 -1 33
9 Mjällby AIF 25 8 8 9 -4 32
10 AIK 23 8 6 9 -2 30
11 Örebro SK 24 8 6 10 -5 30
12 Varbergs BoIS FC 24 7 6 11 -5 27
13 IFK Göteborg 24 4 12 8 -10 24
14 Helsingborgs IF 24 4 10 10 -12 22
15 Falkenbergs FF 24 4 7 13 -16 19
16 Kalmar FF 24 4 7 13 -18 19

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten