Foton: Bildbyrån

Ekwalls MFF-betyg: ”Han var sensationellt bra”

WOLFSBURG: Europaäventyret lever vidare i allra högsta grad för nya Malmö FF.

Wolfsburg vann förvisso med 2-1, men fanns det massor av frågor inför den här machen så rätades de till utropstecken.

Torsdag i nästa vecka, Stadion i Malmö: upplagt för dramatik.


Jon Dahl Tomasson ställde en överraskande offensiv startelva på benen i sin första riktiga tävlingsmatch.

Uwe Rösler-favoriten Sören Rieks fick inleda på bänken när Marcus Antonsson tog hans kantplats från start.

Och Oscar Lewicki valdes bort för den betydligt mer offensivinriktade Eric Larsson.

Valet av startelva var definitivt ett tecken, så gott som något, på vad Tomasson gärna vill stå för.

Han pratade om "stay in the game" inför matchen och ställde en startuppställning på benen som många skulle betrakta som "bära eller brista".

Nu föll MFF ned ganska lågt understundom, så det var inte full fart framåt. Det var heller inga himmelsblå tiki-taka men det var betydligt mycket mer inriktning på (och försök till) bollinnehav än vi såg av förra årets MFF på bortaplan.

Bortser vi från några få ögonblick i första halvlek, inte minst situationen som fick loss Josip Brekalo i ett friläge (från en situation där MFF hade inkast mitt på planen) så hade MFF oväntat bra kontroll på tyskarna.

Dessutom fick MFF ett ypperligt frisparksläge en meter utanför straffområdet som Anders Christiansen slog svagt i muren.

Men ändå: Malmöspelarna måste ha känt att ingenting var omöjligt när de vandrade ut till andra halvlek.

Och i en återövring  i inledningen av andra drog Isaac Kiese Thelin ett svepande inlägg på Sören Rieks (han kom in efter dryga 20 när Traustason fått utgå pga skada), dansken mötte fint med pannan och bollen tog tydligt på Kevin Mbabus hand.

Straff.

Den tog Kiese Thelin hand om och placerade iskallt i målvaktens högra hörn. Stort jubel i den kurva som var packad med tillresta MFF-fans.

I två minuter varade den malmöitiska glädjen.

Josip Brekalo fick läget i straffområdet, Ahmedhodzic hann inte fram med sin glidtackling och Brekalos perfekta träff borrade sig rätt upp i hörnet bakom Johan Dahlin.

Det såg inte ut som om ett av lagen var mitt uppe i sin säsong och det andra långt ifrån att inleda sin, förutom i ett avseende: MFF-spelarnas ben blev sega väldigt tidigt. Det innebar att laget inte hade kraft nog att upprätthålla ett vettigt presspel.

Tyskarna fick mer och mer att säg till om, utan att tokdominera.

Därför kom 2-1-målet lite olyckligt. Bachirou orsakade en billig frispark. Den seglade in snyggt på Admir Mehmedi och mitt i straffområdet kom han i ett läge som inte gick att stoppa.

Med en halvtimme kvar trodde vi nog att Wolfsburg skulle forcera ännu mer mot allt tröttare ljusblå ben och hjärnor. Men de fick aldrig någon direk spets, MFF stod emot bra nog för att hålla undan och hade ett par intentioner framåt som absolut kunde resulterat.

Och 2-1...ja, det är en resultat som väldig många i Malmölägret skulle ta på förhand. 

"Stay in the game", som sagt.

I matchen är Malmö FF definitivt kvar. Och efter den här insatsen bör de ha fått vittring på en åttondelsfinal.

Ellr som det stora starka MFF-uppbådet sjön unisont efter nacken:

"Vi vet, ni kan, 1-0 till Malmö!"

De visste dom att "gamla" Malmö kunde, nu fick de klar för sig att det nya också har de i sig.

Mina Malmö FF-betyg

Johan Dahlin  - 5

Chanslös på målen. Säker på några distansskott i första halvlek och i spelet med fötterna. 

***

Eric Larsson - 5

Kom lite efter några gånger och hade en del problem med vindsnabbe Brekalo. Men hade modet att stiga fram efterhand och hotade klokt i offensiven ett par gånger. 

Rasmus Bengtsson - 7

Konserverad i stabilitet. Höll ihop och styrde. Perfekt som "pappa" och understöd till Ahmehodzic.

Anel Ahmehodzic - 7

Med tanke på hans tidigare erfarenheter och ålder; sensationellt bra. Gjorde det mesta rätt. Visade återigen att han är backlinjens bästa passningsspelare. Den här gången mot kvalificerat motstånd.

Behrang Safari - 6

Smart. Löste svåra situationer rutinerat, utan att behöva briljera. Har inte samma driv i offensiven, men var inte rädd för att ge sig iväg ett par gånge.

***

Anders Christiansen - 5

Höll ihop sitt lag som vi är vana vid att se honom. Hade nog önska sig en aning mer bollkontakt. Fick sjunka rätt lågt när MFF inte längre orkade håll uppe sitt pressspel.

Fouad Bachirou - 4

Ovanligt osynlig för att vara en sån där europamatch som han älskar. Slet hårt, drog på sig en hel del frisparkar. Lite för sällan med i spelet.

***

Arnor Traustason (21) - spelade för kort tid för betyg

Adi Nalic - 5

Blandade och gav. Inledde väldigt respektlöst och kom loss med sitt driv och fina bollbehandling. Såg en aning trött ut tidigt i andra och skulle sannolikt bytts ut om inte Rieks skaffat sig. Men ändå: förra året spelade han i AFC, han visade att han har något stot i sig här.

Marcus Antonsson - 4

Kom aldrig riktigt hundra procent in i rollen som kantspelare. Framförallt inte när han fick byta från vänster- till högerkant. Fick lite för lite att jobba med i djupled.

***

Isaac Kiese Thelin - 6

Tog jobbet. Med allt vad de kan innebära som ensam forward. Visade tydligt att han är det här lagets enda naturliga nr 9. Säker från straffpunkten.

Avbytare:

Dusan Melicharek (mv)

Jonas Knudsen

Sören Rieks (21) (58) - 5

Kom in när Traustason fick skadekänning och fick sen lämna själv pga skada. Fick en del smällar och kan aldrig riktigt in i matchen. Kom loss fint på andra stolpen vid 1-0-målet.

Oscar Lewicki

Guillermo Molins

Lasse Nielsen

Jo Inge Berget (58) - 5

Kom in i ogynnsamt läge, när Malmöspelarna hade tröttnat och inte riktigt orkade gå hela vägen i offensiven. Fick ägna sig mest åt hålla rent på sin kant. Föll ned väldigt lågt, inte optimalt för honom.

FD:s betygsskala 1-10

.1=Totalt misslyckad i allt 

2=Glöm det.

 3=Underkänd 

4=Aldrig riktigt med i matchen

 5=Godkänd

 6=Klart över medel

7=Bra

 8=Landslagsklass

 9=Outstanding 

10=Världsklass

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 29 november
16:00 Ecuador - Senegal VM
16:00 Nederländerna - Qatar VM
20:00 Iran - USA VM
20:00 Wales - England VM
onsdag 30 november
16:00 Tunisien - Frankrike VM
16:00 Australien - Danmark VM
20:00 Saudiarabien - Mexiko VM
20:00 Polen - Argentina VM
21:00 Tenerife - Real Oviedo LaLiga2
torsdag 01 december
16:00 Kroatien - Belgien VM
16:00 Kanada - Marocko VM
20:00 Japan - Spanien VM
20:00 Costa Rica - Tyskland VM
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
tisdag 06 december
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
onsdag 07 december
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten