Sök
© Bildbyrån
Allsvenskan

AVSLÖJAR: Statligt stöd på gång för allsvenskan

En lång rad företag som drabbats av Coronavirusets konsekvenser hoppas på statligt stöd från Sveriges regering. 

Nu tror Sef:s ordförande Lars Christer Olsson att statlig hjälp även är på gång till allsvenskan.
– Jag tror att de åtgärder regeringen föreslagit innefattar även fotbollen. Man kan säga att redan de beslut som är tagna av regeringen kommer att innebära hjälp, säger den forne Uefa-VD:n till FotbollDirekt.se.


Det är många olika samhällssammanhang som nu kommer att vara enormt beroende av statligt stöd för att inte gå omkull i sviterna av det utbredda coronaviruset.
Flygnäringen, hotell- och restaurangbranschen är hårdast drabbat och går bokstavligt på knäna.
Och fotbollen är inget undantag.

Men det finns det hopp och hjälp ser alltså ut att vara på väg, inte minst sedan vår regering under tisdagen beviljade flygbolaget SAS ett statligt stöd på 1,5 miljard kronor.
Men i väntan på extra insatser - hur många svenska elitklubbar har egentligen likviditet för att överleva en säsong som skjuts upp fram till i höst, alternativt året ut?
Idrottens affärers finansanalytiker Dan Persson varnade nyligen för att fyra-fem klubbar riskerar omedelbara och allvarliga problem.

SEF-basen och förre Uefahöjdaren Lars-Christer Olsson vill nu dämpa den oro som finns för så många klubbar, att på obestämd tid tvingas hantera en situation med dramatiskt minskade intäkter.
- Det är ett samhällsansvar det handlar om. Det handlar inte bara om fotbollen, utan om hela samhället. Om privatindustrin och näringslivet. Nu ska vi analysera det paket som kommit och se mer exakt vad det innebär för fotbollen, börjar Lars-Christer Olsson för FotbollDirekt.se.
- En del av det här ska ju komma idrotten till del, förstås! Men det återstår som sagt ännu att göra en utredning om vad det konkret kommer innebära för fotbollen.
Hur ser du på klubbarnas marginaler och uthållighet?
- Att det bitvis handlar om knappa ekonomiska marginaler, men samtidigt så pågår det som sagt åtgärder och regeringens beslut om åtgärder kommer i rätt tid.
- Men, nej, att flera klubbar skulle riskera att gå under på bara några månader, det är onödig domedagsprofetia. Det tror jag inte alls på.
- Nej, jag är inte orolig för det. Jo, jag anser det därför att jag anser vi inom svensk fotboll redan ligger långt fram i vårt arbete. Det är så många som jobbar hårt och hjälp är på väg.
Det är så många människor som tycker och tänker kring svenska politiker och makthavare - kring så oerhört svåra beslut som måste tas - och det utifrån en situation som vi aldrig någonsin tidigare varit i. Saknar du i det här läget någonting från politiker eller förbundshåll? 
- Nej faktiskt. Det är så lätt att gnälla kring något så många vet så lite om. Och folk som gnäller har sällan några egna förslag. Det är så svårt i dag att veta vad som är rätt beslut, det vet ingen. Det vet vi inte förrän efteråt. Det viktigaste är att jobba lugnt och metodiskt och tillsammans. Jag tycker att det verkar som om vi i Sverige arbetar något lugnare än i Norge och Danmark, och då tänker jag inte fotboll, utan politiskt.
Samhällsmässigt, betonar Lars-Christer Olsson.
- Det är viktigt att behålla lugnet.
Beskriv omfattningen av er apparat och totala arbete just nu för att skapa ett så omfattande skyddsnät som möjligt för våra elitklubbar?
- Förbundsstyrelsen har nu möten varje vecka. Normalt har vi annars kanske möten fyra-fem gånger per år. Så det är en väldig skillnad. Det finns också en särskild krisgrupp mellan Förbundet och Sef som nu gör allt för att skapa så stor trygghet som möjligt för våra klubbar. Vi kallar våra klubbar till möten med kort varsel när någon viktig fråga dyker upp så att vi kan ta hand om den direkt och klubbarna samarbetar väldigt bra för att hålla varandra informerade och hjälpas åt.
Vad vill du mest betona i rådande situation?
- Att huvudsakligen mana till lugn och rationella beslut. Jag menar att vi är överens med klubbarna om hur vi ska jobba. Vi genomför analyser och har en ständig dialog med alla inblandade, inom fotbollsfamiljen, samt mot politiskt håll, allt för att minska negativa effekter till ett minimum.
- Men det viktigaste är att inte skrämmas upp av rådande situation.
Och statligt stöd ser du och dina närmaste är på gång på sikt till fotbollen, likt som exempelvis motsvarande hjälp som exempelvis flygnäringen hoppas på...?
- Statligt stöd, ja! Jag tror åtgärder som regeringen föreslagit innefattar även fotbollen. Det är redan beslutat att det kommer att innebära hjälp. Tills dess ska vi alla behålla lugnet, säger den sympatiske SEF-basen och ägnar avslutningsvis i denna intervju människor och hela denna svåra situation följande tankegångar:
- Vi ska alla tänka på hur vi uppträder. Vi ska skydda äldre. Se till så att viktiga samhällsfunktioner fungerar - och inte stoppas. Vi ska undvika populism bland politiker och det är någonting jag tycker att vi hittills har varit duktiga på.
Är du personligen rädd för sjukdomen?
- Nej, alltså...jag ingår förmodligen i vad som anses vara en riskgrupp, men nej jag kan inte vara orolig. Jag är nog förmodligen för seglivad för att inte klara mig, säger han och skrattar till och fortsätter: Nu är det dock viktigt att vara försiktig.

De ekonomiska riskerna och konsekvenserna för allsvenskan återstår att se, men finansanalytikern Dan Persson räknade nyligen fram siffror som dessa:
' 'Jag har räknat på det där och kommit fram till kostnaden blir 15 miljoner per omgång totalt. Det är åtta omgångar till den första maj och sätter serien igång då, blir kostnaden 120 miljoner kronor totalt''.
Vad är då allsvenskan värd som produkt? I början av 2019 stod det klart att allsvenskan totalt omsatte 1,794 miljarder kronor och att dess rörelseresultat landade på + 86 miljoner kronor.
Detta framtaget i en rapport av revisions- och undersökningsföretaget EY.
De allsvenska klubbarnas egna kapital uppgick vid den tidpunkten till 948 miljoner. Det egna kapitalet klubb för klubb listades då enligt följande - (vi har enbart tagit med klubbarna som fortsatt i dag har allsvensk status):
Malmö FF - 497 miljoner kronor, IFK Norrköping - 101 mkr, Djurgårdens IF - 72 mkr, BK Häcken - 71 mkr, AIK - 61 mkr, Hammarby IF - 42 mkr, Östersunds FK - 23 mkr, IF Elfsborg - 19 mkr, Kalmar FF - 15 mkr, IFK Göteborg - 10 mkr, Örebro SK - 8 mkr, IK Sirius - 46 tkr.Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 22 oktober
19:00 Jönköping - GAIS Superettan
fredag 23 oktober
20:30 VfB Stuttgart - FC Köln Bundesliga
lördag 24 oktober
13:00 Hamburger SV - Wurzburger Kickers Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Osasuna - Athletic Bilbao La Liga
13:00 AIK - Bollstanäs Elitettan
15:00 Djurgården - Sirius Allsvenskan
15:00 Häcken - Mjällby AIF Allsvenskan
15:00 Älvsjö - Mallbacken Elitettan
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
16:00 Barcelona - Real Madrid La Liga
17:30 Örgryte - Öster Superettan
17:30 Halmstad - Västerås SK Superettan
18:00 Genoa - Inter Serie A
18:30 Manchester U - Chelsea Premier League
18:30 Borussia Dortmund - Schalke Bundesliga
18:30 Sevilla - Eibar La Liga
21:00 Paris SG - Dijon Ligue 1
21:00 Atletico Madrid - Real Betis La Liga
01:30 New York City FC - Montreal Impact MLS
söndag 25 oktober
12:00 Valladolid - Alaves La Liga
13:00 Lens - Nantes Ligue 1
14:30 AFC Eskilstuna - Dalkurd FF Superettan
14:30 Östersund - Hammarby Allsvenskan
14:30 Kalmar FF - Falkenberg Allsvenskan
14:30 Akropolis IF - Norrby IF Superettan
15:30 Wolfsburg - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Southampton - Everton Premier League
16:00 Cadiz - Villarreal La Liga
17:30 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
17:30 Malmö FF - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Örebro - Helsingborg Allsvenskan
18:00 Werder Bremen - Hoffenheim Bundesliga
18:30 Getafe - Granada La Liga
21:00 Lyon - Monaco Ligue 1
21:00 Real Sociedad - Huesca La Liga
måndag 26 oktober
19:00 IFK Norrköping - AIK Allsvenskan
19:00 Brage - Jönköping Superettan
19:00 Umeå - GAIS Superettan
19:00 Varbergs BoIS FC - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Ljungskile - GIF Sundsvall Superettan
20:30 Bayer Leverkusen - Augsburg Bundesliga
21:00 Levante - Celta Vigo La Liga
21:00 Burnley - Tottenham Premier League
tisdag 27 oktober
18:55 Shakhtar Donetsk - Inter EUROPA: Champions League
21:00 Atalanta - Ajax EUROPA: Champions League
21:00 Liverpool - Midtjylland EUROPA: Champions League
21:00 Marseille - Manchester City EUROPA: Champions League
21:00 Atletico Madrid - FC Salzburg EUROPA: Champions League
00:00 Montreal Impact - Nashville SC MLS
onsdag 28 oktober
03:00 Vancouver Whitecaps - Seattle Sounders FC MLS
18:55 Basaksehir - Paris SG EUROPA: Champions League
20:45 Luton - Nottingham Forest Championship
21:00 Club Brügge - Lazio EUROPA: Champions League
21:00 Borussia Dortmund - Zenit St Petersburg EUROPA: Champions League
21:00 Juventus - Barcelona EUROPA: Champions League
21:00 Sevilla - Rennes EUROPA: Champions League
00:00 New York Red Bulls - New England Revolution MLS
00:30 Philadelphia Union - Chicago Fire MLS
00:30 Orlando City SC - Atlanta United MLS
00:30 Toronto FC - New York City FC MLS
00:30 FC Cincinnati - Sporting Kansas City MLS
torsdag 29 oktober
01:00 DC United - Columbus Crew MLS
01:00 Minnesota United FC - Colorado Rapids MLS
01:30 FC Dallas - Inter Miami CF MLS
03:00 Portland Timbers - LA Galaxy MLS
03:30 Los Angeles FC - Houston Dynamo MLS
03:30 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake MLS
18:55 AEK Aten - Leicester UEFA Europa League
18:55 Karabach - Villarreal UEFA Europa League
18:55 Gent - TSG Hoffenheim UEFA Europa League
18:55 Röda Stjärnan - Liberec UEFA Europa League
18:55 CSKA Moskva - Dinamo Zagreb UEFA Europa League
18:55 Feyenoord - Wolfsberger AC UEFA Europa League
18:55 LASK Linz - Ludogorets UEFA Europa League
18:55 Antwerpen - Tottenham UEFA Europa League
18:55 Sivasspor - Maccabi Tel Aviv UEFA Europa League
18:55 Milan - Sparta Prag UEFA Europa League
18:55 Lille - Celtic UEFA Europa League
18:55 Zorya Luhansk - Braga UEFA Europa League
19:00 Sirius - AIK Allsvenskan
21:00 Molde - Rapid Wien UEFA Europa League
21:00 Benfica - Standard Liege UEFA Europa League
21:00 AZ Alkmaar - Rijeka UEFA Europa League
21:00 Real Sociedad - Napoli UEFA Europa League
21:00 Omonia Nicosia - PSV Eindhoven UEFA Europa League
21:00 Granada - PAOK Saloniki UEFA Europa League
21:00 Rangers - Lech Poznan UEFA Europa League
21:00 Slavia Prag - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
21:00 Nice - Hapoel Beer Sheva UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Dundalk UEFA Europa League
21:00 CFR Cluj - Young Boys UEFA Europa League
21:00 Roma - CSKA Sofia UEFA Europa League
fredag 30 oktober
18:00 Viborg - FC Helsingör Danmark 1st Division
18:30 Hamburger SV - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Vejle - Randers FC Superligaen
19:00 Kolding - Hvidovre IF Danmark 1st Division
20:30 Schalke - VfB Stuttgart Bundesliga
21:00 Marseille - Lens Ligue 1
21:00 Wolverhampton - Crystal Palace Premier League
21:00 Eibar - Cadiz La Liga
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 24 13 8 3 24 47
2 IFK Norrköping 24 11 6 7 14 39
3 BK Häcken 23 10 9 4 14 39
4 IF Elfsborg 24 9 12 3 7 39
5 Djurgårdens IF 23 10 6 7 8 36
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby 24 9 9 6 3 36
7 IK Sirius FK 23 9 8 6 3 35
8 Östersunds FK 24 8 9 7 -1 33
9 Mjällby AIF 24 8 7 9 -4 31
10 AIK 23 8 6 9 -2 30
11 Örebro SK 24 8 6 10 -5 30
12 Varbergs BoIS FC 24 7 6 11 -5 27
13 IFK Göteborg 24 4 12 8 -10 24
14 Helsingborgs IF 24 4 10 10 -12 22
15 Falkenbergs FF 24 4 7 13 -16 19
16 Kalmar FF 24 4 7 13 -18 19

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten