Kan vara IFK Göteborgs bästa lag genom tiderna

IFK Göteborgs legendariske målvakt om sina favoriter i Blåvitt genom åren.

Han är en av svensk fotbolls främsta målvakter genom tiderna och bara en spelare har gjort fler landskamper. Dessutom hade Thomas Ravelli stor del i det blågula landslag som nådde modern tids största framgång i och med VM-bronset 1994. Han har också vunnit SM-guld åtta gånger, varav sex stycken med IFK Göteborg. Därför lät vi Ravelli plocka ihop en elva med Blåvitts bästa genom tiderna.
– Thomas Wernersson får sitta på bänken, säger han med glimten i ögat till FotbollDirekt.


Thomas Ravelli föddes i Vimmerby, växte upp i Småland och Östergötland (på grund av pappans karriär i Åtvidaberg) och debuterade som 19-åring för Öster i Allsvenskan.
Året efter, 1980, blev Ravelli ordinarie mellan stolparna och laget vann SM-guld två år i rad. Det var under den här perioden som landslagskarriären tog

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Fotbolldirekt.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
55 kr / mån*
Tillgång till allt material på Fotbolldirekt.se
*Betalas årligen. Totalt 659 kr
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten