Sök
© Bildbyrån
Långintervju

Därför nobbade KFF-talangen allsvensk storklubb: "Tack men nej tack"

2019 var på många sätt ett eländigt år för Kalmar FF.
En av få ljusglimtar var unge Nils Frölings genombrott i allsvenskan som väckt intresse från betydligt större klubbar.
Blir han guldklimpen som lyfter klubben ur svåra tider?
I en intervju med FD berättar den nyblivne 20-åringen om hur han ser på KFF:s kris, Magnus Pehrsson vs Nanne Bergstrand, ryktet om Malmö FF, utlandet och varför han nobbade IFK Norrköping. 
– Norrköping frågade om jag var intresserad. Men jag kände att jag vill vara kvar i Kalmar. Så det blev, vad säger man? Tack men nej tack, säger han till FotbollDirekt.se. 

Från den stora ungdomsföreningen Boo FF (i Nacka utanför Stockholm) via fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg och till Kalmar FF där han snabbt fick chansen att visa sina kvaliteter i allsvenskan. 

Att lämna familjen och fotbollen i Stockholm för att ge sig ut på sitt eget äventyr i landet är verkligen ingenting som Nils Fröling ångrar när han på måndagen sitter hemma i sin lägenhet och firar sin 20-årsdag.
– Man firar med att sitta i soffan och kolla på serier, säger han till FotbollDirekt.se. 

Ingen pangfest i kväll... ?
– Haha, det kan jag säga att det inte kommer bli.

Tio superettanmatcher för Åtvidaberg 2017. Allsvensk debut 2018 med 14 matcher och två mål - till ett rejält genomslag i fjol. Trots att mycket var stökigt runt Kalmar FF så fick Fröling spela i 28 allsvenska matcher och stå för fem mål och två assist. Fröling tittar i backspegeln.
– Min resa har gått väldigt snabbt. När jag flyttade till Kalmar var min tanke att jag lär få göra minst ett-två år i U19 men jag blev uppflyttad till A-laget efter bara två-tre månader. Jag började spela rätt mycket direkt och fick stort förtroende fast jag var så ung, säger han och fortsätter. 

– 2019 så kändes det bra i början. Vi vann mycket på försäsongen men sedan började vi halvtaskigt i serien. Den sista biten saknades och vi hade en hel del stolpe ut. Sen blev det som det blev. 

Hösten blir en enda lång kamp för allsvensk överlevnad. Magnus Pehrsson avgår.
– Trots allt som hände tyckte jag ändå att vi höll humöret uppe och jag kände någonstans att vi skulle klara det. Sen kom kvalet mot Brage. Vi kom dit med en helt annan attityd att, fasen, vi måste ge allt direkt. Plötsligt var vi inte underdogs utan det gällde att bevisa att Kalmar ska spela i allsvenskan. 

Hur hanterade du som ung spelare att spela ett negativt kval med all press som det innebär? 
– För mig spelar det ingen roll om det är U17, U19, U21 eller en allsvensk kvalmatch. Jag är alltid lite nervös innan matcherna men det är aldrig så att det tar över mig. Vi hade vår plan klar och jag kände mig ganska lugn över att bevisa att vi skulle stanna kvar. 

Kalmar gjorde jobbet och en ombyggnation av klubbledningen påbörjades samtidigt som ekonomin var - och fortsatt är - skakig. Hur upplever Nils Fröling allt som hänt?
– Det har varit tufft. Men jag och de flesta i laget har försökt att hålla oss undan från det turbulenta i klubben. Vi vill ju bara spela fotboll. Så vi försökte hålla oss undan och låta dem som är inblandade sköta allt. Det är så jag sett på situationen. Jag känner inte att jag kan blanda mig i och komma med åsikter om det.

Magnus Pehrsson ut, en interimlösning säsongen ut och inför årets säsong är KFF-profilen Nanne Bergstrand tillbaka. Tränarbyten är ändå något som ofrånkomligt påverkar spelare.
– Absolut är det så. Men jag måste ändå säga att det har varit en ganska smooth övergång. Det är klart att jag gillade Magnus, han gav mig stort förtroende, och jag tyckte om hans tänk. Sen kanske inte det fungerade för just vår grupp av spelare. När Nanne kom in så kände vi att det blev ett energilyft från det turbulenta som varit. Han kom in med ett nytt tänk som jag tycker passade oss från första början. 

– Nu känns det väldigt bra. Jag kan inte tala för alla i laget, men för min egen del var tränarbytet väldigt okomplicerat. 

Hur är din bild av Nanne som tränare?
– Bara positivt. Jag hade honom en kort period 2018 när jag blev uppflyttad, säger han och går in på att det inte varit någon stor omställning mot hur "MP" använda honom. 

– Egentligen inte. Jag spelade på de flesta offensiva positionerna med Magnus och Nanne vet att han kan använda mig på det sättet också. På träningarna sätter han mig på lite olika positioner. 

Men jag antar att du har en position som känns bättre än andra?
– Jag skulle själv säga att jag tycker att jag passar bäst på vänstersidan. Det är då jag kan välja att gå runt på utsidan eller vika in och skjuta med högerfoten. Där känner jag att jag kan göra mest nytta.

Är det där du fått spela mest under försäsongen också?
– Det har jag och det är jäkligt kul. 

Kalmar öppnade cupspelet lovande och tog sig till en "gruppfinal" mot AIK. Väl där tog det stopp. Överlag har försäsongen sett ganska lovande ut för KFF:s del. Fröling är övertygad om att laget är tillräckligt bra för att slippa samma ångestfyllda avslutning som 2019.
– Känslan i spelartruppen är jättebra och jag gillar hur vi spelar nu. Det är mycket mer offensivt och vi har gjort mycket mål. Det är skönt att känna att vi hittat ett sätt att skapa fler målchanser i matcherna. Jag tycker att det är roligt när det går snabbt framåt och det passar vår spelartrupp väldigt bra. 

Vad kan Kalmarsupportrarna förvänta sig av laget i år?
– Att vi spelar en väldigt offensiv fotboll och skapar många målchanser. Det är det man kan förvänta sig. Placeringar? Jättesvårt, det vågar jag inte gå in och spekulera om. Men jag vet att vi inte kommer hamna i samma sits som i fjol i alla fall. 

Sju poäng i ett bottenlag som 19-åring gav eko. Både inrikes och utrikes. Under vintern kopplades Fröling ihop med Malmö FF, IFK Norrköping, Basel, AZ Alkmaar och Udinese. Rubriker som kanske inte är helt lätta att hantera för en ung spelare. Kalmartalangen menar dock att han tar det med ro utan att tappa fokus på nuet. 
– Jag tänkte inte riktigt på det. Visst noterade jag att det skrevs om mig i sociala medier. Men om det står om klubbar som jag själv inte känner till något om så är det inget jag lägger vikt på. Det är kul att skrevs lite om en men jag försöker leva mitt liv som vanligt. Och nu är det i Kalmar. 

När det kommer till ryktena om MFF och IFK Norrköping. Vad är sant och inte där? 
– Malmö vet jag faktiskt inte om det var något konkret. Det tror jag bara var snack om jag ska vara ärlig, säger han och samtidigt bekräftar Pekings intresse. 

– Norrköping frågade om jag var intresserad. Men jag kände att jag vill vara kvar i Kalmar. Så det blev, vad säger man? Tack men nej tack. 

Handlar det om att du har en viktig roll i KFF och inte vill riskera att få mindre speltid?
–  Ja, det kan man säga. Jag vet hur Kalmar fungerar och att jag kommer få speltid. Om man ska byta är det inte säkert att du har en startplats i den nya klubben. Här vet jag väl ändå till 90 procent att jag får spela om ingenting särskilt händer. Jag värderar speltid för det mår jag bra av.

Utesluter du att gå till en allsvensk storklubb - är det utlandet som gäller nästa flytt?
– Jag har faktiskt inte tänkt på det alls om jag ska vara ärlig. Jag är en sån kille som lever i nuet. 

Du har kontrakt till 2021. Hur ser du på framtiden?
– Jag har faktiskt inte så bråttom utomlands. Jag stressar lugnt om man säger så. Jag tränar på och som det ser ut i mitt kontrakt så är jag Kalmarspelare över säsongen 2021 också. 

Sju poäng i fjol - vad blir målsättningen för dig i år?
– Jag tänker bara på att att spela alla matcher från start. Det är det jag vill göra. Plus en del mål! Men allt som allt handlar det om att alltid hjälpa laget på och utanför planen. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 02 juni
19:00 Bröndby - SönderjyskE Superligaen
onsdag 03 juni
18:30 Hannover 96 - Dynamo Dresden Tyskland 2. Bundesliga
20:30 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt Bundesliga
torsdag 04 juni
18:00 Duisburg Damer - Köln Damer Bundesliga Damer
fredag 05 juni
17:30 Kolding - Viborg Danmark 1st Division
18:30 Bochum - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Skive - Vendsyssel FF Danmark 1st Division
20:00 FC Fredericia - Vejle Danmark 1st Division
20:30 SC Freiburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
lördag 06 juni
13:00 FC Roskilde - Fremad Amager Danmark 1st Division
13:00 Wolfsburg Dam - Frankfurt Damer Bundesliga Damer
15:30 Bayer Leverkusen - Bayern München Bundesliga
15:30 Fortuna Düsseldorf - Hoffenheim Bundesliga
15:30 RB Leipzig - Paderborn Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Mainz Bundesliga
18:30 Borussia Dortmund - Hertha Berlin Bundesliga
söndag 07 juni
13:30 Werder Bremen - Wolfsburg Bundesliga
14:00 Potsdam Damer - Bayern München Bundesliga Damer
15:30 Union Berlin - Schalke Bundesliga
17:00 AC Horsens - Bröndby Superligaen
17:00 FC Nordsjälland - FC Midtjylland Superligaen
17:00 Ålborg - AGF Århus Superligaen
18:00 Augsburg - FC Köln Bundesliga
måndag 08 juni
20:30 Hamburger SV - Holstein Kiel Tyskland 2. Bundesliga
tisdag 09 juni
20:45 Saarbrucken - Bayer Leverkusen Tyska cupen
onsdag 10 juni
18:00 SönderjyskE - AC Horsens Danska cupen
20:45 Ålborg - AGF Århus Danska cupen
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten