"Om en ung och en äldre är lika bra, då spelar jag den yngre"

AIK har vänt ett mycket jobbigt läge till hopp om framtiden - nu väntar derby mot Djurgården, och en chans att ytterligare understryka vändningen. Här Bartosz Grzelak om vad som gjort att det vänt för AIK, det kommande derbyt mot Djurgården och att släppa fram unga spelare trots tufft tabelläge.
– Jag har den inställningen, att om en ung spelare och en äldre är lika bra, då spelar jag den yngre, säger Grzelak.

Årets sista derby blir Bartosz Grzelaks andra som huvudtränare för AIK. Det första slutade med 3-0-seger för AIK mot Hammarby, en match som enligt många var en taktisk seger för Grzelak mot Stefan Billborn.
Nu väntar Djurgården på Tele2 Arena.
– Känslan är bra. Vi har inget att klaga på. Sedan är det alltid så den här tiden på året, lite småskavanker efter ett år av hårt matchande, och dessutom mer än vanligt i år. Det är inte alla spelare som varit i full träning i veckan här, sedan kommer vi inte gå in på namn. Men vi har en bra känsla, säger Grzelak.

Hur ser du på derby utan publik, är det fortfarande en speciell match rent spelmässigt när den kulissen saknas?
– Jag tror inte det blir som vilken match som helst. Alla är medvetna om vad det betyder. Jag är säker på att det finns en derbyfaktor där. Sedan är det utan publik, och jag skulle ljuga om jag sade att det inte är en faktor. Det kan ingen ta ifrån våra supportrar, vi vet vad de gör i derbyt, de är ett fantastiskt stöd. Det är något vi har försökt hantera i år. Vi vet att det betyder väldigt mycket för dem även om de inte är på plats. 

Hur ser du på Djurgården och var de står nu?
– De hade en poängmässig svacka, sedan har de lyft sig. Med en stark vändning hemma mot Malmö FF, som de följde upp med seger mot Häcken. Sedan har de förvisso en förlust här mot Falkenberg men jag tror att den har mindre betydelse nu.

Vad förväntar du dig för match? 
– Jag förväntar mig inte så mycket av Djurgården, de är rätt jämna i sina prestationer, Utan jag förväntar mig mer av oss av oss och vad vi kan påverka därute. Att viljan att vinna är större än rädslan för att förlora. Att vi kan gå ut på planen med glädje. 

Bartosz Grzelaks första match som huvudtränare för AIK var mot Kalmar den 2 augusti. Bara lite drygt tre månader sedan. Det känns som betydligt längre tid än så - inte minst som situationen är så helt annorlunda nu.
Den där omedelbara effekten kom aldrig i form av segrar och poäng, de fem första matcherna gav två oavgjorda och tre förluster.
AIK tog in flera namnstarka nyförvärv i sommarfönstret, som Mikael Lustig, Sotirios Papagiannopoulos och Filip Rogic. Säkerligen en delförklaring till vändningen.

Men det går också att titta på andra orsaker.
De där fem första matcherna utan seger kom under en period från 2 augusti till 16 augusti.
Fem matcher på två veckor.  I september kom ett landslagsuppehåll, och därefter är AIK obesegrade. 

Att ni började plocka poäng och segrar sammanfaller i tid med att allsvenska spelschemat lugnat ner sig lite. Det började med 0-0 borta mot Malmö i september efter landslagsuppehållet. Hur mycket har det spelat in för er? 
– Det tror jag absolut har varit en faktor, framför allt kring hur vi fick tid att jobba med saker, hur vi vill bygga ett nytt spelsätt sedan jag kom in. Klart att det underlättade att vi fick veckor med flera träningstillfällen som inte bara var matchförberedande. 

– Men sedan finns det aldrig bara en orsak när sådant händer. Vi fick in nya spelare, och vi fick också tillbaka spelare från skador. Vi har haft väldigt många spelare borta i olika perioder; Nabil, Seb Larsson, Ofori, ”Pertan” var borta ett tag. Så det var mycket som hände i samma veva där.  

Henok Goitom som fått mycket speltid och dragit ett tungt lass, han har levererat på ett helt annat sätt här i höst när det lugnat ner sig. Har det haft samma effekt där? 
– Det har han väl gett uttryck för själv tidigare också. Det är klart att det kan ligga något i det, det kan mycket väl stämma.

Samtidigt som AIK fått in rutin i sommarfönstret så har man släppt fram väldigt många yngre spelare och verkligen gett dem chansen i skarpt läge. Eric Kahl och Paulos Abraham har etablerat sig i allsvenskan, Erik Ring kan vara på väg att göra det. Det har också skett under en period som varit den tuffaste för klubben på många år. 

Grzelak har till viss del ärvt truppen och många hade fått chansen av Rikard Norling redan innan han kom in som tränare. Men han har också fortsatt satsa på yngre namn, där exempelvis Erik Ring kommit in lite "från ingenstans" under sensommaren och hösten. 

Jag pratade med Eric Kahl tidigare. Han sade att om någon sagt till honom innan säsongen att han skulle få spela så här mycket, och debuterat i U21-landslaget, så hade han bara skrattat och inte trott på det. Har det känts självklart för dig att spela honom, har du känt att du kan lita på honom? 
– Jag har trott på hans potential ända sedan jag började jobba i AIK. Sedan vi fick jobba på hans försvarsspel, hur han ska agera och hur han ska bli en ytterback både offensivt och defensivt i det spelsätt jag spela. Och det var en uppgift han tog sig an med glädje. Men han har fått jobba för att bli den han är i vår fyrbackslinje nu.

– Och det är han som ska ha beröm för det arbete han lagt ned, mer än att vi ska ta åt oss något av det. Han är ödmjuk, han svävar inte iväg. Får han en uppgift så tar han sig an den och är väldigt fokuserad i det.

Hur är det att jobba med ett lag där det finns så mycket potential, så många yngre spännande spelare? Inspirerande? 
– Det är väldigt roligt. Jag tror vi är det lag i allsvenskan som spelat flest tonåringar. Det är välinvesterade minuter, samtidigt har de ju kvalificerat sig för det. Det är bara att kolla på vår bänk i vissa matcher och vilka spelare som suttit där. Det är inte så att vi skickar ut dem för att vara schyssta, det ingen social verksamhet. Utan de har förtjänat de chanserna. 

– Man måste våga tro på att de spelare som kommer upp kan klara av det. För det är ju så i alla klubbar, det kommer ett koppel unga spelare varje år och knackar på dörren. Många av dem kommer inte att bli allsvenska spelare. 

Grzelak fortsätter: 

– Jag har den inställningen, att om en ung spelare och en äldre är lika bra, då spelar jag den yngre. Det är också ett sätt att sätta lite press på de äldre spelarna. Sedan finns det en skillnad i hur man gör det. Det här har varit matcher där mycket stått på spel, det har liksom inte handlat om att spela av säsongen och låta Kahl, Paulos, Ring bara få känna på det litegrann. Utan det har verkligen varit skarpt läge, där de utmanats. Och prestationen har varit desto bättre. Det är en stor skillnad där.

Erik Ring är en sådan spelare som kommit fram nu under din ledning, som knappt någon hade koll på inför säsongen... 
– Det är samma där, någonstans måste man bestämma sig. Om man tycker att de ser flygfärdiga ut, trycka ut dem ur boet. Erik Ring är ett exempel på någon som gradvis fått större uppgifter och tagit sig an dem på ett bra sätt.

Det som återstår av säsongen nu... ni har tagit er ur bottenstriden, samtidigt en bit upp till Europaplatser. Nu väntar derby som förstås är bränsle nog i sig själv, men de övriga matcherna, vad gör man av det som är kvar? 
– Jag skulle inte säga det, att det skulle vara svårt att hitta någonting som motiverar oss nu. Den situation AIK befunnit sig, det är ingen annan klubb som varit i den i allsvenskan, om man ser till historik och storlek på klubb. Möjligen IFK Göteborg, Jag upplever inte att vi har några som helst motivationsproblem. 

– Jag känner att spelarna är motiverade av utvecklingen av vårt spel, att bygga vidare på det vi börjat på här. Det är alltid så i AIK, en balans mellan utvecklingsfokus och resultat. Spelar man i AIK så är det alltid ett resultatkrav. Så det är inga problem. 


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 18 mars
12:00 Skövde AIK - IF Karlstad Träningsmatch
12:00 Örebro - Åtvidaberg Träningsmatch
13:00 Fredericia - Fremad Amager Danmark Division 1
13:00 Köln - Bayern München Bundesliga damer
13:00 Naestved - Vejle Danmark Division 1
13:00 Helsingör - Hobro Danmark Division 1
13:00 SönderjyskE - Nyköbing Danmark Division 1
13:00 Elfsborg - Degerfors Träningsmatch
13:00 Halmstad - Värnamo Träningsmatch
13:00 Greuther Furth - Magdeburg 2. Bundesliga
13:00 Hvidovre - Vendsyssel Danmark Division 1
13:00 Hamburg - Kiel 2. Bundesliga
13:00 Regensburg - Paderborn 2. Bundesliga
13:00 Örebro - Atvidaberg Träningsmatch
13:00 Köge - Hilleröd Danmark Division 1
13:30 Motherwell - Rangers Skottland Premiership
14:00 Almeria - Cadiz La Liga
14:00 AS Vita Club - Wydad Casablanca CAF Champions League
14:00 Al Hilal - Mamelodi Sundowns CAF Champions League
14:00 Västerås SK - AFC Eskilstuna Träningsmatch
14:00 Eskilstuna United - Djurgården Träningsmatch, damer
14:00 Göteborg - Jönköping Träningsmatch
14:00 Skövde AIK - Karlstad Träningsmatch
15:00 Västerås SK - AFC Eskilstuna Träningsmatch
15:00 Brommapojkarna - Sundsvall Träningsmatch
15:00 Juventus - Milan Serie A, damer
15:00 Monza - Cremonese Serie A
15:30 Bochum - Leipzig Bundesliga
15:30 Hoffenheim - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Stuttgart - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Augsburg - Schalke Bundesliga
16:00 Wolverhampton - Leeds Premier League
16:00 Aston Villa - Bournemouth Premier League
16:00 Southampton - Tottenham Premier League
16:00 Middlesbrough - Preston Championship
16:00 Brentford - Leicester Premier League
16:15 Rayo Vallecano - Girona La Liga
17:00 Simba Sports Club - Horoya CAF Champions League
17:00 Toulouse - Lille Ligue 1
17:00 Vipers SC - Raja Casablanca CAF Champions League
18:00 Salernitana - Bologna Serie A
18:30 Chelsea - Everton Premier League
18:30 Borussia Dortmund - Köln Bundesliga
18:30 Espanyol - Celta Vigo La Liga
18:45 Manchester C - Burnley FA-cupen
19:00 Benfica - Vitoria Guimaraes Portugisiska ligan
20:00 JS Kabylie - Petro Atletico CAF Champions League
20:30 Darmstadt - Kaiserslautern 2. Bundesliga
20:45 Udinese - Milan Serie A
21:00 Lens - Angers Ligue 1
21:00 Atletico Madrid - Valencia La Liga
söndag 19 mars
12:30 Sampdoria - Verona Serie A
13:00 St Eloi Lupopo - USM Alger CAF Confederations Cup
13:00 Eintracht Frankfurt - Essen Bundesliga damer
13:00 AC Ajaccio - Monaco Ligue 1
13:00 Sheffield U - Blackburn FA-cupen
13:30 Eintracht Braunschweig - Hannover 2. Bundesliga
13:30 Hansa Rostock - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
13:30 Sandhausen - St Pauli 2. Bundesliga
13:30 Lewes - Manchester Utd FA-cupen, damer
14:00 Al Akhdar - Marumo Gallants CAF Confederations Cup
14:00 Real Betis - Mallorca La Liga
14:30 Ajax - Feyenoord Eredivisie
15:00 Troyes - Brest Ligue 1
15:00 Häcken - Djurgården Svenska Cupen
15:00 Silkeborg - Midtjylland Superligaen
15:00 Arsenal - Crystal Palace Premier League
15:00 Nice - Lorient Ligue 1
15:00 Fiorentina - Lecce Serie A
15:00 Strasbourg - Auxerre Ligue 1
15:00 Torino - Napoli Serie A
15:00 Aarhus - Odense Superligaen
15:00 Montpellier - Clermont Ligue 1
15:00 Nordsjälland - Bröndby Superligaen
15:00 Lyngby - Horsens Superligaen
15:15 Brighton - Grimsby FA-cupen
15:30 Union Berlin - Eintracht Frankfurt Bundesliga
16:15 Osasuna - Villarreal La Liga
16:15 Real Sociedad - Elche La Liga
17:00 Rivers United - Diables Noirs CAF Confederations Cup
17:00 Young Africans - Monastir CAF Confederations Cup
17:00 Future FC - Kara CAF Confederations Cup
17:00 Real Bamako - Mazembe CAF Confederations Cup
17:05 Paris SG - Rennes Ligue 1
17:30 Manchester U - Fulham FA-cupen
17:30 Bayer Leverkusen - Bayern München Bundesliga
18:00 Lazio - Roma Serie A
18:30 Getafe - Sevilla La Liga
19:00 Braga - Porto Portugisiska ligan
19:30 Mainz - Freiburg Bundesliga
20:00 Motema Pembe - ASEC Mimosas CAF Confederations Cup
20:45 Inter - Juventus Serie A
20:45 Reims - Marseille Ligue 1
21:00 FAR Rabat - Pyramids CAF Confederations Cup
21:00 Barcelona - Real Madrid La Liga
måndag 20 mars
21:00 Mirandes - Eibar LaLiga2
tisdag 21 mars
18:45 Bayern München - Arsenal UEFA Champions League, damer
21:00 Roma - Barcelona UEFA Champions League, damer
21:00 Barnsley - Sheffield W League One
onsdag 22 mars
18:45 Lyon - Chelsea UEFA Champions League, damer
20:45 Irland - Lettland Landskamp
20:45 Irland - Lettland Landskamp
21:00 PSG - Wolfsburg UEFA Champions League, damer
torsdag 23 mars
16:00 Kazakstan - Slovenien EM-kval
19:00 Scotland U21 - Sverige U21 U21-landskamper
19:30 Ungern - Estland Landskamp
20:45 San Marino - Nordirland EM-kval
20:45 Italien - England EM-kval
20:45 Portugal - Liechtenstein EM-kval
20:45 Slovakien - Luxemburg EM-kval
20:45 Danmark - Finland EM-kval
20:45 Nordmakedonien - Malta EM-kval
20:45 Bosnien Hercegovina - Island EM-kval
fredag 24 mars
18:00 Rosengård - Piteå Allsvenskan, damer
18:00 Bulgarien - Montenegro EM-kval
20:30 Everton - Liverpool Women’s Super League
20:45 Tjeckien - Polen EM-kval
20:45 Österrike - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Moldavien - Färöarna EM-kval
20:45 Gibraltar - Grekland EM-kval
20:45 Serbien - Litauen EM-kval
20:45 Frankrike - Nederländerna EM-kval
20:45 Sverige - Belgien EM-kval
lördag 25 mars
10:00 Örgryte - KFUM Oslo Träningsmatch
11:30 Göteborg - Sarpsborg Träningsmatch
13:00 Landskrona - Mjällby Träningsmatch
13:00 Skövde AIK - Värnamo Träningsmatch
14:00 Västerås SK - Sandvikens IF Träningsmatch
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
15:00 Sundsvall - AFC Eskilstuna Träningsmatch
15:00 Skottland - Cypern EM-kval
16:00 Peterborough - Derby League One
16:00 Tottenham - Arsenal Women’s Super League
17:55 Bayern München - Wolfsburg Bundesliga damer
18:00 Israel - Kosovo EM-kval
18:00 Armenien - Turkiet EM-kval
18:00 Belarus - Schweiz EM-kval
18:30 Manchester Utd - West Ham Women’s Super League
20:45 Kroatien - Wales EM-kval
20:45 Andorra - Rumänien EM-kval
20:45 Spanien - Norge EM-kval
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborg IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14
Expressen Premium Max visar
lördag 18 mars
12:00 Örebro - Åtvidaberg Träningsmatch
12:00 Skövde AIK - IF Karlstad Träningsmatch
13:00 Örebro - Atvidaberg Träningsmatch
14:00 Västerås SK - AFC Eskilstuna Träningsmatch
14:00 Eskilstuna United - Djurgården Träningsmatch, damer
17:00 Toulouse - Lille Ligue 1
21:00 Lens - Angers Ligue 1
söndag 19 mars
13:00 AC Ajaccio - Monaco Ligue 1
15:00 Nice - Lorient Ligue 1
15:00 Troyes - Brest Ligue 1
15:00 Strasbourg - Auxerre Ligue 1
15:00 Montpellier - Clermont Ligue 1
17:05 Paris SG - Rennes Ligue 1
20:45 Reims - Marseille Ligue 1
lördag 25 mars
10:00 Örgryte - KFUM Oslo Träningsmatch
11:30 Göteborg - Sarpsborg Träningsmatch
13:00 Skövde AIK - Värnamo Träningsmatch
13:00 Landskrona - Mjällby Träningsmatch
14:00 Västerås SK - Sandvikens IF Träningsmatch
15:00 Sundsvall - AFC Eskilstuna Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten