"Jag borde varit tydligare"

Nanne Bergstrand, 64, lämnar sitt uppdrag som tränare för Kalmar FF. Hans assisterande tränare Rasmus Elm, 32, har ännu inte bestämt sig om en fortsättning.

I en intervju med FotbollDirekt ger nu Elm sin bild av hur Kalmar FF nu måste jobba framåt, varför Henrik Rydström skulle passa som ny chefstränare - och varför det inte blev någon comeback trots klubbens utsatta situation i allsvenskan.

- Jag borde ha varit tydligare, säger Elm självkritiskt.

Det var under måndagen som Kalmar FF kommunicerade att legendariske tränaren och SM-guldvinnaren Nanne Bergstrand lämnar sitt uppdrag. Det var också dagen efter att klubben lyckats fixa nytt allsvenskt kontrakt efter en stabil seger över två kvalmatcher mot Jönköping Södra (totalt 4-1). 

För assisterande tränaren Rasmus Elm kom inte beskedet som någon överraskning.

- Nanne har hintat och pratat om det. Han känner sig själv och vet vad han vill. Något definitivt har vi inte fått, men jag känt det på mig. Hade jag fått gissa hundra gånger så hade jag efter våra samtal gissat på det 99 gånger. Speciellt nu när det gick vägen i kvalet, säger Elm.

Hur känner du då?

Glädje. Det har varit kul att få jobba med Nanne igen, att få samarbeta. Han har gjort ett jäkla bra jobb, kämpat på med Stefan (Larsson, assisterande tränare) och andra ledare. 

- Jag känner bara tacksamhet och glädje över att året är gjort och gjort bra efter förutsättningarna inför säsongen och de som uppkom under säsongen. Med skador och en pandemi, och att vi lyckades vända på resultaten. Då har man gjort något rätt, tänker jag.

Rasmus Elm klev in i ledarstaben i Kalmar FF efter att han avslutade den aktiva karriären 2019, på grund av en kropp som helt enkelt inte höll för elitfotboll längre. Hans uppdrag har bestått mycket i att utveckla klubbens unga talanger, bidra med all den erfarenhet och kunskap han samlat på sig under en fantastisk karriär i landslaget och som proffs i Holland och Ryssland.

Hur det blir till nästa säsong, det vet han inte ännu.

- Det är inte bestämt. Vi får se. Jag får landa i det här lite, säger Rasmus.

Han funderar lite, innan han fortsätter:

- Jag har hjälpt till som ledare, och jag skulle hjälpt (på planen) till om det krisat.

Men nog var det lite kris?

- Jag skulle varit tydligare, det innebar att jag skulle hjälpt till om vi inte hade folk att sätta på bänken. Inte om vi låg i botten av tabellen. Han vi haft sjutton man och resten skadade, då hade jag kunnat sätta mig på bänken.

- Men absolut inte konkurrera, inte ta någons plats, inte gå före någon gång. Jag känner själv att jag borde varit lite tydligare med det.

Hur är kroppen då?

- Ju mindre man tränar desto ondare gör det när man kör. Jag har ändå klarat mig ganska bra. Det är ryggen, jag fick ont innan men det blir värre med åldern.

Har du varit sugen någon gång?

- Inte på att spela. Men det är roligt att vara med och träna ibland.

Din bror Viktor, lagkapten i Kalmar FF, gjorde sin sista match i karriären i den andra kvalmatchen mot J-Södra. Nu tvingas han liksom du sluta på grund av skador. Hur var det att följa för dig?

- Det var ju samma som jag förra året, det slutade bra för oss. Trots att han inte kunde vara med halva säsongen. Han samlade kraft och var med när det skulle avgöras. Han bidrog och det är ju synd att det inte var någon publik, han är värd hyllningar. Men det var viktigt att vi fixade det (kontraktet) för honom.

- Jag har sagt till honom, som han har känt i år, så har jag haft de senaste fyra åren. Alla vill att man ska spela, men det gör så ont att man inte kan gå. De frågar: “Kan du inte spela” och man har svårt att säga nej. Man vill hjälpa till och man brottas med den balansgången.

Viktor har antytt att det kan blir en position i Kalmar FF för honom nästa säsong, vad tänker du om det?

- Jag hoppas att han ska ha en roll, för sådana personer ska man behålla. Det måste man göra.

Okej, nu har Kalmar FF kvalat två år i rad. Vad behöver klubben göra för att undvika det framöver?

- Jag tycker så här, i slutet säsongen gjorde vi mycket rätt. Saker som Kalmar FF ska göra. Sen måste vi utveckla det offensiva spelet betydligt, men vi letade och hittade sätt vinna poäng och matcher. 

- Vi måste kämpa för varandra, det ska vara tråkigt och jobbigt att möta Kalmar FF. Där är vi nu. Vi har börjat om. Vi har tajtat till det i de sista matcherna och har flera nollor på på slutet. Vi ska sätta försvarsspelet, det andra lag tycker är tråkigt och jobbigt, och sen skapa lite frejdighet och målchanser.

Rasmus Elm ser också Kalmar FF:s utmaning i ett bredare perspektiv:

- Vi måste också bibehålla den ekonomiska planen, inte stressa och se kortsiktiga lösningar. Föreningen har gjort ett omtag, det kan vi inte kasta bort. Vi har en grund nu, en start på något som kan bli något ännu mer. Det gäller att värdesätta och bibehålla allt detta.

Jag hade hoppats och trott att era unga spelare skulle ta större kliv i år. Hur ser du på det?

- Jag kan hålla med. Men ofta hänger det ihop men hur laget går. Det är svårt att ta stora kliv i ett lag som inte vinner, så enkelt är det. 

Nu får man hålla i den ekonomiska planen, veta om att vi har talangfulla spelare som påbörjat en resa. De yngre har ändå tagit något steg framåt, kanske mentalt, så de kan ta större steg nästa år.

- Inte börja ta in spelare utifrån, våra resurser är begränsade. Vi ledare gick in med den inställningen att det spelade ingen roll vilka arbetsuppgifter vi tog i år, behövs det hängas tvätt så gör vi det. Det är samma med spelarna, är man anfallare och det behövs en högerback så tar man den platsen.

- Ska vi ta in spelare så är det för att spetsa laget, snarare än ta upp platser. Vi har så många skickliga spelare som måste få utrymme och växa med ansvar.

Rasmus Elm funderar lite, och fortsätter sedan:

- Man brottas alltid med tankarna: kunde jag hjälpt till ännu mer? Man önskar alltid att man hade kunnat göra mer. Ge lite mer info, prata om det mentala, om att det är en lång resa. Det finns alltid mer att göra.

Det låter ändå som du fått blodad tand, att det inte är omöjligt att du kör på?

- Vi får se. Jag tycker om att jobba med människor på det viset. När poletten trillar ner. Men det är oavsett om jag är med eller inte, föreningen är störst och går först. Alltid.

Det talas om Henrik Rydström som ersättare till Nanne Bergstrand. Hur ser du på det?

- Det hade säkert inte varit några problem, han har bevisat att han klarar av det. Även när han var i Kalmar FF senast. Jag är inte det minsta bekymrad om så blir fallet.

- Men det är viktigt att föreningen är störst. Rekryterar man en tränare eller tar upp tränare från de egna leden så ska det vara på Kalmar FF:s premisser, man ska ha en tydlig bild hur en tränare ska vara. Föreningen är störst, oavsett vem som är med.

- Sen vet jag att Henke kommer göra det bra om han kommer in. Det är en ärlig och rak tränare. 

Matchrapporter: Kalmar FF lyfte sig i andra och fixade kryss borta mot IFK Norrköping Tobias Sana räddade poäng när Häcken kryssade mot Kalmar FF Sebastian Nanasi avgjorde när Kalmar FF sänkte Varberg Kalmar FF avgjorde i andra halvlek mot Malmö Seger för Kalmar FF mot IFK Göteborg efter sent avgörande

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 22 september
20:45 Kroatien - Danmark UEFA Nations League - Liga A
20:45 Polen - Nederländerna UEFA Nations League - Liga A
20:45 Belgien - Wales UEFA Nations League - Liga A
20:45 Frankrike - Österrike UEFA Nations League - Liga A
fredag 23 september
20:45 Finland - Rumänien UEFA Nations League - Liga B
20:45 Tyskland - Ungern UEFA Nations League - Liga A
20:45 Italien - England UEFA Nations League - Liga A
lördag 24 september
15:00 Armenien - Ukraina UEFA Nations League - Liga B
15:00 Kristianstad - Djurgården Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
16:00 Rosengård - Vittsjö Allsvenskan, damer
18:00 Nordirland - Kosovo UEFA Nations League - Liga C
18:00 Slovenien - Norge UEFA Nations League - Liga B
20:45 Skottland - Irland UEFA Nations League - Liga B
20:45 Serbien - Sverige UEFA Nations League - Liga B
20:45 Cypern - Grekland UEFA Nations League - Liga C
20:45 Israel - Albanien UEFA Nations League - Liga B
20:45 Tjeckien - Portugal UEFA Nations League - Liga A
20:45 Spanien - Schweiz UEFA Nations League - Liga A
söndag 25 september
13:00 Piteå - Örebro Syrianska Ettan norra
13:00 Team TG - Motala AIF Ettan norra
13:00 Sollentuna - Vasalund Ettan norra
13:00 Kalmar - Piteå Allsvenskan, damer
15:00 AIK - Eskilstuna Allsvenskan, damer
15:00 Stockholm Internazionale - Umeå Ettan norra
15:00 Gefle - Karlstad Ettan norra
15:00 Umeå - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Moldavien - Liechtenstein UEFA Nations League - Liga D
15:00 Andorra - Lettland UEFA Nations League - Liga D
16:00 Ljungskile - Falkenberg Ettan södra
18:00 Slovakien - Belarus UEFA Nations League - Liga C
18:00 Azerbajdzjan - Kazakstan UEFA Nations League - Liga C
20:45 Danmark - Frankrike UEFA Nations League - Liga A
20:45 Österrike - Kroatien UEFA Nations League - Liga A
20:45 Nederländerna - Belgien UEFA Nations League - Liga A
20:45 Färöarna - Turkiet UEFA Nations League - Liga C
20:45 Luxemburg - Litauen UEFA Nations League - Liga C
20:45 Wales - Polen UEFA Nations League - Liga A
måndag 26 september
19:00 Hammarby - Linköping Allsvenskan, damer
19:00 GAIS - Lindome Ettan södra
20:45 Ungern - Italien UEFA Nations League - Liga A
20:45 San Marino - Estland UEFA Nations League - Liga D
20:45 Nordmakedonien - Bulgarien UEFA Nations League - Liga C
20:45 Gibraltar - Georgien UEFA Nations League - Liga C
20:45 Rumänien - Bosnien Hercegovina UEFA Nations League - Liga B
20:45 Montenegro - Finland UEFA Nations League - Liga B
20:45 England - Tyskland UEFA Nations League - Liga A
tisdag 27 september
20:45 Sverige - Slovenien UEFA Nations League - Liga B
20:45 Grekland - Nordirland UEFA Nations League - Liga C
20:45 Kosovo - Cypern UEFA Nations League - Liga C
20:45 Ukraina - Skottland UEFA Nations League - Liga B
20:45 Irland - Armenien UEFA Nations League - Liga B
20:45 Norge - Serbien UEFA Nations League - Liga B
20:45 Albanien - Island UEFA Nations League - Liga B
20:45 Portugal - Spanien UEFA Nations League - Liga A
20:45 Schweiz - Tjeckien UEFA Nations League - Liga A
onsdag 28 september
04:00 Seattle Sounders - FC Cincinnati MLS
18:00 Rosengård - Brann Women UEFA Champions League, damer
18:45 Häcken - PSG UEFA Champions League, damer
fredag 30 september
19:00 Motala AIF - Sylvia Ettan norra
19:00 Ålborg - Odense Superligaen
20:00 Sporting Lissabon - Gil Vicente Portugisiska ligan
20:30 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga
21:00 Angers - Marseille Ligue 1
21:00 Athletic Bilbao - Almeria La Liga
21:00 Hull - Luton Championship
22:15 Porto - Braga Portugisiska ligan
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 23 14 6 3 30 48
2 BK Häcken 23 13 8 2 22 47
3 Hammarby IF 23 12 6 5 23 42
4 Malmö FF 23 12 4 7 10 40
5 AIK 23 11 7 5 8 40
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 23 11 5 7 7 38
7 IFK Göteborg 23 11 3 9 7 36
8 IF Elfsborg 23 8 9 6 12 33
9 Mjällby AIF 23 8 9 6 0 33
10 IFK Värnamo 23 7 7 9 -10 28
11 IFK Norrköping 23 6 7 10 -3 25
12 IK Sirius 23 7 4 12 -13 25
13 Varbergs BoIS 23 6 6 11 -16 24
14 Degerfors IF 23 4 6 13 -23 18
15 Helsingborgs IF 23 4 5 14 -16 17
16 GIF Sundsvall 23 3 2 18 -38 11

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten