FD rapporterade live från VM-kvalet mellan Kosovo och Sverige (0-3).

Bänken: Johnsson, Starfelt, Bengtsson, Cajuste, Berg, Karlsson, Krafth, Sema, Svanberg, Kulusevski, Quaison

***

Här börjar FD:s liverapportering

Avspark 20:45

1 MIN: Kvalmatchen mot 117-rankade Kosovo är igång. Visst finns en del spelare i Kosovo med bra meriter, men det här ska ju Sverige bara vinna.

3 MIN: Rätt farligt läge för Kosovo då Lazioanfallaren Muriqi kommer till avslut i boxen. Han är dock offside. Förhoppningsvis får vi se Sverige dominera spelet på ett annat sätt i dag och heller inte släppa till så många farliga kontringar som mot Georgien. Men Kosovo inleder piggt - Sverige måste se upp.

7 MIN: Kosovo inleder övertygande. Väldigt distinkta i sina aktioner. Sverige har problem.

8 MIN: Inte ens tio minuter spelade och redan har Kosovo åkt på två solklara varningar. Helander fick en armbåge och Forsberg kapades precis.

12 MIN: MÅÅÅL! Sverige tar ledningen!! Det är Augustinsson som hänger med i en farlig kontring där Sverige vinner massa dueller. Zlatan vinner duell med målvakten och Augustinsson får öppet mål! Hans andra landslagsmål och 1-0 Sverige.

17 MIN: Isak har öppet mål! Missar!! Oj oj oj vilken bom. Frispelad av Forsberg rundar han målvakten och ska bara lägga in 2-0, men skjuter över! Kosovo bjuder Sverige på fina kontringslägen och det kommer straffa sig om de inte slutar med det.

21 MIN: Där är Sverige illa ute. Snabb djupledsboll i luften där Muriqi får ett fint skottläge. Skjuter utanför i bra läge, dåligt gjort.

25 MIN: En väldigt tydlig matchbild där Kosovo går snabbt och rakt mot mål. Gärna via tidiga inlägg mot Muriqi eller bollar bakom Sveriges backlinje. Det har inte varit ofarligt på något sätt. Däremot är Kosovo väldigt sårbart när de själva tappar boll och det måste Sverige utnyttja för att punktera den här matchen. Varning på Isak som river omkull sin motståndare.

31 MIN: Alexander Isak pangar på från distans och skottet touchar en Kosovospelare. Målvakten hade varit chanslös om den landat under ribban. Hörna Sverige. Larsson svingar in den. Blir inget av.

35 MIN: MÅÅÅÅL! Sådärja! Alexander Isak hade samlat ihop till den där. Han vinner tillbaka bollen han själv tappat, viker undan försvarare och pangar in den mellan benen på målvakten. 2-0 Sverige!

38 MIN: Forsberg, som ersatte Kulusevski mot senast, har varit riktigt vass i omställningarna.

40 MIN: Nu gäller det för Sverige att inte slå av på takten helt och åka på ett baklängesmål. Får vi 3-0 så är detta avgjort vill jag lova.

43 MIN: Riktigt bra möjlighet för Kosovo. Tidig djupledsboll som Nilsson Lindelöf missar. Bollen lobbas över Nordfeldt men även över ribban.

HALVTID: Där blåser domaren för halvtid och vi har Sverige i en 2-0-ledning borta mot Kosovo. Det är en lite väl ryckig matchbild där Kosovo inte alls är ofarligt framåt, men jämför vi med insatsen mot Georgien är det ett betydligt mer distinkt och löpvilligt Sverige vi ser. Zlatan har spelat fram till både Augustinssons och Isaks mål och varit fin i targetspelet. Sveriges bäste tycker jag dock att Emil Forsberg har varit.

Kan Sverige trycka in 3-0 i andra halvlek så kan vi nog slappna av på allvar. Kosovos försvarsspel är under all kritik och Sverige bjuds på goda lägen gång på gång. Men de är luriga framåt med sina tidiga bollar bakom och in i straffområdet. Där gäller det att se upp!

46 MIN: Andra halvlek är igång!

49 MIN: Skarpt läge för Sverige! Zlatan, Forsberg och Isak inblandade där. Det slutar med att Forsberg nickar över i bra läge. En sak är säker med det här landslaget, spets finns!

55 MIN: Sverige känns mer som att de spelar på resultatet nu. Låter Kosovo ta sig framåt för att sedan straffa dem i omställningarna. Avgör Sverige eller kan Kosovo få en biljett in i matchen?

56 MIN: Snyggt av Forsberg som släpper bollen till Olsson. Skottet styrs till hörna. Nickas undan.

59 MIN: Kosovo sticker fram och det blir ett avslut över Nordfeldts ribba. Inga problem alls. Det känns dock som att Sverige hade mått bra av att få in ett par pigga ben.

60 MIN: Jätteläge för Forsberg! Zlatan med en finfin passning in i straffområdet där Foppa möter på ett. Precis utanför!

63 MIN: Nordfeldt suger ned ett inlägg. Säkert målvaktsspel. Han har inte haft så mycket att göra i dag trots allt.

66 MIN: Sverige vill ha frispark när Muriqi sänker en försvarare. I stället hörna. Ofarligt!

67 MIN: Zlatan och Isak ut. Berg och Quaison in.

68 MIN: Nära för Forsberg igen. Gör sin gubbe och avslutar ur svår vinkel. Kosovomålvakten räddar till hörna.

69 MIN: Straff för Sverige! Solklart på Larssons hörna. Larsson kliver själv fram till straffpunkten. MÅÅÅÅL! Välplacerat och 3-0 Sverige. Jag vågar påstå att det är avgjort.

73 MIN: Nu är det vilda västern i Kosovos backlinje. Nära att Quaison trycker dit 4-0. Claesson nära innan dess.

78 MIN: Klockan tickar på och ingenting talar för något annat än en bekväm seger för Sverige. Riktigt skönt besked efter den taffliga insatsen mot Georgien.

82 MIN: Dubbelbyte. Augustinsson ut, Bengtsson in. Claesson ut, Kulusevski in.

83 MIN: Sverige vill ha straff, men domaren visar barmhärtighet och friar Kosovospelaren där.

90 MIN: Kristoffer Olsson ut, Mattias Svanberg in.

SLUT! Sverige vinner borta mot Kosovo med 3-0! Det var till slut en övertygande kvalseger mot ett lag som Sverige givetvis ska slå. Ett skönt besked efter den ifrågasatta prestationen hemma mot Georgien för ett par dagar sedan.

Forsberg, Zlatan och Isak hade väldigt kul tillsammans så länge de var på banan. Första målet gjorde dock Augustinsson efter att Zlatan klackat fram bollen i duell med målvakten. Andra målet var det Zlatan till Isak som efter en del om och men tog sig till avslut och skickade in 2-0 mellan benen på målvakten.

3-0 på straff i andra halvlek efter en handssituation. Larsson säker från elva meter. En fin insats av Sverige och tre sköna poäng i korgen. Bäst på plan? Emil Forsberg. Det enda som fattades var ett mål från hans sida.