Sök
© Bildbyrån

LÅNG INTERVJU: ''Ett maktskifte? Det handlar om ren okunnighet''

Serieledande Djurgården slog Malmö FF i en hyllad tillställning på Tele2 arena, och det talas nu om maktskifte i svensk klubbfotboll. 

Bosse Andersson berättar nu i en intervju med FotbollDirekt att resultaten så här långt “överträffar alla förväntningar”, att han är så nöjd med nuvarande trupp att han inte tror på fler spelaraffärer under 2021 - och han förklarar också processen bakom succén.
Men Djurgårdens rutinerade sportchef vänder sig mot rubrikerna efter överkörningen i måndags:

– Ett maktskifte? Det är ett för starkt ord och handlar mer om tidningsrubriker och ren okunnighet.

3-1-segern på Tele2 Arena i Stockholm i måndags var en ren överkörning och en match som snabbt beskrivits som en av de bästa djurgårdsprestationerna under de senaste åren. 

Sportchefen Bosse Andersson vill till och med så så långt och jämföra segern över Malmö FF med stormatchen mot Partizan Belgrad 2003, när DIF stöp på mållinjen i Champions League.

Hur är nu detta är möjligt för ett Djurgården som i fjol inte nådde guldhöjderna från 2019? Och där så många tunga namn försvunnit sedan dess, som Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad och Kevin Walker.
Vilket i sin tur inneburit att Bosse Andersson tvingats addera hela elva nya namn till den befintliga truppen. De största förändringar Andersson genomfört under alla sina år som sportchef. 

Ut med det gamla och in med det nya är sällan okomplicerat, snarare ett riskprojekt.
Men alltså inte för Djurgården.
Där har det blivit tvärtom - så här långt.

Bosse Andersson var närmast sprickfärdig av känslor efter segern mot Malmö FF, vilket i sin tur genererade rubriker - men ett par dagar senare är sportchefen lite mer nyanserad.
– Jag är ju extremt stolt över insatsen och att det imponerade även på Malmö. Kul att se efteråt att Daniel Andersson kom fram och lyfte på hatten och gratulerade. Men det är klart jag har stor respekt för både Daniel och MFF. Det vill jag säga, men det är också klart att det är en match som jag tror kommer att betyda mycket för Djurgården, säger den 52-årige sportchefen.

– Ett maktskifte? Det är ett för starkt ord och handlar mer om tidningsrubriker och ren okunnighet om man säger så.

Bosse Andersson förtydligar:
– Alltså: Vi har vunnit en enskild match mot Malmö FF och gjort den bästa enskilda matchen Djurgården gjort på många år. M e n även om det var fantastiskt så är det här bara fyra omgångar och vi ska spela in i december. Självklart ska vi njuta men samtidigt så måste vi komma ihåg att vi inte uppnått någonting ännu och säsongen är lång.

– Alltså, nu ska vi gå vidare och vi ska göra det på Stora Valla mot Degerfors. De har ju inte spelat allsvensk fotboll på 23 år. 

- Det blir helt andra förutsättningar mot en pigg nykomling. Vi får se hur det kommer att se ut. Men det är i det här det svåra ligger, att klara av att snabbt gå vidare. 

– Vi tror ingenting mer än att vi har vunnit fyra raka matcher och är i serieledning. Men det är just nu. Inget mer.

Hur klarar ni av att göra det ni gör just nu, trots sådana förändringar ni tvingats gå igenom?
– Till att börja med tror jag att det har handlat om att flera namn vi har tagit in har varit idéer vi har haft under lång tid, men också att allihopa kom till oss så tidigt på säsongen. Jag tror det var viktigt att nästan alla nya var på plats när vi startade om den 11 januari. Vi har ju behövt tid.

– Det var målet, att alla nyförvärv vi ville ha skulle komma så tidigt det bara var möjligt, detta när vi insåg att viktiga namn skulle försvinna. Då blev det viktigaste att ge oss själva så mycket tid som möjligt inför den allsvenska starten. Det blev ju extra kort om tid också mellan säsongerna, säger Andersson. 

Och förklarar vidare:
– Det handlar ju om en känsla och den är det inte så lätt att sätta ord på. Vi har ju sökt spelartyper men även varit kräsna kring personligheter - och titta på hur det ser ut nu. Man kan väl påstå att vi har lyckats ganska bra, eller hur? 

- Jag menar, de flesta av dessa namn har så länge varit aktuella att vi kunnat försäkra oss om att det handlar om rätt personligheter. Sedan kan jag ju också säga att när vi har sett gruppen under vintern så har vi ju sett saker som ni journalister inte kunnat se, dels den sportsliga kvaliteten men också kemin mellan spelarna. 

– Vi har tänkt bredd och långsiktighet och har även klart med de flesta spelarkontrakt. Men med den här bredden så har ju konkurrenssituationen snabbt hårdnat. Jag tror aldrig vi har haft sådan konkurrens på varje position som just nu och då har jag ändå varit i Djurgården i över femton år.

Vad är den stora skillnaden från i fjol?
– Det är klart att det fanns flera frågetecken i fjol i spelartruppen. Det var inte ett helt lätt år. Men så blir det ju när man inser att vissa spelare vill vara någon annanstans och inte såg sig i Djurgården 2021. Det blir lite oroligt under perioder när det utvecklas så, det är inte så konstigt. Eller hur? Det är ofrånkomligt.

– Vi får börja om och vi har nu enbart spelare som vill vara här. Vi har väldigt få frågetecken. Det är klart att jag ville se det här framför mig, men det överträffar ändå förväntningarna så här långt. Klart att det är på det viset med så många nya spelare.

– Vi är så kompletta och har täckning på alla positioner och då ska vi komma ihåg att vi har spelare vi har stora förväntningar på som väntar på sina chanser, säger Bosse Andersson  och tänker då på Peter McGregor, Leo Cornic, Albion Ademi, Axel Wallenborg, Joel Asoro, Isak Hien och Jesper Löfgren.

Sparkapital finns det onekligen gott om hos serieledarna.

Men samtidigt så värjer sig Bosse Andersson mot bilden av att det är nya namnen som är avgörande för Djurgårdens utveckling just nu. Istället har vi fått se spelaraffärer från så långt tillbaka som 2018 börja betala sig. Namn som Dif tagit löner för i många år utan större resultat.

Somliga har varit snudd på utdömda.
– Absolut så. Det är viktigt att titta på Nicklas Bärkroth, Hampus Finndell och Edward Chilufya. Det här är killar som förmodligen aldrig varit bättre nu och det är alla namn som har varit i Djurgården i flera år vid det här laget.

– Det är ett bevis på att man måste ha ett tålamod och en plan som handlar om så mycket som tre till fyra år. Det första kontraktet man skriver är många gånger kanske bara första steget och kommer inte att resultera förrän ett andra (är skrivet). Det är i alla fall så jag tänker. Allt handlar om att kunna erbjuda trygghet. Alla dessa spelare vet att det finns tid, att vi har råd att ha tid och tålamod.

I fjol såg IFK Norrköping ut som givna mästare efter åtta omgångar. Kan det kännas lömskt att segla så högt som ni gör just nu?
– Jag har respekt för det du beskriver. Men återigen är det bara fyra matcher. Det är alltså bara en bit in i maj och vi ska spela till i december. Men ser det bra ut? Ja, det gör det det. 

– Norrköping i fjol...? De började ju mycket bra, men jag hoppas och tror att vi har mindre utmaningar än vad Norrköping hade under fjolåret. 

– Vi gör det fantastiskt just nu även om jag så klart inte kunnat förutse sådana extrema resultat så snabbt och på den nivån som mot Malmö FF. Inte det. Jag har ju så klart haft förväntningar men det här har överträffat allt.

Ni har resurser som bara Malmö FF slår och med det råd att säga nej till utländska klubbar. Hur ser du på sommarens transferfönster?
– Om ingen försvinner så har vi alltså inga som helst planer på att göra något och vara aktiva i sommar på marknaden. Vi har gjort extremt mycket och gjorde det med bilden för hela 2021.

– Sedan vill jag säga att jag det är sällan det blir bra att värva i sommarfönster. Nej, jag tror inte riktigt på det, om man inte tvingas till det. Jag tycker det räcker med att titta på Magnus Eriksson i fjol. Alla vet vilken stor spelare det handlar om. Men titta på Magnus då och titta på Magnus nu...

–...det tar tid, va! Titta på honom nu och hur han är en av allsvenskans bästa och viktigaste fotbollsspelare. Och om det tar tid med ett sådant namn så förstår man vad det handlar om.

Men om ni nu säljer någon...?
– Vi planerar inte för det. Men det är klart att Aslak Witry kan vara i fas för att säljas om det bara är bra för både honom och oss. Men i stort så känner jag mig trygg med att vi har ersättare som det är. Vi kommer att hantera det. 

Å andra sidan, fortsätter det så här fram till i mitten av juli så blir ju exponeringen en helt annan mot utländska klubbar?
– Det är klart att vi räknar med det. Visst kommer uppmärksamheten bli helt annorlunda om vi leder serien och fortsätter så här kontra att ligga femma-sexa. Men det kan jag säga att idag så finns inga som helst tydliga kontakter med utländska klubbar och vi har råd att säga nej. 

- Vi behöver verkligen inte sälja. 

Samtidigt så har väl allt ett pris?
– Så kanske det är. Kommer det så kommer det, men det är angenäma problem om det kommer ett pris som är för bra för att säga nej till.

Ska vi gå tillbaka lite till matchen mot Malmö FF igen, där du visade stora känslor. Hur känner du nu ett par dygn senare med lite eftertanke?
– Jag känner en stolthet. Självklart är det så. Många sms och mejl där många djurgårdare är extremt glada. Jag blir berörd när människor säger att det är den bästa allsvenska matchen de sett på 50 år. 

– Alltså, även om vi inte vunnit någonting mer än en enskild match så tror jag nog att folk i generationer kommer att komma ihåg hur vi 2021 spelade ut Malmö FF som vi gjorde på Tele2 Arena. Ja, jag tror faktiskt det.

Du har skojat lite med Malmö FF. Både inför matchen men också efteråt. Hur ser du på att det kan uppfattas lite respektlöst?
– Jag tror både vi och Malmö FF stojade lite extra inför. Klart att jag har stor respekt för Malmö FF. Klart jag har. Jag kan väl säga att Malmö FF säkert kommer att vara stora guldfavoriter i tio år till och vara jagade som Sveriges största fotbollsklubb. Minst. 

– Men det är klart att vi vill störa och utmana och det jag sade att jag tror att Malmö FF känner sig lite stressade, det är så jag känner. Det står jag för. Malmö FF har gjort stora saker för svensk fotboll - det är därför det blir så stort det vi gör. Att spela som vi gjorde och göra ett sådant resultat mot ett så bra lag. Det är det det handlar om.

Avslutningsvis. Vill du rikta någonting speciellt till tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.
Mathias Lühr var inne på ett hårt ledarskap och ofta bistra miner, men hur resultat levereras. Din bild?
– Jag upplever inte att det är hårda tongångar och bistra miner på Kaknäs. Kim och Thomas jobbar alltså så oerhört hårt i vardagen. Vi har ett väl utvecklat spelsystem och spelare utvecklas hos oss. Många som utvecklats enormt. 

– Kim och “Tolle” är för mig Sveriges skickligaste tränare och med ett spelsätt som jag tror att alla spelare känner att de vill vara en del av. Arbetsnarkomaner...? Det jobbas jävla hårt och inget lämnas åt slumpen. Det är så mycket som handlar om att jobba hårt i vardagen och det kan jag säga - Kim och Thomas lämnar inget åt slumpen.


Matchrapporter: Malmö ny serieledare efter 2-1 mot Örebro Stark insats när IFK Göteborg tog poäng borta mot Djurgården Malmö besegrade Elfsborg och toppar nu tabellen Antonio Colak i målform när Malmö vann mot Kalmar FF Hammarby hämtade i kapp underläge och kryssade mot Djurgården

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 19 juni
21:00 Spanien - Polen EM2021
01:30 Toronto FC - Orlando City SC MLS
01:30 FC Cincinnati - Colorado Rapids MLS
01:30 Columbus Crew - Chicago Fire MLS
01:30 New York City FC - New England Revolution MLS
söndag 20 juni
02:00 DC United - Inter Miami CF MLS
02:30 FC Dallas - Minnesota United FC MLS
03:00 Austin FC - San Jose Earthquakes MLS
03:00 LA Galaxy - Seattle Sounders FC MLS
04:30 Portland Timbers - Sporting Kansas City MLS
05:00 Los Angeles FC - Houston Dynamo MLS
11:00 Athletic Bilbao - Sevilla Women Spanska ligan, damer
13:00 Växjö - Djurgården Allsvenskan, damer
15:00 Mjöndalen - Strömsgodset Norge Eliteserien
15:00 Trelleborg - Falkenberg Superettan
15:00 Häcken - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Piteå - Hammarby Allsvenskan, damer
17:00 KIF Örebro - Kristianstad Allsvenskan, damer
18:00 Haugesund - Kristiansund Norge Eliteserien
18:00 Brann - Odd Norge Eliteserien
18:00 Tromsö - Lillestrom Norge Eliteserien
18:00 Schweiz - Turkiet EM2021
18:00 Italien - Wales EM2021
18:00 Rosenborg - Sarpsborg Norge Eliteserien
18:00 Molde - Stabaek Norge Eliteserien
20:00 Atlanta United - Philadelphia Union MLS
20:00 Vålerenga - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
21:00 Girona - Rayo Vallecano LaLiga2
23:00 Venezuela - Ecuador Copa America
måndag 21 juni
02:00 Colombia - Peru Copa America
18:00 Nordmakedonien - Nederländerna EM2021
18:00 Ukraina - Österrike EM2021
19:00 GIF Sundsvall - Västerås SK Superettan
19:00 Eskilstuna United - Linköping Allsvenskan, damer
19:00 Rosengård - Vittsjö Allsvenskan, damer
21:00 Ryssland - Danmark EM2021
21:00 Finland - Belgien EM2021
23:00 Uruguay - Chile Copa America
tisdag 22 juni
02:00 Argentina - Paraguay Copa America
21:00 Tjeckien - England EM2021
21:00 Kroatien - Skottland EM2021
01:30 Orlando City SC - San Jose Earthquakes MLS
onsdag 23 juni
18:00 Slovakien - Spanien EM2021
18:00 Sverige - Polen EM2021
21:00 Portugal - Frankrike EM2021
21:00 Tyskland - Ungern EM2021
23:00 Ecuador - Peru Copa America
01:00 New England Revolution - New York Red Bulls MLS
01:30 New York City FC - Atlanta United MLS
01:30 Philadelphia Union - Columbus Crew MLS
torsdag 24 juni
02:00 Minnesota United FC - Austin FC MLS
02:00 Club de Foot Montreal - DC United MLS
02:00 Chicago Fire - FC Cincinnati MLS
02:00 Brasilien - Colombia Copa America
02:30 Sporting Kansas City - Colorado Rapids MLS
02:30 Houston Dynamo - Portland Timbers MLS
02:30 Nashville SC - Toronto FC MLS
04:00 Seattle Sounders FC - Real Salt Lake MLS
04:30 Vancouver Whitecaps - LA Galaxy MLS
04:30 Los Angeles FC - FC Dallas MLS
17:00 Hammarby - Växjö Allsvenskan, damer
18:00 Bodö/Glimt - Molde Norge Eliteserien
18:00 Kristiansund - Mjöndalen Norge Eliteserien
18:00 Strömsgodset - Sandefjord Norge Eliteserien
18:00 Odd - Tromsö Norge Eliteserien
18:00 Haugesund - Brann Norge Eliteserien
20:00 Stabaek - Vålerenga Norge Eliteserien
23:00 Bolivia - Uruguay Copa America
fredag 25 juni
02:00 Chile - Paraguay Copa America
18:00 Sarpsborg - Viking Norge Eliteserien
20:00 Lillestrom - Rosenborg Norge Eliteserien
lördag 26 juni
02:00 Inter Miami CF - Orlando City SC MLS
23:30 Sporting Kansas City - Los Angeles FC MLS
01:00 Toronto FC - FC Cincinnati MLS
söndag 27 juni
02:00 Chicago Fire - Philadelphia Union MLS
02:00 Real Salt Lake - Houston Dynamo MLS
02:30 Nashville SC - Club de Foot Montreal MLS
03:00 Seattle Sounders FC - Vancouver Whitecaps MLS
04:00 San Jose Earthquakes - LA Galaxy MLS
04:30 Portland Timbers - Minnesota United FC MLS
14:00 Kristianstad - Piteå Allsvenskan, damer
14:00 Malmö FF - Midtjylland Träningsmatch
15:00 Rosengård - Häcken Allsvenskan, damer
16:00 AIK - Eskilstuna United Allsvenskan, damer
16:00 Hammarby - Sirius Träningsmatch
18:00 Bodö/Glimt - Stabaek Norge Eliteserien
21:30 Atlanta United - New York Red Bulls MLS
23:00 Brasilien - Ecuador Copa America
23:00 Venezuela - Peru Copa America
onsdag 21 juli
19:00 Sandefjord - Haugesund Norge Eliteserien
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 9 6 2 1 5 20
2 Djurgårdens IF 8 5 2 1 7 17
3 AIK 8 4 2 2 2 14
4 IF Elfsborg 9 4 1 4 1 13
5 Kalmar FF 8 3 4 1 1 13
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 8 3 2 3 3 11
7 Degerfors IF 8 3 2 3 2 11
8 Hammarby IF 8 3 2 3 1 11
9 Mjällby AIF 8 2 4 2 -1 10
10 IFK Göteborg 8 1 6 1 1 9
11 Halmstads BK 8 2 3 3 -1 9
12 IK Sirius 8 2 3 3 -4 9
13 Östersunds FK 8 2 2 4 3 8
14 Varbergs BoIS 8 2 1 5 -7 7
15 Örebro SK 8 2 1 5 -11 7
16 BK Häcken 8 1 3 4 -2 6

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten