PÅ FD: Milosevic derbyprofetia: ”Bättre lag än Bajen – det kommer visa sig”

SOLNA. Efter Nils-Eric Johanssons hastiga karriärsavslut har Alexander Milosevic tvingats ta ännu större plats i AIK:s försvarslinje. Inför sitt första derby mot Hammarby berättar han om hur han fått glädjen tillbaka, att det inte är 110 procent säkert att han stannar säsongen ut och om hungern att vinna.
– Efter Östersund (1-1) kändes det som en derbyförlust. Jag gick in i omklädningsrummet och åkte hem direkt. Jag är hungrig som fan och vill verkligen vinna, säger han till FotbollDirekt.se.

Trots att han gör sin femte säsong i AIK-tröjan har Alexander Milosevic, 26, aldrig tidigare fått möta Hammarby. Under sin senaste sejour i klubben (2011-2014) – innan mittbacken såldes till Besiktas – höll Bajen till i Superettan.

När Milosevic nu är tillbaka i klubben där han slog igenom väntar plötsligt ett för honom nytt Stockholmsderby mellan ettan och tvåan i Allsvenskan.

–  Jag har aldrig mött Bajen faktiskt. Det ska bli kul och jag ser fram emot matchen. Ettan mot tvaån i ett derby i Stockholm, säger han till FotbollDirekt.se.

Det kan bli nio poängs avstånd om ni torskar. Vad gör ni för att undvika negativa tankar?

– Jag vet inte om nån i laget tänker så. Det är fortfarande tidigt på säsongen. För egen del känner jag bara att det ska bli jävligt roligt, det behövs ingen motivation från någon annan i en sån här match när det är ett derby och ettan möter tvåan.

Eftersom du aldrig mött Hammarby – har du scoutat motståndarna extra noga?

– Jag har sett litegrann men det är inte så att jag går hem och kollar klockan 15 när Bajen spelar. Men har jag varit hemma och inte haft något att göra har jag sett matcherna. Man följer med lite, inte bara Bajen utan alla lag man ska möta i Allsvenskan.

Du har säkert sett att de har två anfallare som presterar på hög nivå – Djurdjic och Dibba?

– Absolut. Jag kommer inte ihåg om jag mött Djurdjic förut (Helsingborg 2012) eller om jag var skadad. Pa har jag mött förut när vi lirat inomhusfotboll i Rissne. Det är en bra spelare. Men ärligt talat så tror jag på vår defensiv, jag tror på mig själv och det kommer bli en rolig match. Jag gillar att möta bra spelare och att man måste vara påkopplat. Det är då jag är som bäst.

Vad tycker du om din utveckling sen du kom inför säsongen – du känns säkrare i passningsspelet?

– Jag har blivit bättre och bättre. Jag började lite på vänsterkanten, när jag har mycket boll är det lättare att komma in i matcherna och på vänstern blir det lite annorlunda där man kan bli låst. Nu känns det bra och jag känner att jag hittat min nivå, visst folk kan tänka att jag inte spelat så mycket matcher utomlands, men det är en annan femma.

– Jag har ätit bra, tränat bra, sovit bra sen är det inte alltid man får chansen. Det är inte bara på planen det avgörs utan det är mycket runt omkring. Det är lättare nu när man kommer hem och får kärlek från lagkamrater, supportrar, tränare – då vill man ge ännu mer tillbaka.

– Som försvarare får man kanske inte lika mycket kredd som en anfallare som gör två mål. Men det är inga problem för mig, jag vet att jag håller en hög nivå i Allsvenskan.

Vad har du förbättrat mot sist du var i Allsvenskan?

– Jag är 26 år gammal i dag och som mittback är man inte så gammal. Jag har väl tio år kvar om man går till Italien eller något. Nej, men jag känner att jag blvit fysiskt och konditionsmässigt starkare. Tekniskt ännu bättre. Det är svårt att säga, det sitter i ryggmärgen och allt kommer per automatik. När man känner att jag har en nivå i mig så är det inget på plan som räds mig.

– Det kommer hända att man slår en felpass, men det är sånt som händer. Det viktiga är att man vågar göra det igen. Det är då man växer mentalt. Att man fortsätter göra grejer man är bra på, ta fram bollen, slå passningen. Man ska fan inte tänka så mycket utan bara köra på. Tänker man för mycket så låser sig saker. Man ska ut och köra och skita i. Det är nog det som tagit mig framåt i utvecklingen.

Det krävs väl mer att tänka och göra så i AIK än till exempel i BP utan fans som dömer dig för misstag?

– Så är det. Jag vet inte om det var Martin Mutumba som sa att AIK inte är för alla. Så är det – det kanske går att jämföras med hur det är i Malmö. Slår du en felpass i AIK så kan du få höra det ett tag, men du vet att det är färskvara. Gör du mål lite senare så firar alla med dig. Det handlar om att koppla bort och spela sitt eget spel. I AIK måste du våga göra dina saker annars låser det sig. Går man runt och är rädd så är du nog i fel klubb.

Du skrev året ut – går du och tänker på att det kan komma något bud i sommar?

– Det är klart att gör man det bra som jag gjort så kommer det intressenter. Jag vet att det finns. Men jag har bara sagt till min pappa, som har hand om det här just nu, att jag vill bara göra bra ifrån mig i AIK och fokusera. Sen skulle det vara dumt att säga att det är 110 procent att jag är här hela säsongen, för man vet aldrig vad som kan hända. Man vet aldrig – AIK kanske vill bli av med mig…

– Vad som helst kan hända men jag har inga andra tankar än att hjälpa laget vinna mot Hammarby på söndag. Det är ett diplomatiskt svar, men det är det svar man måste ge. För jag vet själv hur det är. När jag var här senast och hörde att den och den klubben skulle komma.

– Då tänkte man ”jävlar”, och så försökte man göra saker för att imponera extra, nu är jag äldre och vet att en klubb gillar en spelare för sättet han är på och inget annat. Det är därför jag är i AIK för de älskar sättet jag är på. Jag kan vara helt knäpp på matcherna och tio minuter senare tänker jag: ”Fan, varför gjorde jag så” och sträcker upp handen. Det är så det är och därför jag är i AIK.

Vad ska det vara för nivå när du lämnar?

– Den klubben som kommer då måste vilja ha en. Att det finns en plan. Det får man ta den dagen det kommer. Nu trivs jag jävligt bra här och fått tillbaka den här hungern jag pratade om när jag kom hit. Jag är hungrig som fan och vill verkligen vinna. Efter Östersund kändes det som en derbyförlust. Jag gick in i omklädningsrummet och åkte hem direkt. Man känner att man vill få alla med sig och det blir en extra glädje. Nu har vi laddat om och det kändes bra på träningen i dag och inför söndag.

Vad talar för att ni slår Bajen?

– Hammarby har gjort det bra och det ska man inte ta ifrån dem. Men jag tycker att vi har ett bättre lag med bättre spelare och det kommer visa sig.

LÄS MER: Bahoui utan derbyrädsla – ”Nej, Hammarby haft maxflyt”

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
måndag 05 december
16:00 Japan - Kroatien VM
20:00 Brasilien - Sydkorea VM
tisdag 06 december
16:00 Marocko - Spanien VM
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
20:00 Portugal - Schweiz VM
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
20:00 Nederländerna - Argentina VM
lördag 10 december
13:00 Blackburn - Preston Championship
14:00 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga, damer
14:30 Sassuolo - Milan Serie A, damer
16:00 Swansea - Norwich Championship
21:00 Real Zaragoza - Huesca LaLiga2
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten