Sök
Trelleborgs FF

PÅ FD: ”Måste kännas som ett helvete för Hammarby”

Nytt år att vänta – och likaså ny allsvensk säsong. Så här i nyårstider sammanfattar FD:s redaktion allsvenskan 2018. Sist ut chefredaktör Ola Gustavsson. 

TIO FRÅGOR TILL FOTBOLLDIREKTS OLA GUSTAVSSON OM DEN ALLSVENSKA SÄSONGEN 2018

AIK SM-guldvinnare. Välförtjänt? Hur imponerad ska man vara av Rikard Norling och dennes manskap? Sportchef Björn Wesström värvade ändå in stjärna efter stjärna i vintras – och kryddade det med en viss Sebastian Larsson i somras.

Kommentar: Det går inte att säga så mycket annat än att det här kan vara det bästa AIK sedan Champions League-året för nära 20 år sedan, kanske ännu bättre. Det gör intryck hur AIK tar namn som Sebastian Larsson men också hur det inte bara handlar om att det finns pengar till de lyxiga affärerna. Sådana är ju många gånger svåra att misslyckas med. Däremot att ta ett namn som Robin Jansson och även Nicolas Stefanelli (nej, han är inget misslyckande), eller varför inte Jesper Nyholm (fantastiskt om han kan rädda karriären). Skicklig scouting. Så svaret på frågan, det finns mycket att vara imponerad. En hel del handlar förstås om pengar, pengar AIK inte har haft tidigare men i allt väsentligt är det för enkelt att skriva AIK:s 2018 med den begränsningen. Mycket handlar om Rikard Norlings konsekventa sätt, samt hur han tonat ner sig själv och jag tycker det är uppenbart en ännu större integritet. Rikard utstrålar för mig en framtida bild av en förbundskapten. Lägg där till den ängslan och så katastrofalt det kunde ha slutat för både Nisse Johansson och Daniel Sundgren – liksom det gjorde för Jesper Nyholm. Hur säsongen där ökade i svårighetsgrad för AIK, att lyckas landa riktigt efter det är kanske enskilt den största kraften bakom SM-guldet.

Malmö FF svarade för en usel vår – men sedan Uwe Rösler tog över i juni har laget varit rena segermaskinen. Tror du att MFF slagits om guldet om tysken rattat laget redan från start i år?

Kommentar: Ja, som det sett ut sedan han kom så är det svårt att resonera annorlunda. Å andra sidan så har Uwe haft ett material Magnus Pehrsson inte hade och, det går inte att komma i från, lägre förväntningar på sig. Allsvenskan ansågs ju i stort förlorad när han kom. Han hade till och med kunnat få förståelse tror jag för ett missat gruppspel. Men samtidigt går det inte att komma i från att han har varit framgångsrik och gjort resultat från första till sista bildruta 2018. Sedan är tyvärr inte MFF:s fotboll jätterolig men det är resultaten som räknas och det är å andra sidan inte AIK:s heller.

Hammarby tippades av många inför säsongen hamna i tabellens mitt, men toppade länge serien. Att de nu miste sin Europaplats, är det ett stort misslyckande?

Kommentar: Säsongen är en framgång. Man måste ju inse så många steg mot toppen som Hammarby egentligen bara har hoppat förbi. Från flera topp-10-aktiga placeringar till en fjärde nu. Det är stort. Det är väldigt länge sedan Bajen var på den här nivån. Det är klart att det måste kännas som helvete när topp-3 försvann som det gjorde. Men totalt sett?! Titta på säsongen, titta på spelarmaterialet, titta på hur Bajen börjar göra större spelaraffärer genom Jesper Jansson och titta på vilken infrastruktur som infinner sig med nya Årsta. Nu kan man mycket väl ha en träningsanläggning som kan anses som bäst i hela Sverige.

På tal om misslyckande, vad säger du om Elfsborg och IFK Göteborg i år? Ska Jimmy Thelin och Poya Asbaghi vara kvar efter att de inte fått spelet att stämma och heller inte uppnådde de förväntade resultaten?

Kommentar: Nej, jag tycker nog inte det. Jimmy Thelin och Poya Asbaghi. Hur långt i från Elfsborg och IFK Göteborg i dag än är upplagor och resurser från när klubbarna varit som bäst så finns det en gräns för hur mycket en tränares auktoritet tål, även om huvudfelen förmodligen ligger på styrelsenivåer. Asbaghi har dock velat spela en fotboll man inte haft material till. Modigt. Jo. Men naivt. Men Thelin och Asbaghi är genuina typer och kan säkerligen ha stabila tränarkarriärer framför sig men jag är inte så säker på att det ska vara i Elfsborg och IFK Göteborg. Som respektive säsonger sett ut så har jag ju otroligt svårt att föreställa mig någonting mer kommande år. Snarast så blir ju båda extremt sårbara om det börjar illa igen. Samtidigt ska man ha respekt för att ingen av klubbarna tagit snabba populistiska beslut och sparkat sina tränare. Å andra sidan kan man också se det som att vare sig Elfsborg eller Blåvitt har råd att göra det.

Elfsborg och Blåvitt klarade sig kvar i allsvenskan till sist utan problem, för det fanns ju tre andra lag som aldrig riktigt orkade lämna bottenstriden. Att det var de tre nykomlingarna Trelleborg, Dalkurd och Brommapojkarna som åkte ur, är det ett svaghetstecken för superettan? Tror du att vi kommer få se en liknande trend framöver?

Kommentar: Nej, det tror jag inte. Det är långt i från alla år nederlagstippade ryker. Nykomlingar brukar kunna hävda sig helt okej. Titta på Jönköpings södra för några år sedan, på Östersund, Sirius och Sundsvall som etablerat sig. Finns bara tillräckligt med resurser och varumärke så…titta nu på Helsingborg. Jag tror Trelleborg kan komma tillbaka. TFF behöver nog mest bara mer tid på sig. Tycker ändå att både TFF och BP bitvis har visat helt okej verksamheter.


Ett lag som hade en något märklig säsong var Djurgården. Cupguld i våras och Europaspel, men efter uttåget mot Mariupol i början av augusti var känslan att luften gick ur. Håller du med? Vad borde man ha förväntat sig av 2018 års Dif som ändå tappade ett par tunga namn som Kim Källström och Magnus Eriksson?

Kommentar: Från början så förväntade jag mig inte mer. Snarast blev jag förvånad när första hälften var så bra. Djurgården gick med i toppen och jag hade svårt att få i hop det. Bosse Anderssons ekvation fick mig att känna, vad är det jag missar? Men jag hade svårt att se det hålla i längden, även om jag ett tag började tro på det. Ungefär: Kan Östersund med lägre profiler av namn så kul om det fungerar i en storklubb som Djurgården.

Men i takt med försäljningar av Beijmo och Kadewere så slog man ju slutgiltigt undan benen på sig själva (och inte ersatte), samtidigt som man började förstå att nycklar som Mrabti och Jonas Olsson inte direkt odlade någon grön energi i truppen. Det tillsammans med att ansiktet utåt, Andreas Isaksson, inte heller gav sken av någonting extra. Ah, svårt för Özcan Melkemichel. Synd att han fick sluta på det här viset men samtidigt är det lite illa formulerat, han tog ju ändå en titel och vann flera Stockholmsderbyn.

IFK Norrköping då? De säger ju själva att det snackas för lite om dem – och så är det kanske. Hur mäktig är deras prestation i år? De kampades trots allt om guldet med AIK ända in på målsnöret.

Kommentar: Norrköping är ju lite av årets lag. Hammarby är ju utan diskussion årets överraskning för mig, oavsett så dyrt man än handlat. Men jämte är ju Norrköping den klubb som fått ut mest. Oj, så Norrköping har sålt namn genom åren, och oj, så försiktiga man varit i sitt handlande. Näst in till provocerande. Jag är ambivalent inför Peter Hunt och Jens Gustafsson men samtidigt gör båda uppenbart ett bra jobb, tar bra beslut. Och till sist så har man slutat att snåla och tog namn som Thern, Larsson och Fransson under året. Titta också på utveckling hos flera namn, inte minst Arnor Sigurdsson och Kalle Holmberg. Och det finns fler – Men – och framförallt så spelar man en fotboll med det förmodligen största underhållningsvärdet.

Paulinho vann allsvenskans skytteliga och utsågs även till årets MVP på Allsvenskans Stora Pris. Är han ligans bästa spelare eller vem skulle du vilja lista där?

Kommentar: Nej, jag tycker nog inte det. Förstås en fantastisk målskytt, en av de bästa i allsvenskan i modern tid. Men totalt sett så är det för mig Anders Christiansen och Kristoffer Olsson som ska vara omslagsnamn. Nu har inte Anders gjort en toppsäsong sedan han kom tillbaka men hans betydelse ändå, har ett spel som man så sällan får uppleva i allsvenskan. Kristoffer likaså. Men så finns ju Fouad Bachirou också som kommit på ett jävla läckert vis under hösten. Så Paulinho, stor respekt – men Mvp, inte för mig.

Största floppen/besvikelsen i allsvenskan 2018, vem eller vilka är det?

Kommentar: Jag vill inte gärna prata om namn på det här viset. Men Tobias Hysén är ett sådant namn. Hade så innerligt hoppas på ett värdigare slutår. Tror emellertid ännu han är IFK:s bäste spelare men måste ju få visa det också. Så besviken på att han inte fick visa. En stor ambassadör för Blåvitt.

Kerim Mrabti är en annan. Jiloan Hamad under senare delen av hösten. Alltså det är ju klasspelare allihopa men av olika anledningar så har dessa totalt sett dippat – även om förstås både Mrabti och Hamad bitvis visat absolut toppklass. Men lika ofta en bra därifrån.

Vi ska inte avsluta på negativt manér, utan nu vill jag bara höra vad du tycker var den största höjdpunkten i årets allsvenska?

Kommentar: AIK:s klass rakt igenom. Seb Larssons frispark mot Malmö. Att Hammarby är med i toppen igen. Jonas Olssons Bad boy. Karisman. Han är en stjärna men lika mycket som han går in i rollen som rövare på planen, lika mycket sympatisk och intellektuell är han utanför. Mats Grens Hawaiiresa (plötsligt så reste han bara), Kennedys sista kväll och hyllningarna, Magnus Pehrssons ansiktsuttryck när han avgick, Nisse Wibergs engagerade sätt kring Blåvitt. Antonssons Besiktas-mål även om det nu inte är allsvenskan – och Daniel Kindbergs sätt att svara på frågor (politiker har så mycket att lära, även om Kindberg själv har det också om nu brottsmisstankarna stämmer) på första presskonferensen när brottsmisstankarna mot honom första gången blev kända.

Så…höjdpunkter och höjdpunkter. Jag kallar det hellre mest speciella upplevelser. Menmen…ska jag lyfta fram någon på en tron så är det klart att den grabbade ölen i flykten, Kennedy. Det är som en amerikansk, sötad, sockrad idrottsfilm som den bara är när den är som bäst. Förmodligen ännu bättre. Det är 10 + och ett på sitt sätt stycke fotbollshistoria (förstås Kennedy, men även den fångade platsmuggen).

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 28 maj
20:30 VfB Stuttgart - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
fredag 29 maj
18:30 Darmstadt - Greuther Furth Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Silkeborg - FC Nordsjälland Superligaen
19:15 Frankfurt Damer - Sand Damer Bundesliga Damer
20:30 SC Freiburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
lördag 30 maj
13:00 Freiburg Damer - Potsdam Damer Bundesliga Damer
13:00 Bayern München Damer - Hoffenheim Damer Bundesliga Damer
13:00 Holstein Kiel - Arminia Bielefeld Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Freiburg Damer - Potsdam Damer Bundesliga Damer
15:30 Mainz - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Schalke - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Hertha Berlin - Augsburg Bundesliga
18:30 Bayern München - Fortuna Düsseldorf Bundesliga
söndag 31 maj
13:30 Hamburger SV - Wehen SV Tyskland 2. Bundesliga
15:00 Vendsyssel FF - FC Fredericia Danmark 1st Division
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
18:00 Esbjerg - Ålborg Superligaen
18:00 Paderborn - Borussia Dortmund Bundesliga
måndag 01 juni
14:00 Randers FC - Hobro IK Superligaen
20:00 AGF Århus - Odense Superligaen
20:30 FC Köln - RB Leipzig Bundesliga
tisdag 02 juni
19:00 Bröndby - SönderjyskE Superligaen
onsdag 03 juni
18:30 Hannover 96 - Dynamo Dresden Tyskland 2. Bundesliga
20:30 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt Bundesliga
torsdag 04 juni
18:00 Duisburg Damer - Köln Damer Bundesliga Damer
fredag 05 juni
18:30 Bochum - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
20:30 SC Freiburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten