Sök
Nyheter

AVSLÖJAR: Vill se stjärnan mot Bajen – utländska klubbar på plats

Dino Islamovic har tillhört en av Östersunds bästa så här långt. Ett huvudnamn har han varit i ett ÖFK som trots yttre problematik förmått att öppna starkt. Nu kan FotbollDirekt avslöja att flera utländska klubbar finns på plats i kväll mot Hammarby.

Östersund tog förra vintern Dino Islamovic men det började tungt och den förre Trelleborgsanfallaren hade svårt att imponera.
Men tids nog så kom han sedan och han började visa saker som allt oftare tog honom in i startelvan, speciellt sedan Graham Potter lämnade för Swansea. I juli förra året kom så ryska Akhmat, FD:s uppgifter, med ett intresse som Östersund valde att säga nej till. Uppgifterna bekräftades även vid tidpunkten av jämtarnas ordförande Daniel Kindberg.

”Det här är en kille som ska vara på samma säljnivå exempelvis Ken Sema innan någonting kan bli aktuellt. Annars hade vi inte tagit honom från början”.

LÄS: EN FARLIG LISTA FÖR ÖSTERSÙNDS LEDNING

I år har så Islamovic tagit ytterligare steg och är i nuläget uppe i tre mål så här långt för ett ÖFK som alltså lyckats värja sig från problemen som hopat sig kring klubben. Så många tunga namn som försvunnit, så mycket nytt och så uppmärksamheten ovanpå det kring förre ordföranden Daniel Kindberg och den ekobrottsutredning som pågår mot honom.
– Vi har gjort det bra. Vi har tagit många poäng och har riktigt kämpat för det. Vi har verkligen jobbat för det vi har, säger Dino Islamovic inför kvällens möte med Hammarby på Tele2 Arena i Stockholm.
– Det känns personligen mycket bra. Lika bra som det känns för laget, lika bra känns det för mig. Ja, men vi är lika bra som i fjol. Jag har ju sett att folk tippat oss som elva men vi har ju hela tiden sett oss ju som ett topplag och det har inte förändrats och det är en styrka klubben har. Höga målsättningar. Nej, jag tycker inte att allt negativt som skrivs har varit något problem. Man får inte haka upp sig på sådant. Men lättad, ja…det är klart att det ändå är skönt att starta som vi har gjort. Jag tror det är den bästa starten Östersund någonsin har haft i allsvenskan och då kan jag garantera att vi har så mycket mer att visa än vad vi har gjort.

Hur ser du på utländska namn som exempelvis Morrison och Colkett. Är det två namn som på riktigt är ödmjuka och trivs med livet i en inte så stor svensk stad?
– Verkligen. Väldigt ödmjuka. Man märker så mycket de vill och så mycket de anstränger sig för att bidra. De är här för att göra resultat och visar verkligen båda att de starkt vill vara med i gruppen.

På sikt är det dock sannolikt att det är namn som lär bli svåra att behålla med tanke på tidigare meriter. Rörandes Dino Islamovic själv så kan nu sommarfönstret på allvar göra honom aktuell för utländska klubbar.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se så finns som exempelvis utländska klubbar på plats för att följa honom ikväll mot Hammarby. Det hävdas för FD finnas klubbar i från USA, Tyskland och Polen som tittat på den 27-årige anfallaren under dessa allsvenska vårmånader.

Islamovic själv försöker än så länge ha distans till transferrykten. Så här ser han på sommaren:
– Jag nöjer mig med att konstatera att om det går bra för Östersund så kommer det att lösa sig för mig också på ett bra sätt. Därför är det enda jag tänker på just nu att jobba stenhårt för att det ska bra för klubben. Det är det.

Hur ser du på ett bortamöte med Hammarby. Är det bland det svåraste av bortamöten i hela allsvenskan?
– Det är en kul match. Den här typen av matcher är speciella och Hammarby är för mig definitivt ett storlag med många bra namn. Det blir ett viktigt test för oss och vi kan utan vidare vinna en sådan här match. Vi har ju mött AIK borta och jag känner att vi har blivit ännu starkare på att lära oss att stänga matcher. Jag lovar, det här är en match som vi kan ta.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 12 juli
19:30 Leganes - Valencia La Liga
tisdag 14 juli
15:00 Chicago Fire - Seattle Sounders FC MLS
21:00 West Bromwich - Fulham Championship
onsdag 15 juli
04:30 Philadelphia Union - Inter Miami CF MLS
19:00 AIK - Sirius Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Helsingborg Allsvenskan
19:00 Burnley - Wolverhampton Premier League
19:00 Djurgården - Falkenberg Allsvenskan
19:00 HB Köge - Fremad Amager Danmark 1st Division
19:00 Växjö - FC Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Eskilstuna Utd Dam - Kristianstad Dam Sverige Allsvenskan Damer
19:00 IK Uppsala Women - Umea IK Women Sverige Allsvenskan Damer
torsdag 16 juli
18:00 Leeds - Barnsley Championship
19:00 Varbergs BoIS FC - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Everton - Aston Villa Premier League
19:00 IFK Norrköping - Örebro SK Allsvenskan
19:00 Östersund - Malmö FF Allsvenskan
19:00 Kalmar FF - Hammarby Allsvenskan
19:00 Häcken - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Leicester - Sheffield U Premier League
21:00 Getafe - Atletico Madrid La Liga
21:00 Real Betis - Alaves La Liga
21:00 Barcelona - Osasuna La Liga
21:00 Valencia - Espanyol La Liga
21:00 Celta Vigo - Levante La Liga
21:00 Real Sociedad - Sevilla La Liga
21:00 Mallorca - Granada La Liga
21:00 Eibar - Valladolid La Liga
21:00 Athletic Bilbao - Leganes La Liga
21:00 Real Madrid - Villarreal La Liga
21:15 Southampton - Brighton Premier League
21:15 Crystal Palace - Manchester U Premier League
fredag 17 juli
02:00 DC United - New England Revolution MLS
04:30 Columbus Crew - New York Red Bulls MLS
lördag 18 juli
02:00 Sporting Kansas City - Colorado Rapids MLS
04:30 Real Salt Lake - Minnesota United FC MLS
13:00 Ljungskile - Dalkurd FF Superettan
15:00 GIF Sundsvall - Norrby IF Superettan
17:15 Verona - Atalanta Serie A
17:30 Öster - Jönköpings Södra Superettan
17:30 GAIS - Umea FC Superettan
17:30 Degerfors - Trelleborgs FF Superettan
18:00 Mjondalen - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:30 Norwich - Burnley Premier League
19:30 Cagliari - Sassuolo Serie A
20:30 Haugesund - Viking FK Norge Eliteserien
20:45 Arsenal - Manchester City FA-cupen
21:45 Milan - Bologna Serie A
söndag 19 juli
02:00 Portland Timbers - Houston Dynamo MLS
04:30 Los Angeles FC - LA Galaxy MLS
14:00 Umea IK Women - FC Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
14:30 Sirius - IFK Norrköping Allsvenskan
14:30 Varbergs BoIS FC - AIK Allsvenskan
14:30 Malmö FF - Kalmar FF Allsvenskan
14:30 IK Brage - Örgryte IS Superettan
15:00 Linköpings FC - Eskilstuna Utd Dam Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Bournemouth - Southampton Premier League
15:00 Vittsjö GIK - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Kristianstad Dam - IK Uppsala Women Sverige Allsvenskan Damer
16:00 KIF Örebro - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
17:00 Tottenham - Leicester Premier League
17:15 Parma - Sampdoria Serie A
17:30 Halmstad - AFC Eskilstuna Superettan
17:30 Falkenberg - Helsingborg Allsvenskan
17:30 Östersund - Häcken Allsvenskan
17:30 Elfsborg - Djurgården Allsvenskan
18:00 Sarpsborg 08 - Odd Norge Eliteserien
18:00 Kristiansund BK - Valerenga Norge Eliteserien
18:00 Rosenborg - Sandefjord Norge Eliteserien
18:00 Ålesund - Stabaek Norge Eliteserien
18:00 Strömsgodset - Molde Norge Eliteserien
19:00 Manchester U - Chelsea FA-cupen
19:30 Fiorentina - Torino Serie A
19:30 Brescia - SPAL Serie A
19:30 Genoa - Lecce Serie A
19:30 Napoli - Udinese Serie A
20:00 FC Köpenhamn - AGF Århus Superligaen
20:30 SK Brann - Start Norge Eliteserien
21:00 Alaves - Barcelona La Liga
21:00 Sevilla - Valencia La Liga
21:00 Granada - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Osasuna - Mallorca La Liga
21:00 Levante - Getafe La Liga
21:00 Espanyol - Celta Vigo La Liga
21:00 Leganes - Real Madrid La Liga
21:00 Valladolid - Real Betis La Liga
21:00 Villarreal - Eibar La Liga
21:00 Atletico Madrid - Real Sociedad La Liga
21:45 Roma - Inter Serie A
måndag 20 juli
02:00 Chicago Fire - San Jose Earthquakes MLS
04:30 Seattle Sounders FC - Vancouver Whitecaps MLS
15:00 Inter Miami CF - Orlando City SC MLS
18:00 Kopparberg Göteborg FC - Djurgården Damer Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Örebro SK - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Sheffield U - Everton Premier League
19:00 Akropolis IF - Västerås SK Superettan
19:00 Hammarby - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Brighton - Newcastle Premier League
21:15 Wolverhampton - Crystal Palace Premier League
21:45 Juventus - Lazio Serie A
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 IFK Norrköping 7 5 2 0 11 17
2 IF Elfsborg 7 3 4 0 3 13
3 Mjällby AIF 7 4 1 2 2 13
4 IK Sirius FK 7 3 3 1 2 12
5 Djurgårdens IF 7 3 1 3 3 10
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Varbergs BoIS FC 7 3 1 3 3 10
7 Malmö FF 7 2 4 1 2 10
8 BK Häcken 7 2 4 1 2 10
9 Örebro SK 7 2 3 2 -1 9
10 IFK Göteborg 7 2 2 3 -2 8
11 AIK 7 2 2 3 -2 8
12 Hammarby IF 7 2 2 3 -3 8
13 Östersunds FK 7 2 1 4 -5 7
14 Kalmar FF 7 2 0 5 -3 6
15 Falkenbergs FF 7 1 2 4 -5 5
16 Helsingborgs IF 7 1 2 4 -7 5

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten