Sök
Anders Christansen
© Bildbyrån
Allsvenskan

Malmö med i guldstriden - AIK riskerar missa Europa

MALMÖ. Det var vinna eller försvinna i kampen om guld. Till slut kunde inte AIK stå emot Malmö FF:s press. Anders Christiansen fick hål på Budimir Janosevic och Arnor Traustason avgjorde - i Markus Rosenbergs sista allsvenska hemmamatch på Stadion. Resultatet 2-0 till MFF betyder med all sannolikhet att AIK missar att säkra Europa genom allsvenskt spel på grund av sin målskillnad. FD rapporterade live. 

Här började FD:s liverapportering från Stadion. 

Så startar lagen: 

Malmö FF (3-5-2) Dahlin - Larsson, Bengtsson, Safari - Beijmo, Lewicki, Bachirou, Traustason, Rieks - Berget, Rosenberg

Bänken: Antonsson, Christansen, Innocent, Knudsen, Melicharek, Molins, Nielsen

AIK (3-5-2) Janosevic - Dimitriadis, Karlsson, Mets - Granli, Larsson, Adu, Elyounoussi, Salétros - Goitom, Sigthorsson 

Bänken: Brolin, Kahl, Rashidi, Ylätupa, Hussein, Lundström, Michel

Avspark 19:00. 

Matchen är igång! Intensiv start både på planen och läktaren. I dag är det bara tre poäng som räknas för båda lagen. 

3 MIN: Bachirou tar bollen med armen och stoppar ett egen anfall. Frispark AIK. Två lag som spelar 3-5-2 i dag, vi får se vilka som är bäst på det. 

6 MIN: Upprörda känslor när Eric Larsson går in sent och fult mot Henok Goitom. Solklart gult kort. Samtidigt har Djurgården gjort 1-0 på Tele2 Arena och tar ett stort kliv mot SM-guld. 

10 MIN: Janosevic kommer helt snett på en hörna och utboxningen går i huvudet på egen spelare. Bengtsson får en knuff i ryggen och nickar över. Misstänkt straff. Minuten senare åker AIK på en omställning och Beijmo får skjuta från straffområdeskanten - utanför! 

15 MIN: Rieks springer omkull Granli som fixar en frispark lite till höger, runt 30 meter från målet. Snabbt slagen och nickas utanför. Ofarligt. 

18 MIN: Sebastian Larsson är ingen favorit på Stadion efter hans målgest mot MFF i fjol. Buas ut titt som tätt, nu när han tar lång tid på sig vid en hörna. Som hemmalaget fredar sig ifrån. 

21 MIN: Bengtsson går hårt i rygg på AIK:are Goitom och blir varnad. 

23 MIN: Vacker kombination av MFF som så när resulterar! Skott över från nära håll av Rosenberg. Skottet styrs på Mets som får en smäll och blir liggandes. Dubbelhörna som skapar oreda i AIK-försvaret men de klarar av det. Det känns som att Malmö kommer närmare ett ledningsmål. 

26 MIN: Beijmo får fri yta och skjuter med hjälp av en vänstervolley. Långt utanför. Bra läge annars. 

28 MIN: AIK:s bästa möjlighet i matchen. Elyounoussi med en oväntad boll till Salétros på vänsterkanten. Wingbacken slår in ett stenhårt inspel som Dahlin stöter rakt ut. Hade kunnat bli farligt om svartgul var först på den. 

30 MIN: Gult kort på Elyounoussi och frispark i ett intressant inläggsläge för MFF. Safaris inlägg nickas bort av Per Karlsson. I nästa moment skjuter Berget någon meter över efter andraboll. 

36 MIN: Nära att AIK kommer igenom! Det är Bachirou som slår bollen rakt i gapet på Mets. Upp till Sigthorsson som sätter den fint i djupet till Goitom. Men Bengtsson står för en avgörande brytning. 

44 MIN: Mer bollinnehav och kontroll av AIK sista minuterna. 

HALVTID: Det står 0-0 efter 45 spelade minuterna. En halvlek som går till MFF på poäng. AIK spelade upp sig sista 10-15 minuterna och fick bättre kontroll, men innan dess har det varit klart flest målchanser för MFF. Bengtsson nickade över öppet mål, Rosenberg sköt över via täckande Mets och flera halvchanser med skott utanför eller över. AIK har egentligen bara haft två-tre halvchanser. Matchen präglas annars av tufft duellspel, många avblåsningar och ett par gula kort. 

47 MIN: Andra halvlek är igång sen några minuter. 

53 MIN: Matchen fortsätter i samma stil. Mer kamp och dueller än vårdat passningsspel. Hittills inga målchanser i andra. 

54 MIN: Sigthorsson glider förbi Dahlin som inte vågar slänga sig i rädsla för att orsaka en straff. Inlägget mot Goitom nickas bort från det öppna målet. Ganska lugnt agerat i MFF trots allt. 

60 MIN: STOR chans för MFF. Dimitriadis täcker hem bollen till Janosevic men kommunikationen är inte på topp. MFF-spelare glider förbi och inspelet till Traustason som får ett fint läge. Janosevic läser den och räddar! 

62 MIN: Det blev det sista Dimitriadis gjorde. Norling byter in Rashidi som går ut på högerkanten. Granli in i backlinjen. Offensivt byte! 

65 MIN: Jätteräddning Janosevic! Struligt på AIK:s högersida och inspel centralt till Rosenberg som får ladda kanonen. Lågt i första hörnet där Janosevic slänger sig som en panter på linjen. MFF-fansen tänder till. 

68 MIN: Djurgården har gjort 2-0 på Örebro. Buya Turay, nu ska det mycket till om inte Dif har guldet i egna händer i Norrköping på söndag.

70 MIN: AIK är REJÄLT nedtryckta av MFF nu. Hur ska de orka hålla emot?

73 MIN: Dubbelbyte i MFF. Beijmo ut Molins in. Lewicki ut och Christiansen in. 

75 MIN: Sören Rieks varnas till vilda protester från MFF-håll. Rosenberg nickar utanför i hyggligt läge kort därpå. 21 379 på plats den här fina höstkvällen. 

78 MIN: MÅÅÅL! Inhopparen Anders Christiansen frälser MFF! En bökig situation framför mål där bollen till slut ligger lös efter en retur av Janosevic. "AC" rakar in bollen och 1-0 MFF. 

79 MIN: Knallskott från AIK-läktaren. Avbrott i matchen. 

82 MIN: Dubbelbyte i AIK. Lundström och Michel in. Adu och Salétros ut. 

84 MIN: Larsson ut och Nielsen in för MFF. Står sig resultatet har MFF alltså fortfarande chans på guldet medan AIK missar Europa. 

87 MIN: MÅÅÅL! Traustason utökar för MFF! 2-0 och matchen känns över. Frustrerat från AIK-läktaren med nya knallskott. 

90+ MIN: Fjärdedomaren visar upp åtta (!) minuters tillägg

90+4 MIN: Smolk i bägaren för MFF. Christansen bärs ut skadad. Vaden eller foten? Han måste utgå omlindad. 

SLUT! MFF vinner med 2-0 och ger sig själva chans att vinna guld om Djurgården förlorar mot IFK Norrköping och man själva vinner mot Örebro. AIK missar av allt att döma spel i Europa på första gången på många, många år. En livlina är dock att ta sig vidare genom Svenska cupen nästa år. 

 Målen: Anders "AC" Christiansen och Arnor Traustason. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 11 augusti
19:00 Halmstad - Öster Superettan
19:00 Akropolis IF - GIF Sundsvall Superettan
21:00 Shakhtar Donetsk - Basel UEFA Europa League
21:00 Wolverhampton - Sevilla UEFA Europa League
onsdag 12 augusti
02:30 Portland Timbers - Orlando City SC MLS
19:00 Jönköpings Södra - Dalkurd FF Superettan
19:00 Djurgården - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Trelleborgs FF - Västerås SK Superettan
19:00 Malmö FF - Örebro SK Allsvenskan
19:00 Vittsjö - Kopparberg/Göteborg Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Rosengård - Linköping Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Umeå - Eskilstuna United Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Piteå - Djurgården Sverige Allsvenskan Damer
19:00 KIF Örebro - Uppsala Sverige Allsvenskan Damer
19:00 GAIS - Degerfors Superettan
19:00 Kristianstad - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
19:00 IK Brage - Norrby IF Superettan
19:00 Ljungskile - AFC Eskilstuna Superettan
21:00 Atalanta - Paris SG EUROPA: Champions League
torsdag 13 augusti
02:30 FC Dallas - Nashville SC MLS
19:00 Umea FC - Örgryte IS Superettan
19:00 Elfsborg - Falkenberg Allsvenskan
19:00 IFK Norrköping - Hammarby Allsvenskan
19:00 Varbergs BoIS FC - Häcken Allsvenskan
19:00 AIK - Östersund Allsvenskan
19:00 Kalmar FF - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Sirius - Helsingborg Allsvenskan
21:00 RB Leipzig - Atletico Madrid EUROPA: Champions League
fredag 14 augusti
17:00 Marseille - VfB Stuttgart Träningsmatch
21:00 Barcelona - Bayern München EUROPA: Champions League
lördag 15 augusti
15:00 Örebro SK - Djurgården Allsvenskan
16:00 Sarpsborg 08 - Molde Norge Eliteserien
17:30 Öster - IK Brage Superettan
17:30 GIF Sundsvall - GAIS Superettan
17:30 Dalkurd FF - Halmstad Superettan
21:00 Manchester City - Lyon EUROPA: Champions League
söndag 16 augusti
14:30 Hammarby - Elfsborg Allsvenskan
14:30 Falkenberg - AIK Allsvenskan
14:30 Västerås SK - Umea FC Superettan
14:30 Degerfors - Ljungskile Superettan
15:00 Linköping - Uppsala Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Inter U19 - Rennes U19 UEFA Youth League
15:00 Växjö - Vittsjö Sverige Allsvenskan Damer
15:30 Eskilstuna - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
16:00 KIF Örebro - Kristianstad Sverige Allsvenskan Damer
17:30 Mjällby AIF - Malmö FF Allsvenskan
17:30 Norrby IF - Trelleborgs FF Superettan
18:00 SK Brann - Mjondalen Norge Eliteserien
18:00 Sandefjord - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:00 Odd - Kristiansund BK Norge Eliteserien
18:00 Haugesund - Strömsgodset Norge Eliteserien
18:00 Viking FK - Stabaek Norge Eliteserien
18:00 Juventus U19 - Real Madrid U19 UEFA Youth League
20:30 Rosenborg - Ålesund Norge Eliteserien
21:00 Sevilla - Manchester U UEFA Europa League
måndag 17 augusti
02:30 FC Dallas - Nashville SC MLS
15:00 Kopparberg/Göteborg - Umeå Sverige Allsvenskan Damer
19:00 IFK Göteborg - IFK Norrköping Allsvenskan
19:00 Häcken - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
19:00 Helsingborg - Sirius Allsvenskan
19:00 AFC Eskilstuna - Akropolis IF Superettan
19:00 Östersund - Kalmar FF Allsvenskan
19:00 Djurgården - Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
20:30 Start - Valerenga Norge Eliteserien
21:00 Inter - Shakhtar Donetsk UEFA Europa League
tisdag 18 augusti
15:00 Midtjylland U19 - Ajax U19 UEFA Youth League
18:00 Dinamo Zagreb U19 - Benfica U19 UEFA Youth League
19:00 Örgryte IS - Jönköpings Södra Superettan
onsdag 19 augusti
15:00 Red Bull Salzburg U19 - Lyon U19 UEFA Youth League
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 15 10 4 1 18 34
2 IF Elfsborg 14 7 6 1 5 27
3 Djurgårdens IF 15 8 2 5 7 26
4 IFK Norrköping 14 7 4 3 11 25
5 BK Häcken 14 5 6 3 9 21
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby IF 14 5 5 4 -1 20
7 IK Sirius FK 14 4 7 3 0 19
8 Mjällby AIF 15 5 4 6 -5 19
9 Varbergs BoIS FC 14 4 5 5 1 17
10 Örebro SK 15 4 5 6 -3 17
11 IFK Göteborg 14 2 8 4 -5 14
12 Helsingborgs IF 14 2 7 5 -9 13
13 AIK 14 3 4 7 -9 13
14 Kalmar FF 14 3 3 8 -6 12
15 Falkenbergs FF 14 2 6 6 -6 12
16 Östersunds FK 14 2 6 6 -7 12

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten