Sök
Allsvenskan

''Trodde absolut inte på guld - har inte ingått i planen''

Håller Djurgården för trycket ikväll? Ett fullsatt Tele2 arena väntar och Dif har ett jätteläge för att ta ett avgörande steg mot första SM-guldet sedan 2005.
- Det är fantastiskt, men nej...jag såg absolut inte SM-guld framför mig i april. Det ingick inte i vår plan, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se inför kvällens så laddade möte med Örebro.  


Det är en anspänning som går att ta på. Bosse Andersson hymlar inte om den tyngd som just nu hänger över Djurgården - stockholmarna som vid seger ikväll gå loss med tre poäng inför den sista omgången. Då räcker det med ett oavgjort resultat mot Norrköping i den sista omgången. 


FotbollDirekt har fått en intervju med Bosse Andersson, en man som gjort det tre gånger tidigare: 2002, 2003 och 2005. Fjorton är senare är han fortsatt lika relevant och så nära att lyckas igen, en framgång som såg så avlägsen ut när han gjorde comeback 2014 i ett närmast konkursläge. 

- Det är fantastiskt. Det är utsålt. Det är otroligt med en utsåld arena. Det blir ett historiskt stort stöd för oss ikväll, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt och fortsätter strävt:
- Njuta, det vet jag inte om det är rätt ord. Det är svårt att njuta när det hela tiden rullar på som det gör. Däremot är det här allt jag och klubben har jobbat för sedan jag kom tillbaka. Och nu är vi där. Vi har chansen. Det är en fantastisk känsla att bara ha chansen. Det betyder så mycket för så många människor som så länge har jobbat så hårt för det här. 

Kunde du känna att ni hade kapacitet för guld i höjd kring den allsvenska premiären?
- Absolut inte. Jag kan säga att det inte fanns i vår plan. Ja, det handlade om en Europaplats. När jag förstod att vi kunde vara med? Men när det i våras skiktades upp och vi var ett av lagen som gick loss, samt hur vi spelade just då. Då tänkte man att kanske, säger han men hävdar samtidigt att trycket ska finnas på annat håll:

- MFF ska ju vara favoriter. Det är så det är. Men även i övrigt har det funnits större guldaspiranter än Djurgården. Men samtidigt är det här vad vi på sikt har jobbat mot och så får vi nu chansen lite tidigare. ÖSK ikväll, nu är det bara fokus som gäller. Vi vet att gör vi en bra prestation så har vi allt som oftast ett flow som är svårstoppat. Det tillsammans med trygga personligheter bland våra spelare och det självförtroende som byggts så länge. 

Hur känner du avslutningsvis inför denna kväll?
- Att det är ett historiskt stort djurgårdsstöd som väntar oss. Bara det är stort.

29 500 biljetter är sålda till Djurgården-Örebro. 
Under måndagen väntar ÖSK på hemmaplan och därefter ställs Djurgården mot IFK Norrköping på bortaplan i sista omgången. Den senaste tiden har sportchefen känt av att det börjar dra ihop sig.


- Ni har varit rätt duktiga på att skriva upp det här. För ni tycker ju att det är en rätt rolig allsvenska. Det undgår väl inte någon. 


- Man har känt att varje match varit viktig, i synnerhet i måndags när vi spelade efter alla andra och vi hade en svår bortamatch mot Göteborg. Vi jobbar ju för att vi ska göra bra resultat och för att det ska finnas ett stort intresse. Det tror jag vi känt av (skratt).


Hur hanterar ni situationen som ni är i, tycker du?

- Vi har en cool grupp som jag tycker varit väldigt duktig där. Vi har inte pratat guld eller så. Vi har skaffat oss bra förutsättningar och en angenäm position, och det har vi gjort genom att ta en match i taget. Vi har haft otroligt bra kvalitet på varje träning och jobbat hårt för nästa match. Jag har samma känsla nu som när vi åkte till Östersund borta eller Sundsvall borta så jag tycker gruppen har varit fantastisk på den här biten.


Andersson säger sig vara nöjd med det han ser hos tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, som tidigare bland annat fört upp Sirius från division 1 till allsvenskan. 


- De har erfarenhet av det här som spelare och ledare. De har spelat otroligt viktiga matcher med Sirius. De är två väldigt coola tränare som ger en trygghet. De är otroligt coola och ger ett lugn till spelargruppen. Så deras erfarenhet är viktig.


Tror du att ni tar hem guldet?

- Det här (mot Örebro) är en jävligt viktig match. Efter det vet vi vad vi har för förutsättningar. Det är klart att vi har allt i egna händer och hellre har man det så än att man inte har det. Vi har skaffat oss en otroligt bra position, samtidigt vi har stor respekt för både Örebro och Norrköping.


Andersson hoppas självklart på att Djurgården ska ta hem guldet till slut och är medveten om att något annat skulle leda till en besvikelse. Men han vill också poängtera att laget gjort en stark säsong oavsett och påpekar att de 62 poäng som Djurgården har nu vanligtvis räcker till en Europa-plats.


- Alla lag (i guldstriden) har ju vunnit många matcher och gjort en fantastisk säsong. Man måste vara realistisk. Har man över 60 poäng ska man kunna komma till Europa.


Du kanske även vill läsa: Bosse Andersson till FotbollDirekt – ”Den ska stanna i Djurgården” Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 09 juli
02:00 Orlando City SC - Inter Miami CF MLS
04:30 Nashville SC - Chicago Fire MLS
15:00 New York City FC - Philadelphia Union MLS
17:45 Elfsborg - IFK Göteborg Svenska Cupen
18:00 Ålborg - AGF Århus Superligaen
19:00 Everton - Southampton Premier League
19:00 Bournemouth - Tottenham Premier League
19:30 Eibar - Leganes La Liga
19:30 SPAL - Udinese Serie A
19:30 Mallorca - Levante La Liga
20:15 Mjällby AIF - Malmö FF Svenska Cupen
21:15 Aston Villa - Manchester U Premier League
21:45 Verona - Inter Serie A
22:00 Athletic Bilbao - Sevilla La Liga
fredag 10 juli
02:00 Montreal Impact - New England Revolution MLS
04:30 FC Dallas - Vancouver Whitecaps MLS
19:00 Vendsyssel FF - Vejle Danmark 1st Division
19:00 Fremad Amager - Viborg Danmark 1st Division
19:00 FC Fredericia - Naestved Danmark 1st Division
19:30 Real Sociedad - Granada La Liga
22:00 Real Madrid - Alaves La Liga
lördag 11 juli
02:00 Toronto FC - DC United MLS
04:30 Seattle Sounders FC - San Jose Earthquakes MLS
13:30 Watford - Newcastle Premier League
13:30 Norwich - West Ham Premier League
14:00 Nyköbing - HB Köge Danmark 1st Division
15:00 Hammarby - Sirius Allsvenskan
15:00 Falkenberg - Östersund Allsvenskan
16:00 Kolding - Hvidovre IF Danmark 1st Division
16:00 Liverpool - Burnley Premier League
17:00 Osasuna - Celta Vigo La Liga
17:15 Lazio - Sassuolo Serie A
17:30 Örgryte IS - GIF Sundsvall Superettan
17:30 Jönköpings Södra - Degerfors Superettan
18:00 Haugesund - Molde Norge Eliteserien
18:30 Sheffield U - Chelsea Premier League
19:30 Brescia - Roma Serie A
19:30 Valladolid - Barcelona La Liga
20:30 Rosenborg - Strömsgodset Norge Eliteserien
21:00 Brighton - Manchester City Premier League
21:45 Juventus - Atalanta Serie A
22:00 Atletico Madrid - Real Betis La Liga
söndag 12 juli
02:00 Atlanta United - New York Red Bulls MLS
04:30 FC Cincinnati - Columbus Crew MLS
14:00 Espanyol - Eibar La Liga
14:30 Umea FC - Halmstad Superettan
14:30 Örebro SK - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
14:30 Helsingborg - AIK Allsvenskan
17:00 Levante - Athletic Bilbao La Liga
17:15 Genoa - SPAL Serie A
17:30 AFC Eskilstuna - IK Brage Superettan
17:30 Västerås SK - Ljungskile Superettan
17:30 IFK Göteborg - Djurgården Allsvenskan
17:30 Mjällby AIF - Häcken Allsvenskan
18:00 Viking FK - Odd Norge Eliteserien
18:00 Kristiansund BK - Stabaek Norge Eliteserien
18:00 Sarpsborg 08 - Start Norge Eliteserien
18:00 Mjondalen - Valerenga Norge Eliteserien
18:00 Ålesund - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
19:30 Parma - Bologna Serie A
19:30 Udinese - Sampdoria Serie A
19:30 Leganes - Valencia La Liga
19:30 Cagliari - Lecce Serie A
19:30 Fiorentina - Verona Serie A
20:30 SK Brann - Sandefjord Norge Eliteserien
21:45 Napoli - Milan Serie A
22:00 Sevilla - Mallorca La Liga
måndag 13 juli
02:00 Sporting Kansas City - Minnesota United FC MLS
04:30 Real Salt Lake - Colorado Rapids MLS
19:00 Kalmar FF - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Dalkurd FF - Öster Superettan
19:00 Norrby IF - Akropolis IF Superettan
19:00 Trelleborgs FF - GAIS Superettan
19:00 Malmö FF - IFK Norrköping Allsvenskan
19:30 Villarreal - Real Sociedad La Liga
19:30 Alaves - Getafe La Liga
21:45 Inter - Torino Serie A
22:00 Granada - Real Madrid La Liga
tisdag 14 juli
02:00 Los Angeles FC - Houston Dynamo MLS
04:30 LA Galaxy - Portland Timbers MLS
15:00 Inter Miami CF - Chicago Fire MLS
21:45 Atalanta - Brescia Serie A
onsdag 15 juli
02:00 Philadelphia Union - Nashville SC MLS
04:30 Orlando City SC - New York City FC MLS
18:00 Sandefjord - Ålesund Norge Eliteserien
18:00 Strömsgodset - Mjondalen Norge Eliteserien
18:00 Bodö/Glimt - Kristiansund BK Norge Eliteserien
18:00 Molde - Viking FK Norge Eliteserien
18:00 Valerenga - Haugesund Norge Eliteserien
19:00 Djurgården - Falkenberg Allsvenskan
19:00 AIK - Sirius Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Helsingborg Allsvenskan
19:30 Sampdoria - Cagliari Serie A
19:30 Milan - Parma Serie A
19:30 Bologna - Napoli Serie A
20:30 Odd - SK Brann Norge Eliteserien
21:45 Udinese - Lazio Serie A
21:45 Roma - Verona Serie A
21:45 Lecce - Fiorentina Serie A
21:45 Sassuolo - Juventus Serie A
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 IFK Norrköping 6 5 1 0 11 16
2 IK Sirius FK 6 3 2 1 2 11
3 Varbergs BoIS FC 6 3 1 2 4 10
4 BK Häcken 6 2 4 0 4 10
5 IF Elfsborg 6 2 4 0 2 10
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Mjällby AIF 6 3 1 2 0 10
7 Malmö FF 6 2 3 1 2 9
8 AIK 6 2 2 2 0 8
9 IFK Göteborg 6 2 2 2 -1 8
10 Djurgårdens IF 6 2 1 3 2 7
11 Hammarby IF 6 2 1 3 -3 7
12 Kalmar FF 6 2 0 4 -2 6
13 Örebro SK 6 1 3 2 -2 6
14 Falkenbergs FF 6 1 2 3 -4 5
15 Östersunds FK 6 1 1 4 -6 4
16 Helsingborgs IF 6 0 2 4 -9 2

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten