Sök
Foto: Viktor Enbacka
Försäsong 2020

Långintervju: Räds inte pressen - ''Jag är här av en anledning''

ALGARVE. För bara några år sedan var det fotboll i division fem som gällde - nu står Gustav Ludwigson inför en helt ny utmaning. Kommande säsong ska han dra på sig den grönvita Hammarby-tröjan och vandra in på Tele 2:s gräsmatta.

- Det är ju så många nivåer upp och man måste ha tålamod och tro på det att man kommer in i det mer och mer hela tiden. Sen har jag inte så mycket att förlora, säger Ludwigson till FotbollDirekts utsände nere i Portugal.

Har man inte följt superettan de senaste säsongerna så kan Gustav Ludwigson uppfattas som något av en doldis. Steget upp till elitfotbollen tog han 2018 då han skrev på för Göteborgsklubben Örgryte IS. Under debutsäsongen spelade han samtliga matcher och noterades för elva mål och sex framspelningar. De goda insatserna ledde snabbt till ett stort intresse från flertalet allsvenska klubbar.

I augusti 2019 blev det ändå klart att Hammarby dragit det längsta strået och säkrat anfallarens signatur på ett treårigt kontrakt.
Affären blev dock inte helt friktionsfri då Örgryte sedermera anmälde Hammarby för att ha pratat med Ludwigson innan de fått lov av Göteborgsklubben. Anfallaren anslöt till Hammarbys trupp i början av januari 2020.

FotbollDirekt träffar anfallaren i samband med en avslutad träning under lagets läger i Algarve. Ludwigson är sist kvar tillsammans med lagkamraten Simon Sandberg och de kör extra länge efter att majoriteten av truppen lämnat träningsplanen. De håller på så länge att den 26-årige spelaren helt missar skjuts tillbaka till hotellet då den sista bilen endast hade en ledig sittplats. Istället hoppade han in FotbollDirekts hyrbil.

Tror att många som inte följt superettan är väldigt nyfikna på dig. Kan du beskriva dig själv som spelare?
- Som Billborn sa för inte länge sedan; jag är ganska energisk, springer mycket och är fysisk, börjar han och fortsätter:
- Men försöker öppna ytor framför motståndarna. Det är klart det inte räcker att bara springa mycket och vara stark. Du måste ju tänka fotboll och förstå taktiken såklart. Men spelstilen är åt det hållet.

Är det taktikdelen du tror du måste jobba mest på nu när du tar steget upp till allsvenskan?
- Det är nog det tekniska, tempot och touchen. Man har ju ingen tid och har inte råd att ta en dålig första touch. Min förstatouch är kanske inte det jag är mest berömd för. Den behöver jag jobba med såklart, varje träning. Man blottas ju direkt om man gör missar. Man straffas på träningar om den är dålig.


Du tränade med Hammarby redan i november och kunde redan då bekanta dig med laget, men hur skulle du säga att det första intrycket av klubben och omklädningsrummet varit?
- Det är gött gäng såklart, men det tror jag de flesta säger. Samtidigt är det en förening som tillåter alla att vara sig själva och det gör inget att man sticker ut. De försöker hellre lyfta fram att man är sig själv och skapar en god stämningen genom det. Det är både högt till tak, men ändå proffsigt ute på plan och man kan skoja hur mycket som helst utanför. Samtidigt så är alla väldigt seriösa och duktiga när man drar på sig fotbollsskorna. Det är en bra blandning.

Är det någon som du kommit speciellt bra överens med?
- Inte så, men nu bor jag med Simon (Sandberg) här. Jag bodde med Hjalle (Hjalmar Ekdal) tidigare. Det blir ofta de man bor med som man även hänger med. Nu har vi ett jätterum däruppe med tv-spel och vi har plockat in en extraskärm och så. Det blir ett bra ställe att hänga på.

Rent fotbollsmässigt - är det någon speciell spelare som imponerat på dig under den tiden du varit här?
- Jag har nämnt Darijan Bojanic innan och det står jag fast vid. Men egentligen även den allmänna nivån som är hög. Sedan varierar det ju från träning till träning. Ibland sticker någon ut med några fina aktioner och då blir man sådär "jävlar vad de sitter på mycket kvalitet." Man får en uppenbarelse varje dag när det kommer till olika spelare. Jag tycker också att Richard Magyar är riktigt fin och har alla de kvaliteterna för en mittback som ska kunna spela ute i Europa.

Vad med Bojanic är det som imponerar?
- Det att man tror att det är stängt, men då hittar han en passning som sitter helt perfekt. Det är avvägt, inte för mycket fart och inte för mycket skruv. Det är ofta man står på träningarna och tänker "Åh, jävlar. Vad hände där?". Det är imponerande.

Det ryktades om att flertalet klubbar var intresserad av din signatur. Bland andra Djurgården och Norrköping. Vad var det till slut som fick dig att välja Hammarby och inte någon annan klubb?
- Egentligen var det ett ganska enkelt val när jag väl fick möjligheten. Så fort jag hörde om det så försökte jag göra allt för att det skulle gå vägen. Många i Sverige drömmer om att spela i Hammarby, det är inget att sticka under stolen med. Får man chansen att göra det så är det svårt att tacka nej. Det ska såklart funka för båda parter, men det fanns ett intresse från båda håll.

Du spelade division 2-fotboll så sent som 2017 och det är ett stort steg att gå från den nivån till allsvenskan på några få säsonger. Hur hanterar du den pressen som kommer med att gå till den nivån och ett lag som Hammarby?
- Det är ju något jag brottas med varje dag, mentalt. Även speltekniskt. Det är ju så många nivåer upp och man måste ha tålamod och tro på att man kommer in i det mer och mer hela tiden. Sen har jag inte så mycket att förlora. Jag har tagit ett steg, i stort sett, varje år sedan division 5. Detta är såklart det största steget och den största utmaningen jag haft framför mig, men det är bara att ta sig an den rakryggad och om det går så är ingen mer nöjd än vad jag är.

Avtalet med Hammarby blev klart under pågående superettan-säsong och du var kvar där tills den var över. Skulle du säga att det påverkade ditt spel positivt eller negativt att veta att du är Bajare under 2020.
- Jag har nämnt det innan tror jag, men så länge hoppet om en allsvensk plats fanns i Örgryte så var det enkelt att hålla fokus.  När det hoppet dog så blev det ju lite att man blickade framåt såklart, men jag ville ändå avsluta snyggt för supportrar och allting.

Hur tror du Hammarby kommer prestera under 2020?
- Det kommer vara en mental fråga. Nu vet de andra allsvenska klubbarna vad som väntar när man kliver in på Tele 2 och de kommer säkert börja anpassa sin fotboll mer och mer efter det. Det gäller att hålla en hög nivå uppe under hela säsongen och kanske möjligen också förbättra borta- och grässpelet lite. Det vet jag är något de kämpade med under förra året.
Jag tror att lyckas Hammarby hålla en hög och jämn nivå under hela säsongen så finns det definitivt kvalité för att kunna ta laget till en bra och hög position i allsvenskan. Det är inget man kan förneka.


Har du personliga mål för säsongen?
- Nej eller ja, jag försöker varje dag fokusera på mina brister och slipa på de detaljerna som krävs för att kunna konkurrera om en plats. Sen så försöker jag ta det steg för steg. Att ta chansen om och när jag får den. Fram tills dess så har jag inga förväntningar förutom att jag vill hjälpa laget framåt. Om jag inte får spela så betyder det förhoppningsvis att vi gör nåt bra som lag. Sen så vill man såklart vara med och bidra till det, men alla får hitta sin roll. Jag vill bara hjälpa till på det sättet som jag kan.

Du är inte rädd att hamna på bänken?
- Nej, det är jag inte. Jag vill ju såklart inte hamna på bänken. Det vill ingen fotbollsspelare. Men jag tror det är viktigt att ha spelare i ett lag som accepterar att någon ska sitta på bänken. Då kan man inte sitta där och tjura, utan man får istället försöka och peppa de som spelar.  Om jag spelar så är det någon annan som får göra samma sak för mig och det är det som driver ett lag framåt. Jag kommer försöka ta mig an det var jag än sitter.

Hur ser du på Stefan Billborn som tränare? Han har ju en egen modell på hur han tycker att fotboll ska spelas. Tycker du att du passar in i den?
- På ett sätt absolut. Han vill hela tiden att det ska vara ett högt tempo och att spelare ska springa mycket. Det är klart att jag vet att det finns grejer jag måste bli mycket bättre på för att passa in. Jag vet att vi har spelare som är duktiga med bollen, som kan hålla i den. Vi ska försöka att inte tappa bollen då vi ska styra matcherna. Då kan man aldrig hafsa iväg något.

- Det är klart, då vet jag att jag måste jobba på de tekniska bitarna. Det betyder ändå inte att jag ska tappa de kvalitéerna som tagit mig hit. Jag ska försöka hitta en kombination där.

- Jag vet också att Jocke (Björklund) har mycket att säga till där också och det är viktigt att lyssna på både Stefan (Billborn) och Jocke i deras tankar kring det taktiska samt det speltekniska. Det finns mycket att lära och det försöker jag hela tiden.

Du beskrivs som en spelare som spela i alla fyra offensiva positionerna. Känner du också så?
- Nu har vi ju många väldigt duktiga kantspelare, men om det behövs så kommer jag absolut spela där om de vill det. Sätter de mig där så kör jag. Jag har spelat på alla positioner innan och var de tycker jag ska spela är upp till dem. Jag försöker anpassa mig till den positionen jag blir tilldelad helt enkelt.

Du har beskrivit Hammarbys fysträning som lärorik. Hur ser du på Jimmy Lidbergs filosofi?
-Jag tycker den är helt rätt. Hela klubbens filosofi i allmänhet. Det som kommunicerats är att man vill bli ett lag för Europa. Då måste man träna som europeiska lag helt enkelt. Det är inte mer komplicerat än så. Jag tror, eller jag vet, att man har en väldigt utstuderad plan kring hur man vill lägga upp det fysiskt och hur man jobbar in fotbollen. Det syns ganska tydligt hur man tänker och resonerar. Man skulle aldrig riskera att överträna oss, utan det handlar om att förbereda oss för en lång säsong och även spel i Europa. Det handlar om att sätta en standard för klubben.

- Jimmy är väldigt kunnig och hela staben har ett bra samarbete. Jag tycker det är skitkul att lära mig fysik och hur man kan använda det som ett vapen på plan samt även som ett skadeförebyggande medel.

När jag kollade på träningarna så körde du extra båda gångerna och du har sett nästan outtröttlig ut.  Är det för att du tycker att fotbollen är extremt rolig just nu?
- Det är kul när man kommer ner hit och det är grönt gräs samt sol på himlen. Man blir ju glad bara av att få komma ut och spela fotboll. Det har varit en tung period innan och det är kul att få känna lite på bollen. Jag försöker ha en positiv inställning till träningarna. Det är rätt klart för mig vilka grejer jag vill jobba på när jag kommer till träning och jag vet att om jag har ett positivt humör, springer mycket och är fokuserad så lär jag mig mycket snabbare. Sen är min spelstil att springa mycket. Även om jag inte är exakt samma spelartyp som de som finns här sedan tidigare så är jag här av en anledning. Jag bryter lite mönster.

En sista fråga. Du är ju något av en tv-kändis i och med ditt deltagande i Gladiatorerna för några år sedan. Vilka fyra spelare i laget hade du haft svårast mot i ett gatlopp?
- Oj, den är svår. Gladiatordelen i ett gatlopp handlar ju nästan uteslutande om storlek och styrka. Då är det ju mittbackarna Mads Fenger, Richard Magyar, Kalle Björklund, Hjalmar Ekdahl, Tim Söderström och de övriga stora starka spelarna som vore värst att möta.

- Om det det skulle handla om att ta sig igenom ett gatlopp istället så är det ju mer en kombination av styrka, smidighet och snabbhet. Tim Söderström är ett monster. Honom vill man inte möta. Samma sak gäller även Magyar. Det är de två i det fallet.

FAKTA

GUSTAV LUDWIGSON

  • Ålder: 26 (född 20 oktober 1993)
  • Längd: 182 cm.
  • Klubbar: Sävedalens IF 2015-2017, Örgryte IS 2018-2019 & Hammarby 2020-
  • Kuriosa: Spelade så sent som 2017 division 2-fotboll med Sävedalens IF.
Du kanske även vill läsa: Nyförvärvet om första tiden i Hammarby: "Det här är perfekt för mig" Storförlust för Bajen mot danska topplaget FD:s utsände - "Har Hammarby blivit en mer attraktiv klubb?" Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 24 oktober
13:00 Hamburger SV - Wurzburger Kickers Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Osasuna - Athletic Bilbao La Liga
13:00 AIK - Bollstanäs Elitettan
15:00 Djurgården - Sirius Allsvenskan
15:00 Häcken - Mjällby AIF Allsvenskan
15:00 Älvsjö - Mallbacken Elitettan
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
16:00 Barcelona - Real Madrid La Liga
17:30 Örgryte - Öster Superettan
17:30 Halmstad - Västerås SK Superettan
18:00 Genoa - Inter Serie A
18:30 Manchester U - Chelsea Premier League
18:30 Borussia Dortmund - Schalke Bundesliga
18:30 Sevilla - Eibar La Liga
21:00 Paris SG - Dijon Ligue 1
21:00 Atletico Madrid - Real Betis La Liga
01:30 New York City FC - Montreal Impact MLS
söndag 25 oktober
12:00 Valladolid - Alaves La Liga
13:00 Lens - Nantes Ligue 1
14:30 Akropolis IF - Norrby IF Superettan
14:30 Kalmar FF - Falkenberg Allsvenskan
14:30 Östersund - Hammarby Allsvenskan
14:30 AFC Eskilstuna - Dalkurd FF Superettan
15:30 Wolfsburg - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Southampton - Everton Premier League
16:00 Cadiz - Villarreal La Liga
17:30 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
17:30 Malmö FF - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Örebro - Helsingborg Allsvenskan
18:00 Werder Bremen - Hoffenheim Bundesliga
18:30 Getafe - Granada La Liga
18:30 Wolverhampton - Newcastle Premier League
21:00 Real Sociedad - Huesca La Liga
21:00 Lyon - Monaco Ligue 1
måndag 26 oktober
19:00 IFK Norrköping - AIK Allsvenskan
19:00 Brage - Jönköping Superettan
19:00 Umeå - GAIS Superettan
19:00 Varbergs BoIS FC - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Ljungskile - GIF Sundsvall Superettan
20:30 Bayer Leverkusen - Augsburg Bundesliga
20:45 Milan - Roma Serie A
20:45 Sochaux - Amiens Frankrike Ligue 2
21:00 Levante - Celta Vigo La Liga
21:00 Burnley - Tottenham Premier League
tisdag 27 oktober
18:55 Shakhtar Donetsk - Inter EUROPA: Champions League
21:00 Marseille - Manchester City EUROPA: Champions League
21:00 Borussia M'gladbach - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Atalanta - Ajax EUROPA: Champions League
00:00 Montreal Impact - Nashville SC MLS
onsdag 28 oktober
03:00 Vancouver Whitecaps - Seattle Sounders FC MLS
18:55 Basaksehir - Paris SG EUROPA: Champions League
20:45 Luton - Nottingham Forest Championship
21:00 Club Brügge - Lazio EUROPA: Champions League
21:00 Borussia Dortmund - Zenit St Petersburg EUROPA: Champions League
00:00 New York Red Bulls - New England Revolution MLS
00:30 Philadelphia Union - Chicago Fire MLS
00:30 Orlando City SC - Atlanta United MLS
00:30 Toronto FC - New York City FC MLS
torsdag 29 oktober
01:00 Minnesota United FC - Colorado Rapids MLS
01:30 FC Dallas - Inter Miami CF MLS
03:00 Portland Timbers - LA Galaxy MLS
03:30 Los Angeles FC - Houston Dynamo MLS
03:30 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake MLS
18:55 AEK Aten - Leicester UEFA Europa League
18:55 Milan - Sparta Prag UEFA Europa League
18:55 Gent - TSG Hoffenheim UEFA Europa League
18:55 Röda Stjärnan - Liberec UEFA Europa League
18:55 CSKA Moskva - Dinamo Zagreb UEFA Europa League
18:55 Feyenoord - Wolfsberger AC UEFA Europa League
18:55 LASK Linz - Ludogorets UEFA Europa League
18:55 Antwerpen - Tottenham UEFA Europa League
18:55 Sivasspor - Maccabi Tel Aviv UEFA Europa League
18:55 Karabach - Villarreal UEFA Europa League
18:55 Lille - Celtic UEFA Europa League
18:55 Zorya Luhansk - Braga UEFA Europa League
19:00 Sirius - AIK Allsvenskan
21:00 Roma - CSKA Sofia UEFA Europa League
21:00 Benfica - Standard Liege UEFA Europa League
21:00 AZ Alkmaar - Rijeka UEFA Europa League
21:00 Real Sociedad - Napoli UEFA Europa League
21:00 Omonia Nicosia - PSV Eindhoven UEFA Europa League
21:00 Granada - PAOK Saloniki UEFA Europa League
21:00 Rangers - Lech Poznan UEFA Europa League
21:00 Slavia Prag - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
21:00 Nice - Hapoel Beer Sheva UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Dundalk UEFA Europa League
21:00 Molde - Rapid Wien UEFA Europa League
21:00 CFR Cluj - Young Boys UEFA Europa League
fredag 30 oktober
18:00 Blackburn Ungdom - Manchester City Ungdom England FA Ungdomscup
18:00 Viborg - FC Helsingör Danmark 1st Division
18:30 Hamburger SV - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Vejle - Randers FC Superligaen
19:00 Kolding - Hvidovre IF Danmark 1st Division
19:30 Landskrona BoIS - FK Karlskrona Ettan södra
20:30 Schalke - VfB Stuttgart Bundesliga
20:45 Chelsea Ungdom - Manchester United Ungdom England FA Ungdomscup
20:45 Coventry - Reading Championship
21:00 Marseille - Lens Ligue 1
21:00 Wolverhampton - Crystal Palace Premier League
21:00 Eibar - Cadiz La Liga
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 24 13 8 3 24 47
2 BK Häcken 24 10 10 4 14 40
3 IFK Norrköping 24 11 6 7 14 39
4 Djurgårdens IF 24 11 6 7 12 39
5 IF Elfsborg 24 9 12 3 7 39
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby 24 9 9 6 3 36
7 IK Sirius FK 24 9 8 7 -1 35
8 Östersunds FK 24 8 9 7 -1 33
9 Mjällby AIF 25 8 8 9 -4 32
10 AIK 23 8 6 9 -2 30
11 Örebro SK 24 8 6 10 -5 30
12 Varbergs BoIS FC 24 7 6 11 -5 27
13 IFK Göteborg 24 4 12 8 -10 24
14 Helsingborgs IF 24 4 10 10 -12 22
15 Falkenbergs FF 24 4 7 13 -16 19
16 Kalmar FF 24 4 7 13 -18 19

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten