Sök
© Bildbyrån
Träningsmatch

AIK föll klart mot superettanykomlingen

Sista matchen för AIK inför tävlingssäsongen. Superettannykomlingen Akropolis väntade på Grimsta, och det var en AIK-trupp till stor del bestående av juniorer. FotbollDirekt rapporterade live från matchen som Akropolis vann med 3-0.

AIK är tillbaka från träningslägret i Marbella. En imponerande insats mot kvalificerat motstånd där (1-1 mot ryska ligatrean Rostov), och nu på papperet klart enklare kombattanter i superettannykomlingen Akropolis. 

AIK vilade den stora majoriteten av a-truppen och luftade istället en rad spännande juniorer. A-lagsspelare som spelade mot Akropolis: Budimir Janosevic, Rasmus Lindkvist, Stefan Silva, Robert Lundström, Heradi Rashidi och Eric Kahl. Matchen spelades 3 gånger 30 minuter... 

HÄR FÖLJER FOTBOLLDIREKTS LIVERAPPORTERING FRÅN AKROPOLIS - AIK

1 MIN: Matchen igång!

2 MIN: AIK med boll inledningsvis, Silva försöker hitta fram till en medspelare men missförstånd och Akropolis vinner bollen. 

3 MIN: Hörna AIK, spelas kort av Rashidi, men inspelet bryts sedan och Akropolis vinner boll. 

4 MIN: Frispark i intressant läge Akropolis, lyfts in men AIK kan ta bort...

5 MIN: Fin crossboll från Engberg över till vänsterkanten och Kahl, han kommer ner på kortlinjen och spelar in bollen, täcks till hörna AIK. Hörna på nytt men resultatlös och Akropolis vinner boll. 

8 MIN: Matchens första riktigt heta målchans, fin aktion Nekrouf i Akropolis, han kommer in i banan och avlossar med vänstern, ett skott som Janosevic klarar till hörna med vissa problem. Plockar sedan hörnan. 

10 MIN: Hörna Akropolis, gamla Djurgårdsbekantingen Rubio Sivodedov lyfter in och nick från nära håll men högt över. 

13 MIN: Lindkvist får boll till vänster mitt på Akropolis halva, laddar bössan men skottet både utanför och över. 

15 MIN: Akropolis har kommit in i det väldigt bra efter några inledande AIK-minuter. Intressant spelare i Lamine Nekrouf som varit mycket aktiv. 

17 MIN: Bra möjlighet AIK, fin boll ut till vänster och Kahl som kan ta avslut men fintar och spelar sedan inåt, bollen till Sainte men han försöker med en fint för mycket och bollen till inspark Akropolis. 

20 MIN: Nästan-läge Akropolis, inspel från vänster och det är nära att Nekrouf når fram till bollen i perfekt läge i boxen, men hålls bort och sedan kan AIK ta bort bollen. 

22 MIN: Ny bra målchans Akropolis - snabbt inkast mot Pontus Åsbrink som smugit in bakom AIK:s backlinje, fri i högerläge drar han till men rakt på Janosevic. 

24 MIN: Hörna Akropolis, AIK tar bort bollen men Akropolis behåller tryck, Nekrouf har skottläge men fintar skott och försöker lägga i djupet på medspelare... Janosevic kvickt ute och roffar åt sig bollen. 

25 MIN: Hakim Ali har gjort sig illa. Ser ut att bli byte AIK... 

26 MIN: Verkar som att Hakim Ali kan fortsätta. Talangen som fick a-lagsdebutera nyligen fick kliva av men har nu kallats in igen. 

29 MIN: Lågt inspel från vänsterkanten AIK, Akropolis tar bort. 

30 MIN: Lundström i bra läge till höger för AIK, letar efter Silva i boxen men Akropolisben emellan... 1 minuts tillägg...

PAUS: Domaren blåser av, kortare paus nu inför "andra perioden". AIK har haft vissa problem mot Akropolis som hittat ytor både framför och bakom Gnagets backlinje. Märks att det här är en AIK-elva som inte spelat ihop tidigare. Några fina AIK-intentioner till att hitta på saker framåt men man har inte hittat fram till någon rejäl målchans. Finns ytor på bägge kanter och det har funnits fina inspelslägen men kvaliteten har inte funnits där. 

SPELET IGÅNG IGEN!

32 MIN: Ser inte ut att vara några byten gjorda utan samma elva. AIK med boll inledningsvis. 

33 MIN: MÅL! Hörna Akropolis, nickas bort av Tihi men Akropolis kommer i andravåg, ner på kortlinjen och inlägg mot Jens Jacobsson som kommer med fart och trycker in bollen på volley, otagbart för Janosevic.

34 MIN: Nära friläge Nekrouf efter att Akropolis vunnit boll på mitten och många AIK-spelare på väg framåt. En dålig förstatouch och Janosevic kan komma ut och plocka åt sig bollen.  

37 MIN: Ny bra chans Akropolis - Rubio Sivodedov får tid och yta utanför straffområdet, AIK helt utan organisation där... han kan ladda vänstern vid boxgränsen, bra pressat skott men mycket fin räddning Janosevic! Hörnan blir resultatlös för Akropolis.

51 MIN: Vi är tillbaka efter ett litet avbrott. Ställningen är alltjämt 1-0.

54 MIN: Lindqvist hos Akropolis med en boll i djupled men Janosevic är ute och plockar ned bollen.

55 MIN: Kort hörna av AIK som blir resultatlös.

57 MIN: AIK ser ut precis som i tidigare träningsmatcher - mycket bollinnehav men kommer till få målchanser.

58 MIN: Akropolis sticker upp i ett anfall och Linus Mattsson är det som tar avslutet - i burgavelns utsida.

60 MIN: Robert Lundström tar sig in i Akropols straffområde, spelar in bollen snett in framför målet. Akropolis rensar ut till hörna. 

PAUS: AIK pressar högt och har mycket bollinnehav men kommer aldrig till några bra avslut. Akropol har stuckit upp i några möjligheter som känts betydligt vassare än AIKs

61 MIN: Spelet är igång. AIK har bytt ut samtliga A-lagsspelare som var med från start förutom målvakten Janosevic. Renodlat U19-lag bland utespelarna.

62 MIN: MÅL! Akropolis kommer upp i ett anfall och Cesar Weilid är det som skjuter in bollen distinkt förbi Budimir Janosevic som dock går åt rätt håll men får ändå inte tag på bollen.

69 MIN: Inlägg från vänster som ställer lite problem för Akropolis måvlakt Samuel Brolin men han reder ut det och rensar bort bollen.

70 MIN: Inlägg från höger av Akropolis som Janosevic är ute och greppar.

75 MIN: Inte så mycket chanser från båda lagens sida. Mycket spel på mittfältet och det är en del tuffa tag emellanåt.

77 MIN:
Vasic tar bollen av AIK-försvararen Oliver Johansson som inte räcker till fysiskt, skär in i straffområdet från vänster men skottet går högt över.

81 MIN: AIK kommer till ett avslut när Gustav Bruzelius skjuter men samtidigt halkar i skottögonblicket och Akropolis keeper kan ta bollen i famnen.

84 MIN:
Nära mål för AIK efter en hörna där en AIK-spelare dribblar sig in i Akropolis straffomårde och spelar in den framför målet men Maxim Sainte får inte kontroll över bollen och den går till slut högt över Akropolis-målet.

89 MIN: Frispark för Akropolis tio meter utanför straffområdet till höger. Bollen slås in mot AIKs straffområde men den går för långt och AIK kan rensa bort.

90 MIN: MÅÅL! Nikola Vasic vinner en löpduell mot Tihi och skjuter tidigt i straffområdet. Bollen går stolpe in till 3-0.

MATCHEN SLUT

AIK:s elva:  Janosevic - Lundström, Tihi, Karlsson, Lindkvist, Rashidi, Sainte, Hakim Ali, Kahl, Engberg, Silva

Truppen: 

Målvakter:  Budimir Janosevic, Kyriakos Stamatopoulos

Utespelare: Rasmus Lindkvist, Stefan Silva, Robert Lundström, Heradi Rashidi, Eric Kahl (samtliga från a-truppen). Robin Tihi, Axel Karlsson, Maxim Sainte, Abdi Hakim Ali, Robin Sundgren, Oliver Johansson, Joe Mendes, Gustaf Bruzelius, Noa Ersa Engberg, Emil Westman, Samuel Dahl, Noah Tesfai (samtliga från u-truppen). 

Matchen sänds i SolidSport

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 13 augusti
19:00 Umea FC - Örgryte IS Superettan
19:00 Sirius - Helsingborg Allsvenskan
19:00 Kalmar FF - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 AIK - Östersund Allsvenskan
19:00 Varbergs BoIS FC - Häcken Allsvenskan
19:00 IFK Norrköping - Hammarby Allsvenskan
19:00 Elfsborg - Falkenberg Allsvenskan
21:00 RB Leipzig - Atletico Madrid EUROPA: Champions League
fredag 14 augusti
17:00 Marseille - VfB Stuttgart Träningsmatch
21:00 Barcelona - Bayern München EUROPA: Champions League
lördag 15 augusti
15:00 Örebro SK - Djurgården Allsvenskan
16:00 Sarpsborg 08 - Molde Norge Eliteserien
17:30 Dalkurd FF - Halmstad Superettan
17:30 GIF Sundsvall - GAIS Superettan
17:30 Öster - IK Brage Superettan
21:00 Manchester City - Lyon EUROPA: Champions League
söndag 16 augusti
14:30 Västerås SK - Umea FC Superettan
14:30 Degerfors - Ljungskile Superettan
14:30 Falkenberg - AIK Allsvenskan
14:30 Hammarby - Elfsborg Allsvenskan
15:00 Linköping - Uppsala Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Inter U19 - Rennes U19 UEFA Youth League
15:00 Växjö - Vittsjö Sverige Allsvenskan Damer
15:30 Eskilstuna - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
16:00 Borussia Dortmund - Austria Wien Träningsmatch
16:00 KIF Örebro - Kristianstad Sverige Allsvenskan Damer
17:30 Norrby IF - Trelleborgs FF Superettan
17:30 Mjällby AIF - Malmö FF Allsvenskan
18:00 Sandefjord - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:00 Odd - Kristiansund BK Norge Eliteserien
18:00 Haugesund - Strömsgodset Norge Eliteserien
18:00 Viking FK - Stabaek Norge Eliteserien
18:00 Juventus U19 - Real Madrid U19 UEFA Youth League
18:00 SK Brann - Mjondalen Norge Eliteserien
20:30 Rosenborg - Ålesund Norge Eliteserien
21:00 Sevilla - Manchester U UEFA Europa League
måndag 17 augusti
02:30 FC Dallas - Nashville SC MLS
15:00 Kopparberg/Göteborg - Umeå Sverige Allsvenskan Damer
19:00 AFC Eskilstuna - Akropolis IF Superettan
19:00 Östersund - Kalmar FF Allsvenskan
19:00 Helsingborg - Sirius Allsvenskan
19:00 Häcken - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - IFK Norrköping Allsvenskan
19:00 Djurgården - Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
20:30 Start - Valerenga Norge Eliteserien
21:00 Inter - Shakhtar Donetsk UEFA Europa League
tisdag 18 augusti
15:00 Midtjylland U19 - Ajax U19 UEFA Youth League
18:00 Dinamo Zagreb U19 - Benfica U19 UEFA Youth League
19:00 Örgryte IS - Jönköpings Södra Superettan
21:00 RB Leipzig - Paris SG EUROPA: Champions League
onsdag 19 augusti
15:00 Red Bull Salzburg U19 - Lyon U19 UEFA Youth League
torsdag 20 augusti
01:00 New York Red Bulls - New York City FC MLS
01:30 Columbus Crew - Chicago Fire MLS
fredag 21 augusti
18:00 Atletico Madrid Dam - Barcelona Dam UEFA Champions League Damer
18:00 Glasgow City Dam - Wolfsburg Dam UEFA Champions League Damer
19:00 Marseille - St Etienne Ligue 1
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 15 10 4 1 18 34
2 IF Elfsborg 15 8 6 1 7 30
3 Djurgårdens IF 16 9 2 5 10 29
4 IFK Norrköping 15 7 4 4 10 25
5 BK Häcken 15 6 6 3 11 24
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby IF 15 6 5 4 0 23
7 IK Sirius FK 15 5 7 3 2 22
8 Mjällby AIF 15 5 4 6 -5 19
9 Varbergs BoIS FC 15 4 5 6 -1 17
10 Örebro SK 16 4 5 7 -6 17
11 IFK Göteborg 15 2 9 4 -5 15
12 Östersunds FK 15 3 6 6 -6 15
13 Kalmar FF 15 3 4 8 -6 13
14 AIK 15 3 4 8 -10 13
15 Helsingborgs IF 15 2 7 6 -11 13
16 Falkenbergs FF 15 2 6 7 -8 12

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten