Sök
Internationellt

Nytändning och mål mot världsettan - och total koll på Bajen

Han lämnade Hammarby 2017, flyttade hem till Island och såg ut att varva ned. Nu är plötsligt Birkir Már Saevarsson tillbaka i landslaget, målskytt mot världstopprankade Belgien och 35-årige Saevarsson satsar mot EM nästa sommar. 
– Jag ska spela i många år till - klart jag satsar på landslaget nu, säger han.

Birkir Már Saevarsson lämnade Hammarby efter att kontraktet där gick ut 2017. Den isländska högerbacken gjorde tre år i Bajen, de första för klubben i högsta serien efter fem år i superettan. 

Under perioden i Hammarby så upplevde han stora saker med sitt landslag. Sommaren 2016 är idrottshistoria på Island, när laget nådde kvartsfinal i EM efter att bland annat ha slagit ut England. 

Saevarsson var en viktig pjäs i det laget, men efter VM 2018 så har han sakta fasats ut ur landslaget. Han spelar nu för Valur hemma på Island, och yngre spelare har getts chansen. Senaste matchen Saevarsson fick spela för Island var i EM-kvalet i mars 2019.

Men så plötsligt kallades han in under fanorna igen inför den här landslagssamlingen. Erik Hamrén tog ut honom i den landslagstrupp som skulle spela semifinal i play off till EM, och två Nations League-matcher. 

På onsdagen startade han i Nations League mot Belgien, rankat etta på FIFA:s världsranking för landslag.
Och gjorde Islands mål i matchen (förlust 1-2). 
– Jag hade slutat tänka på landslaget, bara fokuserat på klubblaget. Men jag har gjort det bra med klubben här i de senaste matcherna. Så de ringde nu inför den här samlingen, säger Saevarsson till FotbollDirekt.

Överraskande?  
– Ja lite överraskande är det ju. Men det hade varit lite tryck i media och från folk runtomkring inför det här, många som velat få in mig i truppen inför samlingen. Jag gjorde fyra mål på tre matcher i ligan innan landslagsuppehållet, så det blev helt kaos (skratt). Sedan ringde de mig inför senaste samlingen, det var roligt. 

– Det var ett år sedan jag var med i truppen överhuvudtaget. Jag tror jag var med i första EM-kvalmatchen, men inte efter det. 

En nytändning för dig, får man viljan att satsa vidare? 
– Ja ja, självklart. Jag hade tänkt sluta helt i landslaget. Men eftersom de ville ha mig nu, och det finns ett nytt mästerskap som väntar om vi vinner mot Ungern, så är det klart att jag är sugen på det. 

Ungern ja. Landslagssamlingen gav två förluster i Nations League men seger i den viktigaste matchen - EM-kval-play off mot Rumänien.
Nu är Island bara en match från att gå till EM.
Vinner man mot Ungern i Budapest den 12 november så är Island klart för sitt tredje raka mästerskap. 

Det behöver knappt skrivas vilken otrolig bedrift det är av ett land med 300 000 invånare.
– Jag vill inte säga att vi är favoriter. Det är bortamatch, de slog Serbien och spelade oavgjort mot Ryssland nu den här samlingen. Det är nog 50/50 eller 60/40 på Ungern. Om vi spelar som vi brukar göra i stormatcher, så kan vi gå vidare. Men det är en jättesvår match. Det blir mycket med allt runtomkring också, alla corona-restriktioner osv.  

– Vi var bara på Island nu den här samlingen, alla matcher var på hemmaplan, så det var bra för mig. Alla våra spelare som spelar i utländska klubbar fick sitta i karantän och vara isolerade på hotell. I och med att jag bor här så kunde jag bara ta bilen hem efter träningarna och matcherna, rätt skönt. 

Med målet i onsdags så blev han den fjärde äldsta målskytten i Islands landslag någonsin. Bara far och son Gudjohnsen, Arnor och Eidur, samt förre Djurgården- och MFF-försvararen Kari Arnason, har varit äldre.
– Ja det är roligt. Jag ska försöka hänga i ett tag till och försöka slå mig in på topp tre i alla fall. Ska försöka göra ett mot Ungern så tar jag en placering också tror jag. Det vore fantastiskt, säger Saevarsson som fyller 36 år nästa månad.

Landslagsuppehållet gav annars två förluster i Nations League, där Island precis som Sverige spelat i A-divisionen och fått möta riktigt bra lag. Fyra raka torsk har det blivit.  

Det är samma för Sverige, ordentligt med pisk i sin grupp... 
– Ja, är man i A-ligan... det blir bara mot världens bästa lag, de svåraste lagen hela tiden. Vi åker ur A-ligan nu, och det är nog bättre för oss. I B-ligan kommer vi ha större chans att vinna matcher. Även om det är utvecklande att möta de allra bästa så är det ganska tungt mentalt att bara förlora hela tiden också. 

– Vi har haft mycket skador i Nations League-matcherna också. Nästan aldrig fått spela med alla tillgängliga. Och det gör rätt mycket för vårt landslag att alla de bästa spelarna är med. Vi har inte så stor bredd i truppen att vi kan avvara hur många som helst. 

Vad säger folk på Island om Erik Hamrén, i Sverige var det många som undrade varför Island satsade på honom?
– Han har gjort det bra. Kvalet var egentligen ganska bra, vi tog oss till play off i en väldigt svår grupp. Om vi tar oss till EM tror jag alla är jättenöjda med Erik. Matchen mot Ungern blir viktig, målet inför kvalet var ju att ta sig till EM. Men jag tror många är nöjda, även om han skickade ut mig från landslaget då (skratt). 

Nu har han ju i och för sig skickat in dig igen...
– Haha, ja det är sant. 

Landslagschansen kom alltså efter framstående insatser i ligan den senaste tiden. Och en ligaseger är så gott som klar för Valur. Det är åtta poäng ner till tvåan med fyra matcher kvar. Men nu ligger hela ligan på is, efter att coronaviruset stoppat allt spel.
– Vi har en ganska klar ledning. Men vi vet inte om vi kan avsluta säsongen. De har sagt att om två tredjedelar av ligan är spelad så kan man avsluta med den poängställning som är nu. De har inte bestämt än, de har fram till 1 december på sig. Om vi kan spela de sista omgångarna så ska det ändå väldigt mycket till för att vi inte ska vinna. 

Island har fått känna på ett rejält bakslag med coronaviruset de senaste månaderna. Efter att ha klarat sig igenom första vågen i våras så har nu viruset spridit sig, och restriktionerna från regeringen är tuffa.
– Det är mycket smitta här nu, mycket restriktioner. Det är max sex personer som får ses. Vi har inte fått träna med klubblaget på två veckor. Så jag fick träna nu med landslaget, men i klubblaget är det förbjudet med lagträningar. Vi kan träna i grupper om sex personer som mest. 

– Vi hade nästan fått bort det helt och hållet. Men i juli kom det in turister i landet och gjorde inte som de skulle kan man väl säga. Då tog det fart. Det har varit 90 nya smittade varje dag den senaste tiden, och de är ganska mycket i ett så litet land. Nu har det bromsats in, det är ingen ökning längre. De har lyckats bra med det. Så vi får se, jag hoppas vi kan komma igång och spela igen. Det vore bra för mig inför nästa landslagssamling, annars får jag bara försöka hålla igång på egen hand.

Har följt Hammarby den här säsongen?
– Ja, jag försöker kolla allt jag kan. Isländska Viaplay visar två allsvenska matcher i veckan. När Hammarby spelar så kollar jag. Sedan följer jag med de matcher som inte visas via sociala medier. 

Deras säsong beskrivs som en besvikelse här...  
– Ja tyvärr, så känner jag också. Jag trodde personligen att de skulle slåss däruppe i toppen. Men man har inte fått samma flyt i spelet som fjol, haft lite problem defensivt, mycket straffar och röda kort. En del sådana grejer som gått emot. Sådant man inte behöver om man ska slåss om guldet. 

– Men de har fortfarande chansen på Europaplatser. Det är ofta så i allsvenskan att om man vinner tre-fyra på raden så kan man plocka ganska många placeringar. De måste hitta lite stabilitet. Nu när de tappat Mujo (Tankovic) så kanske det blir ännu svårare. Men jag hoppas att de fått tid att slipa på saker här under landslagsuppehållet. Jag hoppas de kan vinna sju raka här av det som är kvar, då borde de hamna topp tre. De har tillräckligt bra lag för att göra det. 

Och för egen del så är Saevarsson långt ifrån klar. Parallellt med att spela själv så tränar han 13-åringar i Valur. I den mån han hinner. När spelarkarriären är över så kan det bli en satsning på tränarsidan. 

– Kanske kommer jag till Hammarby och tränar ett lag i akademin då, säger han och skrattar. Men spelarkarriären är inte ens nära att ta slut:

– Jag ska spela i många år till. Kontraktet med Valur går ut nu, men vi har pratat och det ser ut som jag fortsätter. Jag vill fortsätta och de vill fortsätta med mig, så det blir nog inte jättesvårt att få det på plats. 

Lühr och Ekwall om Allsvenska spelarna mest störst landslagspotential:

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 21 oktober
18:30 Hamburger SV - Erzgebirge Aue Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Västerås SK - Akropolis IF Superettan
19:00 Öster - Umeå Superettan
19:00 Dalkurd FF - GIF Sundsvall Superettan
19:00 Norrby IF - Halmstad Superettan
19:00 AFC Eskilstuna - Trelleborgs FF Superettan
19:00 Degerfors - Örgryte Superettan
21:00 Bayern München - Atletico Madrid EUROPA: Champions League
torsdag 22 oktober
18:45 Sverige - Lettland EM-kval, damer
19:00 Brage - Ljungskile Superettan
19:00 Jönköpings Södra - GAIS Superettan
21:00 Celtic - Milan UEFA Europa League
lördag 24 oktober
13:00 Hamburger SV - Wurzburger Kickers Tyskland 2. Bundesliga
13:15 Hobro IK - Esbjerg Danmark 1st Division
13:30 West Ham - Manchester City Premier League
14:00 FC Fredericia - Skive Danmark 1st Division
15:00 Caen - Guingamp Frankrike Ligue 2
15:00 Vendsyssel FF - HB Köge Danmark 1st Division
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
16:00 Fulham - Crystal Palace Premier League
17:30 Örgryte - Öster Superettan
17:30 Halmstad - Västerås SK Superettan
18:30 Borussia Dortmund - Schalke Bundesliga
18:30 Manchester U - Chelsea Premier League
21:00 Paris SG - Dijon Ligue 1
21:00 Liverpool - Sheffield U Premier League
söndag 25 oktober
12:30 Cagliari - Crotone Serie A
13:00 Lens - Nantes Ligue 1
13:00 Nyköpings BIS - Sollentuna FK Ettan norra
13:00 Aberdeen - Celtic Skottland Premiership
13:00 Fremad Amager - Silkeborg Danmark 1st Division
14:00 Hvidovre IF - Viborg Danmark 1st Division
14:00 IFK Luleå - Karlstad Ettan norra
14:30 AFC Eskilstuna - Dalkurd FF Superettan
14:30 Kalmar FF - Falkenberg Allsvenskan
14:30 Östersund - Hammarby Allsvenskan
14:30 Akropolis IF - Norrby IF Superettan
15:00 Metz - St Etienne Ligue 1
15:00 Brest - Strasbourg Ligue 1
15:00 Bordeaux - Nimes Ligue 1
15:00 Benevento - Napoli Serie A
15:00 Montpellier - Reims Ligue 1
15:00 Parma - Spezia Serie A
15:30 Wolfsburg - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Southampton - Everton Premier League
16:00 Team TG FF - IFK Haninge Ettan norra
16:45 Waalwijk - Feyenoord Eredivisie
17:00 Nice - Lille Ligue 1
17:30 Örebro - Helsingborg Allsvenskan
17:30 Malmö FF - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
18:00 AGF Århus - Köpenhamn Superligaen
18:00 Molde - Strömsgodset Norge Eliteserien
18:00 Ålesund - Odd Norge Eliteserien
18:00 Bodö/Glimt - Mjondalen Norge Eliteserien
18:00 Sarpsborg - Rosenborg Norge Eliteserien
18:00 Valerenga - Kristiansund BK Norge Eliteserien
18:00 Werder Bremen - Hoffenheim Bundesliga
18:00 Fiorentina - Udinese Serie A
18:30 Wolverhampton - Newcastle Premier League
20:30 Los Angeles FC - LA Galaxy MLS
20:45 Juventus - Verona Serie A
21:00 Lyon - Monaco Ligue 1
21:15 Arsenal - Leicester Premier League
måndag 26 oktober
18:30 Brighton - West Bromwich Premier League
19:00 Varbergs BoIS FC - Elfsborg Allsvenskan
19:00 IFK Norrköping - AIK Allsvenskan
19:00 Umeå - GAIS Superettan
19:00 Brage - Jönköpings Södra Superettan
19:00 Ljungskile - GIF Sundsvall Superettan
19:00 Ålborg - Vejle Superligaen
19:00 FC Trollhättan - Tvååkers IF Ettan södra
20:30 Bayer Leverkusen - Augsburg Bundesliga
20:45 Milan - Roma Serie A
21:00 Levante - Celta Vigo La Liga
21:00 Burnley - Tottenham Premier League
tisdag 27 oktober
18:30 Jitex - Alingsås Elitettan
18:30 Sverige - Island EM-kval, damer
18:55 Shakhtar Donetsk - Inter EUROPA: Champions League
18:55 Lokomotiv Moskva - Bayern München EUROPA: Champions League
19:00 Viking FK - Haugesund Norge Eliteserien
21:00 Borussia M'gladbach - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Atletico Madrid - FC Salzburg EUROPA: Champions League
21:00 Marseille - Manchester City EUROPA: Champions League
21:00 FC Porto - Olympiakos EUROPA: Champions League
21:00 Liverpool - Midtjylland EUROPA: Champions League
21:00 Atalanta - Ajax EUROPA: Champions League
00:00 Montreal Impact - Nashville SC MLS
onsdag 28 oktober
03:00 Vancouver Whitecaps - Seattle Sounders FC MLS
16:00 Team TG FF - Sandvikens IF Ettan norra
18:00 Gefle IF - Frej Täby Ettan norra
18:55 Krasnodar - Chelsea EUROPA: Champions League
18:55 Basaksehir - Paris SG EUROPA: Champions League
19:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan
21:00 Juventus - Barcelona EUROPA: Champions League
21:00 Ferencvaros - Dynamo Kiev EUROPA: Champions League
21:00 Sevilla - Rennes EUROPA: Champions League
21:00 Manchester U - RB Leipzig EUROPA: Champions League
21:00 Borussia Dortmund - Zenit St Petersburg EUROPA: Champions League
21:00 Club Brügge - Lazio EUROPA: Champions League
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 24 13 8 3 24 47
2 IFK Norrköping 24 11 6 7 14 39
3 BK Häcken 23 10 9 4 14 39
4 IF Elfsborg 24 9 12 3 7 39
5 Djurgårdens IF 23 10 6 7 8 36
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby 24 9 9 6 3 36
7 IK Sirius FK 23 9 8 6 3 35
8 Östersunds FK 24 8 9 7 -1 33
9 Mjällby AIF 24 8 7 9 -4 31
10 AIK 23 8 6 9 -2 30
11 Örebro SK 24 8 6 10 -5 30
12 Varbergs BoIS FC 24 7 6 11 -5 27
13 IFK Göteborg 24 4 12 8 -10 24
14 Helsingborgs IF 24 4 10 10 -12 22
15 Falkenbergs FF 24 4 7 13 -16 19
16 Kalmar FF 24 4 7 13 -18 19

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten