Allsvenskan

Gerzic om nytt ÖSK-kontrakt: "Vill ha det klart så fort som möjligt"

ANNONS
Nordin Gerzic passerade 300 allsvenska matcher med Örebro SK i går. En förlängning av klubbikonens utgående kontrakt över nästa säsong, och han slår med all sannolikhet Thomas Anderssons klubbrekord, 312 matcher. 
Men framtiden i ÖSK är ännu inte spikad.
Gerzic vill ha det klart så fort som möjligt: 
– Jag har en familj därhemma också. Man vill ändå få reda på vad man ska göra. Hade jag varit själv, utan min son, då hade man inte brytt sig så mycket. Nu finns det andra aspekter i livet, det viktigaste av allt, mitt barn. Då vill man ha framtiden klar, säger Gerzic. 

Nordin Gerzic gjorde igår mot Helsingborg sin 300:e allsvenska match för Örebro SK. Debut 2007, 13 säsonger och bara några få matcher från att passera Thomas Andersson som den med flest allsvenska matcher för ÖSK.

Andersson gjorde 312 matcher, Gerzic nu uppe på 300. Och det återstår fem matcher.
I går hedrades Gerzic i samband med Helsingborgsmatchen. Nu har han hunnit smälta det hela, efter några dagars intensiv uppmärksamhet.
– Det har varit ganska mycket. Från början tänkte jag inte så mycket på det. Men ju mer jag tänker på det... 300 matcher, det är sjukt många. Och då har du alla andra matcher på det också. Det har gått upp för mig, det börjar sjunka in nu. Det är riktigt stort, säger Gerzic till FotbollDirekt.se.

Samtidigt sitter den snart 37-årige ÖSK-ikonen på ett utgående kontrakt. Han kan stanna på 305 matcher i år, men förlängs kontraktet så lär han slå rekordet nästa år. Det är dock ännu oklart kring framtiden. 

Ibland med spelare med utgående kontrakt kan det vara lite oroligt, i andra fall är det mer "vi vet var vi har varandra". I ditt och ÖSK:s fall känns det som väldigt mycket "vi vet var vi har varandra"... 
– Ja så är det någonstans. Samtidigt, vi har pratat, men vi har inte kommit fram till någonting. Jag har inte fått något besked åt något håll. Jag känner mig fortfarande väldigt pigg, min motivation är på topp. Jag vill spela minst ett år till. Det är så jag känner. Det hade varit annorlunda om jag kände att jag blivit sämre. Men jag tycker inte jag blivit sämre mot tidigare år. Jag kommer sluta den dagen jag inte känner att jag inte är tillräckligt bra. Jag vet att jag slutar då. Men nuförtiden är det inte bara upp till mig.

Det är kanske samtidigt så när man kommer upp i en viss ålder... att snacket om slutet kommer ändå, oavsett hur bra man spelar…  
– Det har blivit så, och det är jävligt konstigt. Visst, det är business i det hela också, det fattar jag ju. Men fotboll, det ska spela inte spela någon roll om du är 15 eller om du är 40. Är du bra nog så spelar du. Det är det som är tjusningen med fotboll. Där ser du verkligen, är han tillräckligt bra eller inte tillräckligt bra? Det är min åsikt om det. Klubben kanske har en annan åsikt. Det vet jag inte. Jag vill spela för att jag känner att bidrar, den dagen jag inte gör det, då är det slut.

Är det här någonting som man vill ha på plats nu eller känner man mer att det där kan vi ta i vinter?
– Nej, jag vill ha det klart så fort som möjligt. Jag har en familj därhemma också. Man vill ändå få reda på vad man ska göra. Hade jag varit själv, utan min son, då hade man inte brytt sig så mycket. Nu finns det andra aspekter i livet, det viktigaste av allt, mitt barn. Då vill man ha framtiden klar. 

Det skulle vara ett väldigt tufft beslut av ÖSK att ta, att låta dig gå?
– Ja såklart. Jag har ofta inga problem med att säga vad jag tycker. Men som jag sagt innan; Jag ser ingen anledning till varför jag inte skulle fortsätta. Jag ser inte den anledningen. Hur mycket jag än tänker och inte tänker, jag ser inte anledningen varför. Jag spelar fortfarande, jag spelar 90 minuter varje match. Jag var skadad i början, hade problem med hälen, presterade inte så bra. Sedan igår var jag bajs i och för sig. Vi vann och jag stod för två baklängesmål, jag var Helsingborgs bästa spelare. 

– Men jag tycker faktiskt att jag spelat på en väldigt hög nivå. Det är bara så det är. I en centrallinje där om du slår MFF, Norrköping, Elfsborg, Sirius... och spelar på en av de mest utsatta positionerna i laget, då betyder det att man gjort något bra.

Ni har gjort det väldigt bra mot topplagen. MFF, Norrköping... 
– Ja men det är så det är bara: Vi har en väldigt, väldigt hög högstanivå i vårt lag. I fotboll får du ofta framgång om du får kontinuitet i laget. Vi har bytt lite för mycket senaste åren, det kommer in spelare som gör det bra och försvinner. Nu har vi fått ihop ett fungerande lag. Sedan har vi såklart fortfarande massor att vidareutveckla. Men man får heller inte glömma att vi har tre-fyra ordinarie spelare som varit skadade under hela eller delar av säsongen. Jag tycker vi har en fantastisk trupp. Där vi kryddade under sommaren med Deniz (Hümmet), (Romain) Gall, Rasmus (Karjalainen). Vi får inte glömma att Agon (Mehmeti) varit borta, (Martin) Broberg har varit borta, (Daniel) Björnquist har varit borta... spelare som varit viktiga för vilken allsvensk klubb som helst. Sedan har vi Nahir Besara som har massakrerat ligan den senaste tiden också. 

– Så jag tycker vi har ett extremt starkt lag. Men vi måste lära oss att göra som de bästa lagen i serien. Åka till Falkenberg och spela piss, men städa av dem, vinna 1-0 och åka hem med tre poäng. Samma med Mjällby, Östersund... tre matcher där vi varit det bättre laget men åkt hem med oss en poäng. Det är något vi definitivt behöver utveckla.

Bidrar det till din vilja att fortsätta ett år till, att det ser så lovande ut för laget? 
– Så klart att det är en del av det. Men samtidigt, jag är någonstans... hur många spelare i allsvenskan finns det, det är väl jag och Per Karlsson, som har växt upp i den klubben man spelar i. För min del; sanningen är att jag bara vill ÖSK väl. Hade jag känt att jag inte bidrar då hade jag slutat. Jag känner att jag bidrar inte bara på planen, utan jag gör mitt bästa för ÖSK även utan planen, för mina lagkamrater, för klubben i övrigt. 

– Jag gör mitt bästa för att ÖSK ska vara den bästa klubben i Sverige. Jag sätter alltid klubben före mig själv. Det har jag lärt mig de senaste sex-sju åren. ÖSK är någonting extremt kärt för mig. Även om jag kände kärlek när jag var liten så har den kärleken växt med åren. Jag brinner för det, när vi förlorar matcher så förlorar jag inte bara som fotbollsspelare, jag förlorar som supporter med. 

Om man skulle sluta antar jag att man vill göra det inför en fullsatt hemmaarena och få en riktig avtackning också…
– Det hade varit det optimala. Inget snack om det. Den dagen jag slutar skulle jag vilja få avsluta det ihop med alla de örebroare som varit där och supportat oss under mina 15 år i klubben. Klart jag skulle vilja ha det så. Och att jag slog klubbrekordet också, det skulle vara väldigt stort för mig. 

Det skulle vara lätt gjort om du sajnar ett år till, så gott som klart när du skrivit på… 
– Ja men typ. Jag vill spela ett år till och då vill jag visa alla det… om det skulle bli mitt sista år, eller inte… då vill jag visa alla att jag gör allt för klubben oavsett även om det inte skulle gå så bra. Vilket ingenting tyder på. Jag känner mig ung i kroppen. inga muskelskador, inget sånt. Så det skulle vara jävligt roligt och hedrande att slå rekordet. 


Elvan omgång 24:

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 22 april
18:30 Roma - Bologna Serie A
19:00 Linköping - Häcken Allsvenskan, damer
19:00 Elfsborg - Kalmar Allsvenskan
19:00 Nordsjälland - Århus Superligaen
19:00 Örebro - Varbergs BoIS Superettan
19:30 Bayern München - Werder Bremen Bundesliga damer
20:45 Milan - Inter Serie A
21:00 Sevilla - Mallorca La Liga
21:00 Middlesbrough - Leeds Championship
tisdag 23 april
19:00 Degerfors - Helsingborg Superettan
21:00 Leicester - Southampton Championship
21:00 Arsenal - Chelsea Premier League
21:00 Lazio - Juventus Italienska Cupen
onsdag 24 april
12:00 Yokohama F. Marinos - Ulsan Hyundai AFC Champions League
19:00 Brommapojkarna - Sirius Allsvenskan
19:00 AIK - Värnamo Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Wolverhampton - Bournemouth Premier League
21:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
21:00 Atalanta - Fiorentina Italienska Cupen
21:00 Everton - Liverpool Premier League
21:00 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 25 april
18:00 Fredericia - Ålborg Danmark Division 1
19:00 Djurgården - Malmö Allsvenskan
19:00 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
19:00 Västerås SK - Mjällby Allsvenskan
19:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Kalmar - Gais Allsvenskan
21:00 Brighton - Manchester C Premier League
21:00 Go Ahead Eagles - Feyenoord Eredivisie
fredag 26 april
18:30 Hertha Berlin - Hannover 2. Bundesliga
18:30 St Pauli - Hansa Rostock 2. Bundesliga
19:00 Torslanda - Trollhättan Ettan södra
19:00 B 93 - Horsens Danmark Division 1
19:00 Hilleröd - Naestved Danmark Division 1
19:00 Kolding - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Lyngby - Vejle Superligaen
19:00 Ängelholm - Lund Ettan södra
19:00 Örebro Syrianska - AFC Eskilstuna Ettan norra
19:00 Jitex - Lidköping Elitettan
19:30 Sunnanå - Malmö FF Elitettan
20:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
20:45 Airdrieonians - Dundee Utd Skottland Championship
21:00 Queens PR - Leeds Championship
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
lördag 27 april
13:00 Onsala - Falkenberg Ettan södra
13:00 Torn - Tvååker Ettan södra
13:00 Eintracht Braunschweig - Hamburg 2. Bundesliga
13:00 Eskilstuna - Gamla Upsala Elitettan
13:00 Umeå - Orebro SK Elitettan
13:00 Kiel - Kaiserslautern 2. Bundesliga
13:00 Brommapojkarna - Vittsjö Allsvenskan, damer
13:00 Paderborn - Elversberg 2. Bundesliga
13:30 West Ham - Liverpool Premier League
14:00 Las Palmas - Girona La Liga
15:00 Landskrona - Utsikten Superettan
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Gif Sundsvall - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Gefle - Sandvikens IF Superettan
15:00 Rosengård - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Norrköping - Trelleborg Allsvenskan, damer
15:00 Växjö - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Inter - Torino Serie A
15:00 Lecce - Monza Serie A
15:00 Häcken - Piteå Allsvenskan, damer
15:30 Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Leipzig - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Augsburg - Werder Bremen Bundesliga
16:00 Newcastle - Sheffield U Premier League
16:00 Olympic - Norrby Ettan södra
16:00 Jönköping - Rosengård Ettan södra
16:00 Uppsala - IFK Kalmar Elitettan
16:00 Blackburn - Coventry Championship
16:00 Fulham - Crystal Palace Premier League
16:00 Ariana - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:00 Manchester U - Burnley Premier League
16:00 Vasalund - Karlstad Ettan norra
16:00 Wolverhampton - Luton Premier League
16:00 Hammarby TFF - Friska Viljor Ettan norra
16:00 Karlstad - Karlberg Ettan norra
16:15 Almeria - Getafe La Liga
17:00 Örgryte - Öster Superettan
17:00 Nordic United - Stocksund Ettan norra
17:00 Mallbacken - Alingsås Elitettan
18:00 Juventus - Milan Serie A
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Everton - Brentford Premier League
18:30 Bayer Leverkusen - Stuttgart Bundesliga
18:30 Chelsea - Barcelona UEFA Champions League, damer
18:30 Alaves - Celta Vigo La Liga
20:30 Schalke - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:45 Lazio - Verona Serie A
21:00 Hull - Ipswich Championship
21:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Aston Villa - Chelsea Premier League
söndag 28 april
13:00 Helsingborg - Östersund Superettan
13:30 Nürnberg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Osnabrück 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Women’s Super League
14:00 Sundsvall - Bollstanäs Elitettan
14:00 Malmö - AIK Allsvenskan
14:00 Värnamo - Halmstad Allsvenskan
14:00 Cadiz - Mallorca La Liga
14:00 Viborg - Randers Superligaen
14:00 Helsingör - Köge Danmark Division 1
15:00 Assyriska FF - Täby Ettan norra
15:00 Stockholm Internazionale - Umeå Ettan norra
15:00 Örebro - Brage Superettan
15:00 Bournemouth - Brighton Premier League
15:00 Bologna - Udinese Serie A
15:00 Vendsyssel - Hobro Danmark Division 1
15:00 Tottenham - Arsenal Premier League
15:00 Sollentuna - Piteå Ettan norra
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
16:00 Ljungskile - Eskilsminne Ettan södra
16:00 PSG - Lyon UEFA Champions League, damer
16:00 Dundee FC - Celtic Skottland Premiership
16:15 Granada - Osasuna La Liga
16:30 Djurgården - Gais Allsvenskan
16:30 Häcken - Norrköping Allsvenskan
17:30 Mainz - Köln Bundesliga
17:30 Nottingham - Manchester C Premier League
18:00 Napoli - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Århus Superligaen
18:00 Atalanta - Empoli Serie A
18:30 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
19:30 Darmstadt - Heidenheim Bundesliga
19:45 Bristol C - Manchester C Women’s Super League
20:45 Fiorentina - Sassuolo Serie A
21:00 Real Betis - Sevilla La Liga
23:00 Gotham - Racing Louisville USA NWSL Women
måndag 29 april
19:00 Elfsborg - Sirius Allsvenskan
19:00 Silkeborg - Midtjylland Superligaen
19:00 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
19:00 Brommapojkarna - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
19:10 Hammarby - Västerås SK Allsvenskan
21:00 Preston - Leicester Championship
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 4 4 0 0 11 12
2 AIK 4 2 2 0 3 8
3 IF Brommapojkarna 4 2 1 1 5 7
4 Djurgårdens IF 4 2 1 1 3 7
5 Mjällby AIF 4 2 1 1 3 7
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 4 2 1 1 1 7
7 Hammarby IF 4 2 0 2 2 6
8 IK Sirius 4 2 0 2 1 6
9 Gais 4 2 0 2 -3 6
10 Halmstads BK 4 2 0 2 -3 6
11 IF Elfsborg 4 1 1 2 -3 4
12 IFK Göteborg 4 1 1 2 -3 4
13 IFK Värnamo 4 1 1 2 -4 4
14 IFK Norrköping 4 1 1 2 -6 4
15 Kalmar FF 4 1 0 3 -3 3
16 Västerås SK FK 4 0 0 4 -4 0