FD rapporterade live från Sveriges seger mot Slovakien (1-0).

Startelvan är bekräftad och det blir således inga förändringar. Dejan Kulusvski inleder på bänken.

Sverige: Robin Olsen - Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg - Marcus Berg, Alexander Isak.

Slovakien: Martin Dubravka - Peter Pekarik, Lubomir Satka, Milan Skriniar, Tomas Hubocan - Juraj Kucka, Martin Koscelnik - Patrik Hrosovsky, Marek Hamsik, Robert Mak - Ondrej Duda.

***

Avspark 15:00

1 MIN: Matchen är igång i St Petersburg!

2 MIN. Redan från start så visar Sverige upp en högre press och aggressivitet. Kristoffer Olsson sänker en slovak på offensiv planhalva och frispark.

3 MIN: Evighetsmaskinen Sebastian Larsson testar ett vänsterskott. Målvakten Dubravka klarar, efter vissa bekymmer, det avslutet.

4 MIN: Fint inspel av Hamsik - som Nilsson Lindelöf missar! Touch ut till slovakisk hörna

6 MIN: Trixigt spel av Sverige. Forsberg till Isak som vaskar fram en hörna. Sverige är fortsatt aggressivt när tillfälle ges i försvaret. Det ser bra ut!

10 MIN: Lite lägre tempo efter en tempostark start.

13 MIN: Isak sätter en boll i djupet till Berg som får en tryckare i ryggen. Frispark från kanten. Både Larsson och Augustinsson steppar fram... Bra slagen av Larsson men AIK-kompisen Lustig nickar över!

16 MIN: Bra period av Sverige nu som kommer våg efter våg.

21 MIN: Ny hörna Sverige. Forsberg trycker in bollen men domaren har hittat en frispark. Bra tryck från Sverige, som dock inte kommer in bakom den slovakiska backlinjen i någon större grad.

23 MIN: Även om arenan är halvtom (av coronaskäl) så hörs den "gula väggen" ljudligt genom rutan. Olsson känner sig tvingad att stoppa en kontring = gult kort. Finurligt spel av Hamsik i momentet innan dess.

27 MIN: Stark prestation av Augustinsson som vinner en duell högt upp och slår in bollen i boxen mot Berg. Duell mot målvakten men Slovakien kan rensa. Sverige dominerar - men skapar inte de där riktigt heta lägena.

31 MIN: Nu är det Slovakiens tur att få frispark i ett hyggligt läge. Lång boll mot bakre stolpen, men för lång. Inspark till Olsen - som haft en väldigt lugn dag på jobbet så här långt.

35 MIN: Småfarligt läge för Slovakien när Hamsik går omkull i duell med Danielson. Men straffen tycks aldrig ha varit nära.

37 MIN: Mak rör runt på Sveriges högerkant. Fixar en hörna. Det luktar 0-0 i paus sett till avsaknaden av målchanser.

40 MIN: Mer Slovakien. Inspel från höger som hade kunnat bli farligt med lite flyt. Bollen i stället i Olsens händer. Nej, nu har Sverige tappat det. Fortsatt 0-0 men just nu inget som talar för att Sverige ska göra mål innan halvtid.

43 MIN: Småfarligt! Augustinsson lyfter bollen på en motståndare så att Slovakien får ett skottläge genom Hamsik. Han försöker placera bollen, men skottet en bra bit över.

44 MIN: Gäsp.... det här spelet kan Janne Andersson inte vara nöjd med.

HALVTID: Domaren blåser av och det står 0-0 på tavlan. Sista kvarten var Sverige faktiskt riktigt under isen. Knappt en målchans åt något håll och känslan just nu är att det blir 0-0 igen. Men som tur är har landslaget tid på sig att ordna upp spelet och göra korrigeringar som behövs.

46 MIN: Andra halvlek är igång, men inga byten är gjorda.

46 MIN: Farligt läge för Isak!
En boll letar sig fram till Sociedadstjärnan som skjuter - på en glidtacklande motståndare. Hörna. Forsberg på andrabollen, via slovak, över. Domaren ser dock inte touchen och dömer inspark.

50 MIN: Sverige fortsätter att ha problem med Mak till på Slovakiens vänsterkant. Han löser en hörna... Danielson nickar bort den - i andravågen skjuter Duda över!

52 MIN: Fint svenskt anfall där Slovakien rullas upp från höger till vänster. Augustinssons inspel fastnar dock på vägen.

56 MIN: Embryon av gott svenskt anfallsspel sista minuterna. Samtidigt låter det som att byten förbereds.

58 MIN: Kalasräddning av Olsen! Men det var ändå offside på den frisparken.

59 MIN: KANONLÄGE FÖR SVERIGE! Larsson med ett perfekt inlägg mot Augustinsson som nickar - otrolig enhandsräddning av Dubravka! Bollen till hörna där Isak når högst - Danielson nickar över!

62 MIN: Sverige har vaknat! Isak med ett avslut som styrs någon meter utanför bortre stolpen. Hörna. Nickas undan.

64 MIN: DUBBELBYTE: Olsson ut, Claesson kommer in. Berg ut och Quaison in.

67 MIN: Sverige växer och växer. Slovakien allt mer tillbakapressat. Isak nickar över i ett bra läge!

70 MIN: Sverige gör allt mer bra saker ute på planen. Slovakien verkar klart nöjda med en pinne med tanke på att de slog Polen i öppningsmatchen. Klockan tickar på och fortsatt 0-0

71 MIN: Individuell världsklass av Alexander Isak. Han snurrar upp flera slovaker på vägen och trycker ett hårt skott mot första. Målvakten räddar, tyvärr.

75 MIN: STRAFF FÖR SVERIGE! Isak skarvar till Quaison som fälls av målvakten. Solklart! Mästerklass av Isak där igen.

77 MIN: Forsberg kliver fram... MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Drypsäkert och 1-0 för Sverige. Så jäkla viktigt!!

78 MIN: Håll ihop det här nu då!

81 MIN: 1-0 och tre poäng hade ju varit ett otroligt resultat för Sverige.

82 MIN: Isak men ännu en fantastisk aktion! Dribblar sig in i boxen och skjuter. Skottet täcks. Han är fantastisk när han får ytorna Isak. Storklubbarna lär stå på rad om han fortsätter så här.

87 MIN: Svettigt i det svenska straffområdet! Claesson kommer till slut ut med bollen i behåll. Fälls och varning. Parkera bussen nu! Ekdal ut och Blåvittaktuelle Gustav Svensson in. Även Pierre Bengtsson kommer in. Augustinsson ut.

90 MIN: Sista ordinarie spelminut. Kom igen, ticka på nu! Aj, aj aj hela fem minuters tillägg. Kriga!

90+2 MIN: Bengtsson skickar ut bollen till hörna. Det var onödigt... Nickas över och även frispark till Sverige. Tack!

90+3 MIN: Målskytten Forsberg ut, Krafth in.

90+4 MIN: Ny hörna Slovakien. Noga! Slovakien skickar upp målvakten. Det blir kaos i boxen men Sverige är starka. Nickas undan till inkast!

90+5 MIN: Kucka med distansskott. Klart över! Nu måste det vara slut?!

SLUT!!! Underbart! Sverige vinner med 1-0 mot Slovakien efter stor dramatik i St Petersburg. Sverige försvarar sig heroiskt sista tio minuterna när Slovakien stormar framåt. Men resultatet står sig. Seger efter Forsbergs straffmål som föregicks av ett fantastiskt förarbete av Isak som skarvade till Quaison som fälldes av målvakten. Första halvlek glömmer vi va?

Tre poäng är det enda som räknas och delar av spelet (Isak!) värmde ordentligt i andra halvlek. Sverige upp på fyra poäng och med goda chanser att avancera från den här gruppen. Tack för mig!