Örebro SK

Galen vändning av Örebro – jagar Bajen och AIK

Örebro svarade för en makalös vändning hemma mot Dalkurd. 0-2 blev 3-2 sista 13 minuterna. Kennedy Igboananike stor matchhjälte med två mål och nu är ÖSK bara fyra poäng bakom serieledande Hammarby.

Efter att Östersund tidigare under valborgsmässoafton krossat Brommapojkarna med 4-0 på bortaplan stängdes nu allsvenskans sjätte omgång med mötet Örebro-Dalkurd på Behrn Arena.

Örebro hade redan före kvällens match öppnat allsvenskan starkt och var inför mötet obesegrat. Nykomlingen Dalkurd hade fem poäng på sina fem första fighter.

I den sjätte minuten var ÖSK nära att ta ledningen. Nahir Besara slog en frispark som Arvid Brorsson nådde med pannan, men en mycket bra reflexräddning från nära håll av Demircan i Dalkurds mål.

Michael Omoh snappade upp returen ute på vänsterkanten och från snäv vinkel sköt han mot bortre stolpen, men ny fin räddning av gästernas målvakt.

Just Arvid Brorsson kastades in i elvan med kort varsel då Martin Lorentzson inte kunde komma till spel.

Örebros Johan Mårtensson med skott i 19:e minuten, men över. Mycket ÖSK i inledningen.

I den 29:e minuten var det i stället ytterst nära ledning för Dalkurd. Den kvicke japanen Sugita hittade Rashidi med en perfekt passning och fri med Jansson från höger inne i straffområdet gick högervingen på kraft, men skottet flera meter utanför. Vilken miss!

Sugita ny fin aktion efter dryga halvtimmen spelad. Japanen tog sig ner på kortlinjen och slog ett smart och lurigt inlägg, men ingen av de framstörtande Dalkurdspelarna fick pannan på bollen.

MÅÅÅÅÅL! I den 55:e minuten gjorde Dalkurd 1-0. Mohamed Buya Turay dribblade av Almebäck nere vid kortlinjen och spelade snett inåt bakåt till Sugita som behärskat placerade in ledningsmålet för gästerna. Tydligt att det är Buya Turay och Sugita som bär Dalkurd i offensiven.

Kort efteråt var det nära 2-0 när Buya Turay rann igenom, men vass benparad av Jansson. Returen gick ut och skott från Dalkurdspelare utanför straffområdet som tog på Almebäcks arm, men ingen åtgärd från domaren.

MÅÅÅÅÅÅÅL! Firma Sugita/Buya Turay gjorde det igen. Japanen med djupledsboll och därefter var det Buya Turay-show. Anfallaren gjorde ett par överstegsfinter innan han hur elegant som helst placerade in sitt fjärde allsvenska mål för säsongen. Därmed är han tvåa i skytteligan bakom Jiloan Hamad. Frågan är hur mycket Djurgården ångrar sig nu, som alltså valde att avstå att köpa loss anfallaren för dyra pengar i år. Målet i 74:e minuten.

MÅÅÅÅÅÅL! Örebro med snabb reducering i 80:e minuten när Michael Omoh tryckte in 1-2 efter hörna. Nytt liv i matchen.

MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Örebro tillbaka. Kennedy Igboananike fick stå helt omarkerad på Nahir Besaras hörna och nicka in 2-2. Målrik tillställning på Behrn Arena

MÅÅÅÅÅÅL! Örebro med makalös vändning när Kennedy Igboananike sköt 3-2 i 93:e minuten när han tog emot bollen utanför straffområdet och på halvvolley sköt ett skott som via Dalkurdspelare styrdes i mål.

Örebro vann med 3-2 efter en helt galen vändning med tre mål sista 13 minuterna. Kennedy Igboananike stor hjälte med sina två mål. ÖSK nu trea i allsvenskan med fyra poäng bakom serieledande Hammarby.

Dalkurd kvar på sina fem poäng.

Örebro: Jansson – Brorsson, Almebäck, Hines-Ike – Björnkvist, Gerzic, Mårtensson, Besara, Ring – Omoh, Igboananike

Dalkurd: Demircan – Löfkvist, Ceesay, Jasarevic – Rashidi, Tranberg, Amin, Berg, Strand – Turay, Sugita