Sök
© Bildbyrån

Svår kontraktssituation för AIK - flera tunga namn kan försvinna

Malmö FF har redan förlängt kontraktet med två av sina spelare men övriga lag verkar ta det lite lugnare på den fronten - trots att nyckelspelare i vissa av lagen har kontrakt som går ut redan efter denna säsong.  Ekonomi och oklarheter kring vilken serie laget spelar i kommande säsong spelar säkert in.
FotbollDirekt har granskat vilka lag som måste sätta fart när det gäller lagbygget för 2020 och vilka lag som kan ta det lite lugnare och har det mesta redan på plats.

AIK

Utgående kontrakt 31 december 2019:
Jesper Nyholm, försv
Tarik Elyounoussi, mf/anf
Anton Saletros (mf, lån)
Henok Goitom, anf
Chinedu Obasi, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020:
Oscar Linnér, mv
Budimir Janosevic, mv
Per Karlsson, försv
Joel Ekstrand, försv
Panajotis Dimitriadis, försv/mf
Rasmus Lindkvist, försv/mf
Enoch Kofi Adu, mf
Sebastian Larsson, mf
Robert Lundström, mf
Heradi Rashidi, mf
Daniel Mushitu, mf
Christos Gravius, mf
Nicolas Stefanelli, anf (utlånad)

FD-kommentar: AIKs sportchef Björn Wesström har en minst sagt grannlaga uppgift framför sig. Inte nog med att kontraktet för tre tunga namn går ut redan vid kommande årsskifte. Vid nästa årsskifte går dessutom flera tongivande spelares kontrakt ut. Mycket är förstås avhängt på ekonomin. Och då Wesström inte förmådde att ersätta Kristoffer Olsson fullt ut, samtidigt som han har krav på sig, inte minst från supporterhåll, att konkurrera om SM-guldet varje säsong, gäller det  att det kommer in spelare av minst samma dignitet som de spelare som lämnar. Tarik Elyounoussi vore den viktigaste förlängningen att göra men frågan är om Wesström har tillgång till de ekonomiska muskler som krävs för att göra det. Flera av de utgående kontrakten både 2019 och 2020 är på spelare som dessutom börjar bli lite till åren som Henok Goitom, Chinedu Obasi, Per Karlsson och Sebastian Larsson. Spelare som verkligen inte kommer att bli lätta att ersätta.

DJURGÅRDEN

Utgående kontrakt 31 december 2019
Haris Radetinac, mf
Jesper Karlström, mf
Marcus Hansson, mf (ultånad)
Besard Sabovic, mf (utlånad)
Mohamed Buya Turay, anf (lån)

Utgående kontrakt 30 juni 2020
Joseph Ceesay, mf (utlånad)

Utgående kontrakt 31 december 2020
Kevin Walker, mf
Fredrik Ulvestad, mf
Jonathan Ring, mf

FD-kommentar: Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har inte alls lika många bekymmer som Björn Wesström i AIK när det gäller kontraktsförlängningar. Haris Radetinac och Jesper Karlström är två spelare som sannolikt får förlängt kontrakt, om inte den sistnämnde vill prova lyckan utomlands. Sannolikt lär det bli hejdå till utlånade trion Marcus Hansson, Besard Sabovic och Joseph Ceesay. Och när det gäller spelare vars kontrakt går ut 2020 är det tre spelare som Djurgården säkert också vill behålla och där det nog finns goda förutsättningar att kunna göra det också. Bosse lär sitta mer lugn i båten än Björn under den närmaste framtiden.

ELFSBORG

Utgående kontrakt 31 december 2019
Alex Portillo, försv
Jon Jönsson, försv
Christopher McVey, försv (utlånad)
Stefan Ishizaki, mf
Alex Dyer, mf
Simon Lundevall, mf
Stian Gregersen, mf (lån)
Jonathan Levi, mf (lån)

Utgående kontrakt 31 december 2020
Kevin Stuhr Ellegaard, mv
Gustav Henriksson, försv
Robert Gojani, mf
Rasmus Rosenqvist, mf (utlånad)
Marokhy Ndione, anf

FD-kommentar: Även Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson lär ha en del att stå i till kommande säsong. Frågan är om det blir någon förlängning med Jon Jönsson och Stefan Ishziaki som båda är till åren. Simon Lundevall är också en spelare som är vital att förlänga med för Elfsborg men frågan är om klubben går i lås med det. Dessutom lär nog en ny målvakt plockas in efter den senaste tidens turbulens kring Kevin Stuhr Ellegaard som fått till följd att klubben valt att satsa på unge Tim Rönning. Ellegaard lär nog inte vara så sugen på att sitta av sitt sista år på kontraktet på reservbänken. Laget har också haft en lånekarusell med spelare som kommit in respektive lämnat på lån. Även där kan det nog bli en del förändringar. 

AFC ESKILSTUNA

Utgående kontrakt 31 december 2019
Ole Söderberg, mv
Mikhail Ivanov, mv
Sandro Tsveiba, försv
Gustav Jarl, försv
Mehmed Dresevic, försv (utlånad)
Soya Takahashi, försv/mf
Anel Raskaj, mf
Kristjan Miljevic, mf
Ferid Ali, mf
Michael Anaba, mf
Adi Nalic, mf (lån)
Pavle Vagic, mf (lån)
Dzenis Kozica, mf (lån)
Luka Mijaljevic, anf

Utgående kontrakt 31 decmeber 2020
Adnan Kojic, försv
Kadir Hodzic, mf
Denni Avdic, anf

FD-kommentar: AFC Eskilstuna har som vanligt haft en stor spelaromsättning och inför 2020 spelar det också säkert roll i vilken serie laget kommer att spela i nästa säsong - om spelarna vars kontrakt går ut nu är sugna på att skriva på ett nytt för eventuellt spel i superettan. Flera lånade spelare också som lyft laget denna säsong men som kommer att återgå till sina respektive klubbar efter säsongen. Mycket kommer säkert att vara oklart ända in mot säsongsstarten nästa år, precis som det varit de senaste åren hos AFC.

FALKENBERGS FF

Utgående kontrakt 31 december 2019
Hampus Nilsson, mv
Tobias Karlsson, försv
Per Karlsson, försv
Ludvig Johansson, försv
Johan Lassagård, försv (utlånad)
Dennis Kelmendi, försv (utlånad)
Robin Östlind, mf
Anton Wede, mf
Kirill Pogrebnjak, mf/anf
Hampus Svensson, mf
Mergin Laci, mf
Passi Prudence, anf (utlånad)

Utgående kontrakt 31 december 2020
Tibor Joza, försv
Tobias Englund, försv
Jacob Eriksson, försv
Mahmut Özen, försv
Carl Johansson försv
John Björkengren, mf
John Chibuike, anf
Nsima Peter. anf

FD-kommentar: Precis som för AFC Eskilstuna kommer mycket att handla om vilken serie laget spelar i 2020 när det gäller kontraktssituationen. Spelare som Wede och Östlind lär vara attraktiva för andra allsvenska klubbar vid en degradering. Och vid en degradering kan det också vara så att spelare med kontrakt över nästa säsong har en klausul som gör att dessa kan vara fria att lämna klubben.  Med så många spelare med utgående kontrakt efter säsongen kan övriga lag fynda rejält om Falkenberg åker ur.

IFK GÖTEBORG

Utgående kontrakt 31 december 2019
Edvin Dahlqvist, försv
Erik Gunnarsson, försv (utlånad)
Jake Weisbrod, försv (utlånad)
Lasse Vibe, anf

Utgående kontrakt 30 juni 2020
Giannis Anestis, mv
Nzuzi Toko, försv

Utgående kontrakt 31 december 2020
Adil Titi, försv
Victor Wernersson, försv

FD-kommentar: Majoriteten av spelartruppen sitter på kontrakt som sträcker sig till 2021 eller 2022, vilket gör att sportchef Kennet Andersson inte behöver arbeta ihjäl sig under vintern för att förlänga kontrakt för att ge laget en stomme till kommande säsong. Lasse Vibe är den ende av de tongivande spelarna vars kontrakt går ut redan efter denna säsong och där återstår det att se vad hur klubben resonerar kring honom och vad han själv känner för.

HAMMARBY

Utgående kontrakt 31 december 2019
Johan Sellberg-Wiland, mv
Davor Blazevic, mv
Leo Bengtsson, mf (utlånad)
Mats Solheim, försv

Utgående kontrakt 30 juni 2020
Mads Fenger, försv
Oscar Krusnell, försv (utlånad)
Muamer Tankovic, mf

Utgående kontrakt 31 december 2020
David Fällman, försv
Kalle Björklund, försv
Serge-Junior Martinsson Ngouali, mf
Imad Khalili, anf

FD-kommentar: Har hela tre spelare vars kontrakt går ut mitt i sommaren nästa säsong. De tunga namnen som Rodic, Djurdjic, Bojanic, Kacaniklic för att ta fyra exempel, sitter alla på längre kontrakt än till 2020, så Jesper Jansson har lagt en bra grund för att kunna ta en bekväm julledighet, njuta av glöggen och julskinkan, utan allt för mycket bekymmer med utgående kontrakt på tongivande spelare. Däremot lär han få anstränga sig lite när det gäller målvaktsfrågan, då både Sellberg-Wilands kontrakt går ut, precis som Blazevic. Troligen blir Blazevic kvar och Sellberg-Wiland, med ålderns rätt, får tacka för sig.

HELSINGBORGS IF

Utgående kontrakt 31 december 2019
Markus Holgersson, försv
Fredrik Liverstam, försv
Tashreeq Matthews, mf (lån)
Kundai Benyu, mf (lån)
Alexander Farnerud, mf
Tobias Mikkelsen, mf
Mamudo Moro, mf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Andreas Landgren, försv
Anders Randrup, försv
Adam Eriksson, försv
Carl Thulin, försv
Mohammed Abubakari, mf
Mattias Almeida, mf

FD-kommentar: Det mesta tyder på att Helsingborg kommer att klara sig kvar i allsvenskan till nästa säsong och då lär det nog bli omtag med en hel del kontrakt. Alexander Farnerud har "slutat" en gång tidigare och försvararna Holgersson och Liverstam har meriter från allsvenskan som är svåra att undvara och ersätta. 34-årige Holgersson har varit ordinarie denna säsong och känner han sig bara okej fysiskt lär det nog komma en kontraktsförlängning där. Liverstam som är några år yngre än Holgersson, är nog också en spelare som HIF kommer på att jobba för att behålla om han inte känner för att ta klivet ned i superettan till sin gamla klubb Halmstad.

BK HÄCKEN

Utgående kontrakt 31 december 2019
Alexander Nadj, mv
Kari Arkivuo, försv
Benjamin Arapovic, mf
Paulinho, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Chrisotffer Källqvist, mv
Jonathan Rasheed, mv
Adam Andersson, försv
Alexander Faltsetas, mf
Viktor Lundberg, anf

FD-kommentar: Det är redan klart att det inte blir någon förlängning med försvararen Kari Arkivuo som flyttar hem till Finland efter att ha varit i klubben sedan 2010. Med tanke på skadeproblemen han haft denna säsong var det inte så oväntat att det inte skulle bli någon förlängning. Däremot är det värre för klubben att Paulinhos kontrakt går ut. Det skulle vara en mycket viktig spelare att förlänga med, även om 33-åringens målskörd har halverats denna säsong jämfört med den tidigare. Förhandlingar pågår men kommer inte Häcken att förlänga med honom lär andra klubbar stå i kö för att få en påskrift.

KALMAR FF

Utgående kontrakt 31 december 2019
Lucas Hägg Johansson, mv
Viktor Norling, mv
Jesper Manns, försv
Emin Nouri, försv
Viktor Agardius, försv
Alexander Jakobsen, mf (lån)
Samuel Adrian, mf (lån)
Rasmus Elm, mf
Mahmoud Eid, mf
Herman Hallberg, mf
Måns Söderqvist, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Viktor Elm, försv
Gbenga Arokoyo, försv
Johan Stenmark, försv
Filip Sachpekidis, mf
Adam Hellborg, mf
Alexander Ahl Holmström, anf
Geir André Herrem, anf
Edvin Crona, anf

FD-kommentar: Här är det mycket arbete som krävs för att få till en trupp till kommande säsong. Flera kontrakt går ut antingen vid kommande årsskifte eller vid nästa. Flera unga spelare har varit utlånade till samarbetsklubben Oskarshamn i ettan och dessa spelares kontrakt går ut efter nästa säsong. Inte minst handlar det om att få till en förlängning med målvakten Lucas Hägg Johansson som tillhört allsvenskans bästa  burväktare och som etablerat sig som förstemålvakt. Och hur resonerar Rasmus Elm och hur resonerar klubben kring honom? Många frågetecken att räta ut och det är dessutom oklart om klubben håller sig kvar i allsvenskan eller tvingas till ett nervpirrande kval med risk för degradering till superettan. 

MALMÖ FF

Utgående kontrakt 31 december 2019
Felix Beijmo, försv (lån)
Markus Rosenberg, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Dusan Melicharek, mv
Marko Johansson, mv
Franz Brorsson, försv
Behrang Safari, försv
Samuel Adrian, mf 

FD-kommentar: Nyligen förlängda kontrakt med Anders Christiansen och Oscar Lewicki gör att kontraktssituationen ser riktigt bra ut för MFF. Daniel Andersson behöver inte arbeta dygnet runt för att kontraktera spelare till kommande säsong, långt därifrån. Markus Rosenberg lämnar förstås ett stort tomrum efter sig. Klubben hade nog absolut velat förlänga kontraktet om det inte vore för att "Mackan" själv kände att nu som 37-åring är det nog. Ett par utlånade spelare, målvakten Marko Johansson och mittfältaren Samuel Adrian är på kontrakt också över nästa säsong med MFF. Återstår att se om klubben väljer att fortsätta dessa vara ute på lån även under sista kontraktsåret. Adi Nalic och Pavle Vagic som också vårit utlånade under säsongen sitter på ännu längre kontrakt. 

IFK NORRKÖPING

Utgående kontrakt 31 december 2019
Gustav Jansson, mv
Gudmundur Thorarinsson, mf
Karl Holmberg, anf
Johannes Vall, anf (utlånad)

Utgående kontrakt 30 juni 2020
Sead Haksabanovic, mf (lån)
Alexander Jakobsen, mf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Isak Pettersson, mv
Filip Dagerståhl, försv
Alfons Sampsted, försv
Lars Krogh Gerson, mf
Simon Thern, mf
Andreas Blomqvist, mf
Pontus Almqvist, mf
Simon Skrabb, anf

FD-kommentar: Har jobbat hårt med förstärkningar till spelartruppen under året och bland annat har Christoffer Nyman återvänt hem på ett långtidskontrakt och även Christopher Telo och Maic Sema är tillbaka och från MFF värvade klubben Egzon Binaku och från Danmark Rasmus Lauritsen. Så det är väl förspänt i spelartruppen för tränaren Jens Gustafsson. Det jobbas på en förlängning med Kalle Holmberg och Gudmundur Thorarinsson men Gustafsson sade nyligen i en intervju med Norrköpings tidningar att han är väl medveten om den ekonomiska situationen och att det sannolikt blir svårt att behålla båda, även om han hoppas kunna göra det. Truppsituationen ser dock överlag bra ut och det är först till säsongen 2021 som det behöver jobbas lite på den med tanke på att flera tunga kontrakt går ut efter säsongen 2020.

IK SIRIUS

Utgående kontrakt 31 december 2019
John Alvbåge, mv
Lukas Jonsson, mv
Christer Gustafsson, mf
Tim Björkström, försv
Philip Haglund, mf
Ian Sirelius, mf
Stefano Holmqvist Vecchia, mf
Henry Offia, mf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Gustav Nyberg, mv
Jesper Arvidsson, försv
Daniel Jarl, försv
Karl Larsson, försv
Linus Nygren, försv
Niklas Busch Thor, mf
Abdul Razak, mf
Elias Andersson, mf
John Junior, mf
Jonas Lindberg, anf

FD-kommentar: Två målvakter på utgående kontrakt plus nyckelspelare som Philip Haglund, Tim Björkström och Christer Gustafsson. Det vill till att Sirius ekonomi är tillräckligt bra för att kunna förlänga med dessa tre. Under nästa år går dessutom ytterligare några kontrakt ut för några andra nyckelspelare. En spelare som Sirius lagledning sannolikt kommer att jobba hårt på att få behålla är Philip Haglund. Denne lär inte ha några större bekymmer att hitta en ny klubb om Sirius bedömer sig inte ha råd med honom.

GIF SUNDSVALL

Utgående kontrakt 31 december 2019
David Mitov Nilsson, mv
Dennis Olsson, försv
Carlos Gracia, försv
Johan Blomberg, mf (lån)
David Batanero, mf
Peter Wilson, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Lloyd Saxton, mv
David Myrestam, försv
Pol Moreno, försv
Eric Björkander, försv
Jonathan Morsay, mf
Tobias Eriksson, mf
Oliver Berg, mf
Omar Eddhari, anf
Chidi Omeje, anf
Marc Mas Costa, anf

FD-kommentar: Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom lär ha en del att stå i, oavsett om det blir fortsätt spel i allsvenskan eller degradering till superettan. Ekonomin är inte den bästa och då en klubb som AIK redan i våras ryckte i mittfältaren David Batanero som nu kan lämna Sundsvall gratis, lär Hagblom ha det tufft att förlänga med spanjoren. Frågan är hur mycket sekiner Sundsvalls sportchef har när det kommer till att förlänga med spelare, då pengar också ska läggas på spelarköp. Och dessutom lär det hela sättas på vänt tills det är klart om det blir spel i allsvenskan eller superettan nästa säsong.

ÖREBRO SK

Utgående kontrakt 31 december 2019
Mathias Karlsson, mv
Martin Lorentzson, försv
Agon Mehmeti, anf
Michael Omoh, anf (utlånad)

Utgående kontrakt 31 december 2020
Oscar Jansson, mv
Albin Granlund, försv
Daniel Björkman, försv
Daniel Björnkvist, försv
Helmer Andersson, försv
Simon Amin, mf
Nordin Gerzic, mf
Viktor Prodell, anf
Nadir Ayéva, anf

FD-kommentar: Örebro ser ut att få en kontinuitet in i 2020, även om kontraktet går ut för ett par duktiga pjäser som Martin Lorentzson och Agon Mehmeti. Men det stora jobbet av Örebro måste göras till 2021 med tanke på hur många nyckelspelare som laget har som då har utgående kontrakt efter 2020 års säsong. Oscar Jansson, Nordin Gerzic, Daniel Björkman och Daniel Björnkvist och Viktor Prodell tillhör nog spelarna som klubben kommer att fokusera på att förlänga med i första hand.

ÖSTERSUNDS FK

Utgående kontrakt 31 december 2019
Aly Keita, mv
Tom Pettersson, försv
Douglas Bergqvist, försv (utlånad)
Jordan Kadiri, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Samuel Mensiro, försv
Patrick Kpozo, försv
Alex Purver, mf

FD-kommentar: Vad händer med Östersund 2020? Håller sig laget kvar i allsvenskan och med vilket lag i så fall och får laget värva eller står Fifa-domen fast? Kommer laget överhuvudtaget att finnas till? Fler frågor än svar just nu. Och får laget inte värva är det förstås svårt att fylla luckorna som kommer att uppstå efter Aly Keita och Tom Pettersson, inte minst med tanke på att spelare som Hosam Aiesh och Curtis Edwards tidigare har lämnat klubben. 

Källor: elitefootball.com, transfermarkt.de, soccerassociation.com och lagens egna hemsidor.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 06 maj
18:30 Hertha Berlin - Freiburg Bundesliga
19:30 Benfica - Porto Portugisiska ligan
21:00 Roma - Manchester U UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Villarreal UEFA Europa League
fredag 07 maj
18:30 Kristianstad - Vittsjö Allsvenskan, damer
19:00 Odense - Ålborg Superligaen
19:15 Hoffenheim - SC Sand Women Bundesliga, damer
20:30 Stuttgart - Augsburg Bundesliga
21:00 Leicester - Newcastle Premier League
21:00 Lens - Lille Ligue 1
21:00 Real Sociedad - Elche La Liga
lördag 08 maj
03:30 Real Salt Lake - San Jose Earthquakes MLS
12:30 Juventus - Napoli Serie A, damer
13:00 Nantes - Bordeaux Ligue 1
13:00 Landskrona - AFC Eskilstuna Superettan
13:00 AIK - Hammarby Allsvenskan, damer
13:30 Cardiff - Rotherham Championship
13:30 Derby County - Sheffield Wednesday Championship
13:30 Leeds - Tottenham Premier League
14:00 Alaves - Levante La Liga
15:00 Spezia - Napoli Serie A
15:00 Västerås SK - Jönköping Superettan
15:00 Falkenberg - Örgryte Superettan
15:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
15:00 Hammarby - Sirius Allsvenskan
15:00 Udinese - Bologna Serie A
15:30 Hoffenheim - Schalke Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Union Berlin Bundesliga
16:00 Sheffield U - Crystal Palace Premier League
16:00 Häcken - Linköping Allsvenskan, damer
16:15 Barcelona - Atletico Madrid La Liga
17:00 Lyon - Lorient Ligue 1
17:30 Elfsborg - Kalmar FF Allsvenskan
17:30 Örebro - Halmstad Allsvenskan
18:00 Inter - Sampdoria Serie A
18:30 Bayern München - Borussia M'gladbach Bundesliga
18:30 Cadiz - Huesca La Liga
18:30 Manchester City - Chelsea Premier League
19:00 Chicago Fire - Philadelphia Union MLS
19:00 New York Red Bulls - Toronto FC MLS
19:30 Nashville SC - New England Revolution MLS
19:30 Columbus Crew - DC United MLS
20:45 Fiorentina - Lazio Serie A
21:00 Athletic Bilbao - Osasuna La Liga
21:00 Vancouver Whitecaps - Club de Foot Montreal MLS
21:15 Liverpool - Southampton Premier League
21:50 FC Dallas - Houston Dynamo MLS
00:00 Orlando City SC - New York City FC MLS
söndag 09 maj
02:00 LA Galaxy - Los Angeles FC MLS
04:00 Colorado Rapids - Minnesota United FC MLS
12:30 Milan - Fiorentina Serie A, damer
12:30 Genoa - Sassuolo Serie A
13:00 St Etienne - Marseille Ligue 1
13:00 Piteå - Växjö Allsvenskan, damer
13:00 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga, damer
13:00 Wolverhampton - Brighton Premier League
13:00 Vasalund - Norrby Superettan
13:30 FC Köln - Freiburg Bundesliga
14:00 Vejle - SönderjyskE Superligaen
14:00 Lyngby - Horsens Superligaen
14:00 Getafe - Eibar La Liga
14:30 Feyenoord - Ajax Eredivisie
15:00 Degerfors - Djurgården Allsvenskan
15:00 Brage - Helsingborg Superettan
15:00 Metz - Nimes Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Nice - Brest Ligue 1
15:00 Angers - Dijon Ligue 1
15:00 Mjällby - Östersund Allsvenskan
15:00 Benevento - Cagliari Serie A
15:00 Verona - Torino Serie A
15:00 Parma - Atalanta Serie A
15:05 Aston Villa - Manchester U Premier League
15:30 West Ham - Manchester City Women’s Super League
15:30 Chelsea - Reading Women’s Super League
15:30 Eintracht Frankfurt - Mainz Bundesliga
16:00 Rosengård - Djurgården Allsvenskan, damer
16:00 KIF Örebro - Eskilstuna United Allsvenskan, damer
16:00 Randers - AGF Århus Superligaen
16:15 Valencia - Valladolid La Liga
16:30 Athletic Bilbao - Real Sociedad Spanska ligan, damer
17:05 Reims - Monaco Ligue 1
17:30 Malmö FF - Varberg Allsvenskan
17:30 West Ham - Everton Premier League
18:00 Roma - Crotone Serie A
18:00 Bodö/Glimt - Tromsö Norge Eliteserien
18:00 Bröndby - Midtjylland Superligaen
18:00 Hertha Berlin - Arminia Bielefeld Bundesliga
18:00 Viking - Brann Norge Eliteserien
18:00 Molde - Kristiansund Norge Eliteserien
18:00 Odd - Sandefjord Norge Eliteserien
18:30 Villarreal - Celta Vigo La Liga
19:00 Inter Miami CF - Atlanta United MLS
20:00 Arsenal - West Bromwich Premier League
20:00 Vålerenga - Rosenborg Norge Eliteserien
20:45 Juventus - Milan Serie A
21:00 Rennes - Paris SG Ligue 1
21:00 Real Madrid - Sevilla La Liga
21:00 Portland Timbers - Seattle Sounders FC MLS
01:30 Sporting Kansas City - Austin FC MLS
måndag 10 maj
18:30 Trelleborg - Akropolis Superettan
18:30 Norrköping - AIK Allsvenskan
18:30 IFK Värnamo - GAIS Superettan
19:00 Nordsjälland - Köpenhamn Superligaen
21:00 Real Betis - Granada La Liga
21:00 Fulham - Burnley Premier League
21:15 Porto - Farense Portugisiska ligan
tisdag 11 maj
18:30 Öster - GIF Sundsvall Superettan
19:00 Nacional - Benfica Portugisiska ligan
19:00 Osasuna - Cadiz La Liga
20:00 Elche - Alaves La Liga
20:45 Napoli - Udinese Serie A
21:00 Southampton - Crystal Palace Premier League
21:30 Sporting Lissabon - Boavista Portugisiska ligan
22:00 Levante - Barcelona La Liga
onsdag 12 maj
18:00 Schalke - Hertha Berlin Bundesliga
18:00 Kristiansund - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:30 Häcken - Örebro Allsvenskan
18:30 Sirius - Elfsborg Allsvenskan
18:30 Cagliari - Fiorentina Serie A
18:30 Djurgården - Östersund Allsvenskan
18:30 Varberg - Hammarby Allsvenskan
18:30 Kalmar FF - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Manchester U - Leicester Premier League
19:00 Sevilla - Valencia La Liga
20:00 Celta Vigo - Getafe La Liga
20:00 Huesca - Athletic Bilbao La Liga
20:00 Brann - Vålerenga Norge Eliteserien
20:45 Inter - Roma Serie A
20:45 Sassuolo - Juventus Serie A
20:45 Sampdoria - Spezia Serie A
20:45 Bologna - Genoa Serie A
20:45 Atalanta - Benevento Serie A
20:45 Lazio - Parma Serie A
20:45 Torino - Milan Serie A
21:15 Chelsea - Arsenal Premier League
22:00 Atletico Madrid - Real Sociedad La Liga
01:00 Toronto FC - Columbus Crew MLS
01:30 Philadelphia Union - New England Revolution MLS
01:30 Inter Miami CF - Club de Foot Montreal MLS
torsdag 13 maj
02:30 Houston Dynamo - Sporting Kansas City MLS
03:00 Minnesota United FC - Vancouver Whitecaps MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Seattle Sounders FC MLS
14:00 Vittsjö - AIK Allsvenskan, damer
14:15 Häcken - Eskilstuna Svenska Cupen, damer
17:00 Halmstad - Mjällby Allsvenskan
18:00 Tromsö - Molde Norge Eliteserien
18:30 AIK - Malmö FF Allsvenskan
18:30 Norrköping - Degerfors Allsvenskan
19:00 Valladolid - Villarreal La Liga
19:00 Aston Villa - Everton Premier League
20:00 Eibar - Real Betis La Liga
20:00 Rosenborg - Viking Norge Eliteserien
20:45 Crotone - Verona Serie A
20:45 RB Leipzig - Borussia Dortmund Tyska cupen
21:15 Manchester U - Liverpool Premier League
22:00 Granada - Real Madrid La Liga
fredag 14 maj
02:00 DC United - Chicago Fire MLS
19:00 Växjö - Rosengård Allsvenskan, damer
21:00 Newcastle - Manchester City Premier League
tisdag 18 maj
20:30 Linköping - Kristianstad Allsvenskan, damer
onsdag 21 juli
19:00 Sandefjord - Haugesund Norge Eliteserien
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 4 4 0 0 7 12
2 AIK 4 3 0 1 3 9
3 IK Sirius 4 2 2 0 2 8
4 Kalmar FF 4 2 2 0 2 8
5 IFK Norrköping 4 2 1 1 3 7
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Malmö FF 4 2 1 1 0 7
7 IF Elfsborg 4 2 0 2 0 6
8 Östersunds FK 4 1 2 1 4 5
9 IFK Göteborg 4 1 2 1 1 5
10 Hammarby IF 4 1 1 2 -1 4
11 Halmstads BK 4 1 1 2 -1 4
12 Mjällby AIF 4 1 1 2 -2 4
13 Varbergs BoIS 4 1 1 2 -3 4
14 Degerfors IF 4 1 0 3 -3 3
15 BK Häcken 4 0 1 3 -3 1
16 Örebro SK 4 0 1 3 -9 1

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten