© Bildbyrån
Allsvenskan

Svår kontraktssituation för AIK - flera tunga namn kan försvinna

ANNONS

Malmö FF har redan förlängt kontraktet med två av sina spelare men övriga lag verkar ta det lite lugnare på den fronten - trots att nyckelspelare i vissa av lagen har kontrakt som går ut redan efter denna säsong.  Ekonomi och oklarheter kring vilken serie laget spelar i kommande säsong spelar säkert in.
FotbollDirekt har granskat vilka lag som måste sätta fart när det gäller lagbygget för 2020 och vilka lag som kan ta det lite lugnare och har det mesta redan på plats.

AIK

Utgående kontrakt 31 december 2019:
Jesper Nyholm, försv
Tarik Elyounoussi, mf/anf
Anton Saletros (mf, lån)
Henok Goitom, anf
Chinedu Obasi, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020:
Oscar Linnér, mv
Budimir Janosevic, mv
Per Karlsson, försv
Joel Ekstrand, försv
Panajotis Dimitriadis, försv/mf
Rasmus Lindkvist, försv/mf
Enoch Kofi Adu, mf
Sebastian Larsson, mf
Robert Lundström, mf
Heradi Rashidi, mf
Daniel Mushitu, mf
Christos Gravius, mf
Nicolas Stefanelli, anf (utlånad)

FD-kommentar: AIKs sportchef Björn Wesström har en minst sagt grannlaga uppgift framför sig. Inte nog med att kontraktet för tre tunga namn går ut redan vid kommande årsskifte. Vid nästa årsskifte går dessutom flera tongivande spelares kontrakt ut. Mycket är förstås avhängt på ekonomin. Och då Wesström inte förmådde att ersätta Kristoffer Olsson fullt ut, samtidigt som han har krav på sig, inte minst från supporterhåll, att konkurrera om SM-guldet varje säsong, gäller det  att det kommer in spelare av minst samma dignitet som de spelare som lämnar. Tarik Elyounoussi vore den viktigaste förlängningen att göra men frågan är om Wesström har tillgång till de ekonomiska muskler som krävs för att göra det. Flera av de utgående kontrakten både 2019 och 2020 är på spelare som dessutom börjar bli lite till åren som Henok Goitom, Chinedu Obasi, Per Karlsson och Sebastian Larsson. Spelare som verkligen inte kommer att bli lätta att ersätta.

DJURGÅRDEN

Utgående kontrakt 31 december 2019
Haris Radetinac, mf
Jesper Karlström, mf
Marcus Hansson, mf (ultånad)
Besard Sabovic, mf (utlånad)
Mohamed Buya Turay, anf (lån)

Utgående kontrakt 30 juni 2020
Joseph Ceesay, mf (utlånad)

Utgående kontrakt 31 december 2020
Kevin Walker, mf
Fredrik Ulvestad, mf
Jonathan Ring, mf

FD-kommentar: Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har inte alls lika många bekymmer som Björn Wesström i AIK när det gäller kontraktsförlängningar. Haris Radetinac och Jesper Karlström är två spelare som sannolikt får förlängt kontrakt, om inte den sistnämnde vill prova lyckan utomlands. Sannolikt lär det bli hejdå till utlånade trion Marcus Hansson, Besard Sabovic och Joseph Ceesay. Och när det gäller spelare vars kontrakt går ut 2020 är det tre spelare som Djurgården säkert också vill behålla och där det nog finns goda förutsättningar att kunna göra det också. Bosse lär sitta mer lugn i båten än Björn under den närmaste framtiden.

ELFSBORG

Utgående kontrakt 31 december 2019
Alex Portillo, försv
Jon Jönsson, försv
Christopher McVey, försv (utlånad)
Stefan Ishizaki, mf
Alex Dyer, mf
Simon Lundevall, mf
Stian Gregersen, mf (lån)
Jonathan Levi, mf (lån)

Utgående kontrakt 31 december 2020
Kevin Stuhr Ellegaard, mv
Gustav Henriksson, försv
Robert Gojani, mf
Rasmus Rosenqvist, mf (utlånad)
Marokhy Ndione, anf

FD-kommentar: Även Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson lär ha en del att stå i till kommande säsong. Frågan är om det blir någon förlängning med Jon Jönsson och Stefan Ishziaki som båda är till åren. Simon Lundevall är också en spelare som är vital att förlänga med för Elfsborg men frågan är om klubben går i lås med det. Dessutom lär nog en ny målvakt plockas in efter den senaste tidens turbulens kring Kevin Stuhr Ellegaard som fått till följd att klubben valt att satsa på unge Tim Rönning. Ellegaard lär nog inte vara så sugen på att sitta av sitt sista år på kontraktet på reservbänken. Laget har också haft en lånekarusell med spelare som kommit in respektive lämnat på lån. Även där kan det nog bli en del förändringar. 

AFC ESKILSTUNA

Utgående kontrakt 31 december 2019
Ole Söderberg, mv
Mikhail Ivanov, mv
Sandro Tsveiba, försv
Gustav Jarl, försv
Mehmed Dresevic, försv (utlånad)
Soya Takahashi, försv/mf
Anel Raskaj, mf
Kristjan Miljevic, mf
Ferid Ali, mf
Michael Anaba, mf
Adi Nalic, mf (lån)
Pavle Vagic, mf (lån)
Dzenis Kozica, mf (lån)
Luka Mijaljevic, anf

Utgående kontrakt 31 decmeber 2020
Adnan Kojic, försv
Kadir Hodzic, mf
Denni Avdic, anf

FD-kommentar: AFC Eskilstuna har som vanligt haft en stor spelaromsättning och inför 2020 spelar det också säkert roll i vilken serie laget kommer att spela i nästa säsong - om spelarna vars kontrakt går ut nu är sugna på att skriva på ett nytt för eventuellt spel i superettan. Flera lånade spelare också som lyft laget denna säsong men som kommer att återgå till sina respektive klubbar efter säsongen. Mycket kommer säkert att vara oklart ända in mot säsongsstarten nästa år, precis som det varit de senaste åren hos AFC.

FALKENBERGS FF

Utgående kontrakt 31 december 2019
Hampus Nilsson, mv
Tobias Karlsson, försv
Per Karlsson, försv
Ludvig Johansson, försv
Johan Lassagård, försv (utlånad)
Dennis Kelmendi, försv (utlånad)
Robin Östlind, mf
Anton Wede, mf
Kirill Pogrebnjak, mf/anf
Hampus Svensson, mf
Mergin Laci, mf
Passi Prudence, anf (utlånad)

Utgående kontrakt 31 december 2020
Tibor Joza, försv
Tobias Englund, försv
Jacob Eriksson, försv
Mahmut Özen, försv
Carl Johansson försv
John Björkengren, mf
John Chibuike, anf
Nsima Peter. anf

FD-kommentar: Precis som för AFC Eskilstuna kommer mycket att handla om vilken serie laget spelar i 2020 när det gäller kontraktssituationen. Spelare som Wede och Östlind lär vara attraktiva för andra allsvenska klubbar vid en degradering. Och vid en degradering kan det också vara så att spelare med kontrakt över nästa säsong har en klausul som gör att dessa kan vara fria att lämna klubben.  Med så många spelare med utgående kontrakt efter säsongen kan övriga lag fynda rejält om Falkenberg åker ur.

IFK GÖTEBORG

Utgående kontrakt 31 december 2019
Edvin Dahlqvist, försv
Erik Gunnarsson, försv (utlånad)
Jake Weisbrod, försv (utlånad)
Lasse Vibe, anf

Utgående kontrakt 30 juni 2020
Giannis Anestis, mv
Nzuzi Toko, försv

Utgående kontrakt 31 december 2020
Adil Titi, försv
Victor Wernersson, försv

FD-kommentar: Majoriteten av spelartruppen sitter på kontrakt som sträcker sig till 2021 eller 2022, vilket gör att sportchef Kennet Andersson inte behöver arbeta ihjäl sig under vintern för att förlänga kontrakt för att ge laget en stomme till kommande säsong. Lasse Vibe är den ende av de tongivande spelarna vars kontrakt går ut redan efter denna säsong och där återstår det att se vad hur klubben resonerar kring honom och vad han själv känner för.

HAMMARBY

Utgående kontrakt 31 december 2019
Johan Sellberg-Wiland, mv
Davor Blazevic, mv
Leo Bengtsson, mf (utlånad)
Mats Solheim, försv

Utgående kontrakt 30 juni 2020
Mads Fenger, försv
Oscar Krusnell, försv (utlånad)
Muamer Tankovic, mf

Utgående kontrakt 31 december 2020
David Fällman, försv
Kalle Björklund, försv
Serge-Junior Martinsson Ngouali, mf
Imad Khalili, anf

FD-kommentar: Har hela tre spelare vars kontrakt går ut mitt i sommaren nästa säsong. De tunga namnen som Rodic, Djurdjic, Bojanic, Kacaniklic för att ta fyra exempel, sitter alla på längre kontrakt än till 2020, så Jesper Jansson har lagt en bra grund för att kunna ta en bekväm julledighet, njuta av glöggen och julskinkan, utan allt för mycket bekymmer med utgående kontrakt på tongivande spelare. Däremot lär han få anstränga sig lite när det gäller målvaktsfrågan, då både Sellberg-Wilands kontrakt går ut, precis som Blazevic. Troligen blir Blazevic kvar och Sellberg-Wiland, med ålderns rätt, får tacka för sig.

HELSINGBORGS IF

Utgående kontrakt 31 december 2019
Markus Holgersson, försv
Fredrik Liverstam, försv
Tashreeq Matthews, mf (lån)
Kundai Benyu, mf (lån)
Alexander Farnerud, mf
Tobias Mikkelsen, mf
Mamudo Moro, mf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Andreas Landgren, försv
Anders Randrup, försv
Adam Eriksson, försv
Carl Thulin, försv
Mohammed Abubakari, mf
Mattias Almeida, mf

FD-kommentar: Det mesta tyder på att Helsingborg kommer att klara sig kvar i allsvenskan till nästa säsong och då lär det nog bli omtag med en hel del kontrakt. Alexander Farnerud har "slutat" en gång tidigare och försvararna Holgersson och Liverstam har meriter från allsvenskan som är svåra att undvara och ersätta. 34-årige Holgersson har varit ordinarie denna säsong och känner han sig bara okej fysiskt lär det nog komma en kontraktsförlängning där. Liverstam som är några år yngre än Holgersson, är nog också en spelare som HIF kommer på att jobba för att behålla om han inte känner för att ta klivet ned i superettan till sin gamla klubb Halmstad.

BK HÄCKEN

Utgående kontrakt 31 december 2019
Alexander Nadj, mv
Kari Arkivuo, försv
Benjamin Arapovic, mf
Paulinho, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Chrisotffer Källqvist, mv
Jonathan Rasheed, mv
Adam Andersson, försv
Alexander Faltsetas, mf
Viktor Lundberg, anf

FD-kommentar: Det är redan klart att det inte blir någon förlängning med försvararen Kari Arkivuo som flyttar hem till Finland efter att ha varit i klubben sedan 2010. Med tanke på skadeproblemen han haft denna säsong var det inte så oväntat att det inte skulle bli någon förlängning. Däremot är det värre för klubben att Paulinhos kontrakt går ut. Det skulle vara en mycket viktig spelare att förlänga med, även om 33-åringens målskörd har halverats denna säsong jämfört med den tidigare. Förhandlingar pågår men kommer inte Häcken att förlänga med honom lär andra klubbar stå i kö för att få en påskrift.

KALMAR FF

Utgående kontrakt 31 december 2019
Lucas Hägg Johansson, mv
Viktor Norling, mv
Jesper Manns, försv
Emin Nouri, försv
Viktor Agardius, försv
Alexander Jakobsen, mf (lån)
Samuel Adrian, mf (lån)
Rasmus Elm, mf
Mahmoud Eid, mf
Herman Hallberg, mf
Måns Söderqvist, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Viktor Elm, försv
Gbenga Arokoyo, försv
Johan Stenmark, försv
Filip Sachpekidis, mf
Adam Hellborg, mf
Alexander Ahl Holmström, anf
Geir André Herrem, anf
Edvin Crona, anf

FD-kommentar: Här är det mycket arbete som krävs för att få till en trupp till kommande säsong. Flera kontrakt går ut antingen vid kommande årsskifte eller vid nästa. Flera unga spelare har varit utlånade till samarbetsklubben Oskarshamn i ettan och dessa spelares kontrakt går ut efter nästa säsong. Inte minst handlar det om att få till en förlängning med målvakten Lucas Hägg Johansson som tillhört allsvenskans bästa  burväktare och som etablerat sig som förstemålvakt. Och hur resonerar Rasmus Elm och hur resonerar klubben kring honom? Många frågetecken att räta ut och det är dessutom oklart om klubben håller sig kvar i allsvenskan eller tvingas till ett nervpirrande kval med risk för degradering till superettan. 

MALMÖ FF

Utgående kontrakt 31 december 2019
Felix Beijmo, försv (lån)
Markus Rosenberg, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Dusan Melicharek, mv
Marko Johansson, mv
Franz Brorsson, försv
Behrang Safari, försv
Samuel Adrian, mf 

FD-kommentar: Nyligen förlängda kontrakt med Anders Christiansen och Oscar Lewicki gör att kontraktssituationen ser riktigt bra ut för MFF. Daniel Andersson behöver inte arbeta dygnet runt för att kontraktera spelare till kommande säsong, långt därifrån. Markus Rosenberg lämnar förstås ett stort tomrum efter sig. Klubben hade nog absolut velat förlänga kontraktet om det inte vore för att "Mackan" själv kände att nu som 37-åring är det nog. Ett par utlånade spelare, målvakten Marko Johansson och mittfältaren Samuel Adrian är på kontrakt också över nästa säsong med MFF. Återstår att se om klubben väljer att fortsätta dessa vara ute på lån även under sista kontraktsåret. Adi Nalic och Pavle Vagic som också vårit utlånade under säsongen sitter på ännu längre kontrakt. 

IFK NORRKÖPING

Utgående kontrakt 31 december 2019
Gustav Jansson, mv
Gudmundur Thorarinsson, mf
Karl Holmberg, anf
Johannes Vall, anf (utlånad)

Utgående kontrakt 30 juni 2020
Sead Haksabanovic, mf (lån)
Alexander Jakobsen, mf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Isak Pettersson, mv
Filip Dagerståhl, försv
Alfons Sampsted, försv
Lars Krogh Gerson, mf
Simon Thern, mf
Andreas Blomqvist, mf
Pontus Almqvist, mf
Simon Skrabb, anf

FD-kommentar: Har jobbat hårt med förstärkningar till spelartruppen under året och bland annat har Christoffer Nyman återvänt hem på ett långtidskontrakt och även Christopher Telo och Maic Sema är tillbaka och från MFF värvade klubben Egzon Binaku och från Danmark Rasmus Lauritsen. Så det är väl förspänt i spelartruppen för tränaren Jens Gustafsson. Det jobbas på en förlängning med Kalle Holmberg och Gudmundur Thorarinsson men Gustafsson sade nyligen i en intervju med Norrköpings tidningar att han är väl medveten om den ekonomiska situationen och att det sannolikt blir svårt att behålla båda, även om han hoppas kunna göra det. Truppsituationen ser dock överlag bra ut och det är först till säsongen 2021 som det behöver jobbas lite på den med tanke på att flera tunga kontrakt går ut efter säsongen 2020.

IK SIRIUS

Utgående kontrakt 31 december 2019
John Alvbåge, mv
Lukas Jonsson, mv
Christer Gustafsson, mf
Tim Björkström, försv
Philip Haglund, mf
Ian Sirelius, mf
Stefano Holmqvist Vecchia, mf
Henry Offia, mf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Gustav Nyberg, mv
Jesper Arvidsson, försv
Daniel Jarl, försv
Karl Larsson, försv
Linus Nygren, försv
Niklas Busch Thor, mf
Abdul Razak, mf
Elias Andersson, mf
John Junior, mf
Jonas Lindberg, anf

FD-kommentar: Två målvakter på utgående kontrakt plus nyckelspelare som Philip Haglund, Tim Björkström och Christer Gustafsson. Det vill till att Sirius ekonomi är tillräckligt bra för att kunna förlänga med dessa tre. Under nästa år går dessutom ytterligare några kontrakt ut för några andra nyckelspelare. En spelare som Sirius lagledning sannolikt kommer att jobba hårt på att få behålla är Philip Haglund. Denne lär inte ha några större bekymmer att hitta en ny klubb om Sirius bedömer sig inte ha råd med honom.

GIF SUNDSVALL

Utgående kontrakt 31 december 2019
David Mitov Nilsson, mv
Dennis Olsson, försv
Carlos Gracia, försv
Johan Blomberg, mf (lån)
David Batanero, mf
Peter Wilson, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Lloyd Saxton, mv
David Myrestam, försv
Pol Moreno, försv
Eric Björkander, försv
Jonathan Morsay, mf
Tobias Eriksson, mf
Oliver Berg, mf
Omar Eddhari, anf
Chidi Omeje, anf
Marc Mas Costa, anf

FD-kommentar: Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom lär ha en del att stå i, oavsett om det blir fortsätt spel i allsvenskan eller degradering till superettan. Ekonomin är inte den bästa och då en klubb som AIK redan i våras ryckte i mittfältaren David Batanero som nu kan lämna Sundsvall gratis, lär Hagblom ha det tufft att förlänga med spanjoren. Frågan är hur mycket sekiner Sundsvalls sportchef har när det kommer till att förlänga med spelare, då pengar också ska läggas på spelarköp. Och dessutom lär det hela sättas på vänt tills det är klart om det blir spel i allsvenskan eller superettan nästa säsong.

ÖREBRO SK

Utgående kontrakt 31 december 2019
Mathias Karlsson, mv
Martin Lorentzson, försv
Agon Mehmeti, anf
Michael Omoh, anf (utlånad)

Utgående kontrakt 31 december 2020
Oscar Jansson, mv
Albin Granlund, försv
Daniel Björkman, försv
Daniel Björnkvist, försv
Helmer Andersson, försv
Simon Amin, mf
Nordin Gerzic, mf
Viktor Prodell, anf
Nadir Ayéva, anf

FD-kommentar: Örebro ser ut att få en kontinuitet in i 2020, även om kontraktet går ut för ett par duktiga pjäser som Martin Lorentzson och Agon Mehmeti. Men det stora jobbet av Örebro måste göras till 2021 med tanke på hur många nyckelspelare som laget har som då har utgående kontrakt efter 2020 års säsong. Oscar Jansson, Nordin Gerzic, Daniel Björkman och Daniel Björnkvist och Viktor Prodell tillhör nog spelarna som klubben kommer att fokusera på att förlänga med i första hand.

ÖSTERSUNDS FK

Utgående kontrakt 31 december 2019
Aly Keita, mv
Tom Pettersson, försv
Douglas Bergqvist, försv (utlånad)
Jordan Kadiri, anf

Utgående kontrakt 31 december 2020
Samuel Mensiro, försv
Patrick Kpozo, försv
Alex Purver, mf

FD-kommentar: Vad händer med Östersund 2020? Håller sig laget kvar i allsvenskan och med vilket lag i så fall och får laget värva eller står Fifa-domen fast? Kommer laget överhuvudtaget att finnas till? Fler frågor än svar just nu. Och får laget inte värva är det förstås svårt att fylla luckorna som kommer att uppstå efter Aly Keita och Tom Pettersson, inte minst med tanke på att spelare som Hosam Aiesh och Curtis Edwards tidigare har lämnat klubben. 

Källor: elitefootball.com, transfermarkt.de, soccerassociation.com och lagens egna hemsidor.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 28 maj
19:00 Malmö - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Degerfors - Varbergs BoIS Superettan
20:30 Wehen - Regensburg 2. Bundesliga
onsdag 29 maj
19:00 Franke - Täby Svenska Cupen
19:00 Styrsö - Trollhättan Svenska Cupen
19:00 Mjällby - Häcken Allsvenskan
19:00 Sverige U23 - Australien U23 Internationella Vänskapsmatcher
19:30 Haninge - Stockholm Inter Svenska Cupen
21:00 Olympiakos - Fiorentina UEFA Europa Conference League
fredag 31 maj
19:00 Köpenhamn - Randers Superligaen
20:30 Tyskland - Polen EM-kval damer Grupp A
20:30 Irland - Sverige EM-kval damer Grupp A
21:00 England - Frankrike EM-kval damer Grupp A
lördag 01 juni
13:00 Örebro Syrianska - Karlberg Ettan norra
13:00 Degerfors - Utsikten Superettan
13:00 Torslanda - Tvååker Ettan södra
15:00 Naestved - Helsingör Danmark Division 1
15:00 Brage - Öster Superettan
15:00 IFK Göteborg - Elfsborg Allsvenskan
15:00 Östersund - Sandvikens IF Superettan
15:00 Horsens - Köge Danmark Division 1
15:00 B 93 - Hilleröd Danmark Division 1
15:00 Brommapojkarna - Malmö Allsvenskan
16:00 Oskarshamns AIK - Eskilsminne Ettan södra
16:00 Rosengård - Norrby Ettan södra
16:00 Lund - Jönköping Ettan södra
16:00 Ängelholm - Onsala Ettan södra
16:00 Ariana - Olympic Ettan södra
16:00 Friska Viljor - Stockholm Inter Ettan norra
17:30 Halmstad - Gais Allsvenskan
17:30 Sirius - Norrköping Allsvenskan
19:00 Landskrona - Trelleborg Superettan
21:00 Borussia Dortmund - Real Madrid EUROPA: Champions League
söndag 02 juni
13:00 Örebro - Oddevold Superettan
14:00 Djurgården - Hammarby Allsvenskan
14:00 Kalmar - Västerås SK Allsvenskan
15:00 SönderjyskE - Kolding Danmark Division 1
15:00 Ålborg - Vendsyssel Danmark Division 1
15:00 Fredericia - Hobro Danmark Division 1
15:00 Täby - AFC Eskilstuna Ettan norra
15:00 Sundsvall - Helsingborg Superettan
15:00 Örgryte - Gefle Superettan
16:00 Trollhättan - Torn Ettan södra
16:00 Vasalund - Nordic United Ettan norra
16:30 Värnamo - Mjällby Allsvenskan
16:30 Häcken - AIK Allsvenskan
17:00 Varbergs BoIS - Skövde AIK Superettan
18:00 Atalanta - Fiorentina Serie A
måndag 03 juni
18:00 Skottland - Gibraltar Landskamp
19:00 Kroatien - Nordmakedonien Landskamp
19:00 Assyriska FF - Stocksund Ettan norra
20:00 Albanien - Liechtenstein Landskamp
20:45 Tyskland - Ukraina Landskamp
20:45 England - Bosnien Hercegovina Landskamp
tisdag 04 juni
18:00 Slovenien - Armenien Landskamp
18:30 Sverige - Irland EM-kval damer Grupp A
19:00 Hammarby TFF - Sollentuna Ettan norra
19:00 Lödde - Ariana Svenska Cupen
19:00 Landvetter IS - Falkenberg Svenska Cupen
19:00 Sverige U23 - Germany U23 W Landskamp, damer
20:00 Belgien - Tjeckien EM-kval damer Grupp A
20:15 Schweiz - Estland Landskamp
20:30 Rumänien - Bulgarien Landskamp
20:45 Österrike - Serbien Landskamp
20:45 Irland - Ungern Landskamp
20:45 Portugal - Finland Landskamp
21:00 Italien - Turkiet Landskamp
21:00 Frankrike - England EM-kval damer Grupp A
21:30 Spanien - Danmark EM-kval damer Grupp A
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 12 10 1 1 25 31
2 Djurgårdens IF 11 8 1 2 16 25
3 Gais 11 7 0 4 3 21
4 Mjällby AIF 12 6 2 4 6 20
5 Hammarby IF 11 6 0 5 3 18
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 AIK 11 5 2 4 -1 17
7 BK Häcken 12 5 2 5 -1 17
8 IF Elfsborg 12 5 1 6 2 16
9 Halmstads BK 11 5 0 6 -6 15
10 IF Brommapojkarna 11 3 5 3 -2 14
11 IFK Värnamo 11 4 2 5 -3 14
12 IK Sirius 11 3 3 5 -5 12
13 IFK Göteborg 11 3 2 6 -7 11
14 IFK Norrköping 11 3 2 6 -13 11
15 Kalmar FF 11 3 1 7 -7 10
16 Västerås SK FK 11 1 2 8 -10 5