Sök
© Bildbyrån
Superettan

Varberg klart för Allsvenskan 2020 - Brage till kval efter drama

Mjällby är redan klart för allsvenskt spel. På söndagen blev det klart att Varbergs Bois gör blekingarna sällskap till den högsta serien 2020. 1-1 mot just Mjällby räckte för att Varberg skulle klara avancemanget. Men det blev drama kring kvalplatsen som till slut togs av Brage.

Tre lag gjorde upp om den sista direktplatsen och tillika även kvalplatsen. Inför slutomgången var det Varbergs Bois, Jönköpings Södra och Brage som gjorde upp om den sista platsen till allsvenskan respektive kvalplatsen med poängmässig fördel för Varbergs Bois. Hallänningarna kunde via 1-1 mot Mjällby, ett resultat som stod sig redan för den första halvleken, säkra allsvenskt spel. 
Men det blev dramatiskt när kvalplatsvinnaren skulle utses. Jönköpings Södra vände underläge 0-1 till 2-1 mot BP och tog då över kvalplatsen som Brage tillskansat sig via en 2-1-ledning mot Västerås SK. På över fem minuters tilläggstid utjämnade dock BP till 2-2 och det gjorde att Brages 2-1-seger mot Västerås SK räckte för att ta laget till kval mot Kalmar FF med början på onsdag i Borlänge.  

2-2 för BP räckte dock inte för att laget skulle hålla sig kvar och då Syrianska förlorade hemma med 0-2 mot Halmstad är det klart att det blir spel i ettan för BP och Syrianska nästa säsong. Öster och Frej får försöka klara sig kvar via kvalspel.  Gais och Trelleborg var också involverat i bottenstriden på ett hörn men 0-0 i deras inbördes möte räckte för att båda lagen skulle säkra fortsatt spel i superettan även nästa säsong.


Varbergs BoIS - Mjällby 1-1 (1-1)
0-1 David Löfqust (6), 1-1 Astrit Seljmani (24)

92 min: Domaren blåser av, spelarna jublar, publiken rusar in på planen och ett rejält fyrverkeri bränns av. VARBERG I ALLSVENSKAN 2020!

90 min: Två minuters tilläggstid.

85 min: Inget av lagen gör några större ansträningar att gå framåt. Det ser ut som om båda lagen är nöjda med resultatet. Varberg är fem minuter från allsvenskt spel 2020!

24 min: I efterdyningen av en hörna kommer en boll in från höger, den skarvas mot straffområdes vänstra del mot Astrit Seljmani som tar emot bollen, avancerar ett par steg innan han skjuter ett lågt skott som går in mellan benen och under skopan på Mjällbys målvakt. En målvaktstavla i hällregnet.

6 min: David Löfquist klämmer till med ett lågt skott från 25 meters håll längs gräset och bollen smiter in vid ena stolpen bakom Varbergs keeper. 

Jönköpings Södra - Brommapojkarna 2-2 (0-1)
0-1 Eric Johana Omondi (13), 1-1 Edin Hamidovic (62), 2-1 Daryl Smylie (69), 2-2 Oskar Fallenius (95)

95 min: En genomskärare på vänsterkanten hittar fram till Oskar Fallenius som gör 2-2 och förstör därmed Jönköpings Södras hopp om kval och istället är det Brage som tar kvalplatsen. Lite salomoniskt med tanke på att Jönköping Södra skickade ned BP i superettan.

69 min: Så blir det drama på allvar när Daryl Smylie sätter pannan till bollen på ett inlägg från vänster av Jallow och nickar ned bollen i marken och gör bollen otagbar för BPs keeper. Jönköpings Södra därmed upp på kvalplats med ett måls marignal före Brage!  Ett mål som dessutom skickar ned BP under nedflyttningsstrecket. Samma BP som alltså spelade i allsvenskan så sent som förra säsongen.

62 min: I samband med en hörna får inte BP bort bollen och bara någon decimeter från mållinjen dyker Hamidovic upp och forcerar in kvitteringen. Det räcker dock inte för Jönköpings Södra som måste göra ytterligare ett mål för att nå upp på samma poäng som Brage och då ta över kvalplatsen på bättre målskillnad.

13 min: Viktigt mål för både topp- och bottenstriden. Målet flyttar BP upp på kvalplats ihop med Öster och trycker därmed ner Frej under nedflyttningsstrecket tillsammans med Syrianska.

Öster - IK Frej 4-0 (2-0)
1-0 Dragan Kapcevic (5), 2-0 Mattias Pavic (45), 3-0 Carl Johansson (52), 4-0 Dragan Kapcevic (79)

79 min: Inlägg från höger längs gräset som Kapcevic möter vid den bortre stolpen och kan enkelt göra 4-0.  Trots det insläppta målet så är Frej ändå på kvalplats med tanke på att BP nu ligger under mot Jönköpings Södra.

52  min: Öster fortsätter att ösa på och samtidigt cementera Frej i botten av tabellen. Det är dock ett mål som Gais och Trelleborg lär jubla åt, då 0-0 i den matchen räcker för att båda lagen ska hålla sig kvar i superettan.

45 min: Högerhörna och publiken på Myresjöhus Arena skanderar "in med bollen i mål" och så blev det också. Hörnan nickas bort av en Frejspelare men den hamnar framför fötterna på Pavic som skjuter från distans och bollen studsar till och får en märklig bana och bollen går in via stolpen till 2-0.
5 min: "Super-Dragan" skapar spänning i bottenstriden genom ett tidigt mål för Öster. Det gör att Öster kliver upp på kvalplats och går förbi Frej som innehar den andra kvalplatsen. BP och Syrianska just nu under nedflyttningsstrecket.

IK Brage - Västerås SK 2-1 (2-1)
1-0 Kristian Andersen (13), 2-0 Christian Kouakou (20), 2-1 Emil Skogh (36)

66 min: Brage blir decimerat efter att Jonathan Morsay dragit på sig ett rött kort efter en ful eftersläng på Ravy Tsouka Dozi nere vid den vänstra hörnflaggan.
36 min: Emil Skogh skapar lite kontakt för Västerås men Brage ändå i förarsätet och just nu på kvalplats, då Varberg utjämnat mot Mjällby.
20 min: Långboll från vänster som Christian Kouakou möter med foten vid bortre stolpen och bollen går in via målvakten Daniel Svenssons hand. 
13 min: Frispark av Kristian Andersen från strax utanför straffområdet. Han slår in bollen direkt i mål och bollen fastnar mellan stolpen inne i målet och nätet.  Därmed är Brage uppe på allsvensk direktplats och Varberg på kvalplats.

GAIS - Trelleborg 0-0

Syrianska - Halmstad 0-2 (0-0)
0-1 Rasmus Wiedesheim-Paul (59), 0-2 Mikael Boman (80)
80 min: Boman slår in ännu en spik i Syrianska-kistan. Det blir spel i ettan för Syrianska 2020!
59 min: Målet från Halmstads talang förmörkar hoppet rejält för Syrianska och det kan vara målet som definitivt skickar Syrianska ned i division 1.

Dalkurd - Degerfors 1-3 (0-0)
0-1 Erik Björndahl (49), 0-2 Oliver Ekroth (76), 0-3 Erik Björndahl (86), 1-3 Peshraw Azizi (89)

76 min: Ekroths 2-0-mål för Degerfors är mest ren formalia, då både Jönköpings Södra och Brage leder sina matcher. Det promillestora chansen som Degerfors hade att ta sig till kval är inte ens så stor längre.
49 min: Ledningsmål för Degerfors men då Brage leder sin match  är Björndahls mål till 1-0 för Degerfors ändå betydelselöst. 

Övrig match:
Norrby - Örgryte 4-4 (2-2)


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 12 augusti
19:00 Jönköpings Södra - Dalkurd FF Superettan
19:00 Djurgården - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Trelleborgs FF - Västerås SK Superettan
19:00 Malmö FF - Örebro SK Allsvenskan
19:00 Vittsjö - Kopparberg/Göteborg Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Rosengård - Linköping Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Umeå - Eskilstuna United Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Piteå - Djurgården Sverige Allsvenskan Damer
19:00 KIF Örebro - Uppsala Sverige Allsvenskan Damer
19:00 GAIS - Degerfors Superettan
19:00 Kristianstad - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
19:00 IK Brage - Norrby IF Superettan
19:00 Ljungskile - AFC Eskilstuna Superettan
21:00 Atalanta - Paris SG EUROPA: Champions League
torsdag 13 augusti
02:30 FC Dallas - Nashville SC MLS
19:00 Umea FC - Örgryte IS Superettan
19:00 Sirius - Helsingborg Allsvenskan
19:00 Kalmar FF - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 AIK - Östersund Allsvenskan
19:00 Varbergs BoIS FC - Häcken Allsvenskan
19:00 IFK Norrköping - Hammarby Allsvenskan
19:00 Elfsborg - Falkenberg Allsvenskan
21:00 RB Leipzig - Atletico Madrid EUROPA: Champions League
fredag 14 augusti
17:00 Marseille - VfB Stuttgart Träningsmatch
21:00 Barcelona - Bayern München EUROPA: Champions League
lördag 15 augusti
15:00 Örebro SK - Djurgården Allsvenskan
16:00 Sarpsborg 08 - Molde Norge Eliteserien
17:30 Dalkurd FF - Halmstad Superettan
17:30 GIF Sundsvall - GAIS Superettan
17:30 Öster - IK Brage Superettan
21:00 Manchester City - Lyon EUROPA: Champions League
söndag 16 augusti
14:30 Degerfors - Ljungskile Superettan
14:30 Falkenberg - AIK Allsvenskan
14:30 Hammarby - Elfsborg Allsvenskan
14:30 Västerås SK - Umea FC Superettan
15:00 Linköping - Uppsala Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Inter U19 - Rennes U19 UEFA Youth League
15:00 Växjö - Vittsjö Sverige Allsvenskan Damer
15:30 Eskilstuna - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
16:00 KIF Örebro - Kristianstad Sverige Allsvenskan Damer
17:30 Norrby IF - Trelleborgs FF Superettan
17:30 Mjällby AIF - Malmö FF Allsvenskan
18:00 SK Brann - Mjondalen Norge Eliteserien
18:00 Sandefjord - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:00 Odd - Kristiansund BK Norge Eliteserien
18:00 Haugesund - Strömsgodset Norge Eliteserien
18:00 Viking FK - Stabaek Norge Eliteserien
18:00 Juventus U19 - Real Madrid U19 UEFA Youth League
20:30 Rosenborg - Ålesund Norge Eliteserien
21:00 Sevilla - Manchester U UEFA Europa League
måndag 17 augusti
02:30 FC Dallas - Nashville SC MLS
15:00 Kopparberg/Göteborg - Umeå Sverige Allsvenskan Damer
19:00 AFC Eskilstuna - Akropolis IF Superettan
19:00 Östersund - Kalmar FF Allsvenskan
19:00 Helsingborg - Sirius Allsvenskan
19:00 Häcken - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - IFK Norrköping Allsvenskan
19:00 Djurgården - Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
20:30 Start - Valerenga Norge Eliteserien
21:00 Inter - Shakhtar Donetsk UEFA Europa League
tisdag 18 augusti
15:00 Midtjylland U19 - Ajax U19 UEFA Youth League
18:00 Dinamo Zagreb U19 - Benfica U19 UEFA Youth League
19:00 Örgryte IS - Jönköpings Södra Superettan
onsdag 19 augusti
15:00 Red Bull Salzburg U19 - Lyon U19 UEFA Youth League
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 15 10 4 1 18 34
2 IF Elfsborg 15 8 6 1 7 30
3 Djurgårdens IF 15 8 2 5 7 26
4 IFK Norrköping 15 7 4 4 10 25
5 BK Häcken 15 6 6 3 11 24
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby IF 15 6 5 4 0 23
7 IK Sirius FK 15 5 7 3 2 22
8 Mjällby AIF 15 5 4 6 -5 19
9 Varbergs BoIS FC 15 4 5 6 -1 17
10 Örebro SK 15 4 5 6 -3 17
11 IFK Göteborg 15 2 9 4 -5 15
12 Östersunds FK 15 3 6 6 -6 15
13 Kalmar FF 15 3 4 8 -6 13
14 AIK 15 3 4 8 -10 13
15 Helsingborgs IF 15 2 7 6 -11 13
16 Falkenbergs FF 15 2 6 7 -8 12

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten