Sök
Allsvenskan

"Jag har ju ett ansvar gentemot Djurgården"

Urdjurgårdaren Jacob Une Larsson har ofta fått stå i skuggan av sina mittbackskollegor. Inför sin femte säsong i blårandigt är han en av lagets mest trogna spelare, en kulturbärare i skymundan som inte skulle ha några som helst problem med att gå ned i lön för klubbens bästa.
– Det är klart, alla i samhället måste hjälpas åt för att överleva, säger han till FotbollDirekt. 

Ödmjuk och sympatisk. Två ord jag tycker passar bra in på Jacob Une Larsson. Han inleder intervjun med att be om ursäkt flertalet gånger för att det dröjt innan vi fått till det. Svaren är ärligt genomtänkta utan att kännas mediatränade. Karantänen kanske spelar in, det ställer ju helt nya krav även på fotbollsspelare.
– Jag har ju ett ansvar gentemot Djurgården, säger han till FotbollDirekt. I dessa tider blir man uppmärksammad på vad som är viktigt, samtidigt fortgår ju ens jobb. Jag måste hålla mig form och sköta mig. Men det är klart att jag tror att många inte värdesätter sitt jobb på samma sätt som familjen. – Jag har inte haft särskilt svårt att motivera mig, men det kommer bli en väldigt lång försäsong för spelare som redan har den längsta försäsongen. 

Tanken med intervjun från början var att prata om hans egenskaper på och utanför planen och hans roll som kulturbärare i Djurgården, men det är oundvikligt att komma ifrån situationen som drabbar alla - fotbollsspelare också.
– Det är skönt med rutiner, så det blir speciellt för alla människor när de raderas. Man får helt enkelt försöka skapa nya, för mig blir det att ställa klockan och träna på förmiddagen. Det är viktigt och jag mår bra av det. 


Vad gör du just nu? 

– Just nu är jag ute på landstället och tränar, samtidigt som jag försöker koppla av. Vi har fått program från vår fystränare som vi ska följa. 

Jacob Une Larsson återkommer flera gånger under intervjun till det här med att koppla av. Men vad gör en allsvensk spelare av all tid som finns?
– Ja, du. Det är ju inte direkt så att de här två veckorna har varit semester, så man försöker följa nyhetsläget samtidigt som man har försökt att koppla av, menar han.
– Jag förstår att vår sommarsemester lär försvinna om allsvenskan börjar i juni så jag försöker passa på att verkligen koppla av nu, men det är svårt. Efter träningarna har jag spelat en den padel och varit ute och fiskat, så ”det gamla vanliga” påverkas inte så mycket. 

På måndagen är Djurgården tillbaka på Kaknäs. Planen är att återuppta träningarna, men det är utan guldhjälten, tillika Une Larssons försvarspartner, Marcus Danielson, som ju hann lämna Sverige för spel i Kina precis innan transferfönstret stängdes och i princip all fotboll stoppades. Och Jacob Une Larsson medger att kaptenen lämnar ett stort tomrum.
– Jag kommer sakna honom jättemycket, både som vän och som mittbackskollega. Han var fantastiskt att spela med. 

Vad var hans styrkor, från ditt perspektiv? 

– Han är en sådan spelare som är så duktig själv, men samtidigt lyfter andra spelare bredvid sig. Det är verkligen synd att han inte spelar för Djurgården längre, å andra sidan gynnades både han och Djurgården i affären. 

Marcus Danielson är en i raden av mittbackar som representerat Djurgården sedan Jacob Une Larsson kom till klubben 2016. Emil Bergström, Kebba Ceesay, Niklas Gunnarsson, Omar Colley och Jonas Olsson är några andra. Både stora namn och ledare. Många ser nog Jacob Une Larsson som en av kulturbärarna i blårandigt, men han vill tona ned det.
– Nej, jag ser mig inte som en kulturbärare. Man har överlevt många andra mittbackar i Djurgården, men tänker inte så mycket på att jag skulle vara det. 


Vem har du trivts bäst bredvid? 

– Det är rätt lätt att säga i och med att det gått bäst när jag spelat med Marcus (Danielson), med tanke på SM-guldet ifjol. Samtidigt visade Omar Colley vilken talang han är, man förstod tidigt att han skulle bli bra och nå högre nivåer.
– Jag lärde mig sjukt mycket av Jonas Olsson också, med tanke på hans rutin och erfarenhet. Så det har varit lärorikt på olika sätt, där samarbetet med Mackan kanske funkade extra bra. 

Förutsatt att Erik Berg blir friskförklara bör han och Jacob Une Larsson vara givna som mittbackar, men det beror på huruvida svenska klubbar får längre tid på sig att värva.
– Jo, men vi är väldigt bra polare, nära varandra socialt. Tyvärr har vi inte fått spela så mycket tillsammans kontinuerligt. Men, om vi får lite tid ihop, så har han på det lilla han spelat i Djurgården visat hur bra han är. Jag är inte alls orolig. 

Det pratades om Une Larsson som lagkapten redan innan Marcus Danielson fick bindeln inför 2019. Till den här säsongen skrev Jesper Karlström på ett nytt treårskontrakt och belönades med bindeln. Ett positivt beslut, menar Jacob Une Larsson.
– Så fort det blev klart riktades mitt fokus mot att stötta "Jeppe" och hjälpa honom i hans roll. 

Ser du dig själv som lagkapten för Djurgården i framtiden? 

– Det är så svårt, för det är upp till tränarna. Ibland får även lagkamrater vara med och rösta fram vem det blir.
– Det är en väldigt stor grej att få vara kapten i Djurgården och det är klart att jag inte hade tacket nej. 

Samtidigt som han hyllar Danielson tror han att Karlström blir en perfekt kapten för Djurgården.
– Jag tyckte ”Mackan” var så himla bra på det och ser samma tendenser i ”Karlis”. Ledare som delar med sig av ansvaret och låter folk ta egna roller. Det är lättare att köra tåget framåt om fler hjälper till. Bättre med fler ledare som växeldrar.


 Var det en av nycklarna till framgången 2019? 

– Jo, men jag tror det. Mackan visade oftast vägen på planen med sitt spel och sina kvaliteter, så han behövde inte snacka så himla mycket. Det har skapats en kultur i Djurgården där alla får utrymme att höras. Man är inte sitt bästa jag varje dag, därför är det väldigt bra att kunna turas om. 

Djurgården har en kärna av spelare som varit i klubben flera år nu, Jacob Une Larsson och Jesper Karlström är två av dem, Kevin Walker en annan. Men när vi pratar trotjänare och vad de betyder för en förening och sina lagkamrater väljer Une Larsson att lyfta en 34-åring som i augusti har varit i Djurgården sju år.
– Ta en som Haris, han är ovärderlig för klubben i sig och ute på Kaknäs. Det är skönt att ha den tryggheten, han har varit här och levererat på hög nivå i många år och man vet exakt var man har honom. Han är stabil att ha som lagkamrat och han kan klubben utan och innan. 

Vikten av trotjänare som förstår klubben har visat sig vara viktigt och det går nog att peka på att Djurgårdens trygga grund banade väg för SM-guldet 2019.
– Det är en trygghet för klubben att de har något att bygga på och att man inte behöver renovera år efter år. Det som skapar framgång att få behålla kontinuitet, att få bygga långsiktigt. Det började nog redan med cupguldet 2018. Nu gäller det bara att vi bevisar att 2019 inte var en engångsgrej. 

Om vi tittar på det sportsliga, vad kan man förvänta sig av Djurgården 2020? 

– Vi har högt ställa krav på oss själva, så det var en stor besvikelse när vi spelade som vi gjorde i cupen. Fördelen med den här pausen är att vi får lite tid att spela ihop oss och lokalisera vad vi gjorde fel respektive bra. Vi har ju i princip samma lag, så fortsätter vi bara att vara ödmjuka och jobba hårt så når vi samma nivå som 2019. Jag skulle säga att vi är minst lika bra. 

Flera svenska klubbar har tvingats till korttidspermitteringar och lönesänkningar, men något sådant har inte kommunicerats från Djurgården, som turligt nog genomförde en monsteraffär när Marcus Danielson gick till Kina för cirka 50 miljoner kronor precis innan coronakrisen tog fart på allvar.
– Personligen har jag inte varit med i diskussionerna, men jag vet att det pågår en dialog mellan Bosse och Henke. Vi får se vart det landar. 

Kan du tänka dig att gå ned i lön? 

– Det är klart, alla i samhället måste hjälpas åt för att överleva. Jag är absolut beredd att dra mitt stå till stacken gentemot DIF, men jag inväntar besked från Bosse. 

Om krisläget inte eskalerar sparkas allsvenskan igång i juni. Månaden efter ska Djurgården spela sitt första Champions League-kval sedan 2006 och ett gruppspel i Europa lockar naturligtvis.
– Ja, det är såklart. Titta på Malmö som lyckas bygga upp en fin kassa genom att nå gruppspelet. Dit vill vi också nå. Men det är rätt oklart nu med tanke vad som händer i världen. Jag har försökt att mentalt förbereda mig på många matcher när det väl drar igång. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 04 augusti
20:45 Brentford - Fulham Championship
onsdag 05 augusti
18:55 Shakhtar Donetsk - Wolfsburg UEFA Europa League
18:55 Köpenhamn - Basaksehir UEFA Europa League
19:00 Varbergs BoIS FC - Djurgården Allsvenskan
19:00 Hammarby - Falkenberg Allsvenskan
19:00 Malmö FF - Helsingborg Allsvenskan
19:00 Molde - Start Norge Eliteserien
21:00 Inter - Getafe UEFA Europa League
21:00 Manchester U - LASK Linz UEFA Europa League
torsdag 06 augusti
02:00 Philadelphia Union - Portland Timbers MLS
18:55 Sevilla - Roma UEFA Europa League
18:55 Bayer Leverkusen - Rangers UEFA Europa League
19:00 AIK - Elfsborg Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Östersund Allsvenskan
19:00 Kalmar FF - Örebro SK Allsvenskan
19:00 Häcken - IFK Norrköping Allsvenskan
19:00 Mjällby AIF - Sirius Allsvenskan
21:00 Wolverhampton - Olympiakos UEFA Europa League
21:00 Basel - Eintracht Frankfurt UEFA Europa League
fredag 07 augusti
02:00 Orlando City SC - Minnesota United FC MLS
19:00 Uppsala - Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Västerås SK - IK Brage Superettan
19:00 Öster - Akropolis IF Superettan
19:00 GIF Sundsvall - Ljungskile Superettan
21:00 Manchester City - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Juventus - Lyon EUROPA: Champions League
lördag 08 augusti
13:00 Degerfors - AFC Eskilstuna Superettan
14:00 Umeå - Vittsjö Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Piteå - Kopparberg/Göteborg Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Djurgården - KIF Örebro Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Eskilstuna - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
17:00 Linköping - Kristianstad Sverige Allsvenskan Damer
17:30 Dalkurd FF - Norrby IF Superettan
17:30 Halmstad - GAIS Superettan
17:30 Jönköpings Södra - Umea FC Superettan
18:00 Valerenga - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
21:00 Barcelona - Napoli EUROPA: Champions League
21:00 Bayern München - Chelsea EUROPA: Champions League
söndag 09 augusti
14:30 Falkenberg - Malmö FF Allsvenskan
14:30 Örgryte IS - Trelleborgs FF Superettan
14:30 Örebro SK - IFK Göteborg Allsvenskan
14:30 Häcken - Kalmar FF Allsvenskan
17:30 Östersund - Elfsborg Allsvenskan
17:30 Djurgården - Hammarby Allsvenskan
17:30 Mjällby AIF - AIK Allsvenskan
18:00 Ålesund - Viking FK Norge Eliteserien
18:00 Mjondalen - Haugesund Norge Eliteserien
18:00 Kristiansund BK - Start Norge Eliteserien
18:00 Strömsgodset - Sandefjord Norge Eliteserien
18:00 Stabaek - Odd Norge Eliteserien
20:30 Rosenborg - Sarpsborg 08 Norge Eliteserien
måndag 10 augusti
19:00 Helsingborg - IFK Norrköping Allsvenskan
19:00 Sirius - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
20:30 Molde - SK Brann Norge Eliteserien
tisdag 11 augusti
19:00 Halmstad - Öster Superettan
19:00 Akropolis IF - GIF Sundsvall Superettan
onsdag 12 augusti
19:00 Jönköpings Södra - Dalkurd FF Superettan
19:00 Djurgården - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Trelleborgs FF - Västerås SK Superettan
19:00 Malmö FF - Örebro SK Allsvenskan
19:00 Vittsjö - Kopparberg/Göteborg Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Rosengård - Linköping Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Umeå - Eskilstuna United Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Piteå - Djurgården Sverige Allsvenskan Damer
19:00 KIF Örebro - Uppsala Sverige Allsvenskan Damer
19:00 GAIS - Degerfors Superettan
19:00 Kristianstad - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
19:00 IK Brage - Norrby IF Superettan
19:00 Ljungskile - AFC Eskilstuna Superettan
21:00 Atalanta - Paris SG EUROPA: Champions League
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 13 8 4 1 16 28
2 IFK Norrköping 13 7 4 2 12 25
3 IF Elfsborg 13 6 6 1 4 24
4 Djurgårdens IF 13 7 2 4 7 23
5 BK Häcken 13 5 6 2 11 21
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IK Sirius FK 13 4 6 3 0 18
7 Hammarby IF 13 4 5 4 -2 17
8 Varbergs BoIS FC 13 4 4 5 1 16
9 Örebro SK 13 4 4 5 -2 16
10 Mjällby AIF 13 4 4 5 -6 16
11 IFK Göteborg 13 2 7 4 -5 13
12 AIK 13 3 4 6 -7 13
13 Falkenbergs FF 13 2 6 5 -5 12
14 Östersunds FK 13 2 6 5 -6 12
15 Helsingborgs IF 13 1 7 5 -10 10
16 Kalmar FF 13 2 3 8 -8 9

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten