Sök
Allsvenskan

Hade bud från Stahre i Kina: "Bajen tackade ja till 500 000 euro"

Han blixtrade till under våren 2016 i Hammarby - sedan blev speltiden mindre, och den brasilianske anfallaren Alex lämnade Bajen efter bara en säsong.
Något han i dag ångrar.
Här berättar Alex i en lång intervju om sin något stökiga karriär efter avskedet, minnena från året i Hammarby där han både hade kunnat bli såld för stora pengar och hade möjligheten att förlänga med Bajen. 
– Hade jag varit i samma situation i dag... jag hade valt att spela kvar i Hammarby, säger han till FotbollDirekt.se.

Det var skepsis bland Hammarbyanhängare när klubben under vintern 2016 värvade Alex. Anfallaren med det fullständiga namnet Alexssander Medeiros de Azevedo kom närmast från spel i thailändska ligan och hade inte öst in mål där. 

Men hans första tid i Bajen blev succéartad, med mål i viktiga matcher och avgörande i derbyn. Han blev snabbt en publikfavorit och myntade uttryck som "no play, just win" (ett sätt att på något styltig engelska beskriva mentaliteten i derbyn, att allt bara handlar om att vinna).

 

Det blev bara en säsong i Hammarby, och därefter har han varit ute på en vindlande fotbollsresa; fem klubbar i tre världsdelar, på mindre än fyra år. Numera återfinns Alex i Al Bataeh, en andradivisionsklubb i Förenade Arabemiraten. 

Men när FD når Alex så är han hemma i Brasilien. Fotbollen ligger nere på grund av coronaviruset. Han ber om ursäkt för sin dåliga engelska, men det behöver han inte göra. 
– Den har blivit mycket bättre sedan jag var i Hammarby i alla fall, jag har varit runt i många länder sedan dess. Just nu är jag hemma, förbundet i Förenade Arabemiraten har inte riktigt bestämt hur det ska bli än, det är bara några matcher kvar att spela. Tanken är att spela i augusti, men jag vet inte om det blir något, de kanske stänger ned säsongen också.

– Så jag är i Brasilien nu, kom tillbaka hit den 3 maj. Jag kom med på ett regeringsflyg, de flög hem folk från Brasilien som var i Förenade Arabemiraten. Så nu tränar jag själv och väntar på besked om när jag ska flyga tillbaka. Jag skrev på för ett år, så kontraktet är på utgående. Vi diskuterar nytt kontrakt, men jag har inte skrivit på än. Vi måste se hur det blir med säsongen först. 

Förenade Arabemiraten, man tänker direkt att det är bra pengar?
– Ja, det är väldigt bra förhållanden. Låg skatt. Första säsongerna var det tydligen skattefritt. Nu har regeringen lagt på 5 procent skatt, det är inte mycket. I andraligan där jag spelar kan vissa spelare få 15 000 dollar i månaden. Medellönen är 12 000 dollar kanske. Men det är ingenting mot för förstaligan... det är otroligt. De betalar enormt mycket.

Hur är livet utanför planen?
– Det är väldigt lugnt, jag är med min familj. Det är förstås annorlunda på många sätt, ett muslimskt land. Men vi trivs bra, min son ska gå i en internationell skola när vi kommer tillbaka. Vi har inte så många matcher under säsongen, det är en match i veckan. Så jag har tid att vara med familjen. Vi bor i en stad 30 minuter från Dubai, så varje ledig dag så åker vi dit och hittar på något, vi åker till Dubai Mall till exempel. Det finns mycket att göra. Jag har ett bra liv här.

På planen har han alltså fått förtroende och gjort många mål:
– De gillar brasilianska spelare här, så det har varit bra för mig. Jag gjorde 18 mål på 20 matcher innan säsongen stängde, sju mål på fem matcher i Emirates Presidents Cup, och sedan elva mål i ligan. Så jag är skyttekung i hela ligan tillsammans med en annan brasiliansk spelare som också gjort elva mål. Vi låg bra till i ligan innan det stängde, trea med tre poäng upp till andra plats och två lag går upp. Så vi är i en bra position, så jag hoppas verkligen vi kan avsluta säsongen. 

– Det är klart, det är lite annorlunda att spela här. När säsongen startar är det väldigt varmt, 40 grader ibland, och då spelar vi ändå klockan 17-18 på kvällen. I andra halvlek av matcherna är spelarna ofta väldigt trötta. 

Annat var det när han kom till Hammarby och startade upp med försäsongsträning under den svenska vintern. Alex tränade i rånarluva och väntar, och när säsongen sedan kom igång så behöll han vantarna på långt in i maj.
– Haha, jag kommer ihåg det! Det var stor skillnad, när det är sommar i Sverige, det är som vinter här i Brasilien. Vantarna var nödvändiga för mig. Jag har många fina bilder som jag visar mina vänner här från den tiden, där jag spelar med vantarna på.

Alex börjar berätta om vad som hände efter att han lämnade Bajen. Det blev först ett kontrakt med Celaya i mexikanska andradivisionen, där speltiden dock blev knapp och det strulade med lönerna.
– Jag skrev på ett bra avtal. Det var andradivisionen i Mexiko, tanken var att göra en bra säsong där och sedan ta steget till en bra förstadivisionsklubb. Men de hade många spelare och ledare från Argentina, som ju är rivaler till Braslien. Tränaren var från Argentina, assisterande tränaren också. Jag vet inte om det var det, men det var svårt för mig. De hade en annan anfallare, Alfredo Moreno, som var lite av en legendar, hade spelat i Boca Juniors och så. 

– Så det blev inte så mycket speltid, och sedan fick jag bara lönen för första månaden. Så när jag kom tillbaka efter uppehållet så krävde jag min lön, och det slutade med att vi bröt upp och jag flyttade till Silkeborg. 

Tanken med flytten till Silkeborg var att komma tillbaka till Europa, ett liknande land som Sverige och varifrån man kunde ta ett nytt steg. Det blev istället ett skadehelvete på över ett år.
– Jag drog korsbandet i Danmark, behövde 8-9 månader för att komma tillbaka. Under tiden åkte Silkeborg ut ur högstaligan. Jag kom tillbaka men fick inte många chanser i andraligan. Sedan gick kontraktet ut.

Alex bestämde sig för att flytta hem till Brasilien och börja om.
– Jag behövde visa upp mig igen. Det var så länge sedan jag hade spelat då, det kändes som rätt val. Jag flyttade till en klubb som heter Bangu. Men jag fick en ny stor skada några veckor innan säsongen skulle börja i Brasilien, så blev det tre månaders rehab till. 

– Efter det flyttade jag till en annan klubb i Rio, Portuguesa. De spelar längre ned, i fjärde divisionen. Men jag behövde spela mer än något annat, och tränaren där kände mig sedan tidigare så jag tog chansen där. Hann spela sex matcher och gjorde två mål. Det var väldigt viktiga sex matcher, jag behövde få tillbaka självförtroendet igen.  Vi kvalificerade oss inte för slutspelet som de spelar här. Då fick jag det här erbjudandet från Förenade Arabemiraten.

Det är drygt tre år sedan han lämnade Hammarby. Alex beskriver det som ett "sliding doors-ögonblick" i karriären. Han hade ett färdigt kontraktsförslag från Bajen efter sin fina inledning på säsongen 2016, men han skrev aldrig på det. En av huvudanledningarna var att Nanne Bergstrand hade ett år kvar på kontraktet och tänkte fortsätta över 2017.
–  Jag gjorde det bra på våren, gjorde många mål. Men många matcher gjorde jag mål, och sedan bytte Nanne ut mig direkt efteråt. Jag har respekt för Nanne, han är en duktig tränare. Men jag såg det som att när man gör mål, då borde man får vara kvar på planen.

– Nanne bytte ofta ut mig 15-20 minuter in på andra halvlek. En gång sade han "Jag måste ge Romulo (Bajens andra brasseforward då) lite minuter, han behöver få komma in det". Jag sade "okej", jag föreslog att han skulle spela oss tillsammans. Men det blev inte så mycket med det.

Efter halva säsongen var Alex stekhet, och han hade mer än bara förslag om förlängning på bordet. Samtidigt fanns bud från utländska klubbar.
– Det var där runt EM-uppehållet, jag fick flera bud, ett från Kina bland annat. Det var en klubb med en svensk tränare som varit i AIK tidigare... 

Mikael Stahre, Dalian?
– Så hette han ja. Dalian hette klubben. Så var det. Han (Stahre) hade väl kollat på säsongen i Sverige, och just då hade jag varit bra och gjort mycket mål. Hela affären skulle vara värd 1,5 miljoner euro, pengar som skulle fördelas på tre parter; Hammarby, agenten och mig.

– Min agent kom till Hammarby frågade "hur mycket vill ni ha"? De sade att "vi behöver Alex här". Sedan kom de tillbaka och sade att de ville ha 1 miljon euro. Min agent sade att det bästa klubben i Kina kunde ge var 500 000 euro. Då sade de nej, vi kan inte acceptera det. 

Det hela rann sedan ut i sanden:
– Sedan drog det ut på tiden, och till sist gick Hammarby med på det budet. Men då hade den kinesiska klubben redan satsat på en annan spelare, de hade inte tid att vänta. 

– Jag hade även ett bud från Qarabaq från Azerbadjzan som gick till Champions Leagues gruppspel året efter. Det här hände efter halva säsongen, när det hade gått bra. Men efter höstsäsongen var det annorlunda. Det fanns bud, men det var inte samma nivå på klubbarna.

För under andra halvan av säsongen så blev situationen helt annan. Mindre speltid och målen slutade komma. 
– De tog in Pa Dibba under sommaren, en till anfallare. Så jag fick mindre speltid. Han (Nanne) hade ingen strikt linje med vilka han skulle köra på, det var lite olika konstellationer. Och sedan var det här att jag alltid blev utbytt. 

– Jag minns en match mot Kalmar, jag spelade fram Johan Persson till ett mål. Jag sprang bort och firade med honom, men sedan direkt när vi kom tillbaka till mittplan så kallade Nanne på mig, jag blev utbytt. En annan match; 2-1-ledning mot Helsingborg, jag gjorde 3-1, sprang ut för att fira med supportrarna. Direkt efter det så bytte han ut mig.

Samtidigt kan han idag ångra att han inte tackade ja till en förlängning.
– När jag tittar tillbaka, kanske jag skulle ha varit kvar i Hammarby. Efter det blev det Mexiko där det inte funkade och sedan Silkeborg, det var inte samma sak som Hammarby. Hade jag varit i samma situation i dag... jag hade valt att spela kvar i Hammarby. Jag hade supporten från fansen, från spelarna. Kanske inte från Nanne, men jag respekterade honom som tränare. Men det är fotbollslivet, man måste göra sina val. 

– Sedan var det typiskt att ganska direkt efter att jag kommit till Mexiko så ser jag rubriken att "Nanne lämnar Hammarby". Det var väl i januari. Om han hade sagt när säsongen var slut att "jag kommer sluta nu", då hade jag garanterat skrivit på erbjudandet om att förlänga med Hammarby.

Hur bra koll har du på Hammarby i dag? 
– Självklart följer jag dem. Jag är väldigt överraskad över utvecklingen. Hammarby är topp 3 nu, strukturen på klubben är fantastisk. Jag har följt dem hela tiden, hur de varit nära att kvalificera sig för Europaspel flera år och nu senast lyckades det. Jag har sett att Zlatan varit där och tränat nu.... om han hade kommit dit under min tid i klubben.... ouch. Det hade varit något. Det är något man kan drömma om. 

– Jag har kvar många vänner i Sverige men i dagens Hammarby är det inte många kvar från min tid. Det är Imad Khalili och Richard Magyar från den tiden jag var där.

Vad minns du bäst från ditt år där? 
– Atmosfären i derbyna. Jag kommer ihåg kvartsfinalen mot AIK i cupen, när vi vann på straffar. Vi sprang mot supportrarna och firade stort, det var otroligt. Det var bortamatch för oss, men det var otroligt mycket Hammarbysupportrar på plats. Jag minns första derbyt mot Djurgården också, där jag gjorde mål. Jag saknar fansen, jag saknar dem alldeles för mycket. Det var den bästa tiden i mitt liv, spela för en full hemmaarena där. När jag avslutat min karriär så kan jag visa det för min son i alla fall, målen i derbyna och alla fans.

– Jag får fortfarande hälsningar från supportrar på Instagram. Jag hade lite problem med kylan på vintern, men på sommaren var det fantastiskt. Stockholm City kändes lite som Brasilien på sommaren, staden sov aldrig, det fanns alltid saker att göra. 

Alex säger att han inte varit i Sverige sedan han lämnade Hammarby, men planen har alltid varit att komma tillbaka. Han hoppas fortfarande göra det som spelare, men om inte det så i alla fall komma till Stockholm och se en match på Tele2 Arena. När vi är på väg att lägga på så kommer han plötsligt med oväntad uppmaning. 
– Du måste hälsa Vladimir Rodic! Jag spelade med honom i Silkeborg. Jag minns när han kom till mig och sade "Alex, jag har ett bud från Hammarby, vad säger du?" Jag sa bara "Det är bara att skriva på. Gå gå gå! Det är en jättestor klubb, du måste ta den chansen. Det är fantastiska fans och alltid 25 000-30 000 på läktarna. Du måste ta den chansen". Efter det var det tuffa diskussioner, men sedan hamnade han där, jag såg här i fjol att han hade avgjort ett derby. Han svarade mig och tackade på Instagram sedan.  Jag ber för honom och hoppas han får en bra säsong. 

– Det är fint att se att klubben är i en så bra position. Jag är väldigt glad att de gör det så bra, inte minst för supportrarna. De förtjänar Europaspel och guld varje år, de är fantastiska. Och att det fortfarande är "no play, just win" i derbyna (skratt). Det känns som de fortsätter med den mentaliteten, de vinner derbyna hela tiden. Det spelar ingen roll hur det ser ut, bara man vinner. 


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 07 augusti
19:00 Uppsala - Rosengård Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Västerås SK - IK Brage Superettan
19:00 Öster - Akropolis IF Superettan
19:00 GIF Sundsvall - Ljungskile Superettan
21:00 Manchester City - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Juventus - Lyon EUROPA: Champions League
lördag 08 augusti
13:00 Degerfors - AFC Eskilstuna Superettan
14:00 Umeå - Vittsjö Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Piteå - Kopparberg/Göteborg Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Djurgården - KIF Örebro Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Eskilstuna - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
17:00 Linköping - Kristianstad Sverige Allsvenskan Damer
17:30 Dalkurd FF - Norrby IF Superettan
17:30 Halmstad - GAIS Superettan
17:30 Jönköpings Södra - Umea FC Superettan
18:00 Valerenga - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
21:00 Barcelona - Napoli EUROPA: Champions League
21:00 Bayern München - Chelsea EUROPA: Champions League
söndag 09 augusti
14:30 Örgryte IS - Trelleborgs FF Superettan
14:30 Häcken - Kalmar FF Allsvenskan
14:30 Falkenberg - Malmö FF Allsvenskan
14:30 Örebro SK - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Östersund - Elfsborg Allsvenskan
17:30 Djurgården - Hammarby Allsvenskan
17:30 Mjällby AIF - AIK Allsvenskan
18:00 Ålesund - Viking FK Norge Eliteserien
18:00 Mjondalen - Haugesund Norge Eliteserien
18:00 Kristiansund BK - Start Norge Eliteserien
18:00 Strömsgodset - Sandefjord Norge Eliteserien
18:00 Stabaek - Odd Norge Eliteserien
20:30 Rosenborg - Sarpsborg 08 Norge Eliteserien
måndag 10 augusti
19:00 Helsingborg - IFK Norrköping Allsvenskan
19:00 Sirius - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
20:30 Molde - SK Brann Norge Eliteserien
21:00 Inter - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
21:00 Manchester U - Köpenhamn UEFA Europa League
tisdag 11 augusti
19:00 Halmstad - Öster Superettan
19:00 Akropolis IF - GIF Sundsvall Superettan
21:00 Shakhtar Donetsk - Basel UEFA Europa League
21:00 Wolverhampton - Sevilla UEFA Europa League
onsdag 12 augusti
02:30 Portland Timbers - Orlando City SC MLS
19:00 Jönköpings Södra - Dalkurd FF Superettan
19:00 Djurgården - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Trelleborgs FF - Västerås SK Superettan
19:00 Malmö FF - Örebro SK Allsvenskan
19:00 Vittsjö - Kopparberg/Göteborg Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Rosengård - Linköping Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Umeå - Eskilstuna United Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Piteå - Djurgården Sverige Allsvenskan Damer
19:00 KIF Örebro - Uppsala Sverige Allsvenskan Damer
19:00 GAIS - Degerfors Superettan
19:00 Kristianstad - Växjö Sverige Allsvenskan Damer
19:00 IK Brage - Norrby IF Superettan
19:00 Ljungskile - AFC Eskilstuna Superettan
21:00 Atalanta - Paris SG EUROPA: Champions League
torsdag 13 augusti
19:00 IFK Norrköping - Hammarby Allsvenskan
19:00 Kalmar FF - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Elfsborg - Falkenberg Allsvenskan
19:00 Umea FC - Örgryte IS Superettan
19:00 Sirius - Helsingborg Allsvenskan
19:00 AIK - Östersund Allsvenskan
19:00 Varbergs BoIS FC - Häcken Allsvenskan
21:00 RB Leipzig - Atletico Madrid EUROPA: Champions League
fredag 14 augusti
21:00 Barcelona - Bayern München EUROPA: Champions League
lördag 15 augusti
15:00 Örebro SK - Djurgården Allsvenskan
16:00 Sarpsborg 08 - Molde Norge Eliteserien
17:30 Öster - IK Brage Superettan
17:30 GIF Sundsvall - GAIS Superettan
17:30 Dalkurd FF - Halmstad Superettan
21:00 Manchester City - Lyon EUROPA: Champions League
söndag 16 augusti
18:00 SK Brann - Mjondalen Norge Eliteserien
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 14 9 4 1 17 31
2 IF Elfsborg 14 7 6 1 5 27
3 IFK Norrköping 13 7 4 2 12 25
4 Djurgårdens IF 14 7 2 5 6 23
5 BK Häcken 14 5 6 3 9 21
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby IF 14 5 5 4 -1 20
7 Mjällby AIF 14 5 4 5 -4 19
8 IK Sirius FK 13 4 6 3 0 18
9 Örebro SK 14 4 5 5 -2 17
10 Varbergs BoIS FC 13 4 4 5 1 16
11 IFK Göteborg 14 2 8 4 -5 14
12 AIK 14 3 4 7 -9 13
13 Kalmar FF 14 3 3 8 -6 12
14 Falkenbergs FF 14 2 6 6 -6 12
15 Östersunds FK 14 2 6 6 -7 12
16 Helsingborgs IF 13 1 7 5 -10 10

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten