Sök
Allsvenskan

Norrköping ångar på: "Vi känner oss inte jagade"

IFK Norrköpings allsvenska start 2020 är bland det bästa vi sett i modern tid. Tabellraden 6-2-0 och sju poäng ner till andraplatsen redan nu. I dag väntar Sirius på bortaplan. Vad ska stoppa Peking? 
– Vi tänker inte så alls, att alla jagar oss. Inget kommer förändras om vi skulle förlora en match. Vi har vår plan och vi följer den, säger Norrköpingsförsvararen Henrik Castegren. 

Tabellraden 6-2-0 är bland det bästa i modern allsvensk historia. Under 2000-talet har bara tre lag börjat bättre efter åtta omgångar; Halmstad (2004), Helsingborg (2010) och Hammarby (2018), alla med tabellraden 7-1-0. Elfsborg hade 2012 fler poäng än årets Norrköping efter åtta omgångar, men var inte obesegrade (tabellraden 7-0-1).

IFK Norrköping ångar på, och i dag väntar Sirius på bortaplan. Henrik Castegren känner tillförsikt inför matchen. När FotbollDirekt når Castegren under lördagseftermiddagen så är han redan på väg med laget till Uppsala.
– Ja, det blev så. Med tanke på den tidiga matchstarten så åker vi redan dagen innan och sover över i Uppsala. Hade det varit sen match 17.30 hade vi nog åkt samma dag. Men jag det här är bättre för våra förberedelser nu när det är tidig match. 

Många undrar när eller om ni ska förlora en match? 
– Haha, ja det undrar vi också. Nej då, men känns fortsatt väldigt bra. Vi tror på det vi gör, och det försöker vi göra hela tiden oavsett resultat. Även om vi skulle förlora någon match nu så kommer det inte förändra så mycket för i hur vi tar oss an nästa match. På samma sätt under match, som om vi släpper in ett mål i en match så ska vi fortsätta göra det vi tror på, ett insläppt mål ska inte förändra så mycket. 

– Jag förstår att utåt sett blir det ett väldigt stort favoritskap, att alla ska jaga oss. Även om alla jagar oss, ska vi fortsatt gå ut och spela fotboll. Man får inte glömma bort hur kul det är att spela fotboll, och hur kul det är att vinna.

– Så klart är det kul när man vinner matcher. Det har framför allt varit roligt att bara få börja spela igen. På något sätt känns det som vi är inne i ett flow, vi får fram våra idéer om hur vi vill agera i matcher ute på planen.

För knappt två år sedan var IFK Norrköping inne i ett liknande flow, men då kom man bakifrån och höll på att jaga ikapp serieledande AIK. Norrköping såg närmast oslagbara ut på hösten, men räckte inte ända fram utan slutade tvåa. Henrik Castegren var med den hösten: 

Då jagade ni, nu är det ni som jagas. Men går det att jämföra känslan i laget nu och då, när man går match efter match utan att förlora? 
– Det är svårt att jämföra med 2018, där vi gick under radarn lite och till slut var nära att gå om AIK. Sedan känner vi oss inte jagade, det är ingen i laget som tänker att vi är jagade eller att vi till slut ska förlora. Det är också helt olika hur pass långt framme vi är nu jämfört med vad det laget var då. 

För enligt Castegren finns det mer att plocka fram i det här laget.
– Hur långt framme vi är nu? Svårt att analysera. Det vi gör är att försöka vara förbereda på match. Sedan är det jättesvårt att se hur långt framme vi är. Men det har varit perioder i vissa matcher där vi inte varit så bra som vi vill vara. Vi är långt i från färdiga.

IFK Norrköping använde tiden under det längre matchfria uppehåll som blev mellan cupens gruppspel och allsvenskan väl, anser Castegren. 
– Jag skulle säga att vi inför säsongen har vi jobbat fram ett gemensamt sätt att ta oss an matcher. Vi är mer flexibla att anpassa oss efter motståndaren under match, vi kan justera saker under matchens gång, vi är inte låsta i en plan. 

– Om vi till exempel går ut till match på en gräsplan som är i otroligt dåligt skick, så är det klart att vi inte försöker trilla boll efter marken, det vore jättedumt. Då får man försöka spela rakare och lyfta längre. Sedan hjälper det att vi har enorm individuell kvalitet offensivt som kan vinna matcher åt oss genom egna prestationer.

Henrik Castegren lyfter fram assisterande tränaren Kim Hellberg som kom in inför säsongen, och den uppdelning som gjorts i tränarteamet där alla har sina givna roller.
– Det vi har jobbat med nu inför säsongen, det är sådana grejer som vi omsätter på planen nu. Framför allt under Kim som har kommit in med sina idéer. Allt från målvakten ska styra bakifrån till hur anfallarna agerar i press. 

– Styrkan i ledarskap är att kunna få fram så mycket idéer som möjligt och få spelarna att kunna ta in de idéerna och omsätta dem ute på planen. Vi har ett otroligt kompetent ledarteam där allt är väldigt bra uppdelat. De har sina roller; Kim fokuserar på anfallsspelet, allt ifrån hur vi ska positionera oss, hur vi kan såra motståndarna, var man kan gå fram. Medan Maths (Elfvendal) är otroligt analyserande i sin del, där han analyserar motståndare och fasta situationer till exempel. Jens (Gustafsson) har gjort det jävligt bra i att dela upp ansvaret.

I dag väntar alltså Sirius. Ett lag som många tippade i botten men som överraskat hittills. 

Vad har du för bild av dem? 
– Sirius har imponerat. De spelar en passningsorienterad fotboll, ganska många skickliga spelare offensivt. Det kommer bli en tuff match, alla matcher lever sina egna liv. 


  

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 18 september
20:30 Bayern München - Schalke Bundesliga
lördag 19 september
21:30 Sporting Kansas City - FC Dallas MLS
22:30 New England Revolution - New York City FC MLS
01:00 New York Red Bulls - FC Cincinnati MLS
01:00 Atlanta United - Inter Miami CF MLS
01:30 Orlando City SC - Chicago Fire MLS
01:30 DC United - Toronto FC MLS
01:30 Columbus Crew - Nashville SC MLS
söndag 20 september
02:00 Houston Dynamo - Minnesota United FC MLS
03:30 Real Salt Lake - Vancouver Whitecaps MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Portland Timbers MLS
04:30 LA Galaxy - Colorado Rapids MLS
13:00 Hibernian - Rangers Skottland Premiership
13:00 Nice - Paris SG Ligue 1
14:30 Östersund - Djurgården Allsvenskan
14:30 AIK - Hammarby Allsvenskan
14:30 Akropolis IF - Halmstad Superettan
14:30 Dalkurd FF - IK Brage Superettan
15:00 Newcastle - Brighton Premier League
15:30 RB Leipzig - Mainz Bundesliga
16:00 Huesca - Cadiz La Liga
17:00 Nantes - St Etienne Ligue 1
17:30 IFK Norrköping - Malmö FF Allsvenskan
17:30 Chelsea - Liverpool Premier League
17:30 IFK Göteborg - Kalmar FF Allsvenskan
18:00 Wolfsburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
21:00 Marseille - Lille Ligue 1
01:00 Montreal Impact - Philadelphia Union MLS
måndag 21 september
19:00 Sirius - Falkenberg Allsvenskan
19:00 Elfsborg - Häcken Allsvenskan
19:00 Mjällby AIF - Örebro SK Allsvenskan
19:00 GAIS - Västerås SK Superettan
19:00 Umea FC - Degerfors Superettan
19:00 Varbergs BoIS FC - Helsingborg Allsvenskan
19:00 AFC Eskilstuna - Ljungskile Superettan
19:00 Ålborg - AC Horsens Superligaen
20:45 Milan - Bologna Serie A
20:45 Auxerre - Troyes Frankrike Ligue 2
tisdag 22 september
19:00 Norrby IF - GIF Sundsvall Superettan
20:00 Island Damer - Sverige Damer EM-kval damer
21:00 Maccabi Tel Aviv - FC Salzburg EUROPA: Champions League
21:00 Krasnodar - PAOK EUROPA: Champions League
21:00 Slavia Prag - Midtjylland EUROPA: Champions League
onsdag 23 september
21:00 Gent - Dynamo Kiev EUROPA: Champions League
21:00 Molde - Ferencvaros EUROPA: Champions League
21:00 Olympiakos - Omonia Nicosia EUROPA: Champions League
01:00 New York City FC - Toronto FC MLS
01:00 Atlanta United - FC Dallas MLS
01:30 New England Revolution - Montreal Impact MLS
01:30 Columbus Crew - Minnesota United FC MLS
01:30 FC Cincinnati - Philadelphia Union MLS
01:30 Sporting Kansas City - Orlando City SC MLS
01:30 Chicago Fire - Houston Dynamo MLS
torsdag 24 september
02:00 Inter Miami CF - New York Red Bulls MLS
02:30 Nashville SC - DC United MLS
03:00 Colorado Rapids - San Jose Earthquakes MLS
03:30 Real Salt Lake - LA Galaxy MLS
04:00 Portland Timbers - Seattle Sounders FC MLS
04:30 Los Angeles FC - Vancouver Whitecaps MLS
18:00 Viktoria Plzen - SönderjyskE UEFA Europa League
20:45 Lincoln City - Liverpool England EFL Cup
20:45 Manchester City - Bournemouth England EFL Cup
21:00 Bayern München - Sevilla UEFA Super Cup
fredag 25 september
19:00 Hvidovre IF - Hobro IK Danmark 1st Division
19:00 Esbjerg - FC Helsingör Danmark 1st Division
19:00 Vendsyssel FF - Kolding Danmark 1st Division
20:30 Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt Bundesliga
20:45 Bournemouth - Norwich Championship
21:00 Lille - Nantes Ligue 1
lördag 26 september
13:00 Norrby IF - Degerfors Superettan
13:30 Wycombe - Swansea Championship
13:30 Brighton - Manchester U Premier League
14:00 Växjö - Kristianstad Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Torino - Atalanta Serie A
15:00 Örebro SK - Sirius Allsvenskan
15:00 Dalkurd FF - Akropolis IF Superettan
15:30 Mainz - VfB Stuttgart Bundesliga
15:30 Augsburg - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - FC Köln Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - RB Leipzig Bundesliga
16:00 Crystal Palace - Everton Premier League
16:00 Derby County - Blackburn Championship
17:00 St Etienne - Rennes Ligue 1
17:00 FC Midtjylland - Randers FC Superligaen
17:30 IK Brage - Öster Superettan
17:30 Halmstad - Ljungskile Superettan
17:30 Västerås SK - Jönköpings Södra Superettan
18:00 Sampdoria - Benevento Serie A
18:00 Cagliari - Lazio Serie A
18:00 Molde - Sandefjord Norge Eliteserien
18:30 Schalke - Werder Bremen Bundesliga
18:30 West Bromwich - Chelsea Premier League
20:30 Strömsgodset - Sarpsborg Norge Eliteserien
20:45 Inter - Fiorentina Serie A
21:00 Burnley - Southampton Premier League
21:00 Ajax - Vitesse Eredivisie
21:00 Marseille - Metz Ligue 1
21:30 Nashville SC - Houston Dynamo MLS
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 20 11 7 2 18 40
2 BK Häcken 19 9 7 3 14 34
3 IF Elfsborg 20 8 10 2 6 34
4 IFK Norrköping 20 9 5 6 12 32
5 Djurgårdens IF 20 9 5 6 8 32
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IK Sirius FK 19 7 8 4 3 29
7 Hammarby IF 21 7 8 6 -1 29
8 Östersunds FK 21 6 9 6 -2 27
9 Varbergs BoIS FC 20 7 5 8 0 26
10 Mjällby AIF 20 6 7 7 -3 25
11 Örebro SK 20 6 6 8 -5 24
12 AIK 20 5 6 9 -6 21
13 IFK Göteborg 20 3 11 6 -8 20
14 Helsingborgs IF 20 3 9 8 -12 18
15 Falkenbergs FF 20 3 7 10 -11 16
16 Kalmar FF 20 3 6 11 -13 15

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten